Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hem ağladı hem ağlattı: Vasiyetin sorumluluğumuzdur - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hem ağladı hem ağlattı: Vasiyetin sorumluluğumuzdur

28.06.2026 13:56

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Kadir İnanır için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törende, oyuncunun hayat arkadaşı Jülide Kural konuşma yaptı. Konuşmasında hem kendi ağlayan hem de tüm salonu ağlatan Kural, "Bu dünyadayken en büyük vasiyetidir memleketine. 'O büyük barışı mutlaka biz halklar kuracağız' der dünyanın en güzel gülümsemesiyle. Vasiyetin sorumluluğumuzdur. Bir gün mutlaka sevgilim. Mutlaka..." ifadelerini kullandı.

77 yaşında hayatını kaybeden Türk sinemasının Kadir Abi'si için Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde anma töreni düzenleniyor. Kadir İnanır'ın ailesi, akrabaları, hayranları, sinema ve siyaset dünyasından çok sayıda isim törene katıldı. Törende usta oyuncunun 27 yıllık hayat arkadaşı Jülide Kural gözyaşları içinde kısa bir konuşma yaptı. 

Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hem ağladı hem ağlattı: Vasiyetin sorumluluğumuzdur

"ŞU AN Kİ DUYGUM SADECE SESSİZCE DURMAK"

Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Aslında bakarsanız şu andaki duygum sadece sessizce durmak. Ama Kadir'in haykırmak istedikleri o kadar büyük ki kalbimin buna dayanabileceğini zannetmiyorum. O yüzden kısa da olsa sizinle bir şeyler paylaşmaya çalışacağım.

Aslında Kadir İnanır'ı hepiniz tanıyorsunuz. Onun haksızlık karşısında taşan öfkesini, sevgisini ifade ederken sözcüklere hiç ihtiyaç duymamasını, yoksulluk, adaletsizlik, eşitsizlik karşısında şahlanan o vicdanını...

Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hem ağladı hem ağlattı: Vasiyetin sorumluluğumuzdur

"KADİR İNANIR RUM'DUR, TÜRK'TÜR ERMENİ'DİR VE TABİİ Kİ KÜRT'TÜR"

Onun insanlığını hepiniz biliyorsunuz. Belki de hayatı boyunca en büyük heyecanı olan sinemada kendi aktörlüğünü icra ederken tanık olduğum bir şeydir; dönüp dolaşıp başvurduğu yerdi kalbi, sezgileri ve en önemlisi merakı ve hayata gülümseyerek bakabilme cesareti. Ben onu bu süreçlerde hep izledim. Bu benim için büyük bir ayrıcalıktı. Bir yandan da biliyorsunuz ki Kadir İnanır şöyle bir bakışıyla seyircisinin yıllarca sürecek olan unutulmazıdır.

Ve herkesin aslında abisidir, oğludur, sevgilisidir. dayısıdır, babasıdır ve aslında o halktır, Anadolu'dur ve bütün halkların dostudur. O yüzden de Rum'dur, Türk'tür, Ermeni'dir, Çerkez'dir, Boşnak'tır, Türk'tür, Arap'tır ve tabii Kürt'tür.

Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hem ağladı hem ağlattı: Vasiyetin sorumluluğumuzdur

"VASİYETİN SORUMLULUĞUMUZDUR SEVGİLİM BİR GÜN MUTLAKA"

Bu dünyadayken ya da ayrılırken en büyük vasiyetidir memleketine. 'O büyük barışı mutlaka biz halklar kuracağız' der dünyanın en güzel gülümsemesiyle. Vasiyetin sorumluluğumuzdur. Bir gün mutlaka sevgilim. Mutlaka..."

TÖRENDE GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Jülide Kural, törende Kadir İnanır'ın filmlerinden ve röportajlarından oluşan görüntüleri izlerken gözyaşlarını tutamadı. İzleyici sıralarında oturan Kural gözyaşlarına boğuldu. Jülide Kural'ın bir yanında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, diğer yanında ise Kadir İnanır'ın yeğeni Levent İnanır oturdu. 

Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hem ağladı hem ağlattı: Vasiyetin sorumluluğumuzdur

SONER ARICA: GERÇEKTEN İNANMIYORUM, NİYE BURADAYIZ?

Annesinin vefatından birkaç gün sonra dayısı Kadir İnanır'ı da kaybeden sanatçı Soner Arıca, törene katıldı. Kendisine uzatılan mikrofona konuşan Arıca, "Çok üzgün ve şaşkınım. Ölüm derken bile zorlanıyorum. Kimseye yakışmıyor ama ben hiçbir zaman böyle bir şey olmayacak diye düşünüyordum. Gerçekten inanmıyorum. Niye buradayız? Çok tuhaf, çok üzgünüm. 3 gün önce de annemi kaybettik. Öyle..." ifadelerini kullandı.

Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hem ağladı hem ağlattı: Vasiyetin sorumluluğumuzdur

PERİHAN SAVAŞ: O BENİM KAHRAMANIMDI

Perihan Savaş, "Çok acı. Ne söylenir bilmiyorum. Sadece şunu söylemek istiyorum; onu çok özleyeceğiz. Ölmedi zaten o. Yaşıyor. Kadir İnanır benim kahramanımdı" dedi.

Menderes Samancılar ise, "Ciğerimizin köşesiydi" ifadesini kullandı.

Burak Deniz, "Türkiye için Türk sineması için çok büyük bir ismi kaybettik. Yakınlarına Allah sabır versin. Kadir İnanır çoğumuz için bir idoldü. Onun filmleriyle büyüdük" diye konuştu.

Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hem ağladı hem ağlattı: Vasiyetin sorumluluğumuzdur

"DURUŞUNDAN SEVDA AKARDI"

Kerem Alışık, "Mükemmel bir adamdı. Çok güzel gülerdi, çok güzel bakardı. Duruşundan sevda akardı. Bizim aile dostumuzdu. Çocukluğumdu, gençliğimdi... Ama şimdi bizi bırakıp çok sevdiği arkadaşlarının yanına gitti. Artık hiçbir filmin yüzü gülmez. Çok önemli bir değerdi. Mekanı cennet olsun" dedi.

Levent Özdilek, "Yeşilçam sineması son starını kaybetti. Kadir İnanır benim için dik duruş demekti" diye konuştu.

Tamer Karadağlı, "Herkesin Kadir Abi'siydi. Çok önemli bir oyuncuydu. Bir devir kapandı. Kadir Abi'nin Türk sinemasındaki etkisi tartışılmaz. Şimdi son görevimizi yapmaya geldik. Kadir İnanır hafızamda her şekilde yaşayacak. Onu tek bir kelimeyle tanımlamak mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hem ağladı hem ağlattı: Vasiyetin sorumluluğumuzdur

"NEFES ALACAK HALİMİZ YOK"

Halil Ergün, "Kadir ile lise yıllarından bu yana arkadaşlığımız vardı" dedi.

Nur Sürer, "Nefes alacak halimiz yok. Konuşacak halde değilim" ifadelerini kullandı.

Nuri Alço, "Kadir İnanır çok güzel bir insandı. Çok büyük bir insanı kaybettik. Allah rahmet eylesin. Söyleyecek bir şey bulamıyorum" diye konuştu. 

Son Dakika Güncel Kadir İnanır'ın hayat arkadaşı Jülide Kural hem ağladı hem ağlattı: Vasiyetin sorumluluğumuzdur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mahir Atlı Mahir Atlı:
    Mekanın cennet olsun barışın kardeşliğin elçisi koca yürekli adam. 0 0 Yanıtla
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement