Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

Dha Yurt Bülteni-11

1)BAKAN AKDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 'TEK ADAMLIK' TEPKİSİSAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'evet' çıkması durumunda tek adam rejiminin geleceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Kendi tarihlerine, sicillerine bir baksalar tek...

26.03.2017 18:10

1)BAKAN AKDAĞ'DAN KILIÇDAROĞLU'NA 'TEK ADAMLIK' TEPKİSİ

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'evet' çıkması durumunda tek adam rejiminin geleceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Kendi tarihlerine, sicillerine bir baksalar tek adamlığın ne olduğunu; baskı, zulmünün ne olduğunu orada görecekler" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kahramanmaraş'ın Elbistan İlçesi'nde yapımı tamamlanan 300 yataklı Devlet Hastanesi'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Akdağ, son derece modern bir hastane yapıldığını ifade etti. Ülkenin geçmişten bugüne kadar birçok zor dönemden geçtiğini anlatan Akdağ, şöyle dedi:

"28 Şubat felaketini yaşadık. Adeta bu ülkede inancını yaşamak isteyenlerin önüne art arta duvarların örüldüğü, bariyerlerin konulduğu yıllardır. ve ne demişlerdi onlar, 'Bin sene devam edecek' demişlerdi değil mi? O 'Bin sene devam edecek' dedikleri zulüm dönemi, işte bu milletin göz bebeği lider gelince, Recep Tayyip Erdoğan siyaset meydanına çıkınca tuzla buz oldu ve tarihin çöplüğüne atıldı. Şükürler olsun. Bugün eğer bu eserler Elbistan'ımıza, Kahramanmaraş'ımıza kazandırılmışsa bu, gerçekten güçlü bir liderliğin sonucudur."

Ak Parti'nin iktidarda kaldığı süre içerisinde birçok engellemelerle karşı karşıya kaldığını, son olarak 15 Temmuz'da FETÖ'nün baskı ve diktatörlük rejimi kurmak için harekete geçtiğini ancak milletin buna engel olduğunu ifade eden Bakan Recep Akdağ şöyle konuştu:

"Bu Anayasa maddeleriyle 16 Nisan'a giderken tek önemli gayemiz var. Bundan böyle milletin hakimiyetini, kararını baltalayacak, onun üzerine çıkacak bütün vesayet odaklarını Allah'ın izniyle yok etmek için 16 Nisan'a beraber gidiyoruz. Sözün de, milletin de artık tamamen sizde olduğu bir döneme gidiyoruz. Şimdi bu dönemde sayın Kılıçdaroğlu çıkıp, 'Bir tek adam dönemi yapacaksınız' diyor. Kendi tarihlerine, kendi sicillerine bir baksalar tek adamlığın ne olduğunu; baskının, zulmünün ne olduğunu orada görecekler. 1946'da sizin dedelerinize, benim dedelerime, millete açıktan oy kullandırtıp gizliden saydılar. 1950'de milletin iktidara getirdiği Menderes'i 1960'da darbecilere şak şak çekerek, darbecilerin önünü açarak maalesef darağaçlarına gönderdiler. Biz şunu biliyoruz; Recep Tayyip Erdoğan'ı, onların üzerine çamur atmaya çalıştığı ama çamurun tutmayacağı o büyük lideri biz şöyle tanıdık. Recep Tayyip Erdoğan, milletiyle beraber tankların karşısına çıkan F-16'ların karşısına çıkan, helikopterlerden açılan ağır ateşlerin karşısına çıkan bir milletin büyük lideri olsak bugün karşımızda. Rabbim kendisinden razı olsun, hayırlı uzun ömürler versin."

Bakan Akdağ son olarak törene katılanlara birlik olma çağırısında bulunup, "Gün, güçlü Türkiye için birlik olma, bu memlekette PKK terörünün, diğer teröristlerin, FETÖ çetesinin bir daha başını kaldırmaması için, kaldıramaması için beraber olma günüdür. Şimdi Elbistanlılar olarak bugünde beraber olmaya, güçlü bir evet sesi çıkarmaya hazır mıyız" diyerek referandum için 'evet' oyu istedi.

Konuşmanın ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekilleri, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, protokol üyeleri hastanenin açılışı kurdelesini kesti. Daha sonra Kaymakam Akkoyun günün anısına Bakan Akdağ'a tablo hediye etti.

HASTALARI ZİYARET ETTİ

Bakan Recep Akdağ, açılış ardından beraberindekilerle birlikte hastanedeki hastaları ziyaret etti. Onlara çiçek veren Akdağ, bir süre sohbet edip herhangi bir sıkıntıları, hastaneden bir istekleri olup olmadığını sordu.

YABANCI SANDI, ELBİSTANLI ÇIKTI

Hastane görevlileriyle de hatıra fotoğrafı da çektiren Bakan Recep Akdağ, çıkışta makam aracına binmek üzereyken bir genç 'Sayın Bakanım bir resim çekilebilir miyiz?' dedi ancak sesini duyuramadı. Daha sonra aynı talebi İngilizce söyleyen gence karşılık veren Akdağ önce 'Suriyeli misin?' diye, ardından da İngilizce olarak nereli olduğunu sordu. Gençten İngilizce olarak 'Elbistanlıyım' cevabını alan Bakan Akdağ ve yanındakiler güldü. Genç daha sonra Elbistan'ın il olmasını istediklerini belirtmesi üzerine Akdağ, Erzurum'da da Elbistan gibi ilçeler olduğunu ancak kuvveti bölmemek için il yapmadıklarını söyleyip "İl olunca ne olacak, bundan büyük hastane mi gelecek?' dedi. Akdağ, daha sonra İstanbul'a gitmek üzere ilçeden ayrılarak Malatya Havaalanı'na hareket etti.

Görüntü Dökümü

----------------------

Akdağ'ın konuşması

Açılış kurdelesinin kesilmesi

Akdağ'ın hastaları ziyaret etmesi

Akdağ'ın İngilizce konuşan gençle sohbeti

Akdağ'ın hastaneden ayrılışı

Hastane binası

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 506 MB

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==============================================

2)KAYAK HOCALARI İLE TARTIŞAN FEDERASYON BAŞKANI, KARAKOLLUK OLDU

ERZURUM'da Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen veteran yarışlarının ardından Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ile bazı kayak hocaları arasında tartışma çıktı. Polis müdahale ettiği olayda birbirlerinden şikayetçi olan taraflar polis merkezinde ifade verdi. Palandöken'de düzenlenen Veteran Kayak Yarışmaları'nın ardından dün bir otelde yarışmayı değerlendirmek için toplanan Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ile kayak hocaları arasında sözlü tartışma çıktı. İddiaya göre yarışmanın değerlendirildiği toplantıda, kayak hocaları yarışmada ki eksiklikleri dile getirdi. Buna sinirlendiği iddia edilen Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, oturduğu yerden kalkarak kayak hocalarına sert bir dille cevap verdi. Bunun üzerine karşılıklı sözlü tartışmanın ardından ortalık bir anda karıştı. Olay yerine gelen polis ekipleri birbirlerinden şikayetçi olan Yarar ve kayak hocalarını akşam saatlerinde merkez Palandöken İlçesindeki Yenişehir Polis Merkezi'nde getirerek ifadelerini aldı.

Kayak hocaları, toplantı anında kibar bir şekilde yarışmadaki eksiklikleri dile getirdiklerini ancak Başkan Erol Yarar'ın sert tepkisiyle karşılaştıklarını belirtti. Kayak hocaları, "Yarışma esnasında bazı eksiklikler dikkatimizi çekti. İki arkadaşımız bu eksiklikleri dile getirince Erol Yarar bir anda hakaret etmeye başladı. Yarar, 'Adam olacaksınız, yoksa size haddinizi bildiririm' gibi ifadelerle üzerimize yürüdü. Biz de tepkimizi ortaya koyduk. Daha sonra olay yerine polis ekipleri bizi karakola götürdü. Yarar'dan şikayetçi olduk" dedi. Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da kendisine küfreden 2 kayak hocasından şikayetçi olduğu öğrenildi.

Zafer KUMRU/ERZURUM, -

=================================================

3)SAMSUN CUMHURİYET BAŞSAVCLIĞI'NDAN ADİL ÖKSÜZ AÇIKLAMASI

SAMSUN Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile İlkadım İlçesi'nin Ak Partili Belediye Başkanı Erdoğan Tok hakkında, bir gazetede yer alan 'Adil Öksüz'ün kaçırılmasına yardım' ettiler şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.Bir gazetenin manşetinde bugün yer alan, Ak Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile Samsun'un merkez İlkadım İlçesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Erdoğan Tok hakkındaki 'Adil Öksüz' haberi ile ilgili Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"26 Mart 2017 tarihli Aydınlık Gazetesinde yer alan 'Adil Öksüz'ü AKP'li Vekil Kaçırdı' başlıklı haberle ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek açısından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına İhtiyaç duyulmuştur. Söz konusu gazetede yer alan haberdeki 'Adil Öksüz'ün Samsun'dan yurt dışına kaçtığı, bu kaçışa Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yardım ettikleri, yine Erdoğan Tok'un bu konuda Başsavcılığımızca ifadesinin alındığı, mobese görüntülerinin bulunduğu' şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığımızca doğrudan veya başka yer Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile Adil Öksüz isimli darbe teşebbüsüne iştirak ve FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçlarının şüphelisi olan şahsın olası yurt dışına kaçması ile ilgili bir soruşturma yapılmadığı gibi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un ifadesinin alınması da söz konusu değildir. Bu konuda Başsavcılığımızca yapılmış adli bir işlem yoktur, mobese kaydı ve buna dair bir görüntü de bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SAMSUN, -

========================================

4)KARABÜK'TE 3 DÖNÜMLÜK KIZILÇAM ORMANI YANDI

KARABÜK'te vatandaşların evlerinin bahçesinde yaktıkları ateşin ormanlık alana sıçraması nedeniyle yaklaşık 3 dönümlük kızılçam ormanı yanarak zarar gördü. Yangın, saat 16.00 sıralarında Yeşilköy mevkiinde meydana geldi. Köyde vatandaşlar bahçelerinden temizledikleri otları yaktılar. Rüzgarında etkisiyle bir anda yayılan alevler ormanlık alana sıçradı. Alevlerin büyümesi üzerine köylülerin ihbarı üzerine olay yerine Orman İşletme Şefliği'nden arazözler ile İtfaiye Müdürlüğü'nden ekipler sevk edildi. Ekipler ormanlık alana sıçrayan yangını kısa sürede kontrol altına alarak söndürdü. Yangında yaklaşık 3 dönümlük kızılçam ormanı zarar gördü. Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri vatandaşları ormana yakın bölgelerde ateş yakmamaları konusunda uyarırken yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Alevlerden görüntü

-Ekiplerden görüntü

HABER-KAMERA: Bülent DİKTEPE/KARABÜK

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 506 MB

==============================================

5)11 SURİYELİ'NİN ÖLDÜĞÜ FACİADA İKİ TÜRK ORGANİZATÖR TUTUKLANDI

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, Suriyeli 11 kişinin yaşamını yitirdiği lastik bot faciasıyla ilgili gözaltına alınan iki Türk organizatör, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Geçen cuma günü saat 13.30 sıralarında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 22 Suriyeli, iki Türk organizatör ile Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmek için Güzelçamlı Mahallesi yakınlarından lastik botla denize açıldı. Kıyıdan açıldıktan bir süre sonra sonra dalga ve rüzgarın etkisiyle Suriyeliler'i taşıyan bot alabora oldu. Can yelekleri olmayan ve kıyıya yüzerek hayatını kurtarmaya çalışan bottakilerden ilk olarak orgazatör oldukları ileri sürülen 2 Türk kıyıya çıkıp, "Bot battı, kurtarın" diye bağırararak yardım istedi. Bunun üzerine çevredekiler, durumu Sahil Güvenlik, 112 Acil Servis ve polise bildirdi. Sahil Güvenlik ekipleri Sevgi Plajı yakınlarında, 5'i çocuk, 5'i kadın 11 kişinin cesedine ulaşıldı. 9 Suriyeli ise sağ kurtarıldı.

İki Türk organizatör gözaltına alındı. Kaçakların ifadelerinde, kendilerini yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam (Samos) adasına götürmesi için kişi başı 1500 dolar verdiklerini söylediği Türk organizatörler Cemal K. (30) ve Akın A. (37), polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Botun aşırı yük ve dalgalar nedeniyle su almasının ardından Suriyeliler'i kaderine terkedip, yüzerek kıyıya çıktıkları ileri sürülen iki organizatör tutuklandı.

Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), -

=====================================================

6)GAZİANTEP' TE ADICILARA 2 BİN KOVAN

GAZİANTEP'te Büyükşehir Belediyesi tarafından arı üreticilerine 2 bin kovan dağıtıldı.

Botanik Bahçesi'nde düzenlenen törene; Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ak Parti İl Başkanı Eyyüp Özkeçeci, Arı Yetiştiricileri Birliği üyeleri ve arıcılar katıldı.Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, baharın gelişiyle birlikte çok güzel ve anlamlı bir hizmet için bir araya geldiklerini kaydetti. Sürekli çiftçilerin ve köylülerin yanında olan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür eden Gül, "Arı gibi memleketimize daha çok nasıl hizmet ederim diye çalışan bir Büyükşehir Belediye başkanımızı var. Bu çalışmalarda hamdolsun meyvelerini veriyor. Bu kovan dağıtımı sayesinde Gaziantep'te 100 ton civarında artış olmuş, bu sevindirici bir durum. Ama bu yetmez diyoruz. Daha fazla üretim ve artış için, ülkemizin ve şehrimizin ekonomisine katkı için bu tür programlar çok önemli" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Çin'de kovan başı üretimin 47 kilo, Türkiye'de ise 17 kilo olduğunu söyledi. Türkiye'nin Akdeniz ve Mezotopomya'da yer aldığını, coğrafi olarak daha iyi iklime, insan olarak daha çalışkan insanlara sahip olduğunu ifade eden Şahin, arı ve karıncanın çalışkanlığına dikkat çekti. 2014 yılında 130 bin ton, 2016 yılında 220 bin ton bal üretildiğini ve rakamların yeterli olmadığını aktaran Şahin, "Bizim üretimimizi arttırmamız lazım. Güçlerimizi birleştirmemiz ve daha çok çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından üreticilere 2 bin kovan dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Törene katılanlar

Abdulhamit Gül'ün konuşması

Fatma Şahin'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 105 MB

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement