Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- ERDOĞAN: BU TERCİH İLE BİRLİKTE AMERİKA'DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR (2)*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"Temenni ederim ki Amerikan halkının bu tercihi dünyaya gerek temel hak ve özgürlükler, demokrasi, bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur.

09.11.2016 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- ERDOĞAN: BU TERCİH İLE BİRLİKTE AMER İKA'DA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR (2)

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Temenni ederim ki Amerikan halkının bu tercihi dünyaya gerek temel hak ve özgürlükler, demokrasi, bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Amerikan halkının bu tercihin şahsım ve milletim adına hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum"

" PKK'yı terör örgütü ilan edeceksin öbür taraftan terör örgüt PKK'nın yönetimlerine Avrupa Parlamentosu'nun kapılarını, koridorlarını açacaksın. Böyle sakat bir anlayış olabilir mi?"

"Yargı görevini yaparken bunlardan bir kısmı batıya, Avrupa'ya kaçtı buradan kaçıp giden teröristlere kim kapısını açıyor"

" Türkiye'nin AB müzakerelerini bir an önce gözden geçirin ertelemeyin ha nihai kararınız verin"

"Adamlar, Parlamentoya girdi devlete meydan okudu ya"

Haber-Kamera: Özgür ALTUNCU - Hakime TORUN - Güven USTA - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNR EXPO Fuar Merkezi'nde düzenlenen 16. MÜSİAD EXPO ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'nde konuştu.

Donald Trump'ın ABD'de başkanı seçilmesine ilişkin Erdoğan, "Malum Amerika bir seçim geçirdi ve bu seçimle birlikte Amerika'da demokratlar iki dönemden sonra tekrar cumhuriyetçilere iktidarı devretti. Amerikan halkı böyle bir tercihi gerçekleştirdi ve bu tercihle

birlikte Amerika'da yeni bir dönem başlıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Temenni ederim ki Amerikan halkının bu tercihi dünyaya gerek temel hak ve özgürlükler noktasında gerek demokrasi noktasında gerekse bölgemizdeki gelişmeler noktasında hayırlı adımların atılmasına vesile olur. Ben, şahsım ve milletim adına Amerikan halkının bu tercihini hayra yormak ve başarılarla dolu bir gelecek temenni ediyorum" diye konuştu.

"DÜRÜST OLUN DÜRÜST. SİYASETİ DÜRÜST YAPIN"

Konuşmasında terör ile mücadale konusunda Avrupa'nın tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkenin içinde yaşayan Kandil'deki teröristlerin PKK'nın parlamentodaki uzantılarına yönelik yargımızın attığı adım var. Dokunulmazlıklar kalktı. Sadece onların değil diğer siyasi Partilerden bir çoğunun dokunulmazlığı kalktı. Yargı üzerine düşeni yapıyor. Yargı görevini yaparken bunlardan bir kısmı batıya, Avrupa'ya kaçtı buradan kaçıp giden teröristlere kim kapısını açıyor. Bakıyorsunuz bunların yöneticileri, cumhurbaşkanları, başbakanları, bakanları kapı açıyor. Acaba Türkiye batının teröristlerine onların anlayışı ile kapısını açacak olsa o zaman bunların duruşu nasıl olurdu. Merak ediyorum. Bumerang gibi sizi vuracaktır. Çok kötü vuracaktır. Bir taraftan PKK'yı terör örgütü ilan edeceksin öbür taraftan terör örgüt PKK'nın yönetimlerine Avrupa Parlamentosu'nun kapılarını, koridorlarını açacaksın. Böyle sakat bir anlayış olabilir mi? Buna evet demek mümkün mü? Bu ikiyüzlülüğün ta kendisi. Dürüst olun dürüst. Siyaseti dürüst yapın" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN AB MÜZAKERELERİNİ BİR AN ÖNCE GÖZDEN GEÇİRİN ERTELEMEYİN HA NİHAİ KARARINIZ VERİN"

AB'yi eleştiren Erdoğan, "Utanmadan, sıkılmadan kalkmış ne diyorlar. 'Türkiye'nin AB müzakereleri gözden geçirilmelidir.' Geç kaldınız yav. Hadi bir an önce gözden geçirin. Bir an önce gözden geçirin. Ama ertelemeyin ha nihai kararınız verin" dedi.

"ADAMLAR, PARLAMENTOYA GİRDİ DEVLETE MEYDAN OKUDU"

HDP Milletvekillerinin tutuklanmasıyla ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz kapıları açtık. Gelin ne yapacaksanız siyasette yapın dedik. Anlamadılar. Adamlar, Parlamentoya girdi devlete meydan okudu ya. 'Sen beni sorguya çağıramazsın' diyor. Kimsin sen. Kimsin sen? Dokunulmazlığın kaldırılmış tabiki yargı seni yargılayacak. Bunun hesabını vereceksin. Vermediğin takdirde de bedelini ödeyeceksin. Siz meydan okudunuz 'arkamızda PKK, PYD, YPG var' dediniz. Gelsin onlar sizi kurtarsın" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

-Erdoğan'ın konuşması

============================

2- BYLOCK SORUŞTURMASINDA 32 POLİS DAHA TUTUKLANDI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında telefonlarında "Bylock" uygulaması tespit edilen 32 polis daha "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan polis sayısı 210'a yükseldi.

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün şifreli haberleşme uygulaması "Bylock"u kullandıkları tespit edilen 36 polisten 32'si sevk edildikleri İstanbul Adalet Sarayı'nda mahkemece "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan tutuklandı. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen 4 polis ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

BYLOCK KULLANDIKLARI TESPİT EDİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Evliya Çalışkan tarafından hakimliğe gönderilen sevk yazısında, "Gözaltına alınan şüphelilerin şifreli yazışma uygulaması 'ByLock'u kullandığı, bu program üzerinden örgüt liderinden ve örgüt yöneticilerinden emir, talimat aldıkları ve bu şekilde üzerlerine atılı FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Üyesi Olmak suçunu tereddüte meydan vermeyecek şekilde ika ettikleri anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

TUTUKLU POLİS SAYISI 210'A YÜKSELDİ

Soruşturma kapsamında, "Bylock" programını kullandığı tespit edilen, aralarında emniyet müdürleri, amir ve başkomiserin de bulunduğu 178 polis tutuklanmıştı. Böylece tutuklanan polis sayısı 210'a yükselirken, etkin pişmanlıktan yararlanarak serbest kalanların sayısı da 16 oldu.

============================

3- SURİYELİ ZELİHA'NIN ÖLÜMÜ: POLİS MEMURUNA 61 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Bağcılar'da 7 ay önce iki kişiyle kavga ettiği sırada beylik tabancasından çıkan kurşunla 7 yaşındaki Suriyeli Zeliha Cumo'nun ölümüne neden olan polis memuru A.A.'nın 39 yıl 3 aydan 61 yıla kadar hapsi istendi.

Tutuklu sanık polis memuru A.A., Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Haber: Serpil KIRKESER/ Kamera: İstanbul DHA

Bağcılar'da 7 ay önce iki kişiyle kavga ettiği sırada beylik tabancasından çıkan kurşunla 7 yaşındaki Suriyeli Zeliha Cumo'nun ölümüne neden olan polis memuru A.A.'nın 39 yıl 3 aydan 61 yıla kadar hapsi istendi.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bağcılar'da 18 Mayıs 2016 tarihinde meydana gelen olay, iddianameye göre şöyle oldu: Polis memuru A.A. izinli olduğu gün Bağcılar'da durakta otobüs beklemeye başladı. Polis Memuru A.A., iddiaya göre oradan geçen Recep ve Coşkun Aydın'ın önünde yürüyen Recep Aydın'ın eşi Hanife Aydın'a uygunsuz laflar söyledi. Hanife Aydın olay çıkmasın diye polis memuru A.A.'ya bakmakla yetindi, ses çıkarmadı. Ancak olayı Hanife'nin eşi Recep Aydın ve kayınbiraderi Coşkun Aydın fark etti. Aydın Kardeşler ile polis memuru A.A. arasında başlayan tartışma kavgaya dönüştü. Aydın Kardeşler, polis memuru A.A.'yı darp ederek, yaraladı. Polis memuru A.A., üzerinde taşıdığı tabancayla Aydın kardeşleri öldürmek maksadıyla onların bulunduğu yere çok sayıda ateş etti. O sırada olay yerinden geçen Zeliha Cumo sağ göğüs hizasında aldığı mermi isabet sonucu hayatını kaybetti. Yine annesi Canan Şancı ile olay yerinden geçen 8 yaşındaki Göksu Şancı'nın el ve dizine de iki mermi isabet etti.

AYDIN KARDEŞLER DE YARALANDI

İki merminin isabet ettiği Coşkun Aydın hayati fonksiyonlarını beşinci derecede etkileyecek şekilde yaralandı. Kavga olayından dolayı da Recep Aydın da yaralandı.

"POLİS MEMURU GENEL GÜVENLİĞİ KASTEN TEHLİKEYE DÜŞÜRDÜ"

İddianamede polis memuru A.A.'nın yer ve zaman gözetmeksizin çok sayıda ateş yaptığı tabanca atışları neticesi çevredeki vatandaşların zarar görebileceğini dikkate almaksızın genel güvenliği kasten tehlikeye düşürdüğü vurgulandı. Polis memuru A.A.'nın, Recep ve Coşkun Aydın kardeşleri öldürmek kastıyla hareket etmesi neticesi olayla ilgisi olmayan kişilerin ölmesine ve yaralanmasının neden olduğu anlatıldı.

POLİS MEMURUNUN 61 YILA KADAR HAPSI İSTENDI

İddianamede Üsküdar Paşakapısı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan müşteki-şüpheli polis memuru A.A.'nın (47) "Olası kasıtla öldürme","Olası kasıtla yaralama","Kasten öldürmeye teşebbüs","Korku,kaygı veya panik yaratabilecek tarzda ateş etme" suçlarından 39 yıl 3 aydan 61 yıla kadar hapsi istendi.

AYDIN KARDEŞLERİN 1'ER YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Müşteki-şüpheli tutuksuz Recep Aydın (32) ve Coşkun Aydın (25) kardeşlerin de "Kasten yaralama" suçundan 4'er aydan 1'er yıla kadar hapsi istendi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Görüntü Dökümü :

-------------------------

-Olayla ilgili arşiv görüntüler

-Zeliha'nın ölüm anını ilişkin güvenlik kamera kayıtları

09.11.2016 - 10.56 Haber Kodu : 161109038_

=========================

4- ATTIĞI BOMBA TWEETİNDEN SONRA YAKALANDI

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,

Sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Atatürk Havalimanı'nda saldırı olacak tweetini atan E.K., yurt dışına giderken kıskıvrak yakalandı.

Almanya'da yaşayan E.K, bir gün önce sosyal paylaşım twitter üzerinden "Yarın akşam 19.30'da uçuşum var. Tam bomba patlamalık bir gün ve saat. 8 Kasım Atatürk Havalimanı saldırısıö şeklinde bir yazı yazdı. Bu tweet üzerine emniyet güçleri harekete geçerek, sosyal medya hesapları üzerinden E.K'nın kimliğine ulaştı. Yapılan araştırmada E.K'nın Almanya'nın Berlin kentinde yaşadığı ve dün Fransa üzerinden Almanya'ya uçak bileti olduğunu tespit etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAREKET PAYLAŞIMLARI

Atatürk Havalimanı Araştırma Büro Ekipleri tarafından Dış Hatlar gidiş katında alınan önlem sonucunda E.K, bilet aldığı Air France kontuarı önünde kıskıvrak yakalandı. Şahıs daha sonra ifadesi alınmak üzere Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. E.K'nın sosyal hesaplarında yapılan araştırma sonucunda aralarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere çok sayıda devlet büyüğüne hakaret içeren yazılar yazdığı öğrenildi. E.K, işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Atatürk Havalimanı şubeden görüntü

-E.K.'nın şubedan çıkarılışı ve araca bindirilişi

-Aracın gidişi

09.11.2016 -09.52 Haber Kodu : 161109021

==============================

(ÖZEL)

5- KAR MASKELİ HIRSIZLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Maltepe'de bir markete giren kar maskeli 3 kişi, 12 bin TL değerindeki sigara ile çelik kasayı çalarak kayıplara karıştı. Soygun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Yaklaşık 5 dakika süren soygun sırasında caddeden araçların geçmesine rağmen polise haber verilmemesi işyeri sahibini isyan ettirdi.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN -İSTANBUL DHA

Maltepe'deki market soygunu güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay 04.50'de Bağlarbaşı mahallesinde bir markette meydana geldi. Lüks bir araçla gelen kar maskeli 3 soyguncu marketin alarmını etkisiz hale getirdikten sonra demir kesme makasıyla kilitleri kesti. Daha sonra kapıyı da açan hırsızlar içeri girdi.

KAR MASKELİ GÖZCÜ

İçeri giren 2 hırsız çaldıkları sigaraları araca koymaya başladı.Bu sırada diğer kar maskeli hırsız dışarıda bekleterek gözcülük yapmaya başladı. Hırsızlar daha sonra markette bulunan çelik kasayıda taşıyarak araca koydular.

MARKET SAHİBİ İSYAN ETTİ

Hırsızlar yaklaşık 12 bin lira değerinde sigara ile çelik kasayı aldıktan sonra kaçtı. Kasanın boş olduğunun söyleyen market sahibi Yusuf Yeşilyurt durumu polise haber verdi. Güvenlik kameralarını izleyen Yeşilyurt yaklaşık 5 dakika süren soygun sırasında caddeden araçların geçmesine rağmen hiç kimsenin polise haber vermemesine tepki gösterdi.

SOYGUN KAMERADA

Markette yaşanan soygun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.Görüntülerde kar maskeli 3 soyguncu önce demir kesme makasıyla kilitleri kırıp içeri giriyor. Hırsızlar içerideki sigaraları ve çelik kasayı araçlarını taşıyor. Kar maskeli hırsızlardan biri gözcülük yaparken hırsızlık sırasında caddeden araçların geçtiği görülüyor.

Polis kaçan hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

------

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Marketin önüne bir aracın yaklaşması

-Kar maskeli 3 hırsızın araçtan inmesi

-Demir kesme makasıyla kilitlerin kesilmesi

-Hırsızların içeri girmesi

-Kar maskeli bir hırsızın gözcülük yapması

-İçeriden sigara ve çelik kapının çalınması

-Hırsızlık sırasında araçların caddeden geçmesi

-Hırsızların araçlarına binip kaçması

////////AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Marketten görüntü

-Market sahibi Yusuf Yeşilyurt ile röp

-Marketin içinden görüntü

09.11.2016 - 10.23 Haber Kodu : 161109028

09.11.2016 - 10.24 Haber Kodu : 161109029_

==================

(KONSERDEN YENİ GÖRÜNTÜLERLE)

6- ZÜLFÜ LİVANELİ SANAT HAYATININ 50'NCİ YILINI KUTLADI

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Zülfü Livaneli, sanat hayatının 50'nci yılını '50. Yıl Bir Kuşaktan Bir Kuşağa' konseriyle kutladı. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi (PSM)'nde gerçekleşen konserin geliri Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma (ÇABA) Derneğine bağışlandı.

BİR ÇOK SANATÇI SAHNE ALDI

Sanat hayatında 50. yılını kutlayan Zülfü Livaneli, Zorlu PSM'de bir konser verdi. Konserde sanatçı dostları da Livaneli'yi yalnız bırakmadı. Demet Akbağ, Funda Arar, Kardeş Türküler, Kenan Doğulu, Kubat, Linet, Nükhet Duru, Sezen Aksu, Sıla, Yaşar, Yeni Türkü, Yonca Lodi gibi sanatçılarda sahne aldı. Gecede Zülfü Livaneli'nin bir şarkısını da yaşları 6 ile 19 arasında değişen 60 çocuktan oluşan "Çocuk Kalbim Seni Söyler" korosu seslendirdi. Geceye aralarında Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın da olduğu iş ve sanat dünyasından bir çok isim katıldı.

"ÜLKEMİZİNDE DEMOKRASİ ADINA OLMAZSA OLMAZLARINDAN BİRİ"

Konsere oyuncu Menderes Samancılar'da katıldı. Zülfü Livaneli'nin Türkiye için çok önemli bir figür olduğunu belirten Samancılar, "Zülfü abi ülkemiz için olduğu gibi benim için de çok büyük bir sanatçı. Ülkemizinde demokrasi adına olmazsa olmazlarından biri. Onun bulunduğu yerde bizimde bulunmamız boynumuzun borcudur. Her zaman yanında olduğumuzun altını çizmek içinde buradayız" dedi.

"DEMOKRASİ ADINA, ÖZGÜRLÜK ADINA NE GEREKİYORSA HEPİMİZ YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Antalya Altın Portakal Film Festivalinde aldığı ödülü Barış ve Kardeşlik için kaldırdığını belirten Samancılar: "Ülkemizin içinde bulunduğu zor günler malum. Birbirimize daha da sıkı sarılacağız. Demokrasi adına, özgürlük adına ne gerekiyorsa hepimiz yapmak zorundayız. Bütün çabamız, emeğimiz bunun için olacak" diye konuştu.

YONCA LODİ: BANA TÜRKİYE'NİN MÜZİĞİNİ ÖĞRETEN ADAMIN KARŞISINDA ŞARKI SÖYLÜYORUM

Gecede, ŞarkıcıYonca Lodi de bir şarkı söyledi. Şarkısından sonra sahnede kısa bir konuşma yapan Yonca Lodi, "Bana Türkiye'nin müziğini öğreten adamın karşısında şarkı söylüyorum. Böyle bir ustanın önünde seve seve sonsuza kadar çırak olurum. Bu gecede olmak, bu projede olmak, yıllarca hayranlıkla dinlediğim şarkılardan bir tanesini söylemek, sizinle birlikte müziği paylaşmak, benim için çok büyük bir onurdur. Böyle güzel bir gecede, kutlamaya en çok ihtiyacımız olduğu zamanlarda bir sürü şey kutlayabiliriz, bir sürü şey konuşabiliriz. Ama müzik en güzeli." şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

EK GÖRÜNTÜ

-Konserden yeni görüntüler

//////////

Konseri merdivenlerde oturup bekleyenler

Sanatçı Menderes Samancılar ile röportaj

Aziz Yıldırım'ın konser salonuna girişi

Çocuk Kalbim Seni Söyler Korosu'nun şarkı söylemesi

Sanatçı Yonca Lodi'nin şarkı söylemesi

Yonca Lodi'nin sahnede konuşması

Sahneden genel ve detay görüntüler

08.11.2016 - 22.43 Haber Kodu : 161108200

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement