Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 14

Dha Yurt Bülteni - 14

Lunaparkta oyun treni devrildi: 1 ölü, 3 yaralı KIRŞEHİR'de Lunapark'ta 'Elma Kurdu' isimli oyun treni belirlenemeyen nedenden dolayı raydan çıkarak devrildi.

17.07.2017 00:26

Lunaparkta oyun treni devrildi: 1 ölü, 3 yaralı

KIRŞEHİR'de Lunapark'ta 'Elma Kurdu' isimli oyun treni belirlenemeyen nedenden dolayı raydan çıkarak devrildi. Oyun treninin altında kalan 43 yaşındaki Vahap Işık kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayda 3 kişi yaralandı. Kaza sonrası lunapark kapatılırken, işletme müdürü ve oyun treninin operatörü göz altına alındı.

Olay saat 21.00 sıralarında Kuşdilli Mahallesi, Üçgöz mevkiinde kurulan lüneparkta meydana geldi. Ailesiyle birlikte lunaparka gelen Vahap Işık, oğlu 6 yaşındaki Yunus'u, 'Elma Kurdu' isimli oyun trenine bindirdi. Yunus Işık ile içerisinde 7-8 kişinin bulunduğu oyun treni, iniş sırasında raydan çıkarak 5 metre yükseklikten devrildi. Bu sırada trende bulunan oğlunu izleyen Vahap Işık, devrilen oyunun treninin altında kalarak ezilirken, içerisinde bulunanlardan Yunus Işık ile Bekir ve Mehmet Erdal kardeşler yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine yaralılar, gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Vahap Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Yaralanan Yunus Işık ile Bekir ve Mehmet Erdal kardeşlerin tedavileri sürüyor.

Kaza nedeniyle lunapark kapatılırken, başlatılan soruşturma kapsamında lunapark işletme müdürü ve oyun treninin operatörü göz altına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Lunapark'tan görüntü

Haber-Kamera: KIRŞEHİR,

===============================

Ordu'da 'Demokrasi Nöbeti' devam ediyor

ORDU'da, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, dün akşam başlayan 'Demokrasi Nöbeti' bu akşam da devam etti.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerine, tüm yurtta olduğu gibi Ordu'da da devam ediliyor. Merkez Altınordu İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'da katıldı. Tüm ilçe meydanlarında toplanan binlerce kişi dün akşam başlayan 'Demokrasi Nöbeti'ni bu gecede sürdürdü. Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okunarak şehitler için dualar edildi. Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı da gösteri sundu. Nöbetin gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

-Demokrasi nöbetinden görüntü

-Kur'an-ı Kerim okunurken görüntü

-Camilerde sela okunurken görüntü

-Mehteran gösterisi

(SÜRE: 03.50  Dk) - (BOYUT: 226 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN/ ORDU,

===================================

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda 15 Temmuz etkinliği

ESKİŞEHİR'de '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma' etkinliğine bugün de devam edildi.

Akşam saatlerinde Vilayet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Kalabalık, çalınan müzik eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırdı. Etkinliğe katılanlar arasında bulunanlardan bazıları 'Rabia', bazıları da 'Bozkurt' işareti yaptı. Sahneye mehteran giysi ile çıkan bir kişi elindeki büyük Türk Bayrağı'nı sallayarak kalabalığı coşturdu. Etkinlikte, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili ekrandan video gösterimleri sunuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Etkinliğe katılanların ve bayrak sallayanların

-Çocukların görüntüsü

-Milletvikili Harun karacan'ın açıklaması

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan

-Kuran okunması

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK - ESKİŞEHİR,

=========================================

İzmir'de nöbet devam ediyor

İZMİR'de, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları bugün de Konak Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla devam etti.

İzmir Konak Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce kişi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü dolayısıyla demokrasi nöbetini sürdürdü. Etkinlik, Konak Hüsnü Ataberk Camii İmamı Muhammed Öztürk'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Buca Bilal Habeşi Camii Müezzini Mehmet Aktaş'ın okuduğu ezanın ardından vatandaşlar tarihi Konak Camii'nde toplanarak akşam namazlarını kıldı. 'Yaşasın Demokrasi', 'FETÖ için idam' ve 'Milli irade engellenemez' sloganları atan vatandaşlar, alana kurulan sahneden okunan marşlar ve türkülerle coşku dolu anlar yaşadı. İzmir Devlet Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu verdiği konserle alandaki kalabalığı coşturdu. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklar ile sanatçı Yusuf Bayrıbey'in okuduğu türkülere eşlik etti. Çeşitli sivil toplum kuruluşları ve çevre belediyeler, kurduğu stantlarda alana gelen vatandaşlara yiyecek ve içecek ikramında bulundu. Binlerce İzmirlinin katıldığı etkinlikte yoğun güvenlik önlemleri alındı. Alana hakim noktalara keskin nişancılar konuşlandırıldı. Olası durumlara karşı sağlık ekipleri de alanda hazır bekletildi. Çok sayıda ambulansın ve sağlık personelinin görev yaptığı alanda UMKE ekipleri de çadırı kurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Ezan okunmasından görüntü

Namaz kılanlardan görüntü

Sahnedeki etkinliklerden görüntü

İkram çadırlarından görüntü

Haber-Kamera: Davut CAN/ İZMİR,

================================

Marmaris'te demokrasi nöbeti devam ediyor

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde başlayan demokrasi nöbeti bugün de devam etti.

Marmaris İlçesi'nde, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde başlayan Demokrasi Nöbeti, 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda bugün de devam etti. Çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, ellerinde Türk Bayrağı ve şehit Ömer Halis Demir'in fotoğrafları ile meydanı doldurdu. AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Osman Ülgen, Marmaris MHP İlçe Başkanı Kemal Kalemci, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya da eşleri ile birlikte demokrasi nöbetine katıldı. 15 Temmuz Marşı ve çeşitli türkülerle başlayan demokrasi nöbeti devam ediyor.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı nöbetin gece saat 03.00'e kadar devam edeceği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Meydandan görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS(Muğla),

==============================================

Başpehlivan Balaban Er Meydanı'ndan çıktı, 15 Temmuz nöbetine katıldı

EDİRNE'de bu yıl 656'ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Orhan Okulu'yu yenerek başpehlivanlığı kazanan Antalyalı İsmail Balaban, Er Meydanı'ndaki ödül töreninin ardından yakın ayak ve yürüyerek Atatürk anıtındaki 15 Temmuz nöbetine katıldı. Ardından hamam geleneğini yerine getiren başpehlivan Balaban, köpük banyosuyla yorgunluk attı.

Edirne'de 656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi Orhan Okulu'yu yenerek altın kemeri kazanan 29 yaşındaki Antalyalı Başpehlivan İsmail Balaban, Er Meydanı'nda ki doping kontrolü için örnek verdikten sonra antrenör ve pehlivan arkadaşları ile birlikte boynunda altın kemerle şehir merkezine motosikletli yunus ekibiyle geldi.Yol kenarında toplanan güreş severler başpehlivana sevgi gösterisinde bulundu. Başpehlivan Okulu'nun yolunu kesen güreş severler boynuna sarılarak ve öperek tebrik etti birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu sırada Atatürk anıtındaki 15 Temmuz darbe girişimi şehitlerinin anıldığı, nöbete katılan İsmail Balaban'ı, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu karşılayıp tebrik ettik. Sahneye çıkan Başpehlivan Balaban, 15 Temmuz şehitlerini anarak, altın kemere inanarak Edirne'ye geldiklerini ve kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Edirne Valisi Günay Özdemir de Balaban'a Trakya Üniversitesi bünyesinde yeni başpehlivanlar yetiştirmek üzere antrenör olmasını teklif etti. Balaban 15 Temmuz nöbetindeki selamladıktan sonra Talatpaşa Caddesi'ne çıkarak yalın ayak yürüdü.

BAŞPEHLİVANIN HAMAM KEYFİ

Selimiye Camii arkasında tarihi Saray Hamamı'na giden başpehlivan İsmail Balaban, köpük banyosuyla güreşlerin yorgunluğunu attı. Edirneliler başpehlivan Balaban'a yoğun ilgi gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Başpehlivanın motosikletli yunusla gelmesi

-Polis memuruyla selfie çektirmesi

-Omurlarda halkı selamlası

-Halkın yoğun ilgisi

-15 Temmuz nöbetine katılması

-Vali Özdemir'in konuşması

-Balaban'ın konuşması

-Halkın arasında yürümesi

-Hamamda köpük keyfi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Mehmet YİRUN/ EDİRNE,

=================================================

Denizli'de Uğur Işılak coşkusu

DENİZLİ'de 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliklerinin son gününde sanatçı Uğur Işılak sahne aldı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nı dolduran Denizlililer, ellerindeki Türk Bayraklarıyla coşkulu bir akşam yaşadı. Sanatçı Uğur Işılak sahnede, "15 Temmuz acıyla zafer sevincinin bir anda olduğu ender günlerden biridir. Allah 15 Temmuz'u bir daha yaşatmasın" dedi.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Haftası etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda dün olduğu gibi yine bugün de demokrasi nöbeti tutuldu. Alana kurulan statlarda, lokma, dondurma ve meşrubat ikramları yapıldı. Kurulan sahnede Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımı gösterisini sundu. Akşam saatlerinde alanı doldurmaya başlayan Denizlililer, ünlü şarkıcı Uğur Işılak konseriyle coştu. Saat 21.00'de sahneye çıkan ünlü sanatçı, şarkılarını Denizlililer için söyledi. Denizlililer, ellerinde Türk Bayraklarıyla şarkılara eşlik etti. Işılak, sahnede yaptığı konuşmada, 15 Temmuz ruhunu Denizlili vatandaşlarla paylaşmanın gururunu yaşadığını söyledi.

Darbe girişimi sırasında şehit olan 248 vatandaşı ve binlerce gaziyi rahmetle andığını belirterek Işılak, "15 Temmuz ülkemizin muhtelif yerlerinde en güzel şekilde idrak edilmeye çalışılıyor. 15 Temmuzu bir zafer olarak, milli iradenin bütün kuvvetiyle tecelli ettiği bir zafer olarak kutlamak hakkımızdır. 15 Temmuz acıyla zafer sevincinin bir anda olduğu ender günlerden biridir. Allah 15 Temmuz'u bir daha yaşatmasın, 15 Temmuz ruhunu da kıyamete kadar baki eylesin" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan ise sahneye çıkarak, sanatçı Işılak'a camdan yapılmış horoz biblosu hediye etti. Zolan, burada yaptığı konuşmada, kente gelerek konser düzenleyen sanatçı Uğur Işılak'a teşekkür etti. Zolan, "Bir yıl önce ülkemizi paramparça etmek, bayrağımızı indirmek, ezanlarımızı susturmak için içteki maşalar, dışarıdaki güçler el birliği yapıp ülkemize saldırıya geçti. Hep beraber meydanlara çıktık. Bir zafer yazıldı. Bu zaferi yazan Türk milletidir" dedi.

Konserin yaklaşık 2 saat sonra sona ermesine rağmen Denizlililer nöbete devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Meydanın yüksekten görüntüsü

Mehter Takımından görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Sanatçı Uğur Işılak'ın sahne performansından görüntü

Işılak'ın sahnede yaptığı konuşmadan görüntü

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan konuşmasından görüntü

Zolan'ın Işlak'a biblo hediye etmesinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

====================================

Van'da 15 Temmuz coşkusu ikinci gününde

VAN'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle düzenlenen programın ikinci günü de çoşkulu geçti.

Program için vatandaşlar akşam saatlerinde Beşyol meydanında toplamaya başladı. Geniş güvenlik önlemleri altında aranarak alana giren vatandaşlar elerindeki Türk Bayraklarıyla sık sık tekbir getirerek çalınan müzikler ve marşlara eşlik etti. Program saygı duruşu, İstiklal marşı ve ardından okunan Kuran'ı Kerim'le başladı. Programa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, İl Emneyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandama Komutanı Albay Yüksel Oğuz, ilçe kaymakamları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, siyasi parti il ve ilçe yöneticileri ile binlerce kişi katıldı.

Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu vatandaşları selamlayarak eline aldığı Türk Bayrağı'nı salladı. Daha sonra kurulan platforma Van Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı çıktı. Mehter takımının marşlarıyla coşan vatandaşlar sık sık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-15 Temmuz etkinliklerinden görüntüler

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Osman BEKLEYEN-Murat ÇAĞLAR/ VAN,

====================================

Sivas demokrasi nöbetine devam etti

SİVAS'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle vatandaşlar demokrasi nöbeti tutmaya devam etti.

Kent meydanında toplanan binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla nöbete katıldı. Programda sela ve Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Ardından Sivas Belediyesi Mehter takımı konser verdi. Şehit ve gazileri için düzenlenen anma etkinliğine Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı. Programda konuşan Vali Davut Gül, demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür ederek, "Geçen sene ihanetle karşılaştığımızda herkes üzerine düşeni yaptı. Hiç şüphesiz milletimiz üzerine düşeni yaptı. Yediden yetmişe farklılıkları bir tarafa bırakarak herkes sokağa çıktı ve canını, malını verdi. Bu mücadele sonucunda çok şükür darbe teşebbüsü, işgal teşebbüsü, Türkiye'nin bölünme süreci başarısız oldu. Yapmamız gereken bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, birlikte Sivas birlikte Türkiye olacağız. Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edeceğiz. Farklılıklarımızı görmeyeceğiz. Ortak noktalarımızı göreceğiz. Tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet olarak önümüze bakacağız. Herkes daha çok çalışacak. Türkiye için planlanan bu bölme süreci başarısızlığa uğrayacak. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Alandan görüntüler

-Nöbet tutan vatandaşlardan görüntü

-Mehter konseri

-Vali Gül'ün konuşması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

====================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement