Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

Bombalı saldırıda 11 şoförün mucize kurtuluşuADANA Valiliği'ne yönelik dün sabah saat 08.05'deki saldırıda kadın terörist tarafından otoparka bırakılan bomba yüklü otomobilin infilak ettirilmesi sonucu açılan çukurun tam altındaki kapalı otoparkta, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 11...

25.11.2016 11:46

Bombalı saldırıda 11 şoförün mucize kurtuluşu

ADANA Valiliği'ne yönelik dün sabah saat 08.05'deki saldırıda kadın terörist tarafından otoparka bırakılan bomba yüklü otomobilin infilak ettirilmesi sonucu açılan çukurun tam altındaki kapalı otoparkta, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli 11 şoförün kaldığı plastik kabin oda da yerle bir oldu. Şoförlerin her sabah saat 08.00'de buraya gelip görev bekledikleri, o gün patlama sırasında TEOG sınav kitapçıklarını okullara dağıttıkları için mucize eseri ölümden kurtuldukları ortaya çıktı.

Kimliğini gizlemek için başörtüsü takan kadın teröristin Adana Valiliği otoparkının makam girişine 5 metre uzaklıkta infilak ettirdiği 33 KKP 24 plakalı otomobilin patladığı yerde 3 metrekarelik çukur açıldı. 2 çocuk babası 41 yaşındaki Gökhan Aygül ile 25 yaşındaki Kadir Kırbaç'ın hayatını kaybettiği, 33 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısında çevrede büyük hasar meydana gelirken, açılan çukurun tam altında Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait kapalı otopark ve şoför odası da parçalandı.

Her gün saat 08.00'de odada toplanan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 11 şoförünün de TEOG sınav kitapçıklarını okullara götürdükleri için şans eseri orada olmadıkları ortaya çıktı. Saat 07.00'de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gelen şoförler sınav sorularını alıp, okullara dağıttığı ve görevlileri sınav merkezlerini denetlemeye götürdüğü belirtildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ TRAFİĞE TAKILMIŞ

Milli Eğitim Müdürlüğü'nde yapılacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması için hazırlık yapan Milli Eğitim Müdürü Turhan Akpınar'ın da makam otomobili ile TEOG sınavının yapıldığı okulları gezdikten sonra makamına dönüşe geçtiği, ancak sabah trafiğine yakalandığı öğrenildi.

Milli Eğitim Müdürü Akpınar'ın normal olarak makam otomobili ile otoparka gelip, oradan asansörle 3'ücü kattaki makamına çıktığı bildirildi.

MİLLİ EĞİTİM 18 PERSONELİ YARALANDI

Patlamada büyük hasar gören binanın otoparkın hemen üzerindeki ara katta Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü, zemin ile 1, 3 ve 4'üncü katların Milli Eğitim Müdürlüğü, 2'inci katta ise valilik birimlerinin bulunduğu, saldırıda yaralanan 33 kişinin 18'nin Milli Eğitim Müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

ŞOFÖRLER: ALLAH KORUDU

Bombalı saldırıdan TEOG kitapçıklarını okullara dağıtmaları sayesinden ölümden dönen Milli Eğitim Müdürlüğü'nün şoförleri, "Bir mucize oldu ve bizi Allah korudu, TEOG olmasaydı bugün hiçbirimiz yaşamıyorduk" dedi.

Adlarının açıklanmasını istemeyen şoförler, Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosunda 11 şoförün olduğunu, her gün saat 07.30 ile 08.30'da kadar otoparktaki odalarında oturup görev beklediklerini, bu sırada yanlarına kalorifer dairesi çalışanlarının da geldiği, bu saatlerde odada bazen 20 kişinin olduğunu anlattı. Şoförler o gün TEOG sınavları için otoparkta olmadıklarını söyledi. Şoförler, şöyle dedi: "Mesaiye gelip, odada görev bekleriz, çay kahve içer arkadaşlarla sohbet ederiz o saatte, kimi zaman kaloriferciler de yanımıza gelir. Bazen odada 20-25 kişi olur. Patlama sırasında odada olsaydık bugün bizlerin parçası bile bulunmazdı. Mucize eseri kurtulduk desek yeridir. Allah korudu, yiyecek ekmeğimiz içecek suyumuz varmış."

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Patlamayla ilgili kadın terörist ararınken olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişinin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

İkinci bombalı araçta ölü ele geçirilen ve cesedi Adli Tıp Kurumu'na gönderilen teröristin kimliğinin tespitine çalışılıyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Patlamanın ardından hemen ardından çekilen görüntüler

-Patlama sonrası oluşan çukurun altındaki şoförlerin kaldığı kabin

-Patlamada ölen Gökhan Aygül ve Kadir Kırbaç'ın fotoğrafı

Haber: Bekir KARAKOCA- Malik GÖDELİNER/ADANA,

======================================================

Bitlis'te 'Yüksek Güvenlikli İnsansız Kontrol Noktaları' kuruldu

BİTLİS'in 4 kritik noktasına 'Yüksek Güvenlikli İnsansız Kontrol Noktaları' kuruldu. Kenti hem teröristlere hem de kaçakçılara karşı koruyan sistemle ilgili bilgi veren Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Herhangi bir eylem yapılırsa, en az zarar ve zaiyatla sonuç sağlamak için bu sistemi geliştirdik. Bizim sistemimizde araçlar bu kanala gelmeden önce bir otomatik bariyer sistemiyle durduruluyor. Burada hareketli kamerayla araçların içinde ne var ne yok görebiliyoruz. Sesli kumanda sistemimiz var. 50 metre uzakta bir zırhlı kulübedeki güvenlik görevlisi kamerayı yönlendirebiliyor. Aracın içine bakabiliyor" dedi.

Bölgede en dağlık ve ormanlık alana sahip olan Bitlis'te yeni geliştirilen sistem teröristlere ve kaçakçılara göz açtırmayacak. Kentin 4 kritik noktasına 'Yüksek Güvenlikli İnsansız Kontrol Noktaları' kuruldu. Kentte 2 ay önce kurulan sistemle gelen araçlar önce bir otomatik bariyer sistemiyle durduruluyor. Burada hareketli kamerayla araçların içi kontrol ediliyor. Sesli kumanda sistemi de bulunan sistemde, 50 metre uzakta bir zırhlı kulübedeki güvenlik görevlisi kamerayı yönlendirebiliyor, aracın içine bakıp her şeyi görebiliyor.

VALİ: ETKİLİ SONUÇLAR ALIYORUZ

Eğer bir şüpheli durum varsa bagajı, camı ve kapılarını açmalarını söylüyor. Eğer olağanüstü bir durum ve silahlı kişiler varsa ve bir düzenek tespit edilirse, daha kontrol noktasına yaklaşmadan müdahale etmelerini sağlıyor. Şüpheli bir durum görülmüyorsa o zaman bariyer açılarak araç kanala alınıp aranıp detaylı arama yapılıyor.

Bitlis Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma tarafından geliştirilen bu çalışmayla ilgili bilgi veren Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis'in bölgede en dağlık ve ormanlık alanlara sahip olması nedeniyle bölgenin teröre ve kaçakçılara uygun alanlarla dolu olduğunu söyledi. Vali Çınar, "Dolayısıyla kentin terör örgütü PKK'nın çoğalmasına, lojistik destek almasına, geçişlerde durak ve dinlenme noktası olması bakımından elverişli coğrafi yapıya sahip. Bitlis bir geçiş güzergahı konumunda. Asker, polis ve korucularımız, terör örgütü PKK ve kaçakçılarla yoğun bir mücadele içerisindedir. Bitlis ve ilçelerin giriş ve çıkış bütün noktaları 24 saat denetleniyor. Güvenlik güçlerinin çok güzel ve ciddi bir koordinasyonu var. Bu noktalarda çok verimli ve etkili sonuçlar alıyoruz" dedi.

Vali Çınar, acımasızca kadın, çocuk, yaşlı, sivil ve masum diye hiçbir ayrım gözetmeden lojmanlara roket atan ve lojmanların önünde bomba patlatan terör örgütünün, bu eylemlerini şehir merkezlerinde de yapmaya başladığını söyledi. Bu nedenle 'Yüksek Güvenlikli İnsansız Kontrol Noktaları' denilen bir sistem geliştirdiklerini belirten Vali Çınar şöyle konuştu:

MODELİMİZ TÜRKİYE'DE ÖNERİLECEK

"Bitlis'te bu sistemi yaptık fakat başka illerde örneği var mı bilmiyorum. Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma ekiplerimiz güzel bir çalışma yaptı. Teknolojinin etkin kullanıldığı 'Yüksek Güvenlikli İnsansız Kontrol Noktaları' diyebileceğimiz bir sistem geliştirdiler. Bombalı araçların, canlı bomba ve her türlü patlayıcıyla yapılan eylemlere karşı yüksek beton bariyerler arasında oluşturulan kanalda araçların aranıyor. Herhangi bir eylem yapılırsa, en az zarar ve zaiyatla sonuç sağlamak için bu sistemi geliştirdik. Teknolojinin bütün imkanları kullanılmış. Herhangi bir patlamada hiçbir polis, korucu, jandarma ve askerimiz zarar görmeyecek. Arama noktalarında başka araçlar da bulunacağı için sivillerde zarar görmeyecek bir model oldu. Bakanlığımızın müfettişleri de geldi araştırıp ve sistemi incelediler. Bu modeli Türkiye'ye bakanlık kanalıyla önereceklerini ifade ettiler."

Kontrol noktalarının terörle mücadelede büyük avantaj sağladığını vurgulayan Vali Çınar, "Artık terörist gelip geçemiyor. Terörist aracı yükleyip, geçmişte olduğu gibi gönlünce şehirlere, karayollarına giremiyor ve çıkamıyor. Tamamen hareket alanları kısıtlandı, eylemleri sınırlandırıldı. Devletimizin kararlıkla terör örgütünün üzerine etkin bir şekilde gitmesinin yanında şehirlerde yapılan eylemlerde bu şekilde engellenince, artık terör bitme noktasına doğru hızla gitmektedir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/ BİTLİS,-

================================================

Eskişehir'de FETÖ operasyonu: 16 öğretmen gözaltında

ESKİŞEHİR'de Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 16 öğretmen gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ/PYD soruşturması kapsamında, daha önce Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden uzaklaştırılan 16 öğretmeni yakalayarak gözaltına aldı. Evlerinde arama yapılan öğretmenler sorgulanmak üzere Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Haber: ESKİŞEHİR, -

===============================================

Antalya'da FETÖ'den 1131 kişi tutuklandı

ANTALYA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında toplam 3 bin 178 kişi hakkında adli işlem yapıldı, 1131 kişi ise tutuklandı.

Antalya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY'ye mensup bir kısım askerin başlattığı hain darbe teşebbüsü nedeniyle Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'anayasayı ihlal', 'cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek', 'cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs', 'halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik' suçlarından başlatılan soruşturmaların devam ettiği belirtildi.

Bu kapsamda 51 kişinin gözaltında, 1131 kişinin tutuklandığı, 488 kişinin ise firarda bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "904'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 1389 kişi serbest bırakıldı. 566 kamu görevlisi açığa alınırken, 1470 kişinin ise ihraç/iş akdi feshedildi, 21 kişi emekliliğe sevk edilmiş, 221 kamu görevlisi göreve iade edildi. Toplam adli işlem sayısı 3 bin 178, idari işlem sayısı ise 2 bin 278'dir."

Haber: ANTALYA, -

==============================================

Kayseri'de FETÖ'den gözaltına alınan 4 kişi adliyede

KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında kadın noterin de bulunduğu 4 kişi, adliyeye sevk edildi.

FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alınan 9'uncu noteri Nilgün Akın ile Hamdi Yıldırım, Yakup Zavar ve Zekeriye Güngör, sağlık kontrolü için Eğitim ve Araştırma Hastanesi Adli Tabipliği'ne getirildi. Zanlılar ardından adliyeye götürüldü. Kadın noterin eşi Yargıtay hakimi Ali Akın'ın FETÖ davasından halen firari olduğu, diğer zanlılardan Yakup Zavar'ın da Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili dava kapsamında tutuklu bulunan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar kardeşi olduğu belirlendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Zanlıların adli tabiplikten çıkarılışı

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

============================================

Bolu merkezli 7 ilde FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

BOLU merkezli 7 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında 2 infaz koruma memuru da adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında örgütün Bolu'daki eğitim kurumlarının bağlı olduğu şirketin yönetim kurulu üyeleri, öğretmen, memur ve öğrencilerin bulunduğu 35 isim hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri Bolu ile birlikte Düzce, Kocaeli, İstanbul, Kayseri, Sakarya ve Ankara'da belirlenen adreslere baskın yaptı. Operasyonlarda 18 kişi gözaltına alındı. Diğer 17 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

2 İNFAZ KORUMA MEMURU ADLİYEDE

Öte yandan Bolu F Tipi Cezaevi'nde görevli 5 infaz korumu memuru, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından daha önce gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri tamamlanan infaz koruma memurlarından N.S. ve O.C., hastanedeki sağlık kontrolleri sonrası adliyeye sevk edildi. Diğer 3 mumurun emniyette işlemleri sürüyor.

Haber: Mutlu YUCA/BOLU, -

=====================================

FETÖ'ya ait okulu satın almaktan 7 kişi Adliyeye sevk edildi

KIRIKKALE'nin Çallıöz Mahallesi'nde Fettullahcı terör örgütüne ait Özel Kızılırmak Okulu'nu satın almaktan göz altına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Kırıkkale'de şehirlerarası terminalin arkasında bulunan Özel Kızılırmak Okulu'nda öğrenciler yıllardır eğitim görüyordu. 15 Temmuz öncesi Kırıkkale de TÜPRAŞ Rafinerisi ve MKE Kurumu tesislerinden emekli olan A.K., G.F., Z.K., M.A., Y.D., H.A. ve M.A. adlı kişiler Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadelesi Şubesi ekiplerince okulu satın alıp, FETÖ'den mal kaçırmaya yönelik suçlamalar nedeniyle göz altına alındı. Zanlılar, ifadelerinden sonra adliyeye sevk edildiler.

Görüntü dökümü

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü amblemi,

Zanlıların emniyetten çıkarılışı,

Adliyeye sevk edilmeleri

Haber-Kamera: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

===========================================

Kınık'ta DHKP-C operasyonu: 2 gözaltı

İZMİR'in Kınık İlçesi'nde bu sabah polis tarafından düzenlenen operasyonda, DHKP-C ile bağlantılı olduğu öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kınık İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte bu sabah ilçede terör örgütü DHKP-C ile bağlantılı olduğu öne sürülen evli ve 2 çocuk babası maden işçisi S.K. ile kanun hükmünde kararnameyle kapatılan Kınık Maden İşçileri Dayanışma ve Mücadele Derneği Yönetim Kurulu Üyesi G.A'yı gözaltına aldı. S.K., Soma maden faciasının ardından çeşitli gazete ve televizyon kanallarına çıkarak maden işçilerinin sağlıksız koşullarda çalıştıklarını, işverenlerin köle düzeni şeklinde çalışmaya zorladıklarını öne sürmüş, hiçbir yerde iş bulamadığını söylemişti.

Operasyonda daha önce mühürlenen Kınık Maden İşçileri Dayanışma ve Mücadele Derneği binası ise operasyonda arandı. Bulunan bazı kitap ve dergilere el konuldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Derneğin önünde bekleyen hafif zırhlı polis aracından görüntü

S.K.'dan görüntü

Haber- Kamera: Cevdet ŞEN/ KINIK (İzmir),

================================

Mehmet Görmez : İhtisas merkezlerinin akademiye dönüşmesini istiyoruz

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı makamında ziyaret etti. Kamçı tarafından Valilik önünde karşılanan Görmez, Şeref Defteri'ni imzaladı. Kamçı, Mehmet Görmez'le 10 yıl önce Gaziantep Valiliği döneminden beri tanıştıklarını, kendisini Kayseri'de görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ziyaretin kendisi için de ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek İhtisas Merkezi'nin yeni hizmet binasının açılışı ve bazı toplantılar için Kayseri'ye geldiğini bildirdi. Görmez, "Bu Yüksek İhtisas Merkezlerimiz, din görevlilerimizin 3 yıllık eğitim aldıkları merkezlerimiz. Bu merkezlerimizin Türkiye genelindeki sayısı 10 kadar. Merkezlerimiz, sadece Türkiye'ye hizmet etmiyor, Asya coğrafyasına, Türk Cumhuriyetlerinden Balkanlardan, Afrika'dan, Latin Amerika'dan Pasifik Asya'dan müftüler geliep bu merkezlerimizde yetişiyorlar. Bizim arzumuz, bu merkezlerin birer hizmet içi eğitim kursu olmaktan çıkarılıp, güçlü birer Diyanet Akademisi'ne dönüşmesidir. Şu anda bu çalışmamız devam ediyor, inşallah en kısa zamanda bu çalışmalar, birer akademiye dönüşerek bu hizmeti çok daha noktalara taşıyacak diye umut ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in Şeref Defterini imzalaması

-Vali Süleyman Kamçı'nın konuşması

-Başkan Mehmet Görmez'in açıklaması

-Detay

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

=============================================

(ÖZEL) Cezaevi firarisi adam ve kaçırdığı kızdan 3 aydır haber alınamıyor

Misafir geldiği evin 15 yaşyındaki liseli kızı Pınar'ı ikinci kez kaçırdı

KAYSERİ'de Döngel ailesinin iddiasına göre evlerine 3 kez misafir olarak gelen 36 yaşındaki yarı açık cezaevinden firari Özkan Aslan, lise 1.sınıfa giden kızları Pınar'ın tehdit ve baskıyla ikinci kez kaçırıldığı, 3 aydan beri kendisinden haber alamadıklarını,hayatından endişe ettiklerini söylediler.

Kocasinan ilçesi Yenimahallede oturan ve evlere temizliğe giden 3 çocuk annesi Gülsen Döngel, kızının ölü veya diri bulunmasını istedi. Gözyaşı döken anne, Cumhuriyet Savcılığı ve Çocuk Şubesine şikayet dilekçesi verdiklerini belirterek, şöyle dedi:

" Kızım Pınar'ı, ilk olarak 4 nisan'da saat 12.10'da Sümer lisesine bıraktım. 17.50'de ders bitmesine rağmen kızım eve dönmeyince, önce okul idaresine başvurduk. Pınar'ın 2.dersten sonra okuldan ayrıldığını anlattılar. Savcılığa ve polise başvurduk. Bu arada medyada bu konuda haberimiz çıkınca, kocamın kısa süreliğine yanında çalıştığı, evimizde 3-4 kez misafir ettiğimiz Özkan Aslan'ın kızımızı salıverdi. Pınar, kendisini kaçıran adamın beni, kocamı ve çıocuklarımı öldürmekle tehdit ettiği için poliste şikayetçi olmadığını söylemiş. Bu olayın ardından Özkan, ortadan kayboldu. Sonra,3 Ağustos'ta kızımızı bize göre tehdit ve şantajla ikinci kez kaçırdı. Kendisinden Ağustos ayından bu yana ölü veya diri haber alamadık. Bu adamın küçük kızı alıkoymak,kızlık bozmak, ölümle tehdit ve hakaret suçlarından yakalanmasını istiyorum"dedi

Aşçılık yapan 3 çocuk babası Abdullah Döngel ise, işsiz kaldığı dönemde kızını kaçırdığını ileri sürdüğü Özkan Arslan'ın yanında 4-5 gün çalıştığını, evlerinde 3-4 kez misafir ettikleri adamın kızını iki kez kaçırdığını belirtti. Baba Döngel, " Özkan, kızımı bizleri öldüreceğini söyleyerek, iki kez kaçırdı. Kendisinin bir çok suçtan sabıkası olduğunu biliyoruz. Aynı zamanda İncesu Yarıaçık cezaevinden firar suçundan hakkında yakalama kararı var. Pınar'ımızın ölü veya diri bulunmasını istiyor ve can güvenliğinden endişe ediyoruz. Bizim aramadığımız yer kalmadı ama izlerine ulaşamadık"şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü:

Kızları kaçırılan anne ile babayla röportaj

Kaçıran adam ile kaçırılan 15 yaşındaki kızın opak fotoları

-Ailenin şikayet dilekçesi

Haber: Oktay ENSARİ Kamera : Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, DHA)

==============================================

Çanakkale Boğazı'nda gemilere sis engeli

ÇANAKKALE Boğazı'nda etkili olan sis nedeniyle boğaz, çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Çanakkale Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren oluşan yoğun sis, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Boğazda özellikle Eceabat ve Gelibolu önlerinde etkisini artıran sis, görüş mesafesinin azalmasına neden oldu. Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, geçiş yapacak gemileri telsizle uyararak boğazı her iki yönden transit gemi geçişlerine kapattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Boğazdan görüntü,

-Sisli havadan görüntü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

=============================================

Hafif ticari araç ve elektrikli bisiklet su kanalına uçta: 2 yaralı

AKSARAY'da hafif ticari aracın, elektrikli bisikletle çarpışması sonucu araç ve bisiklet, su kanalına üçtü. Kazada yarada 2 sürücü hastaneye kaldırıldı.

Kaza, bugün saat 08.30 sıralarında merkez Yavuz Sultan Selim Mahallesi Aksaray Üniversitesi yolu üzerinde meydana geldi. Aksaray Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan 27 yaşındaki Serdar Koçak yönetimindeki elektrikli bisiklet karşı yönden gelen 38 yaşındaki Tuncay Tunçbeden'in kullandığı 68 DN 962 plakalı hafif ticari araçla çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle elektrikli bisiklet ve hafif ticari araç yolun kenarındaki sulama kanalına uçtu. Kazada yaralanan Koçak ve Tunçbeden, ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

Kaza yerinden detay

Araçlardan detay

Yaralının ambulanstan indirilip, acil servise alınması

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY

===========================================

Ak Partili kadınlardan şiddete kınama

GAZİANTEP'te, Ak Parti Kadın Kolları üyeleri 25 Kasım 'Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle düzenlediği toplantıda, kadına şiddeti kınadı.

Ak Parti İl binasında düzenlenen toplantıya, kadın kolları başkanı Filiz Üzücü, ilçe kadın kolları başkanları ve partililer katıldı. Filiz Üzücü, çağın olumsuz özelliklerine inat kadınlar olarak dünyayı güzelleştirmeye yönelik çabaların kaynağı olacaklarını söyledi. Uygarlık geliştikçe şiddetin azalacağı yolundaki görüşlerin aksine tüm dünyada şiddetin farklı boyutlarda ve yoğunlukta yaşandığını belirterek, "Kadına yönelik şiddet ile ilgili medyada yansıyan haberlerin; konunu hassasiyeti sebebiyle kadınların yaşadığı şiddeti ifade edemediğini biliyoruz. Kadın ve şiddetin birlikte anılması artık farkındalık oluşturmaktan ziyade; toplumun geleceği açısından olumsuz bir duruma neden olmaktadır. Her çocuğun annesini güçlü görmeye hakkı vardı. Ancak ekranlara yansıyan yüzüyle; şiddet mağduru kadın imajı ile özlenen ve beklenen kadın imajı olmadığı düşüncesiyle hareket etme vakti gelmiştir. Bunun oluşturulması için başta aile olmak üzere; devlet kademeleri ve medyanın önemli görevi bulunmaktadır" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Toplantıya katılan kadınlar

Filiz Üzücü'nün açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

=========================================

İş aşkını düğününe taşıyıp itfaiye aracını gelin arabası yaptı

MERSİN'de itfaiye eri olarak görev yapan Yüksel Taşdemir (28), görev yaptığı itfaiye aracını düğününde gelin arabası yaptı. 2,5 yıldır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye eri olarak çalışan Taşdemir, iş aşkını hayatının en mutlu gününe taşıdı. Eşi Sebiha Taşdemir'e (23) unutamayacağı bir düğün günü yaşatmak için müdürlerinden izin alarak aklındaki fikrini hayata geçiren Taşdemir, her gün insanların hayatını kurtarmak için görev aldığı aracı bu sefer mutluluğa sürdü. İtfaiye üniformasının üst kısmını damatlık ve gelinliğin üstüne giyen çılgın çift, gelin arabası gibi süslenen itfaiye aracı ile konvoy yaptı. Trafikte sirenleri çalıp tepe lambası yanan süslü bir itfaiye aracı görenler şaşkına dönerken, genç çift meraklı bakışlar altında konvoya devam etti. Davul zurna eşliğinde itfaiye aracından inen gelin damat çevredekilerin ilgi odağı olurken, çiftin görüntüsü çevredekilerde şaşkınlık ve tebessüm yarattı.

Görüntü Dökümü

-Süslenmiş itfaiye aracının gelişi

-Araç siren çalarken

-Gelin damat araçla birlikte

-Gelin damat itfaiyeci üniforması giymiş halde

-Gelin damat aracın önünde

-Gelin arabasından genel ve detay görüntüler

Yüksel Taşdemir'in konuşması

-Sebiha Taşdemir'in konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

=========================================

Side yeniden düzenleniyor

MANAVGAT Belediyesi, Side Meydanı'nı yeniden düzenlemek için yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü Antik Side Kentsel Tasarım Projesi'ni tamamladı.

Manavgat Belediyesi ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Türk turizminin önemli destinasyonlardan Side'de meydan düzenlemesi için sürdürdüğü çalışmaları tamamladı. İlk etabı '4 Meydan 4 Odak' olarak adlandırılan projenin tanıtım toplantısı, Manavgat Belediyesi Side Ek Hizmet Binası Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcıları Sebahat Çevik, Oytun Eylem Doğmuş, Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz, belediye meclis üyeleri Hüseyin Erol ve Salih Delikkulak ile Side'de faaliyet gösteren esnaf ve vatandaşlar katıldı.

TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS KORUNACAK

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, projenin amacının tarihi ve kültürel mirası koruyarak gelecek nesillere aktaracağını söyledi. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Side'yi daha da güzelleştirmek istediklerini anlatan Başkan Sözen, amaçlarının bölgede alışveriş canlılığını artırmak olduğunu kaydetti. Başkan Şükrü Sözen, bir yıllık çalışmanın ürünü olan projenin hayata geçmesiyle Side'ye daha da artı değer katacağını söyledi.

Başkan Sözen, ilk etabı önümüzdeki hafta başlamak kaydıyla 150 günde bitecek projede, 25 bin metrekarelik düzenlemenin 18 bin metrekaresinin traverten döşemesi olacağını aktardı. Koruma Kurulu'nun onayladığı kriterlerde hazırlanan projede aydınlatmaların da yapılacağını vurgulayan Başkan Sözen, projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin TL'ye mal olacağını açıkladı.

Sözen, esnafı da düşünerek çalışmanın başlaması için sezon sonunu beklediklerini ve projenin etaplara bölündüğünü vurguladı. Başkan Şükrü Sözen konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği, tarihe ev sahipliği yapmış Side'yi ve sizleri son derece önemsiyoruz. Bu süreçte 4 odaklı meydan ve bunları birbirine bağlayan cadde ve sokakların doğal taşlarla kaplanması sürecini hep birlikte yaşayacağız. Tarihi biraz daha ön plana çıkarmak için eski parke yapılanmasını ortadan kaldırıp, doğal taşlarla Side'yi karakteristik bir yapıya dönüştürmek ve bu güne kadar olmayan aydınlatmasını yapmak istiyoruz. Aynı zamanda olası bir yangına müdahale edilebilecek bir hale getirmek bizim için çok önemli. İlk etapta sezon başlayıncaya kadar yetiştirebileceğimiz kısmını ihale kapsamına aldık. Sezona işin sarkmaması anlamında yapılabilecek bölümleri ilk etapta yapacağız."

Manavgat Belediyesi Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz de projenin genel aksları 4 meydan ve 4 meydanı birbirine bağlayan Turgut Reis, Liman, Cami-Menekşe Sokağı'nı kapsadığını belirterek her meydana yapılacak çalışmaları anlattı. Daha sonra esnaf ve katılımcılarla projeyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Side esnafı da projenin güzel ve ilgi çekici olduğunu belirterek, zamanlama konusundaki hassasiyetleri için teşekkür etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Şükrü Sözen'in konuşması

Toplantı Salonu'ndan genel görüntü

Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz

Vatandaşların proje hakkında görüşleri

Belediye Başkan Yardımcısı Sebahat Çevik'in konuşması

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

===========================================

Doktorun 54 bin 500 lirasını dolandırdılar

ADANA'da bir bankanın müşteri hizmetlerinden aradıklarını söyleyerek, Dr. Cem Tombuloğlu'un 54 bin 500 TL'sini dolandıran 1'i kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Merkez Seyhan İlçesi Fatih Mahallesi'ndeki Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Cem Tombuloğlu'nu telefonla arayan bir kadın, bankanın müşteri hizmetleri servisinden aradığını söyledi. Tombuloğlu'nun hesaplarında sorun bulunduğunu belirten kadın, kart bilgilerini istedikten sonra, "Cep telefonunuza şifre gelecek, onu bana söyleyin, ama güvenliğiniz için başka kimse ile de paylaşmayın" uyarısında bulundu. İnternet üzerinden Tombuloğlu'ndan aldığı bilgileri kullanarak hesaba giren dolandırıcı, doktordan cep telefonuna gelen şifreyi de öğrendi. Cem Tombuloğlu'nun hesabından internet bankacılığına giren kadın, 54 bin 500 TL'yi bir başka kişinin hesabına havale etti. Bu kişi de hesabına yatırılan parayı tekrar kadın dolandırıcının hesabına gönderdi.

Hesabından yüklü miktarda para transferi yapıldığını fark eden Cem Tombuloğlu'nun şikayeti üzerine çalışma başlatan polis, Figen Taşçı (45), Sedat Erge (19), Nurullah Akbulut (38) ile Necati Özcan'ı (40) yakaladı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Nurullah Akbulut tutuklanırken, diğer 3 şüpheli adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Haber : Fatih KARAÇALI/ADANA, -

===========================================

Tarım ilacı içen lise öğrencisi kız öldü

SAMSUN'un Atakum İlçesi'nde, tarım ilacı içtiği öne sürülen lise öğrencisi 17 yaşındaki Ebru Mocik hayatını kaybetti.

Olay, dün akşam Samsun'un Atakum İlçesi'nde meydana geldi. 12'nci sınıf öğrencisi Ebru Mocik, iddiaya göre, evdeki odasında tek başına olduğu sırada tarım ilacı içti. Kızlarının odasından çıkmadığını fark eden aile, içeri girdiklerinde Ebru'yu baygın halde yerde buldu. Ambulansla Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan genç kız, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ebru Mocik'in cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: SAMSUN, -

===========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement