Alt yapıdan 4 oyuncuyu profesyonel yaparak A takıma çıkardı - Son Dakika
Güncel

Alt yapıdan 4 oyuncuyu profesyonel yaparak A takıma çıkardı

Alt yapıdan 4 oyuncuyu profesyonel yaparak A takıma çıkardı

Kulübün gelir-gider bilançolarını kamuoyuna açıklayan Kocaeli Birlikspor Kulübü Başkanı Erhan Yılmaz 32 puanla liderin 1 puan gerisinde tamamladıkları ilk devreyi değerlendirdi, alt yapıdaki 4 oyuncusuna profesyonellik kazandırıp A takıma çıkardı

22.12.2016 08:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erhan Yılmaz rakamlarla konuştu

EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz basın toplantısı düzenleyerek ligin ilk yarısını değerlendirdi, kulübün bütçesini açıkladı ve alt yapıdan 4 futbolcuyu A takım kadrosuna çıkaran imzayı attı. Başkan vekili Ozan Keser, sportif direktör Çağrı Arslan ve alt yapı koordinatörü Ali Gürdal'ın da hazır bulunduğu toplantıda başkan Erhan Yılmaz, "Üvey evlat muamelesi görsek de verdiğimiz çaba ve elde ettiğimiz başarıyla takdir edilmeyi hak ediyoruz. Ellerini ovuşturup batmamızı bekleyenler Allah'ın hesabını unuttular. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz" dedi.

3.5 MİLYON BORÇLA DEVRALDIK

Bakan Fikri Işık'ın halis niyetle kurduğu kulüpte geçmiş dönemlerde yanlış stratejiler izlendiğini ve yönetimsel hataların yapıldığını, bu nedenle halk nazarında olumsuz yer edinildiğinin altını çizen başkan Erhan Yılmaz, "Art niyetli olduklarını düşünmüyorum ama maalesef kulübü halka doğru anlatamadılar. Bütçeyi doğru yönetemediler. Bunun nedeni işin içinden gelmemeleri ve menajer kurbanı olmalarıdır. Biz kulübü 3.5 milyon borçla devraldık. Keşke tek sıkıntı bu borç olsaydı. Kamuoyu nazarında büyük bir nefret ve kafalarda soru işaretleri de vardı. Biz bu eksikliklerin yüzde 30-40'ını telafi ettik" diye konuştu.

GELİR VE GİDERLERİ AÇIKLADI

Geçmiş dönem borcunu 1.5 milyona kadar düşürdüğünü açıklayan kulüp başkanı Erhan Yılmaz, "Şuana kadar 220 bin lira firma reklamlarından, 815 bin lira Spor Toto'dan ve 300 bin lira TFF'den tahsil edilen gelirimiz oldu. Toplam 1 milyon 335 bin lira gelirimize karşılık 715 bini teknik adam ve futbolcu ödemeleri, 430 bin lira prim ödemeleri, 625 bin lira piyasa borçları, vergi ve diğer harcamalar olmak üzere toplam 1 milyon 770 bin lira giderimiz oldu. Bu tarihten sezon sonuna kadar ise 4 milyon 405 bin lira öngörülen giderimiz bulunmaktadır. Önceki dönemden kalan futbolcu borcu ise 1 milyon 160 bini gerçekleşen olmak üzere toplam 1 milyon 770 bin lira" açıklamasında bulundu.
GEÇEN SEZONLA KARŞILAŞTIRMA

Geçen sezonun ilk devresinde 5 milyon reklam, 748 bin 230 lira Spor Toto ve 280 bin lira TFF olmak üzere toplam 6 milyon 28 bin lira gelir olduğunu, buna karşılık bu sezon 220 bin lira reklam, 815 bin lira Spor Toto, 300 bin lira TFF olmak kaydıyla 1 milyon 335 bin lira gelir bulunduğunu belirten başkan Yılmaz, geçen sezon ilk devrede 9 milyon 595 bin lira harcandığını, bu sezon aynı süredeki harcamanın ise 1 milyon 770 bin lira olduğunu kaydetti.

5'TE 1'İ KADAR PARA HARCANDI

Önceki sezona göre neredeyse 5'te 1 oranında gideri olduğunu belirten Yılmaz, "Biz kısıtlı bütçeyle yola çıktık. Sezon başında yola çıktıklarımız bizi yarıda bıraktı. Benim en büyük hatam samimiyetle her şeyi anlatıp güven duymam oldu. 100- 150 bin lira vererek yönetimde yer alacak 15-20 kişiyle bu işi yürütmeyi planlarken bir baktım ki yalnızım. Ama bir kere bu işe giriştim. Bir kulübün başına geçmek benim uzun yıllardır hayalimdi. Kulübü satmak gibi bir düşüncem yok. Çok mecbur kalırsam belki destek olabilecek birini yanıma alabilirim. Ama önceliğim bu değil. Önceliğim 2-2.5 milyon gibi bir rakamı bularak üstümdeki eski borç yükünden kurtulmak.

BORÇTAN KURTULALIM YETER

Ben geçmiş dönemin borcundan kurtulayım başka bir şey istemiyorum. Sonra bu kulüp kendi yağıyla kavrulur. Borçlardan kurtulalım kimsenin kapısını da çalmayız. Bizim tek isteğimiz kulübümüzü saygın bir camia haline getirmek ve marka değerini yükseltmek. Bizim başarılı olmamız ve yükselmemiz bu kente katma değer katıyor. Yenikapı ruhuyla hareket ediyoruz. Taraftarımızla barışıyor, geleceğimizi gençlerle inşa ediyoruz. İlçemizle yeniden kucaklaşmak için adımlar atıyoruz. Birlikspor Store kurmak için çalışmalara başladık. Yönetimimizde kanaat önderlerimize yer vereceğiz. Öte yandan stat projesiyle ilgili çalışmaya başlıyoruz. Biliyorsunuz sayın valimizin talimatı vardı. Bu projeyle de kulübümüzün ayakları üstünde duracağı düzeyde gelir elde etmesine zemin hazırlayacağız" dedi.

HERKES BİRBİRİNE GÜVENİYOR

Oyuncuların, teknik heyetin, çalışanların ve yönetiminin birbirine güvendiğini ve inandığını vurgulayan kulüp başkanı, "Herkesin gönlüne dokunarak yol alacağız. Belki şuan arkamızda on binler yok. Ancak 3 yıllık gibi görünen 21 yıllık bu kulübü yeniden halkla bütünleştireceğiz. Kocaeli'mizin bayrağını başarıyla dalgalandırıyoruz, adımızın gittiği her yerde kentimizi temsil ediyoruz. Karşılığında değer görmek ve desteklenmek istiyoruz. Sahipsiz bırakılmamız vicdanen doğru değil. Bakın Tuzlaspor'a. Bizden sonra cesaretlendiler ve futbolun içinden gelen önemli isimler kulübü aldı. Üstelik onların maddi desteğe de ihtiyacı yok. Buna karşın belediye başkanı ismi değiştirmemeleri şartıyla tesis yapma sözü verdi, lojistik destek vereceğini de söyledi. Sahiplendi. Bizler iyi niyetli insanlarız. Geçmişin acısını bize çektirmeyin. Gelin birlikte kentimizin futbolunu ayağa kaldıralım. Şunu da eklemek istiyorum; bu işi benden iyi yapacağına inanan varsa buyursun gelsin, arkasında durmayı da biliriz. Bu yolda yalnızlığımı biliyorum. Ve başarılı olan herkes ve her kurum gibi değer görmeyi bekliyorum" şeklinde konuştu.

ALT YAPIDAN A TAKIMA ÇIKTILAR

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan başkan Erhan Yılmaz alt yapıdan A takıma çıkararak profesyonellik kazandırdığı Berat Demir, Semih Üstün, Kemal Kazan ve Melih İnan'ı tanıttı. 1 Ocak 1998, İzmit doğumlu Berat Demir, 2007 yılında Kağıtspor'da futbola başladı. 2012 yılında Kocaeli Birlikspor'a transfer oldu. 26 Mart 1999, İzmit doğumlu Semih Üstün 2008 yılında Kağıtspor'da başladığı futbol hayatını 4 sezondur Kocaeli Birlikspor'da sürdürüyor. 24 Temmuz 1998, Kelkit doğumlu Kemal Kazan ise 2011 yılında Derince Birlikspor'da futbolla tanıştı. Derincespor'da kısa süre oynayan Kazan yeniden Derince Birlikspor'a döndü. Ardından 2015'te Derince Belediye Demirspor'a transfer oldu. Aynı sezon Kocaeli Birliksporlu oldu. 15 Şubat 1999, İzmit doğumlu Melih İnan ise 2010 yılında Uzunçiftlikspor'a futbola başladı. 2 sezon sonra Kocaeli Birlikspor'a transfer oldu. 5. Sezonu sonunda kulübünde profesyonelliğe adım attı.

SADECE 2 MİLYON YETER

ERHAN YILMAZ- Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz, kulübün geçmiş dönemden kalan borç yükünün sıkıntısını çektiklerini belirtti, "Geçmiş dönemlerde gelen desteğin sadece 5'te birini, 2- 2.5 milyonluk sponsor desteğini bulsak ve eski dönem borcunu temizlesek bize yeter. Sonra kendi yağımızla kavruluruz. Bu kente katma değer katıyoruz. Sadece değer görmek ve takdir edilmek istiyoruz. Kimsenin yerinde gözümüz yok. Tek derdimiz sahipsiz kalmamak ve marka değerimizi yükseltmek" dedi.

ŞEFFAFLIK TEŞEKKÜRÜ
BASIN- Basın mensupları mali konulardan yönetimsel çalışmalara ve yeni projelere kadar birçok konuda soru sordu. Kulübün şeffaflığını ve başarısını da takdir eden basın mensupları kulüp başkanı Erhan Yılmaz'ı tebrik etti, "Rakamlar ilk kez açıklanıyor" dedi.

BU KENTİN GENÇLERİ

BİRLİKTE- Alt yapıda oynayan Berat Demir, Semih Üstün, Kemal Kazan ve Melih İnan ile profesyonelliğin ilk adımı olan sözleşmeleri imzalayan kulüp başkanı Erhan Yılmaz ileriye dönük yatırım yaptıklarını ve birkaç sene sonra takımın kemik kadrosunda İzmitli gençlerin yer bulacağını söyledi.

AİLELER GURURLANDI

AİLELER- AİLELERLE- Birkaç hafta önce alt yapıda oynaya gençler ve aileleriyle yapılan toplantıda söylenen sözlerin boş olmadığını, karşılığını gördüklerini belirten aileler, çocuklarının futbolda yeni bir yola çıktıklarını, bu fırsatı tanıdığı için kulüp başkanı Erhan Yılmaz'a teşekkür ettiklerini söyledi.

KAĞITSPOR'DA BAŞLADI

BERAT DEMİR- 1 Ocak 1998, İzmit doğumlu. Futbola 2007 yılında Kağıtspor'da başladı. 2012 yılına kadar burada forma giydi. Ardından Kocaeli Birlikspor'a transfer oldu. Kulüpteki 4.yılında profesyonelliğe adım attı.

4 YILDA PROFESYONEL OLDU

SEMİH ÜSTÜN- 26 Mart 1999, İzmit doğumlu. Futbola 2008 yılında Kağıtspor'da başladı. Ara vermeden oynayan Semih Üstün 4 yıldır Kocaeli Birlikspor alt yapısında oynuyor. Cahit Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi.

DERİNCE'DEN GİTMİŞTİ

KEMAL KAZAN- 24 Temmuz 1998, Kelkit doğumlu. Futbola 2011 yılında Derince Birlikspor'da başladı. 2012 yılında Derincespor'a transfer oldu. 2014 yılında yeniden Derince Birlikspor'a döndü. 2015 yılında Derince Belediye Demirspor'a transfer oldu. Aynı sezon Kocaeli Birlikspor'a geldi. Ve burada profesyonelliğe imza attı.

UZUNÇİFTLİK'TE BAŞLADI

MELİH İNAN- 15 Şubat 1999, İzmit doğumlu. Futbola 2010 yılında Uzunçiftlikspor'da başladı. 2 lig şampiyonluğu yaşadı. 2 sezon oynadıktan sonra 2012 yılında Kocaeli Birlikspor'a transfer oldu. Spor Lisesi öğrencisi olan Melih İnan kulüpteki 5. sezonunda A takıma yükselme başarısı gösterdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Alt yapıdan 4 oyuncuyu profesyonel yaparak A takıma çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement