Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(13.4.ADANA'nın sahil ilçesi Karataş'ta deniz kıyısındaki balık lokantaları, kafeteryalar ve çay bahçeleri 'kıyı kenar çizgisi ihlali' gerekçesiyle yıkıldı.)

13.04.2012 15:19

(13.4.2012, FOTOĞRAF)

/////////

Karataş'ta sahil lokantaları yıkıldı

ADANA'nın sahil ilçesi Karataş'ta deniz kıyısındaki balık lokantaları, kafeteryalar ve çay bahçeleri 'kıyı kenar çizgisi ihlali' gerekçesiyle yıkıldı.

Karataş Belediyesi'nin iş makineleri geniş güvenlik önlemleri altında ilçe merkezinde Sahil Bulvarı'na paralel deniz kıyısında ve Harb-İş plajındaki imara aykırı olduğu saptanan yapıları yerle bir etti. Dört mevsim ilçe sakinleri ve Adanalıların balık keyfi yaşadığı lokantaların yıkılmasına esnaf tepki gösterdi. Yaz sezonu için mekanlarını masraf edip, elden geçiren işyeri sahipleri ile zabıtalar arasında sert tartışmalar yaşandı. Zabıtalar, aldıkları talimatı yerine getirdiklerini söylerken, işletmeciler alternatif yer gösterilmesi konusundaki taleplerinin göz ardı edildiğini, yaklaşık 40 kişinin işsiz kaldığını dile getirdi. Balıkçı lokantalarının yıkılması, geçimini denizden kazanan balıkçıları da olumsuz etkiledi.

DENİZİN İÇİNDEKİLER DE YIKILSIN

Adana Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği ve S.S Karataş Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Galip Ünver, ilçede sahildeki yapıların yanı sıra deniz içinde de işgallerin olduğunu belirtti. Galip Ünver, "Yıkım kararının sahildeki 3-5 lokanta veya kafetarya ile sınırlı kalmamasını diliyoruz. Çünkü Karataş'ta tatil siteleri, bırakın kıyı kenar çizgisini ihlal etmeyi, iskeleler kurarak, denize sıfır yapılaşmalarla doğal yapıyı bozdular. Denizin ve sahillerimizin kurtarılması isteniyorsa, halkın ortak kullanımında olan sahillerdeki yapıların ve gelişigüzel yapılan iskelelerin de yıkılması gerekiyor. Bu yönde alınan kararların acilen uygulanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

20 YILIK SORUN

Karataş Belediye Başkanı AK Partili Fatih Balıkçı ise kıyı kenar çizgisi ihlallerinin 15-20 yıldır Karataş'ın sorunu olduğunu, bu konuda yapılan tespitler ve açılan davalar sonucu ortaya çıkan yıkım kararlarını uygulamak zorunda olduklarını ifade etti. Başkan Balıkçı, "Mahkeme kararları kesinleştikçe yıkım kararlarını uygulamakla yükümlüyüz. Karataş'ın daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek hepimizin görevi" dedi.

M. Sefa ÜNAL/ KARATAŞ, (Adana), (DHA)

(13.4.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Baharda çamur eylemi

ADANA'da Büyükşehir ile merkez Seyhan ilçe belediyeleri arasındaki yetki tartışması yüzünden sokaklarının yapılmadığını ileri süren mahalle sakinleri, çamurdan bıkıp yol kapama eylemi yaptı.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Mirzaçelebi ile Yeşilyuva mahallelerini birbirinden ayıran Mirzaçelebi Sokak, 6 ay önce kanalizasyon çalışması yapan ASKİ görevlilerince kazıldı. Çalışmasını tamamlayan ASKİ görevlileri ayrılmasına rağmen 6 aydan beri sokakta asfaltlama yapılmadı.

Meydan, Gülpınar ve Dumlupınar mahallelerine ulaşımı da sağlayan ve imar planında sokak olarak görülen Mirzaçelebi Sokağı'nın asfaltlanmasını isteyen semt sakinleri, Büyükşehir ile Seyhan ilçe belediyelerine başvurduğunu, ancak iki belediyenin de sorumluluğun kendilerinde olmadığını ifade ederek, kayıtsız kaldığını ileri sürdü.

Bunun üzerine seslerini duyurmak isteyen semt sakinleri, yolu trafiğe kapattı. Mahalle sakinlerinin eylem yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri yönlendirildi. Polisin araya girmesiyle mahalle sakinleri eylemlerine son verdi. Daha sonra belediyeye ait greyder sokaktaki çukurları kapattırken, çalışmanın geçici olduğunu belirten vatandaşlar, kalıcı çözüm bulunana kadar eylem yapacaklarını açıkladı.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(13.4.2012/FOTOĞRAF)

////////////

Polisten kitap bağışı

OSMANİYE Emniyet Müdürlüğü personelleri tarafından, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi okul kütüphanesine kitap bağışında bulunuldu.

"İçimizdeki çocuğa bir kitap" kampanyasına Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından 100 kitap ile destek verildi. Hazırlanan kitaplar Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Teker, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Başkomiser Serdar Cöcü ve polis memurları tarafından Okul Müdürü Hasan Uçar'a teslim edildi.

Emniyet Müdür Yardımcısı İbrahim Teker, bu tür kampanyalara Emniyet Müdürlüğü olarak her zaman destek olacaklarını belirtti. Okul Müdürü Hasan Uçar ise kitap kampanyasının Rehber öğretmen Mete Çetin Kortin koordinatörlüğünde öğrencilerle yapılan bir çalışma ile başlatıldığını, yaklaşık bir ay devam eden çalışmaya çok sayıda sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(13.4.2012

///////////

Amik bir daha taşmayacak!

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz başkanlığında yapılan İl Koordinasyon Kurulu'nda, geçtiğimiz aylarda Amik Ovası'nda yaşanan sel felaketi gündeme geldi. Toplantıya katılan DSİ Adana 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, bu kış sezonunda Amik Ovası'ndaki sel felaketinin, alınan önlemler sonrası bir daha yaşanmayacağını söyledi. Aksu, ovadaki suların çekilmesi için aralıksız çalışma yaptıklarını belirterek "Yaklaşık bir aydır bu bölgede 60 makineyle kanalların taban temizleme ve genişletme çalışmaları yapılmaktadır. Uzun zamandan bu yana yatakları temizlenmeyen kanallara yaz sezonunda yapılan seddelerin açılmaması nedeniyle sel taşkını yaşanmış ve ovanın büyük bir bölümü sular atında kalmıştır" dedi. Aksu "Bu yıl sel taşkını nedeniyle sular altında kalan Hatay Havaalanı yılın 365 günü uçak seferlerini aralıksız olarak sürdürecektirö" diye konuştu.

HATAY,(DHA)

(13.4.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Sağlıkçılardan engellilere destek

OSMANİYE Engelliler Platformunun başlattığı 'Mavi kapak kampanyası'na bir destek de Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden geldi. Öğretmenleri İbrahim Ethem Şahin öncülüğünde başlatılan kampanya ile bugüne kadar topladıkları 60 bin kapağı platform başkanı Haydar Aktürk'e teslim eden öğrenciler, kendi okullarında öğrenim gören 10 A sınıfı öğrencisi Merve Çirkin'in dedesini sandalye sahibi yaptı.

Törene, Engelliler Platformu başkanı Mimar Haydar Aktürk ile beraber, 7 Ocak Bedensel Engelliler Spor Kulübü ve Derneği Başkanı Muttalip Altun, 6 Nokta Körler Derneği Başkanı Necdet Yılmazer, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener, Ahmet Yesevi Mahallesi Muhtarı Ramazan Gök, Başmahalle Muhtarı Mehmet Doğan ve Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı İzzettin Kanat da katıldı.

Törende konuşan Haydar Aktürk, platformun çalışmaları ve kampanya hakkında bilgi verdi. Okul Müdürü Hasan Uçar da kampanyaya katılanlara teşekkür etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(13.4.2012

////////////

Bilginin şampiyonları belli oldu

MERSİN'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve liseler arasında düzenlenen bilgi yarışmasının il finali tamamlanırken, dereceye giren okullar ödüllerini aldı. Yarışmanın finali Özel İçel Koleji'nde yapıldı. 13 ilköğretim okulu, 13 lisenin yarıştığı il finalinde Toroslar 19 Mayıs İlköğretim Okulu birinciliği, Silifke Cengiz Topel İlköğretim Okulu ikinciliği, Gülnar Atatürk İlköğretim Okulu üçüncülüğü elde etti. Liseler Arası Bilgi Yarışmasında ise Mezitli İçel Anadolu Lisesi birinci, Akdeniz ilçesi Mersin Fen Lisesi ikinci, Mut Anadolu Lisesi üçüncül oldu. Yarışmayı Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Kamil Çelebiyılmaz, Şube Müdürü Mustafa Anteplioğlu, Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni de izledi. Katkılarından dolayı, İçel Koleji Müdürü Adnan Dölekoğlu'na, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Anteplioğlu tarafından plaket verildi.

MERSİN, (DHA)

(13.4.2012)

/////////////////

'Kadına önce şiddet, sonra tehdit'

GAZİANTEP'te 'Kadına yönelik şiddet' konulu konferansa katılan ABD Rutgers Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü'nden Prof.Dr. Evan Starks, "Kadın şiddet gördüğü kişi tarafından bir de tehdit görüyor" dedi.

Prof.Dr. Starks, Gaziantep Üniversitesi ve Amerikan Büyükelçiliği işbirliği çerçevesinde 'Amerikan Bilgi Köşesi Etkinlikleri' kapsamında, Fen - Edebiyat Fakültesi Ömer Asım Aksoy Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Starks, şunları kaydetti:

"Kadınlarda oluşan yaralanmalardaki en büyük sebep, eşin veya bir erkek arkadaşın uyguladığı şiddet olarak ortaya çıkıyor. Yaptığımız araştırmalara göre kadınlara uygulanan şiddet, kadınlardaki diğer yaralanmalardan daha fazla. Pek çok erkek kadına şiddet uyguladığında, yaraladığında kadının doktora gitmesine izin vermiyor. Telefonun fişini çekiyor, kimseye haber vermesin diye telefonu kırıyor."

Şiddet gören kadının doktora gittiği zaman eşinden bazı tehditler aldığını kaydeden Starks, "Türkiye'deki kadınların yüzde 22'si bize de, Türkiye'deki araştırmacılara da kocalarının evden çıkmalarına bile izin vermediğini anlatıyor. Bazı erkekler de eşini doktora götürüyor. Fakat doktora giderken de şikayet etmemesi için bir takım baskılar, uyarılar yapıyor. Bazen de bu eşler arasında öyle gizleniyor ki doktor bunu göremeyebiliyor" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.4.2012)

///////////

Yarışarak öğrendiler

ULUSLARARASI Polis Birliği (IPA) Türkiye Başkanlığı Gaziantep Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Yarışarak Öğrenelim Projesi' çerçevesinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Nakıpali Sinemaları'nda düzenlenen törende kazanan talihli öğrencilere IPA Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı ve İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özçelik tarafından ödülleri verildi. Yarışmaya katılan diğer öğrencilere de IPA Gaziantep Şube Başkanlığınca hazırlanan birer hediye paketi TDP Şube Müdürlüğü personeli tarafından dağıtıldı. IPA Türkiye Başkanlığı Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, proje kapsamında başta çocuklar olmak üzere bireylerin sosyal, kültürel ve vatandaşlık bilgisinin yarışma ortamında pekiştirilmesi veya öğrenilmesine katkı sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

ÖNCE ÖDÜL, SONRA FİLM KEYFİ

Oğuz, "İlköğretim çağı öğrencilerimizi güvenlik, asayiş, trafik gibi emniyet hizmetleri konusunda sanal ortamda bilgilendirilmesi, toplumsal duyarlılığın arttırılması ve Polis-Toplum kaynaşmasını olumlu oranda güçlendirilmesi hedeflenmiştir" dedi. Gaziantep il sınırları içerisinde öğrenim gören ilköğrenim 2. kademe öğrencilerine yönelik olarak, www.gaziantep.pol.tr üzerinden düzenlenen bilgi yarışmasında öğrencilere başta asayiş, güvenlik ve trafik konularında olmak üzere 25'er adet soru soruldu. Bilgisayar ortamında 100 puan alan öğrenciler arasında yapılan çekiliş sonucuna göre Dr. Nilüfer Özyurt İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Büşra Tesbi'ye Notebook, Adnan Menderes İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Aliberk Kızıl'a bisiklet ve yine Adnan Menderes İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Ayşenur Kızıl'a ise MP4 player hediye edildi. Ödül töreninin ardından Nakıpali Sinemaları'nda projeye katılan öğrencilere Max Maceraları filmi izletildi.

Zeki GÜNAY/ GAZİANTEP, (DHA)

(13.4.2012)

/////////////

Gaziantep'te tiroid okulu

TİROİD Okulu'nun üçüncü toplantısı, 18 Nisan 2012 tarihinde Gaziantep Özel Sani Konukoğlu Hastanesi'nde gerçekleştirilecek. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Tarık Terzioğlu'nun yapacağı toplantıya, Prof Dr. Serdar Tezelman, Prof. Dr. Suna Erkılıç, Prof. Dr. Zeki Çelen, Prof. Dr. Zeynel Beyhan, Prof. Dr. Göktürk Maralcan, Doç. Dr. Ayhan Özkur, Doç Dr. Mehmet Baştemir ve Uzm. Dr. Zülküf Ekşi tartışmacı olarak katılacak. Prof. Dr. Yasemin Giles Şenyürek ve Doç. Dr. Fatih Tunca tarafından gerçekleştirilecek iki ameliyatın canlı izleneceği toplantıya, özellikle genel cerrahi uzmanları ile tiroid cerrahisine ilgi duyan tüm hekimler katılabilecek.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.4.2012)

/////////////

Fadıloğlu'ndan Onkoloji hastalarına moral

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Hasta ve hasta yakınlarıyla tek tek ilgilenerek moral veren Başkan Fadıloğlu, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesine yapılan moral ziyaretine Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun yanı sıra Ak Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Çoşkun, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, Gençlik Kolları Başkanı Feyzullah Kılıç ile Ak Parti ilçe Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Alper Sevinç, Başkan Fadıloğlu'na hastaneyi gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Fadıloğlu hastalarla ilgilenip sohbet etti, beraberinde getirdiği karanfil ve eşofman takımlarını hediye etti. Fadıloğlu "Onkoloji Hastanemiz Gaziantep'in çok önemli bir açığını kapattı. Doktorlarımız hastaların sağlığına kavuşmaları için ellerinden geleni yapıyorlar. Bizler de ekip olarak her fırsatta tedavi gören hastalarımızı ziyaret etmeye çalışıyoruz" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(13.4.2012)

///////////

Dilencinin önüne para cüzdanı düştü

ADANA'da kucağında çocuğuyla dilenen genç kadın, önünde yürüyen vatandaşın düşürdüğü para ve kredi kartlarıyla dolu cüzdanı alıp kaçtı. Dilencinin görüntüsü, işyerinin güvenlik kameralarına takıldı. Olay, merkez Seyhan İlçesi Saydam Caddesi'nde meydana geldi. Alış veriş yapan 30 yaşındaki C.Ü.'nün düşürdüğü cüzdanı alan dilenci kadın, hızlı adımlarla caddenin karşısına geçip, gözden kayboldu. Bu sırada bir mağazada alışverişini tamamlayıp, ödeme yapmak için kasaya gelen C.Ü., cüzdanının yerinde olmadığını fark etti. İçinde 200 lira para, nüfus cüzdanı, ehliyet ve kredi kartları bulunan cüzdanını kaybettiğini anlayan C.Ü., polise başvurdu. İşyerinin güvenlik kamerasından olayı aydınlatan polis, cüzdanı alan dilenci kadını bulmak için çalışma başlattı.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(13.4.2012/FOTOĞRAF)

/////////////

YODER Başkanı Baş uyardı: 2'nci elde aldanmayın

ÇUKUROVA Yetkili Otomobil Satıcıları Derneği (YODER) Başkanı Mehmet Simge Baş, 2'nci el otomobil sahibi olmak isteyenlerin alışverişte aldanmaması için iyi araştırma yapmalarını önerdi. Baş 2'nci el otomobil almak isteyenlerin bilinen firmalır tercih etmesini önerdi. Özellikle aracın modeli ve kilometresi kullanılarak verilen ilanların iyi araştırılması gerektiğini kaydeden Baş, şöyle konuştu:

"Aracın kilometresi bir anlamda yıpranma payını da gösterir. Eğer güvenilir bir firmadan 2'nci el otomobil almıyorsanız veya tereddütleriniz varsa, satın almayı düşündüğünüz bu aracın kontrolünü bu işi ciddi şekilde yapan firmaya gidip yaptırır, ekspertizini alabilirsiniz. İçiniz rahat olur, belki aldatılmaktan da kurtulursunuz. Bazı kişiler aracını daha yüksek fiyata satmak için belki bunu yapabilirler. Ama satın alan için de ciddi bir kayıp olacaktır. Bu kayba uğramamak için, aldanmamak, aldatılmamak için 2'nci el satışında da güvenilir firmalara başvurulmasında yarar var."

2'NCİ EL TÜYOLARI

YODER Başkanı Baş, 2'nci el almak isteyenlerin alım sırasında dikkat etmesi gereken noktaları da şöyle sıraladı: "Baktığınız aracı teknik bir uzmana inceletin. Motoru, mekanik aksamı, yürüyen aksamı, iç aksamına baktırın, güvenlik ekipmanları ne durumda soruşturun. Boyanın kalınlığını ölçen cihazla kaportayı kontrol ettirin. Bu sayede orjinal olup olmadığını anlayabilirsiniz. Kaportada kamuflaja özellikle dikkat edin. Şaşi ve kapı bölümlerini özellikle kontrol edin. Ancak, bunun için konunun uzmanına başvurmalı, yetkili servisten veya 2'nci el satışı yapan firmadan yardım almalısınız."

ADANA,(DHA)

///////////

Çiftçiler Adana'da buluştu

TÜRKİYE'nin en büyük çiftçi topluluğu olarak bilinen Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 'Aile Meclisi Toplantısı' Adana'da yapıldı.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü Osman Nuri Okumuş'un ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu, daire başkanları ve çiftçiler büyük ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan Osman Nuri Okumuş, kullanılan kredi miktarının sürekli arttığını, 2011 yılında kredi rekoru kırdıklarını ve müdürlük tarihinin en yüksek tahsilat oranına ulaştıklarını belirtti.

'GÖREVİMİZ ÇİFTÇİYE HİZMET'

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Abdullah Kutlu ise Aile Meclisi Toplantısı'nın önemini anlattı. "Asli görevimiz çiftçinin her türlü girdi ihtiyacını ayni ve nakdi olarak karşılamaktır. Biz çiftçinin ayağına hizmet götürüyoruz" diyen Kutlu, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, herkesin görüş ve önerilerini iletmesini istedi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(13.4.2012, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement