Siyasi Partilerde Bayramlaşma Ziyaretleri... Akp, "Bayram Havasında Seçim" Dedi, CHP Heyeti Başkanı Nazlıaka "Dublaj ve Montaj Videolar Bizzat Sizin... - Son Dakika
Güncel

Siyasi Partilerde Bayramlaşma Ziyaretleri... Akp, "Bayram Havasında Seçim" Dedi, CHP Heyeti Başkanı Nazlıaka "Dublaj ve Montaj Videolar Bizzat Sizin...

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki CHP heyeti, AKP Ankara Milletvekili Murat Alparslan başkanlığındaki heyet ile CHP Genel Merkezi’nde bayramlaştı. Nazlıaka, ziyaret sırasında; seçimlerin bayram havasında yapıldığını söyleyen ve “Bu millet, demokrasi havarisi ülkelere örnek olacak bir olgunlukta seçim sürecini sahiplendi ve geçirdi” diyen Alparslan’a; “Bu seçim ne kadar adil bir seçimdi? Dublajlarla, montajlarla gerçekleştirilen videoların sunulduğu, devlet gücünün bir parti gücüne dönüştürüldüğü, eşitsiz koşullarda yarışıldığı bir seçim oldu” dedi. Nazlıaka ayrıca; “Dublaj ve montaj videolar bizzat sizin lideriniz tarafından da ifade edilmiştir. Bunları kastediyoruz. Buradaki adaletsizlik, eşitsizlikleri, ahlaki meşruiyeti kastediyoruz aslında biz” diye konuştu.

29.06.2023 15:41  Güncelleme: 16:05

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka başkanlığındaki CHP heyeti, AKP Ankara Milletvekili Murat Alparslan başkanlığındaki heyet ile CHP Genel Merkezi'nde bayramlaştı. Nazlıaka, ziyaret sırasında; seçimlerin bayram havasında yapıldığını söyleyen ve "Bu millet, demokrasi havarisi ülkelere örnek olacak bir olgunlukta seçim sürecini sahiplendi ve geçirdi" diyen Alparslan'a; "Bu seçim ne kadar adil bir seçimdi? Dublajlarla, montajlarla gerçekleştirilen videoların sunulduğu, devlet gücünün bir parti gücüne dönüştürüldüğü, eşitsiz koşullarda yarışıldığı bir seçim oldu" dedi. Nazlıaka ayrıca; "Dublaj ve montaj videolar bizzat sizin lideriniz tarafından da ifade edilmiştir. Bunları kastediyoruz. Buradaki adaletsizlik, eşitsizlikleri, ahlaki meşruiyeti kastediyoruz aslında biz" diye konuştu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever ve Gençlik Kolları MYK Üyesi Uygar Elitoğ'undan oluşan CHP heyeti, Kurban Bayramı'nın ikinci gününde bayramlaşmaya gelen siyasi parti heyetlerini ağırladı. CHP heyeti sırasıyla AKP, DSP, Vatan Partisi, HDP, Yeşil Sol Parti ve İYİ Parti ile bayramlaştı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, AKP Ankara Milletvekili Murat Alparslan başkanlığındaki heyete ziyaretleri için teşekkür etti. Nazlıaka, "Başta Sayın Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, CHP olarak bizler; partinizin bayramını kutluyoruz. İslam aleminin Kurban Bayramı hayırlı olsun, hayırlı olaylara vesile olsun. Hakikaten bayramlar birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, barış, dayanışma ve kardeşlik anlayışının daha da yükseltildiği; küslerin barıştığı, ayrı olanların kavuştuğu çok özel günler" dedi.

"ZOR BİR BAYRAM, BURUK BİR BAYRAM"

Nazlıaka, bayramın deprem nedeniyle buruk geçtiğini kaydederek, "Şurası bir gerçek ki bugün deprem bölgesinde yaşananlar, bayram evi değil yas evi halinde. Yakınlarını kaybedenlerin acılarının çok taze olduğu bir şekilde geçiyor. Halen oradaki sorunlar devam ediyor. Geleceğe dair kaygılar devam ediyor. Diğer taraftan şehit ailelerimiz var, onlar için de bu bayram son derece buruk geçiyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bayramda bırakın kurban kesmeyi, torun geldiğinde acaba ne harçlık vereceğim kaygısı duyanlar fazla. Ne ikram edeceğim ziyaretçilerime diye kaygı duyanlar oldukça fazla. Zor bir bayram ve buruk bir bayram" diye konuştu.

AKP Ankara Milletvekili Murat Alparslan, Türkiye'nin depremlerden sonra zor süreçler yaşadığını belirterek, "Fakat bilinen şu ki güçlü bir devlet, büyük bir milletiz. Dünyanın pek çok ülkesinde böyle bir depremden çok daha azı gerçekleşmiş olsa altından kalkmak, üstesinden gelmek imkansızken, bu güçlü devlet ve bu büyük millet çok kısa sürede acıları sarmayı başarabildi. Ölen canlar geri gelmedi ama geride kalanların acil ihtiyaçları başta olmak üzere pek çok konudaki talepleri devletimiz ve hükümetimiz tarafından verildiği sözler takvimi çerçevesinde yerine getirildi ve getiriliyor" dedi.

"MİLLETİMİZ BU SEÇİMLERDE SİVİL VE YENİ BİR ANAYASA YAPMAK KONUSUNDAKİ İRADESİNİ DE ORTAYA KOYDU"

Alparslan, iki bayram arasında "bayram havasında" seçim yapıldığını da hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bu millet, demokrasi havarisi ülkelere örnek olacak bir olgunlukta seçim sürecini sahiplendi ve geçirdi. Yeni Türkiye yüzyılının kapılarını da ardına kadar araladı… Milletimiz bu seçimlerde kendisinin anayasa yapma kabiliyeti ile sivil ve yeni bir anayasa yapmak konusundaki iradesini de ortaya koydu. Biz bunu önemsiyoruz. Sizlerin de bu yaklaşıma, olumlu adım atarak katkı sağlayacağınızı biliyoruz. Çünkü milletin talepleri siyasilerin her daim rehberi olmuş durumda. Biz de bu sebeple önümüzdeki süreçte Meclis çalışmalarının öncelikli mesailerinden birinin yeni ve sivil bir anayasa olması arzusundayız. Bu konuda da sizlerin katkısını ve desteğini inşallah Meclis'imizde görürüz."

Nazlıaka ve Alparslan, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını da kınadı.

"NE KADAR ADİL BİR SEÇİMDİ?"

Nazlıaka, Alparslan'ın seçim değerlendirmesine atıf yaparak, "Bu seçim ne kadar adil bir seçimdi? Bu noktada biz şüphelerimizi de not etmek isteriz. Her ne kadar bugün bayram olduğu için siyaset konuşmuyor olsak da dublajlarla, montajlarla gerçekleştirilen videoların sunulduğu, devlet gücünün bir parti gücüne dönüştürüldüğü, eşitsiz koşullarda yarışıldığı bir seçim oldu. Önümüzde bir yerel seçim var ve yerel seçimlere de tabii odaklanıyoruz. Umarım çok daha demokratik, eşitlikçi bir ortamda sürmesini diliyoruz, umut ediyoruz" dedi.

Nazlıaka yeni anayasa konusunda ise "Var olan Anayasa'ya uymayanlar ya da Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararlara, 'Ben buna uymuyorum, saygı da duymuyorum' diyenler şimdi nasıl bir yeni anayasa yapacak? Bu konudaki şüphelerimizi de buraya not ederek, tekrar iyi bayramlar diliyorum sizlere" diye konuştu.

Alparslan, yeni anayasa beklentisine ilişkin şunları ekledi:

"Burada Anayasa'ya uymamak, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarına saygı duymamak gibi bir beyanın doğruluğunu kabul etmek mümkün değil. Biz kurulduğu günden beri hem Siyasi Partiler Kanunu'na, hem Anayasa hem de tüzüğüne göre tüm hukuk kuralları çerçevesinde siyaset üreten ve millete hizmet etmek konusunda bir irade ortaya koyan bir siyasi partiyiz. O anlamda da hukuk neyse, Anayasa Mahkemesi kararları neyse onlara uyarız. Eleştiri, onların bir şekilde farklı çıkmasıyla ilgili beklentilerimizi kamuoyu ile paylaşmak en doğal hakkımızdır. Yapılan da budur. Yoksa kararlar hepimizi bağlamaktadır. Anayasa değişikliği konusundaki talebimize, sizlerin milletin talebine ortak olarak katkı sağlamanız, yeni Türkiye yüzyılında çok demokratik, çoğulcu, çağdaş ve sivil bir anayasaya katkı anlamında tarihe not düşülecek bir işte, sizin de katkınız olmasına vesile olacaktır. Bizim temennimiz de budur."

"BİZZAT SİZİN LİDERİNİZ TARAFINDAN"

Nazlıaka, Alparslan'a "Seçim sürecinden bahsediyoruz, dublaj ve montaj videolar bizzat sizin lideriniz tarafından da ifade edilmiştir. Bunları kastediyoruz. Buradaki adaletsizlik, eşitsizlikleri, ahlaki meşruiyeti kastediyoruz aslında biz. Diğer taraftan anayasa konusu zaten değerlendirilecektir. Dolayısıyla halkın talebi bizim talebimizdir. O gün geldiğinde şunlar konuşulacaktır" dedi.

Nazlıaka "Sonuç ile ilgili bir itirazımız yok. Ama süreçte yaşananları da hepimiz biliyoruz" dedi. Alparslan ise "Süreç de güzel oldu, hep beraber çalışıldı, millet ile temas edildi. Anadolu irfanı dediğimiz, milletin feraseti dediğimiz süreç bu seçimde kendisini çok net bir şekilde ortaya koydu" yanıtını verdi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KONUŞULDU

Nazlıaka, Alparslan'a İstanbul Sözleşmesi'ne de sahip çıkacaklarını söyledi. Alparslan, sözleşmenin Türkiye'deki aile yapısı ve milli, manevi değerler, milletin hassasiyetlerini gözeterek atılacak adımların mutluluk getireceğini kaydetti. Alparslan, "Yani böyle belli semboller, söylemler üzerinden değil. Çok net, millet ne istiyor, aile yapımız neyi gerekli kılıyor. Milli değerlerimiz neyi yaparsak bize fayda sağlıyor… Bu çok bilinmeyen denklem değil, biliyoruz, yapacağız" dedi.

Nazılaka, İstanbul Sözleşmesi'nin dünya çapında hazırladığını ve kadına yönelik şiddeti önleme, kadını koruma ve caydırıcı cezalar için imzalandığını ifade ederek, "Kadını hayatın her alanında güçlendirme noktasında mihenk taşı. Altın standart" diye ekledi. Alparslan, "Biz kendi medeniyetimize güvenlim. Dünya şunu yaptı, Avrupa şunu yaptı diye örnek aldığımız pek çok ülkenin geride olduğuna şahit oluyoruz" dedi. Nazlıaka ise "Kendi ülkemizin ismini taşıyor. İstanbul'un adını taşıyor" yanıtını verdi.

Siyasi Partilerde Bayramlaşma Ziyaretleri... Akp, "Bayram Havasında Seçim" Dedi, CHP Heyeti Başkanı Nazlıaka "Dublaj ve Montaj Videolar Bizzat Sizin...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Siyasi Partilerde Bayramlaşma Ziyaretleri... Akp, 'Bayram Havasında Seçim' Dedi, CHP Heyeti Başkanı Nazlıaka 'Dublaj ve Montaj Videolar Bizzat Sizin... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement