Bakanlar Kurulu'nun Ardından Kabineye 6 Yeni İsim Dahil Oldu - Son Dakika
Güncel

Bakanlar Kurulu'nun Ardından Kabineye 6 Yeni İsim Dahil Oldu

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından Bakanlar Kurulu'nda yapılan değişikliği açıkladı. Kabineye 6 yeni isim daha dahil oldu.

19.07.2017 14:37  Güncelleme: 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinin ardından yeni kabineyi açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede 5 bakanın görevi değişti, 6 yeni isim de kabineye girdi. 5 Başbakan Yardımcısı'ndan 4'ü değişti. 6 ismin de üstü çizildi.

''6 YENİ ARKADAŞIMIZ BAYRAĞI DEVRALACAKLAR''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek üzere saat 12.00'de Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giden Başbakan Binali Yıldırım, görüşmenin ardından kabine değişikliğini açıklamak üzere kameraların karşısına geçti. Başbakan Yıldırım, "15 bakanımız aynı görevini sürdürmeye devam edecek. 6 yeni arkadaşımız önce görev yapan arkadaşlardan görevi devralacak, bayrağı devralacak. 5 Bakanlar Kurulu üyemizin görev değişikliğiyle yine kabinede görevlerini sürdürecekler" dedi.

KABİNEYE 6 YENİ İSİM DAHİL OLDU

Kabinedeki revizyonun ardından, yeni isimler oldukça dikkat çekti. Başbakan Yıldırım'ın açıklamasının ardından gözler yeni isimlere çevrildi. İşte kabineye yeni dahil olan 6 isim ve özgeçmişleri:

Hakan Çavuşoğlu - Başbakan Yardımcısı:

24. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. Adalet Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Bosna Hersek Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

İyi düzeyde Yunanca, orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen AK Parti Bursa Milletvekili Çavuşoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

Bakanlar Kurulu'nun Ardından Kabineye 6 Yeni İsim Dahil Oldu

Abdülhamit Gül - Adalet Bakanı:

12 Mart 1977'de Gaziantep Nizip'te doğan Abdulhamit Gül, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Gül, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının gençlik kollarında aktif olarak yer aldı. Milli Gençlik Vakfı Üniversitelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) üyesi olan Gül, Ankara'da serbest avukatlık yaptı. Refah ve Fazilet Partisi Ankara İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyeliği, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Gül, HAS Parti Genel İdare Kurulu üyeliği ve Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Bakanlar Kurulu'nun Ardından Kabineye 6 Yeni İsim Dahil Oldu

Jülide Sarıeroğlu - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı:

7 Haziran 1979'da Adana'da doğdu. Baba adı Şadi, anne adı Kadriye'dir. Çalışma Ekonomisti, Sendikacı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümünü bitirdi. Aynı bölümde lisansüstü eğitimini sürdürmektedir.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarında MKYK Üyeliği, İstihdam Komisyonu Başkanlığı, Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı, Teşkilat İşleri Başkan Yardımcılığı, Doğu ve Güneydoğu Koordinatörlüğü ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevlerinde bulundu. Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye Meclis Üyeliği, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı, HAK-İŞ Kadın Komitesi Başkanlığı, Genel Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü. Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler isimli bir kitabı ile Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde Sosyal Diyalog Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmaktadır.

Bakanlar Kurulu'nun Ardından Kabineye 6 Yeni İsim Dahil Oldu

Ahmet Eşref Fakıbaba - Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı:

16 Aralık 1951'de Şanlıurfa Birecik'te doğdu. Baba adı Ali, anne adı Rızkiye'dir.

Genel Cerrahi Uzmanı; Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Taksim İlk Yardım Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde ihtisas yaptı.

Amerika'da Texas Eyaleti Arlington Hastanesinde gözlemci olarak bulundu. Iğdır ve Birecik Devlet hastanelerinde ve Şanlıurfa SSK Hastanesinde Başhekimlik yaptı. 2 dönem Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Fakıbaba, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Bakanlar Kurulu'nun Ardından Kabineye 6 Yeni İsim Dahil Oldu

Ahmet Demircan - Sağlık Bakanı:

13 Temmuz 1954'te Samsun'da doğdu. Baba adı Mehmet Faik, anne adı Behiye'dir.

Tıp Doktoru, Genel Cerrah; Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede Genel Cerrahi İhtisası yaptı.

Samsun 1 No'lu Sağlık Ocağı Doktoru, Muş Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yaptı.

20 ve 21. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 54. Hükümette Devlet Bakanlığı görevinde bulundu. 21. Dönemde Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi oldu.

İngilizce ve Arapça bilen Demircan, evli ve 6 çocuk babasıdır.

Bakanlar Kurulu'nun Ardından Kabineye 6 Yeni İsim Dahil Oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak:

11 Ekim 1966'da İstanbul Üsküdar'da doğan Bak, İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Nottingham Üniversitesinde İşletme Yönetimi ve Endüstri Mühendisliği alanında yüksek lisansını, İstanbul Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Programında doktorasını yaptı.

Bakanlar Kurulu'nun Ardından Kabineye 6 Yeni İsim Dahil Oldu











Bakanlar Kurulu\'nun Ardından Kabineye 6 Yeni İsim Dahil Oldu

Son Dakika Güncel Bakanlar Kurulu'nun Ardından Kabineye 6 Yeni İsim Dahil Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement