Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Tunceli'deki PKK kamplarına hava destekli operasyon (2) (Yeniden)TUNCELİ'nin Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçeleri üçgeninde kalan Aliboğazı bölgesindeki terör örgütü PKK yuvalarına hava destekli destekli operasyon başlatıldı.

25.11.2016 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'deki PKK kamplarına hava destekli operasyon (2) (Yeniden)

TUNCELİ'nin Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçeleri üçgeninde kalan Aliboğazı bölgesindeki terör örgütü PKK yuvalarına hava destekli destekli operasyon başlatıldı. Operasyonda 5 terörist ölü ele geçirildi.

Sarp kayalıkların olduğu yer yer sık ormanlarla kaplı bölgedeki operasyona savaş uçakları, helikopterler ve insansız hava araçları ile Elazığ ve Tunceli'den özel eğitimli birlikler katılıyor. PKK ile birlikte, TKP- ML Tikko, MLKP ve DHKP-C gibi sol örgütlere mensup teröristlerin de barındığı bölgedeki terör yuvaları ateş altına alındı.

Savaş uçakları, teröristlerin bulunduğu bölge ve kaçabileceği muhtemel güzergahlara bomba yağdırdı. Savaş uçakları ve kobra helikopterlerin bombardımanının ardından Tunceli ve Hozat'tan çok sayıda eğitimli birlik, bölgeye sevk edilerek operasyon başlattı. Hava bombardımanı ve devam eden operasyonlarda 5 teröristin öldürüldüğü bilgisine ulaşıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Hava hareketliliği

-Aliboğazı ve vadisi görüntüsü

-Kobra helikopterinin uçuşu

-Kobra helikopterinin bombardıman anı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ, -

=================================

Batman'da eylem hazırlığındaki PKK'lı terörist yakalandı

BATMAN Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı operasyonda, Diyarbakır kırsalından gelerek Batman'daki üst düzey yöneticilere yönelik eylem amaçlı geldiği tespit edilen PKK'lı terörist yakalandı.

Batman Valiliği tarafından akşam saatlerinde yapılan yazılı açıklamada, çeşitli tarihlerde 2 PKK'lının yakalandığı belirtilerek, şu bilgiler verildi: "İlimiz Emniyet Müdürlüğü'nce PKK/KCK terör örgütüne yönelik faaliyetlerini deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; 21.11.2016 Pazartesi günü, Batman- Bismil yolu uygulama noktasında hakkında terör nitelikli kayıp şahıs olarak arama kaydı bulunan bir şahıs yakalanarak, 22.11.2016 günü çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştır. 23.11.2016 tarihinde silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan ve Diyarbakır kırsalında batman il merkezine kamu kurumların üst düzey yöneticilerine yönelik eylem, keşif ve araştırma amaçlı geldiği tespit edilen bir terörist üzerinde ruhsatsız tabancayla yakalanarak, çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanmıştır."

Haber: BATMAN, -

=====================================

Bakan Çelik'ten terör tepkisi (2)

AÇILIŞLARA KATILDI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kadınlara ait işyerlerinin bulunduğu 'Hamarat Eller' çarşısının açılışını yaptı.

Çarşıyı dolaşan ve kadınların ikram ettiği yiyeceklerin tadına bakan Faruk Çelik, iş hayatına atılan kadınları kutladı. Hayatın müşterek olduğunu dile getiren Çelik, ilerleme için kadının iş yaşamında bulunmasının önemine dikkat çekerek, "Kalkınmak istiyorsak, ilerlemek istiyorsak hep beraber. Ailenin kalkınması anne ve baba ile oluyor. O halde şehrin kalkınması da kadın ve erkekle olacak. Bir tarafı eksik bırakırsanız yüzde elli atıl bir kapasite oluyor" dedi.

Bakan Çelik daha sonra yine Büyükşehir Belediyesi tarafından Paşabağı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Engelli Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Merkezi dolaşan Bakan Çelik ve beraberindekiler engelli korusuyla birlikte 'dostum dostum' adlı türküyü seslendirdi.

Engellilerle yakından ilgilenen Bakan Çelik daha sonra 'Genç Çiftçi Hibe Projesi' kapsamında 177 üreticiye bin 62 adet büyük ve küçükbaş hayvan dağıtımı törenine katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Bakan Çelik'in çarşıya gelmesi

Çarşının açılışı ve dolaşılması

Bakan Çelik'in konuşması

Engelliler koordinasyon merkezinin açılışı

Engelli müzik grubunun seslendirdiği türküler

Bakan Çelik'in türkülere eşlik etmesi

Hayvan dağıtım tören

Bakan Çelik'in konuşması ve dağıtım yapması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

=====================================

Şehit ateşi bir kez daha Eskişehir'e düştü

DİYARBAKIR Lice'de PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in Eskişehir'deki babaevi yasa boğuldu.

Evli ve 1 çocuk babası 32 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in şehit haberini askeri yetkililer Eskişehir'in Gültepe Mahalesi Dermaner Sokak'ta oturan babası İsmail Hakkı ve annesi Hamide bildirdi. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı, bir 112 ambulansı da evin önünde hazır bekletildi. Evin önüne Odunpazarı Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Şehidin babası İsmail Hakkı Arıyeşil'in Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçi olarak çalıştığı öğrenildi.

ESKİŞEHİR BİR ŞEHİDİNİ BUGÜN TOPRAĞA VERMİŞTİ

Eskişehir'de bugün, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Melih Ateş toprağa verilmişti. Diyarbakır Lice'de şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in de yarın Eskişehir'de toprağa verilmesi bekleniyor.

Görüntü dökümü:

--------------------------

-Evin önündeki ambulansın,

-Rahatsızlanan yakınlarına ambulans içerisinde müdahalede bulunulması,

-Babaevinin balkonuna Türk Bayrağı asılırken,

-Evin önünde Kuran-ı Kerim okunması,

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

=====================

İzmir'de terörist cenazesine tepki

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde dün bir PKK'lı teröristin defnedilmesi 200 kişilik bir grup tarafından protesto edildi.

Tunceli merkez Bali Deresi Mevkii'ne 7 Kasım 2016 günü güvenlik güçlerince düzenlenen hava destekli operasyonda ölü ele geçirilen 14 PKK'lı teröristten 'Roj Gabar' kod adlı 22 yaşındaki Recep Karakaş'ın İzmir'de defnedilen cenazesi, tepki topladı. Erzurumlu olan, ancak ailesi Buca Kaynaklar'da yaşayan Karakaş'ın cenazesi, Buca'da mezar yeri olmadığı için Torbalı'ya gönderildi. Polis ve jandarmanın geniş güvenlik önlemleri altında geçen çarşamba günü Ayrancılar Mezarlığı'nda gerçekleşen defin işleminde herhangi bir olay olmadı.

PKK'lının Ayrancılar'daki mezarlığa defnedildiğini öğrenen gençlerden oluşan 200 kişilik grup, dün akşam yürüyüş yaparak protesto etti. 'Ölünüzü dirinizi istemiyoruz' yazılı pankart açan topluluk, eylem yaptı. Jandarma yürüyüş sırasında geniş güvenlik tedbiri aldı.

Öte yandan öfkeli kalabalığı yatıştırmak isteyen Torbalı Belediyesi Ayrancılar Koordinatörü Cevdet Kıvılcım'a da tepki gösterdi. Mezar sorumluluğunun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde olduğunu belirterek, "Ancak buna rağmen girişimlerde bulunduk. Fakat bir netice alamadık" diyen Kıvılcım'ın üstüne yüründü. Topluluğu, jandarma zor sakinleştirdi.

Görüntü Dökümü

----------------

-Fotoğraf

Haber : Gökhan YALKALK/TORBALI (İzmir), -

=================================

Taciz mağduru küçük kızın kalbi, duruşma stresine dayanamadı (2)

SAVCILIKTAN Y.K. AÇIKLAMASI

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, evde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden ve 4 ay önce cinsel istismara uğradığı belirtilen ilkokul öğrencisi 9 yaşındaki Y.K.'nin ölümüyle ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, basında haber olarak yer alan konuyla ilgili iddialara değinilerek, "Dosya kapsamında delil toplama işlemleri hassasiyetle devam etmektedir. Olay her türlü boyutuyla soruşturulmaktadır" denildi.

Haber: İZMİR

=====================

Yangında oğlunu 5'nci kattan attı, sonra kendisi atladı (2)

İHMAL İDDİASI

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde bir apartmanda çıkan yangının görgü tanığı İrfan Kaynak, söndürme çalışmalarında itfaiyenin ihmalkarlığı olduğunu öne sürdü.

Olayın yaşandığı apartmanda oturan ve yangına tanıklık eden bina sakini İrfan Kaynak, itfaiyenin yangına geç müdahale ettiğini iddia ederek, "İtfaiye aracında su yok. Apartman sakinleri olarak 'başka yerden itfaiye çağırın' dedik. Askeriyeden itfaiye aracı geldi. Olaya çok geç müdahale edildi. Bina komple yandı. Şu an yapabilecek hiçbir şey yok. İtfaiyede şişme yatak yok. Komşumuz yangında oğlunu 5'inci kattan aşağıya attı. Biz halı açarak çocuğu kurtardık. Bu kez kadın atladı. Ancak kadını halı ile tutamadık, yere düşüp yaralandı. Aşırı derece ihmalkarlık var" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Apartmandan genel gör.

-Yanan eşyalar

-Apartman tabelası

-İrfan Kaynak Röp.

-Yanan evde temizlik yapılması

Haber-Kamera: Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),

=========================================

Kars Valisi: Sosyal medyaya resim arayanlarla işimiz yok

KARS Valisi Rahmi Doğan, "Yatırım yapmak isteyen adamla beraber yürüyeceğiz. Yatırım yapmak istemeyen, görüntü, reklam, Twitter, Facebook o tür yerlere resim arayan adamlarla işimiz yok. Yatırım yapmak isteyenlere desteğimiz sonsuz" dedi.

Valilikte yapılan toplantıya Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Filiz Çalış ve OSB heyeti katıldı. Kars'ta cazibe merkezi avantajlarından yararlanmak isteyenlerle ilgili toplantıda Vali Rahmi Doğan'a, bir gazeteci, "İşadamlarına, teröre karşı garanti verecek miyiz?" sorusunu sordu. Vali Doğan, bunun üzerine "Kars'ta terör olmadığının garantisi benim. Bakın her yeri geziyorum. İşte gördüğünüz gibi Kars'ta terör olsa bu adamlar gezer mi?" diye konuştu.

Yatırımcılara Organize Sanayi Bölgesinden (OSB) arsa tahsisi yapmak için toplandıklarını hatırlatan Vali Doğan, projeleri olan gerçek yatırımcıları tespit edeceklerini belirtti. Şu an OSB'den arza isteyen 25 yatırımcı bulunduğunu hatırlatan Rahmi Doğan, şunları söyledi:

"Gerçek yatırımcıyı bulmaya çalışacağız. Arsa talebinde bulunanlara saat verdik. Herkes o saatte gelip 15 dakika sunum yapacak. Sunum sonrası kararımızı vereceğiz. Gerçek olan yatırımcılara yer vereceğiz. Kriterlerimiz ise kim çok istihdam oluşturacaksa, kim yatırımını hızlı yapacaksa, kim yatırımcı ise onlara bakacağız. Kriterimiz açık net. Yatırım yapmak isteyen adamla beraber yürüyeceğiz. Yatırım yapmak istemeyen görüntü, reklam, Twitter, Facebook o tür yerlere resim arayan adamlarla işimiz yok. Yatırım yapmak isteyenlere desteğimiz sonsuz. Bugüne kadar dosya üzerinden karar veriliyordu. Ama talebin fazla olmasından dolayı yatırımcıyla bizzat yüz yüze görüşelim istedik. Burada doğru yatırımcıyı bulmaya çalışıyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Toplantıdan detay

Vali Rahmi Doğan'ın konuşması

Haber-Kamera: KARS,

=======================

Besni'de, 2 hırsızlık şüphelisi tutuklandı

ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde, bir işyerini soyduktan sonra kaçan, polis tarafından kovalamaca sonucu üzerlerinde uyuşturucu hapla yakalanan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Olay, dün gece Erdemoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Mahalledeki bir markete giren 3 kişi, içeriden para ve malzeme çaldıktan sonra 27 PG 207 plakalı otomobille kaçtı. Bu sırada olayı fark eden mahalle sakinleri, şüphelileri ve kaçtıkları otomobilin plakasını polise bildirdi. İhbar üzerine çalışma başlatan polis, otomobille kaçan şüphelileri kovalamaca sonucu yakaladı. Gözaltına alınan ve üzerlerinde uyuşturucu hap bulunan şüpheliler Arif E., Hakan Ö. ve Nevzat M., sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Arif E. tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalırken, Hakan Ö. ile Nevzat M. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Besni adliyesi ve polisler

Hırsızlık zanlılarının adliyeden çıkarılması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

===========================================

Dini duyguları kullanarak dolandırıcılığa 7 yıl hapis istemi

İZMİR'de E.S. isimli kadının yanına gelip, kendisini "Ben bir Allah dostuyum, 12 imam adına Allah için para verir misin" diyerek kandıran erkek ile bu yolla hesaplarına toplam 24 bin lira para yatırılması sağlanan iki kadının, 2 ila 7'şer yıl hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Davaya konu olan olay 27 Haziran 2015 tarihinde yaşandı. Elinde Kuran-ı Kerim ve tespih ile Konak Meydanı'ndaki İzmir Saat Kulesi'nin çevresinde gezen Ümit Ç., bankta oturan E.S.'nin yanına oturdu. Ümit Ç., iddiaya göre kadına, "Ben bir Allah dostuyum, 12 imam adına Allah için para verir misin" diyerek para istedi. E,S. birkaç kez parasının olmadığını söyleyince, Ümit Ç. bu kez, "Sus, konuşma paran var" diyerek kadının dini duygularını istismar etmeye devam etti. E.S., sanığın söylediklerine inanıp birlikte bankaya para çekmeye gitti. Ancak o an için bankadan para çekilemedi. Bu kez Ümit Ç. ile E.S. birbirlerine telefon numaralarını verdi. Aradan iki gün geçtikten sonra E.S.'yi arayan Ümit Ç., "Git görevini yap, ben Allah dostuyum" diyerek kendisine para göndermesini istedi. E.S., sanığın isimlerini verdiği diğer sanıklar Bahar Ç. ve Kaygusuz Ç. adına, PTT'den, iki kez 12'şer bin lira olmak üzere toplam 24 bin lira para gönderdi. Dolandırıldığını anlayan E.S. polise gidip şikayetçi oldu.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Kadir Tayfun Yamanarslan, şüpheliler Ümit Ç., Bahar Ç. ve Kaygusuz Ç. hakkında 'Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık' suçundan iddianame hazırlandı. İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasına 2 ila 7'şer yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Ümit Ç., Bahar Ç. ve Kaygusuz Ç. ile avukatları Mustafa Tekin ve müşteki E.S. katıldı. Duruşma öncesi mağdur kadının yakınları sanıklara yumruk ve tekme savurarak saldırdı. Araya giren polis tarafları güçlükle ayırdı.

Sanık Kaygusuz Ç., "Haziranda Ümit ile birlikte Antalya'ya gittik. Ümit, müşteki ile telefonla görüştü. E.S., Ümit'in eşinin hesabına 12 bin lira para gönderdi. Ümit, yanındaki kartla paranın geldiğini öğrendikten sonra Kayseriye gitti. Ben Antalya'da yalnız kaldım. Bir cuma günüydü, çaresizdim. E.S.'yi telefonla aradım, 'Bana yardımcı olur musun' diye sordum. Bana, ne kadar lazım diye sordu. Ben de kendisine, gönlünden ne koparsa dedim. Adımı, soyadımı ve T.C. kimlik numaramı verdim. Antalya merkez postanesine gidip gönderdiği 12 bin lira parayı çektim. Ömrümde o kadar para görmemiştim. Beş yıldır kiramı ödeyememiştim. Elektrik, su kira borcum birikmişti, onları ödedim. Müştekinin gönderdiği paraları bu şekilde harcadım. İşe girip altı ay sigortalı çalışırsam, kredi çekip parayı geri ödeyeceğim. Ben kadını dolandırmadım. Sadece bana yardım etmesini istedim. Dolandırıcılık kastım yoktur. Suçtan kaynaklanan zararı gidermek isterim. Ancak şu anda zararı giderecek ekonomik gücüm yoktur. Ceza verilecekse hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini istiyorum" dedi.

Sanık Kaygusuz'un ifadesini kabul etmediğini söyleyen E.S., ise "Ben bu sanıkla ne yüz yüze ne de telefonla görüşmedim. Bir tek sanıklardan Ümit ile görüştüm. O da daha önce söylediğim gibi dini duygularımı istismar ederek beni kandırdı. Ben iki kadın sanığın hesaplarına para gönderdim. Sanıklar birlikte hareket ederek beni dolandırmışlardır. Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Sanıkların avukatı Mustafa Tekin, "Müdafisi olduğum sanıklar bana, katılanın, kendilerine yardım amacıyla borç verdiğini söylemişlerdir. Bu olaydan sonra sanık Ümit'in ablası davacı ile görüşüp, borcu ödeyeceğini belirtmiş. Duruşmadan önce de taraflar görüştüler. 12 bin liralık borcun taksitler halinde ödenmesi konusunda anlaştılar. Suçu kabul anlamına gelmemekle birlikte suçtan kaynaklanan zararın taksitler halinde giderilmesi için süre isteriz" dedi.

E.S. ise "Ben sanıklarla anlaşmayı kabul etmedim. Ben onlara borç vermedim. Ben onlara taksitle de para vermedim. Benden aldıkları parayı ödemek istiyorlarsa peşin ödesinler" dedi. Mahkeme heyeti sanıkların zararı gidermeleri için süre verilmesine karar verip, duruşmayı gelecek yıl mart ayına erteledi.

Haber: Bahri KARATAŞ/ İZMİR -

==========================================

Niğde'ye yeraltı soğuk hava deposu

NİĞDE'de yapımı tamamlanan yer altı soğuk hava depoları, ürünlerin düşük maliyetle 6 ay süreyle muhafaza edilebilmesi sayesinde üreticileri memnun etti.

Niğde-Kayseri karayolunun Aktaş mevkiinde İl Özel İdaresine ait 131 bin metrekarelik alanda yerin metrelerce altına yapılan ve 100 bin ton ürün saklama kapasitesine sahip kayadan oyma 16 yer altı soğuk hava deposundan 2'si hizmete girdi.

İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, yapımı tamamlanan depoların önünde yaptığı açıklamada, depoların, İl Özel İdaresi tarafından yıllık 180 bin lira karşılığında bir firmaya kiralandığını söyledi. Depoların, betonarme depolara göre inşaat ve enerji maliyeti avantajı sağladığını dile getiren Küçüktuna, "Betonarme deponun 3'te birine mal oluyor. Tesisimizdeki stabil sıcaklık 8-10 derece arasında. Elma, patates ve narenciye için gayet uygun bir sıcaklık. Betonarme soğuk hava deposundaki soğutma maliyeti yıllık 400 bin lira civarında. 7 bin ton kapasiteli 2 deponun sadece aydınlatma maliyeti var ve yıllık 10 bin lira civarında" dedi.

Soğuk hava deposunu kiralayan firmanın sorumlusu Dr. Şaban Karaat ise depoların kullanımının pratik ve maliyetinin düşük olduğunu, üreticiyi fazlasıyla memnun ettiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Depodan genel görüntü

Deponun içerisinden görüntü

Bülent Küçüktuna ile röportaj

Deponun girişinden görüntü

Deponun içerisindeki localardan görüntü

Oyma deponun genel görüntüsü

Haber-Kamera: Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement