Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Derik Kaymakamı Safitürk'ün odasına bombayı koyan PKK'lı güvenlik kamerasında (2) (Yeniden)MARDİN'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu ve 3 görevlinin yaralandığı bombalı saldırıda, patlayıcıyı makam odasına yerleştiren PKK'lı teröristin eşkali, güvenlik kamerası...

12.11.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derik Kaymakamı Safitürk'ün odasına bombayı koyan PKK'lı güvenlik kamerasında (2) (Yeniden)

MARDİN'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olduğu ve 3 görevlinin yaralandığı bombalı saldırıda, patlayıcıyı makam odasına yerleştiren PKK'lı teröristin eşkali, güvenlik kamerası kayıtlarından saptındı. Olayla ilgili gözaltına alınan ve aralarında Kaymakamlık çalışanlarının da bulunduğu 38 kişiden 13'ü serbest bırakılırken, 25 kişinin sorgusu da sürüyor.

Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit olması, 3 kişinin yaralanmasına neden olan el yapımı patlayıcıyla düzenlenen PKK saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor. Patlama sonrası soruşturma başlatan güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan 38 kişiden 13'ü emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı. Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Tahsin Erdaş, Özel Kalem Müdürü Mehmet Şerif Mesutoğlu ve bazı kaymakamlık çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişinin emniyetteki sorguları ise devam ediyor. Patlama sonrası şehit olan Kaymakam Safitürk ve 2 kişiyi patlamanın olduğu odadan çıkaran kaymakamlık çalışanının da bilgisine başvurulduğu öğrenilirken, gece yarısı bir kişinin daha gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturmada, Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk kayyum toplantısı için Ankara'da bulunduğu sırada patlayıcının makam odasına yerleştirildiği belirlendi. Kaymakamlık binasındaki güvenlik kamerası görüntülerinin taranması sonucu, patlayıcıyı makam odasına yerleştiren PKK'lı teröristin eşkali belirlendi. Güvenlik kaynakları, teröristin bina içindeki bağlantılarıyla ilgili başlattıkları geniş kapsamlı soruşturmanın devam ettiğini belirtirken, teröristin kimlik tespiti ile yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade ettiler.

Görüntü Dökümü

-------------------

(PERŞEMBE GÜNÜ GEÇİLEN GÖRÜNTÜ)

-Derik ilçesi görüntüsü

-Güvenlik güçlerinden görüntü

-Olay yeri ve hastane görüntüleri

Haber: Nezir GÜNEŞ/ MARDİN,-

=============================

Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için tören düzenlendi

Soylu, kaymakamın cenazesinde söz verdi: Terörü öyle bitireceğiz ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak.

ŞEHİT Derik Kaymakamı 35 yaşındaki Muhammet Fatih Safitürk için Sakarya Valiliği'nin önünde tören düzenlendi. Şehit kaymakamın eşi Ayşegül ve oğlu Asım Eren, Türk Bayrağı'na sarılı tabutu öptü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu törende gözyaşlarını güçlükle tutarken, "Bu terörü öyle bir bitireceğiz ki, Allah şahittir ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak. Bu milletimize namus sözüdür, şeref sözüdür" dedi.

Şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk için Sakarya Valiliği'nin önünde tören düzenlendi. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, şehidin babası Asım, annesi Fatma Safitürk, eşi Ayşegül Safitürk, belediye başkanları, daire müdürleri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Tören sırasında annesinin önünde bulunan şehidin oğlu Asım Eren'in oyuncak bir araba ile oynadığı görüldü. Şehidin naşı başında asker ve polisler birlikte nöbet tuttu.

Törende ilk olarak konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman meslek hayatının en zor konuşmalarından bir tanesini yaptığını belirterek, "Çok çalışkan bir meslektaşımızdı. Başarılarından dolayı Derik'te belediye başkanlığı yapmasını istediler. Kahraman milletimize yakışır şekilde kaymakamlığı ve belediye başkanlığını yürütüyordu. Derik son bir ayda çok büyük aşama kaydetti. Çok başarılı çalışmalar yapıyordu. Terör örgütü şunu bilmeli ki, bu kahraman milletimizin binlerce Fatih gelecektir. Şimdi Asım geliyor inşallah" dedi.

Tören sırasında konuşurken güçlükle gözyaşlarını tutan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Muhammet Fatih Safitürk'ün hizmetleriyle milletin yüzakı olduğunu, ayrım gözetmeden hizmet edebilmek için çalışırken şehit olduğunu söyledi. Bakan Soylu kaymakamın hain ve alçak bir saldırı ile şehit edildiğini belirterek, "Bir mesai arkadaşım olarak Allah şahittir ki ben ondan razıyım. ve inanıyorum ki milletimizde ondan razı. Bir şeyi burada ilk kez söylüyorum. Muhammed Fatih kardeşim benim aynı zamanda akrabamdı. Bir bakanla bir kaymakamın o mesafesini hiç bozmadı. Akrabayız Muhammed Fatih ile" dedi.

İÇİM CIZ ETTİ

HDP'nin sıralarında büyükelçileri görünce içinin cız ettiğini söyleyen Bakan Soylu şöyle konuştu:

"Bilmenizi istiyorum ki o büyükelçiler, HDP'nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim, terör örgütüne cansuyu veriyorlar, cesaret veriyorlar. Bir şeyi milletimiz çok iyi anladı. Bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanların vekil, o gün koltuklarına oturanlar asiller. Onlar bu toprakların çocukları değiller"

Bakan Soylu'nun konuşması sık sık tekbir ve 'İdam istiyoruz' sloganlarıyla kesildi. Yaşadığı üzüntü nedeniyle güçlükle konuşan Soylu, "Dinimizin emri açıktır. Siz onları ölü sanırsınız ama onlar ölü değil, diridirler. O hep eşiyle, evladıyla, annesiyle ve bu milletle birlikte olacaktır. Bu bayrak dalgalandığı sürece onun üzerine sevgili Muhammed Fatih'in, 15 Temmuz şehitlerinin, bu ülkenin varlığı, huzuru için kendi bedenini feda etmekten çekinmeyen her şehidimizin adı yazılı olacaktır. Sabırlı olacağız inşallah. Milletimizin başı sağolsun. Hiç endişe etmeyin bu terörü öyle bir bitireceğiz ki, Allah şahittir ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak. Bu milletimize namus sözüdür, şeref sözüdür. Kaymakam bey görevin tamamlanacaktır, rahat ol" dedi.

AŞKIM SANA ŞEHİTLİK ÇOK YAKIŞTI

Törende şehidin eşi Ayşegül Safitürk, şehidin tabutuna sarılarak, "Aşkım sana şehitlik çok yakıştı. Bir kaymakam şehit olacaktı, o sen olmalıydın aşkım. Biliyordum en önde gittin aşkım. Şehit kaymakamım Allah senden razı olsun. Anneciğim göreceğiz, o bizimle, o bizi görüyor bebeğim. O bize şan, şeref bıraktı anneciğim. Bir insan 'Beni kırdı, beni incitti' diyemez. Biri gelsin, vallahi de billahi de yok" diyerek ağıt yaktı.

Şehidin oğlu Asım Eren'in cenazeye babasının 15 gün önce aldığı oyuncak ile geldiği görülürkün, küçük çocuğun bayrağa sarılı tabutu öpmesi duygulandırdı.

Şehit kaymakamın naşı, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş'ın yaptığı duanın ardından cenaze namazının kılınacağı Kalaycı Merkez Camisi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Törenden görüntü (CANLI VERİLDİ)

NOT : AKTÜEL GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER-Selda Hatun TAN/ADAPAZARI(Sakarya), -

=========================

Tavşanlı'da Ak Parti ilçe başkanı ve 6 avukata FETÖ gözaltısı

KÜTAHYA'nın Tavşanlı ilçesinde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla aralarında Ak Parti İlçe Başkanı Hilmi G.'nin de bulunduğu 7 avukat gözaltına alındı.

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde avukatlara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında Ak Parti İlçe Başkanı Avukat Hilmi G. ile birlikte avukatlar Ahmet A., Sabit Ş., Emre Ö., Recep A., Mustafa K. ve Bilal Ş. ev ve iş yerlerinde yapılan aramaların ardından gözaltına alındı. Şüpheliler ilçe emniyet müdürlüğüne götürülürken, soruşturma sürüyor.

Haber: KÜTAHYA-TAVŞANLI,-

====================================

Kayıp kızını arıyor

KÜTAHYA'nın Aslanapa ilçesinde yaşayan baba Yakup Ç., sosyal paylaşım sitesinden tanıştığı kişi tarafından 1 hafta önce kaçırıldığını iddia ettiği 15 yaşındaki kızı F.Ç.'nin hayatından endişe ettiğini söyleyerek biran önce bulunmasını istiyor.

Olay geçtiğimiz hafta cumartesi günü Aslanapa ilçesine bağlı Örenköy'de meydana geldi. İddiaya göre 15 yaşındaki F.Ç. isimli kız sosyal paylaşım sitesinden tanıştığı S.G. tarafından kaldığı köyden kaçırıldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan ailesi bir haftadır kendinden haber alamadıkları kızlarının hayatından endişe ettiklerini söyleyerek yetkililerden kızlarının bulunması için yardım istedi.

Olayla ilgili konuşan baba Yakup Ç. "Kızım internetten S.G. ile tanışmış bizim haberimiz yoktu. Geçen hafta cumartesi günü öğle saatlerinde köyden alıp götürmüşler. Bize daha sonra bir yakınımız söyledi, bu kişinin ismini. Bizde hemen jandarmaya sonra savcılığa başvurduk. Kızımızın bulunması için yardım isteyerek o kişiden şikayetçi olduk. Jandarma kaçırdığını düşündüğümüz kişinin evinde arama yapmış ama kızımı bulamamış. Kızımızın hayatından endişe duyuyoruz. Yetkililerin daha duyarlı olmalarını istiyorum. Benim kızımın yerinde Allah korusun kendi çocukları da olabilir. Çok zor, çok çaresiz bir durum. Elimiz kolumuz bağlı bir haber bekliyoruz" diye konuştu.

Haber: Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA-ASLANAPA,

===========================================

Dünya Etno spor konfederasyonu genel başkanı Bilal Erdoğan, belediye başkanı Hasan Ünver'i ziyaret etti

DÜNYA Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı(TÜRGEV) Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz'ün yanı sıra bazı AK Partili yöneticiler ile birlikte bazı sivil toplum teşkilatlarının yöneticilerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, eğitim ve spor alanında etkin hizmetler yürüten Bilal Erdoğan'a çalışmalarında başarılar diledi.

Belediye Başkanı Ünver, ziyaretin anısına Bilal Erdoğan'a, Avanos el sanatları ürünlerinden biri olan ve üzerinde nazar ağacı figürü bulunan çanak tabak hediye takdim etti.

Daha sonra Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Anadolu'da yaptırılan son Külliye olarak da bilinen Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Külliyesi'ni gezerek Belediye Başkanı Hasan Ünver'den Kurşunlu Cami, Medrese, Aşevi, Sıbyan Mektebi, Kervansaray ve Hamamdan oluşan Nevşehirli Damat İbrahimpaşa Külliyesine ilişkin olarak bilgiler aldı.

Bilal Erdoğan daha sonra Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile işbirliği halinde yapım çalışmaları devam eden Cumhuriyet döneminin Nevşehir'deki en büyük Külliyesi konumundaki Nevşehir Külliyesi'ni gezdi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi'nin yanı sıra hayırsever Nevşehirlilerin destekleri ile yapımı sürdürülen ve açık ve kapalı mekanlarıyla 11 bin 500 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camii, gasilhane, gusülhane, morg, kadın ve erkek taziye evi, 500 kişilik konferans salonu, Alimler misafirhanesi ve kütüphane ile dini eğitimlerin gerçekleştirileceği çeşitli sosyal donatılarında yer alacağı Nevşehir Külliyesi'nde ilgili olarak üzere Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan'a bilgiler aktardı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Bilal Erdoğan beraberindeki heyet ile birlikte, daha sonra Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret etti. FOTOLU

Görüntü Dökümü:

Belediye başkanı Hasan Ünver Belediye önünde Bilal Erdoğan'ı karşılaması

-Bilal Edoğana günün anısına üzerinde nazar ağacı figürü bulunan çanak tabak hediye takdim etmesi

-Bilal Erdoğan Kurşunlu camiinde cemaatla tokalaşması ve camiinde çıkması

-Engelli bir vatandaş ile hatıra fotoğrafı çektirmesi

-Nevşehir Kulyesine gelişinde inşaat sahasına girişinde başına baret takması

-Kulye hakkında başkandan bilgi alması

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/ NEVŞEHİR,DHA)

===========================================

DP Genel Başkanı Uysal: Başkanlık sisteminin milletin önüne konulmasını doğru bulmuyoruz

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'de insanların birçok sorunu varken, başkanlık sisteminin gündeme getirilmesini doğru bulmadıklarını söyledi. Uysal, 15 Temmuz sonrası takınılan tavrın yerini derin kutuplaşmaya bıraktığını açıkladı.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partililerle buluşmak için geldiği Bursa'da, haber ajansları ve bazı gazeteleri de ziyaret etti. Partinin üst yöneticileri ile geldiği Doğan Haber Ajansı Bürosunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Uysal, 15 Temmuz sonrası, toplumsal olarak yakalanan ortak mutabakatın devam etmesi gerektiğine işaret etti. "15 Temmuz sonrası takınılan tavır son dönemlerde yerini derin kutuplaşmalara bıraktı." diyen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Türkiye'nin, uzun bir kutuplaşmanın ardından iktidarı ve muhalefeti ile ortak bir paydada buluşmaya ihtiyacı var. Bunu da yapacak siyasettir" diye konuştu.

Açıklamasında, son günlerde tartışılan başkanlık sistemini de eleştiren DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin birçok problemi varken bu tartışmayı doğru bulmadıklarını ifade etti. Gültekin Uysal, şunları söyledi.

"Bugün, gençlerden kadınlarımıza, tüccarlardan esnafa, çiftçilerde memurlara ve işçilere kadar herkesin can alıcı bir çok meselesinin tartışılması gerekirken, Türkiye'nin uzlaşma ikliminde yapısal değişim ve dönüşüme neden olacak bu tartışmanın kitlenin önüne konulmasını doğru bulmuyoruz. Ama bunlara rağmen toptan kabul, toptan ret perspektifi içinde değerlendirmiyoruz. Bugün, 'başkanlık sistemi' adı altında bir bilinmezi Türkiye tartışmaya çalışıyor. Önümüzdeki süreçten anlaşılıyor ki konu AKP ve MHP'nin ortak tasarrufu ile kamuoyunun önüne konulacak. Bizde o zaman gerekli değerlendirmeleri yapacağız" dedi.

Görüntü dökümü

------------------------

-DP Genel Başkanın ziyareti

-Açıklaması

-Detaylar

Haber: BURSA -

===============

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: Depremden sonra kendi yaptığım evimi değiştirdim

12 KASIM 1999 depreminin 17'inci yıldönümünde Deprem Müzesi'ni ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerini kendi yaptığı evinde yaşadığını söyleyerek, "Bir belediye başkanı olarak, kendi yaptığı evde yaşayan biri olarak bile evimi değiştirdim. Herkes depremden önceki evlerini çok ciddi şekilde kontrol ettirmeli" dedi.

Merkez üssü Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi olan 7.2 büyüklüğündeki depremde Bolu'da 48 kişi hayatını kaybetti, 353 kişi yaralandı. Depremin 17'inci yıldönümü nedeniyle Bolu Abant Tabiat Parkı'nda, ölen 48 kişi anısına doğa yürüyüşü düzenlendi. Daha sonra Umutkent Mahallesi'ndeki Deprem Müzesi ziyaret edildi. Ziyarette Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile öğrenciler yer aldı. 12 Kasım 1999 depremine ilişkin fotoğraflar ile gazete haberlerinin yer aldığı müzeyi gezen Vali Yardımcısı Keskin ve Başkan Yılmaz, anı defterini imzaladı. Gazetecilere açıklama yapan Başkan Yılmaz, afetlere müdahale konusunda Türkiye'nin 1999'dan çok daha ileride olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Geçen süre içerisinde çok başka noktalara geldik. Deprem bilinci daha da arttı. Şu anda depremlerden sonraki bina yapımızda da çok ciddi farklılık oldu. Depremden sonra Bolu'da bina kalitesinde artış yaşadık. Artık binalarımızı, gelişmiş ülkelerdeki gibi insanları öldürmeyeceği bir noktaya getirdiğimizi düşünüyorum. Ancak depremden önceki süreçte bina stokumuz ile ilgili aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Depremden sonra yaşadığımız acıları yaşamamak için herkesin binalarını çok sağlıklı olarak kontrolden geçirmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın her türlü tedbirleri almasını öneriyoruz. Depremlerden sonra yaptığımız çalışmalarda gördük ki, biz zemini çok ciddiye almıyorduk. Şu anda zemine uygun binalar yapma noktasında herkes bir noktaya geldi. Denetimler hem devlet, hem belediye açısından çok ciddi artırıldı. Yeni yapılan binalarla ilgili olarak benim Türkiye genelinde çok ciddi bir endişem yok. Ancak deprem öncesindeki binalarda bu konuda biraz daha hassas davranmamız gerekiyor."

İnşaat mühendisi olduğunu ve 17 Ağustos, 12 Kasım 1999 depremlerini kendi yaptığı evinde yaşadığını ifade eden Başkan Yılmaz, "Benim depremde evim yıkılmadı. Netice olarak o depremi evin içinde yaşadım. O hengameyi, sıkıntıyı o evde yaşadım. Ben bir belediye başkanı olarak, kendi yaptığı evde yaşayan biri olarak bile evimi değiştirdim. Bunu vatandaşların duyarlılığını artırmak için ifade ediyorum. Herkes depremden önceki evlerini çok ciddi şekilde kontrol etmeli. Belki ilk defa kentsel dönüşüm adı altında depreme dayanıklı ev yapma konusunda devletin verdiği desteklerden yararlanması konusunda herkesi uyarıyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

-Müzenin gezilmesi

-Müzeyi gezen çocukların görüntüsü

-Alaaddin Yılmaz ile röportaj

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,

===============

Siirtli işitme engellilerinden örnek davranış: Okul boyadılar

SİİRT İşitme Engelliler Derneği üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Doğan Mahallesi'ndeki Şehit Öğretmen Durmuş Güçlü İlkiöğretim Okulu'un iç ve dışını boyayarak örnek bir davranış sergiledi.

Doğan Mahallesi'nde bulunan Şehit Öğretmen Durmuş Güçlü İlköğretim Okulu'nu ziyaret eden Siirt Gönüllü Kulübü Temsilcisi Özcan Özmazı, okul binasının boyasının eski ve duvarlarının bakımsız olduğunu fark edince, İşitme Engelliler Derneği'ne bu durumu aktararak, okulu boyamalarını rica etti. İşitme Engelliler Derneği de teklifi kabul ederek, boya ve malzemeler konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nden yardım istedi. Dernekler arası yapılan değerlendirme sonunda Siirt Gençlik Merkezi koordinesinde İşitme Engelliler Derneği üyeleri, Şehit Öğretmen Durmuş Güçlü İlköğretim Okulu'nun iç ve dış duvarlarını boyadı.

Okul öğretmenlerinden Osman Turhan, tek derslik olmasına rağmen yapılan çalışmadan ötürü dernek temsilcilerine teşekkür ederek, örnek bir davranışın sergilendiğini söyledi. Siirt Gönüllü Derneği Temsilcisi Özcan Özmazı, dernekler arası bir koordinasyonla örnek bir davranışı gerçekleştirdikleri için İşitme Engelliler Derneği'ne teşekkür ederek, "Bu faaliyet ile gerek okulumuzu, gerekse de işitme engellilerin topluma kazandırılmasını amaçladık. Okulumuzu ziyaret sırasında boya ihtiyacını fark ettik ve İşitme Engelliler Derneği'ni ricada bulunduk. Onlar da kabul ederek bu örnek davranışı gerçekleştirdi" dide.

Siirt İşitme Engelliler Derneği Başkanı Lokman Özdemir de okulu boyamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Ben ve işitme engelli arkadaşlarım bu gönüllü faaliyette bulunmaktan onur duyduk. Bizler işitme engeli olabiliriz ancak topluma faydamızın dokunmasını daha çok isteriz. Okul okuyan çocukların sınıflarını boyamak, onları sevindirmek bizleri son derece memnun etmektedir. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Okula gelen İşitme Engelliler

-Boya Yapma Hazırlığı

-Siirt Gönüllü Kulübü Sorumlusu Özcan Özmazı Konuşması

-Siirt İşitme Engelliler Derneği Başkanı Lokman Özdemir'in Konuşması

-İşitme Engellilerinin Boya yapması

-Öğrenci ve İşitme Engellilerinin bir arada selem vermesi

-Oku Detay Görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

========================

Hatay Mobilya Fuarı açıldı

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı tarafından düzenlenen Hatay Mobilya Fuarı törenle açıldı.

Çevreyolu-Otogar bölgesinde 5 bin metrekarelik kapalı alanda açılan ve 45 firmanın katıldığı fuar 20 Kasım'a kadar açık kalacak. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Bendevi Palandöken'in de katıldığı açılışta konuşan Vali Erdal Ata, Hatay'da göreve başlamadan önce Hatay'ın narenciye ve tarım alanında çok büyük imkana sahip olduğunu bildiğini, ancak Hatay'da mobilyacılık sektörünün bu kadar geliştiğinden bilgisinin olmadığını söyledi. Hatay'a önümüzdeki dönemde bir fuar alanı kazandırmayı amaçladıklarını, aynı zamanda ülkemizdeki mobilya sektörünün ihracat rakamının 2 milyar dolardan 10 milyar dolara çıkarmak için Hatay'dan başlayarak mobilyacılara destek sunacaklarını kaydeden Vali Erdal Ata şunları söyledi:

"Bugün fuara gösterilen yoğun ilgi, Hatay'da kalıcı bir fuar alanı yapılması gerekliliğini gözler önüne serdi. Bu konuda Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa bir çalışma yapacağız. Mobilya sektörü çok önemli, çünkü tamamen yerli ham madde kullanan tamamı yerli bir sektör. Ülke genelinde de yüz binlerce kişiye istihdam sağlayan bir sektör. Mobilyacılık ihracatta 2 milyar dolarlık bir paya sahip. Bu rakam toplam ihracatımızın yüzde 1'ine denk geliyor. Hedefimiz bu rakamları daha yukarılara çıkarmak. Otomotiv ya da demir çelikte 1 milyar dolarlık ihracat yapıyorsanız bunun 500 milyon doları ham madde almak için dış ülkelere gidiyor. Amam mobilya sektörü böyle değil, devlet olarak desteklememiz gerekir, İtalya mobilyada 20 milyar dolarlık ihracat yapıyorsa bizim de ilk hedefimiz hiç değilse bu sektörde 10 milyar doları birkaç yıl içinde yakalamamız lazım."

Fuarın açılışında konuşan TESK Başkanı Bendevi Palandöken ise, Hatay'da fuar sayısının artması gerektiğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı ve ziyaretçiler stantları gezdi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Fuardaki stantlardan görüntüler

Tavla oynayan kişilerden detaylar

Hatay Valisi Erdal Ata'nın konuşması

Açılış kurdelesinin kesilmesi

Protokolün stantları gezmesi

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement