"Cumhuriyet'in Diva"sı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

"Cumhuriyet'in Diva"sı Son Yolculuğuna Uğurlandı

Pazar günü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Müzeyyen Senar'a, veda edildi. Sanatçı dostları Senar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

10.02.2015 11:53  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Müziğinin Divası Müzeyyen Senar son yolculuğuna uğurlandı. 97 yaşında hayatını kaybeden Devlet Sanatçısı Senar için Bebek Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Türkiye'nin kalbine ismini altın harflerle kazıyan Senar'a son veda edildi ve ebediyete gönderildi. Bu acı günde Senar'ı sanatçı dostlarıda yalnız bırakmadı.

Sezan Aksu, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Tarkan gibi isimler Senar'a veda eden isimler arasındaydı.

TSK'DAN ÖZEL GÖREVLENDİRME

Mustafa Kemal Atatürk'ün de en sevdiği sanatçılar arasında yer alan Senar için Genelkurmay Başkanlığı özel bir görevlendirme yaptı. Genelkurmay Başkanlığının İstanbul Merkez Komutanlığı'na verdiği emir üzerine Kara, Deniz, Hava ve Jandarma Komutanlıklarını temsilen bu sınıflarda görevli 4 subay, Bebek Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Cenazeye ayrıca TSK adına çelenk gönderildi.

DEV PANKART

Beşiktaş Belediyesi Bebek Meydanı'na sanatçının fotoğrafının yer aldığı ve "Güle Güle Cumhuriyetin Divası" yazan dev bir pankart astı. TSK'ya ait bir çelenk de camideydi. Cenaze organizasyonunu Beşiktaş Belediyesi yaptı. Senar'ın cenazesi zabıtaların omuzunda camiye, yine zabıtalarca camiden cenaze arabasına taşındı.

ÜNLÜ İSİMLERDEN SON GÖREV

Cenazeye çok sayıda ünlü isim katıldı. Tarkan ve Sezen Aksu basın mensuplarının ilgisinden uzak kalmak için Bebek Kahve'de bir süre oturdu. Tarkan ve Aksu cenazeyi uzaktan takip etti. Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Sibel Can, Göksel Arsoy, Erol Evgin, Erol Büyükburç, Leman Sam, Şevval Sam, Müjdat Gezen, Mustafa Keser ve Mustafa Sağyaşar cenaze törenine katılan ünlü isimlerden bazılarıydı.

SEZEN AKSU'DAN ÖZEL ÇİÇEK

Basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle kameralardan uzak bir köşede cenaze törenini takip eden Sezen Aksu, Müzeyyen Senar için özel bir çiçek yaptırdı. Sarı güllerden oluşan ve "Kızın Sezen" yazılı çiçek camiye erken saatlerdi getirildi. Aksu, Senar'ın oğlu kızına başsağlığı diledikten sonra camiden ayrıldı. Aksu DHA kamerasına "Başımız Sağolsun" demekle yetindi.

BÜLENT ERSOY TABUTUN BAŞINDAN AYRILMADI

Ünlü Sanatçı Bülent Ersoy, Senar'ın tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Ersoy cenaze boyunca tabutun başından ayrılmadı. Cenaze camiden çıkarılırken de Ersoy tabuta ilk omuz verenler arasındaydı. Ersoy, üzgün olduğu için konuşamadı. Ancak cenaze boyunca bol bol dua etti. Senar'ın torunu Esra Senar tabutun başına çok sevdiği tacını koyarak 'hep takardı, onunla yolcu edelim' dedi.

"ANNEM ÖLMEDİ..."

Cenaze töreninde hazır bulunan Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl ve oğlu Ömer Işıl, taziyeleri kabul etti. Feraye Işıl "Annem çok güzel anılar bıraktı. Benim için ölmedi, onu çok özleyeceğiz. Türk halkının büyük kaybı" dedi.

Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl ve oğlu Ömer Işıl

BAKAN ÇELİK: DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçı Müzeyyen Senar'ın vefatı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bakan Çelik, "Sanatçı kimliği ve hayat verdiği birbirinden güzel eserle gönlümüzde müstesna bir yer bulan Müzeyyen Senar'ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Sanat müziğimizin duayen isimlerinden Senar, 97 yıllık ömrüne onlarca unutulmaz eser sığdırdı. Sanatımıza yaptığı hizmetler ve ardında bıraktığı eserlerle her zaman sevgi ve şükranla anılacaktır. Büyük sanatçıyı son yolculuğuna uğurlarken merhumeye Allah'tan rahmet, ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." dedi.

BÜYÜK DOSTA SON ÖPÜCÜK

Törene katılan Muazzez Abacı, Senar'ın tabutunun başında duran fotoğrafı öptü. Gözyaşlarına hakim olamayan Abacı, güçlükle ayakta durdu.

İPEKÇİ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Müzeyyen Senar'ın cenazesine katılan Cemil İpekçi tabutun başında dua ederken gözyaşlarına hakim olamadı.

TARKAN YALNIZ BIRAKMADI

Ünlü şarkıcı Tarkan da Müzeyyen Senar'ı son yolculuğuna uğurlayan isimler arasındaydı. Yıllar önce Müzeyyen Senar ve Tarkan birlikte "Benzemez Kimse Sana"yı seslendirmişti.

"SAYGIYLA ANALIM"

Tarkan da "Müzeyyen Senar gibisi bir daha gelmeyecek bu ülkeye. Büyük bir sanatçıyı kaybettik. Ben bir de Müzeyyen Ablamı kaybettim. Çok severdim kendisini. Çok da ziyaret ettim onu. Hastaydı, aslında biraz da acılarından kurtuldu. Nur içinde yatsın. Onu çok özleyeceğiz. Her zaman onu sevgiyle saygıyla analım" diye konuştu.

"80 YILDIR TAKLİT EDİYORLAR"

Senar için en çarpıcı değerlendirme Göksel Arsoy'dan geldi. Ersoy, "Onun tarzında okuyabilmek için bütün sanatkarlar 70-80 yıldır onu taklit ediyorlar ama hiç kimse onun gibi söyleyemez" diye konuştu. Sibel Can, üzgün olduğu için konuşamayacağını söyledi.

Diva'ya yapılan son vedadan kareler:




"Cumhuriyet\'in Diva"sı Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 'Cumhuriyet'in Diva'sı Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • 61: yaa mekanın cennet olsun dıyosunuz pekı ALLAH ıcın ortunen namazını kılan hanımlar nereye gıdecek . bu hanım ıckılı alemlerde hem eglenıp hem parasını kazanırken aksama kadar helalınden kazanmak ıcın karda kısta calısanlar nereye gıdecek. 97 yıllık bır omuru ALLAH-U TEALANIN degılde kendı ıstegıne gore yasayan kımseyı ALLAHIN cennetınemı sokuyorsunuz. . . . . . 17 5 Yanıtla
  • Hakan : Cahil Milletim, hepinize acıyorum. Bir insan ölmüş, Allah rahmet etsin deyin geçin, neyi tartışıyor sunuz. Öbür tarafta şu varmış böyleymiş, bende daha geri dönüp anlatanı görmedim. 11 10 Yanıtla
  • Açık ve net: GANI GANI RAHMET OLSUN ALLAH TAHSIRATINI AFFETSIN 12 9 Yanıtla
  • retina: Ünlü birinin cenaze torenine reklam için gidenleri kınıyorum. Foto daki kişi tabutun basinda resim çekilmiş ne kadar cahjlce. 19 0 Yanıtla
  • Edep Biraz: Allah Rahmet Eylesin Atama selam söyleyin . Nur içinde yatın 8 9 Yanıtla
  • aaa: burjuvalar bide poz verip gülüyorlar . . . 6 8 Yanıtla
  • Açık ve net: Şöyle bir bakıyorum da millet kendini allaha şirk koşup cehennemi hak görenler önce kendinizi bi sorgulayin siz ne yaptınız Allah ile aldatmaktan başka Her türlü pislik sizde cahilikte çok seviyorsan İside git destek ol 6 6 Yanıtla
  • sarı: ne diyor şair. . . hayat hep böyle lay lay lom gitmeyecek. . bekliyor olacak seni. . çatır çatır selvi, çıtır çıtır böcek 8 1 Yanıtla
  • fenerli: türk müzüğüüü diyen haber sunucusu kıza bak 1 1 Yanıtla

Advertisement