Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailevi problemler nedeniyle bunalımda olduğu belirten kişiyi, Boğaziçi Köprüsü'nde, intihar girişiminden vazgeçirdi.

25.12.2015 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ailevi problemler nedeniyle bunalımda olduğu belirten kişiyi, Boğaziçi Köprüsü'nde, intihar girişiminden vazgeçirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, dinlediği vatandaşın sorunlarının çözümüne yardımcı olunması için yetkililere gerekli talimatları verdiği kaydedildi.

(14.02)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen "Türkiye Markası" tanıtım toplantısında konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasının satır başları şunlar:

"Çevremizdeki bütün zorluklara, jeopolitik depremlere rağmen Türkiye, emniyet ve güven içinde itibarına itibar katmaktadır. İçeride ve dışarıda Türkiye'nin gücünü kırmak isteyenler, hiçbir zaman muvaffak olamayacaklardır. Bütün zorlukların üstesinden gelecek güce ve siyasi iradeye sahibiz."

"Vatandaşlarımızın Schengen bölgesine seyahatlerinde 2016 tarihi itibariyle vizeden muaf olmaları çerçevesindeki çalışmalarımızı ve gerekli yasal düzenlemeleri sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte bize düşen 2016'da vatandaşlarımız için vize serbestisinin sağlanması yönünde yasal ve operasyonel olarak yapılması gerekenleri tamamlamaktır"

(13.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımıcıs Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Elvan'ın öne çıkan açıklamaları şöyle:

"(Demirtaş'ın Rusya ziyareti) Eline sazı alıp kanal kanal bazı medya organlarında parlatılmaya çalışılan Demirtaş işte bu. Şimdi yazın bakalım, acaba Demirtaş sazıyla mı gitti oraya? Lavrov'a, Putin'e saz çalmaya mı gitti, ne için gitti?"

"(Türkiye'yi hedef alan siber saldırılar) BTK, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız vasıtasıyla ODTÜ'deki sorumluluğun bu kuruma devredilmesi gerektiğini bildirdi, talep etti. Ancak ODTÜ bu konuda direniyor. Halbuki yasal düzenlemeler var, kendisini imparator zannediyor bu rektör zannedersem, herkes haddini bilmeli diye düşünüyorum"

"ODTÜ, elinde bulundurduğu, geçmişten gelen bu sorumluğu BTK'ya devretmelidir, yapılması gereken budur"

"Merkez Bankası kamuoyuyla paylaştığı yol haritasının gereklerini yerine getiriyor"

(11.35-12.39-12.47) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başika kampındaki son duruma ilişkin, "Eğitimle ilgili askerimiz orada. Koruma birliklerinin yeniden tanzimi devam ediyor" dedi.

(12.13)

5- Sarıkamış Harekatı'nın 101. yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında, 3 bin 170 metre rakımlı Allahuekber Dağları'na zirve tırmanışı başladı.

(14.12) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Şırnak'ta, Kültür Merkezi ve Halk Kütüphanesinin bulunduğu binaya terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıda 4 çocuk yaralandı.

(10.49) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Şırnak ve Diyarbakır'da devam eden operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısının 180 olduğu bildirildi.

(13.35)

8- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü "usulsüz dinleme" soruşturması kapsamında Ankara merkezli 25 ilde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 46 şüpheliden 18'i yakalandı. Şüphelileri arasında eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkan Yardımcıları Recep Güven ve Gürsel Aktepe ile eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Lokman Kırcılı da bulunuyor.

(10.14-13-18)

9- Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) "Tahşiyecilere kumpas" kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 9'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 2. duruşması başladı.

(11.50)

10- Ergenekon davası kapsamında dosyaları ayrılarak yeni bir esasa kaydedilen sanık Bedrettin Dalan, emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile firari sanıklar Turhan Çömez, Emrah Gönenci ve Saipir Deblevidze'nin yargılandığı davada, Bakıcı'nın yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmedildi.

(13.30)

11- Kayseri İHH İnsani Yardım Derneğinin avukatı Ersin Umman, Mavi Marmara yolcularından Ahmet Aydın Bekar'ın Kayseri 8. Asliye Hukuk Mahkemesinde İsrail aleyhine açtığı tazminat davasında, "haksız fiil sorumluluğu" bir kez daha tescil edilen bu devletin 250 bin lira manevi, bin lira da maddi tazminata mahkum edildiğini bildirdi.

(14.05)

12- Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 12 F-16 uçağı ile Türkiye- Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu gerçekleştirildi.

(13.21)

13- Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca üniversite öğrencilerine verilecek kredi ve burs başvurularının sonuçları açıklandı.

(14.25)

14- Yeniden değerleme oranı (yüzde 5,58) kapsamında düzenlenen gelecek yılın vergi, harç ve cezalarına ilişkin tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlandı.  Buna göre, Özel İletişim Vergisi, gelecek yıldan itibaren 46 lira olarak uygulanacak. Silindir hacmi 1301 santimetreküp ile 1600 santimetreküp arasındaki otomobillerin vergisi 945 liradan 997 liraya yükselecek.

(10.42)

15- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın aralık ayına ilişkin sektörel güven endeksine göre, inşaat sektörü güven endeksi aralıkta yüzde 0,7 arttı. Perakende ticaret sektörü güven endeksinde yüzde 0,4, hizmet sektörü güven endeksinde ise yüzde 1 gerileme oldu.

(10.47)

16- Yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanma mecburiyetinin başlama tarihleri, 2014 yılı satışları ve gayrisafi iş hasılatı dikkate alınarak yeniden belirlendi. Buna göre, satışları veya iş hasılatı 1 milyon lirayı aşan mükellefler, 1 Nisan 2016, 500 bin-1 milyon lira olanlar 1 Temmuz 2016, 150-500 bin lira olanlar 1 Ekim 2016, 150 bin liradan az olan mükellefler ise 1 Ocak 2017'den itibaren bu cihazları kullanacak.

(12.05)

17- Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılan Yeni Havalimanı çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, "Havalimanının ilk etabının yüzde 15'i tamamlandı" dedi.

(11.04)

18- Rus savaş uçakları tarafından Halep'e bağlı Azez ilçesinde 2 hastaneye yönelik hava saldırısında ilk belirlemelere göre 6 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

(12.07)

19- Beşinci yılına giren Suriye iç savaşı, 2015 yılında birçok dönüm noktasına sahne oldu. Terör örgütleri DAEŞ ve PYD arasındaki çatışmalarda PYD ABD'nin hava desteğiyle birçok stratejik noktaya ele geçirdi. Esed rejimi muhalif güçlerin ilerlemesi karşısında zora girdi. Rejimin yardımına koşan Rusya havadan, İran ise giderek artan kara gücüyle savaşa dahil oldu. 2015, rejim ve muhalifler arasında müzakereleri başlatmayı öngören Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararıyla sona eriyor.

(11.48) (Grafikli)

20- Hristiyanlık'ta Hazreti İsa'nın doğumunun kutlandığı Noel Bayramı, Katolik alemi için kutsal yerlerin başında gelen Vatikan'da ruhani lider Papa Franciscus'un yönettiği ayinle kutlandı.

(03.34)

21- Galatasaray'ın, Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie) ekiplerinden Ajax forması giyen Ricardo van Rhijn'ı transfer etmek için harekete geçtiği öne sürüldü.

(12.27)

22- FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında İsviçre'de gözaltında alındıktan sonra Uruguay'a iade edilen eski FIFA Başkan Yardımcısı Eugenio Figueredo, adının karıştığı diğer yolsuzluk operasyonu kapsamında ülkesi Uruguay'da da gözaltına alındı.

(11.33)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement