Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN RUS ÇIKARMA GEMİSİ GEÇTİÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait 152 borda numaralı 'Nikolai Filchenkov' adlı çıkarma gemisi, Ege Denizi'ne yol aldı.

02.05.2017 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN RUS ÇIKARMA GEMİSİ GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait 152 borda numaralı 'Nikolai Filchenkov' adlı çıkarma gemisi, Ege Denizi'ne yol aldı. Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na bugün saat 07.30'da giren Rus Donanması'nın Karadeniz filosuna bağlı, 152 borda numaralı 'Nikolai Filchenkov' adlı genel çıkarma gemisi, boğazda manevra yapılması en güç nokta olan Nara Burnu'nu döndükten sonra, saat 09.40'da, Çanakkale önlerine ulaştı. Kilitbahir Kalesi ile Kilitbahir Köyü'nde dağdaki 'Dur Yolcu' yazısı önünden geçen çıkarma gemisi, Ege Denizi'ne doğru yol aldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Çanakkale Boğazı'ndan geçen Rus savaş gemisinden görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ÇANAKKALE,

====================================================

2)DÜĞÜN HAZIRLIĞI YAPAN ÇİFTİ ÖLÜM AYIRDI, GERİYE GELİNLİK KALDI

KONYA'da kontrolden çıkan otomobilin refüje çarpması sonucu meydana gelen kazada düğün hazırlığı yapan ve aynı bankada çalışan nişanlı çiften  29 yaşındaki sürücü İzzettin Öztürk öldü, 28 yaşındaki Sevim Ergüner de ağır yaralandı.  Çiftten geriye  yola savrulan gelinlik kaldı.  Kaza, bugün saat 07.00 sıralarında Konya- Ereğli karayolunun 23'ncü kilometresinde meydana geldi. Karapınar İlçesi'nde aynı bankada çalışan  İzzetin Öztürk ve  nişanlısı Sevim Ergüner, '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü' nedeniyle hafta sonu tatilinin üç güne çıkmasını fırsat bilip düğün alışverişi için İzmir'e gitti. Alışverişini tamamlayan nişanlı çift, iş başı yapmak için tekrar Karapınar'a dönmek üzere  yola çıktı. İzzettin Öztürk idaresindeki 48 U 662 plakalı otomobil, Karapınar'a yaklaşık 60 kilometre kala iddiaya göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kontrolden çıkıp refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan otomobilde sürücü Öztürk ve nişanlısı Sevim Ergüner ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapılan müdahale sonrası İzzettin Öztürk'ün öldüğünü belirledi. Sevim Ergüner ise olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Ergüner'in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.Kaza yerinde ise araçtan savrulan gelinlik dikkat çekti.Üniversite yıllarından itibaren tanışan ve yaklaşık 1 yıldır nişanlı olan çiftin, düğün hazırlıkları yaptığı, ev kiraladı ve önümüzdeki Ramazan Bayramı'ndan sonra düğün yapacağı öğrenildi. Otopsi için aynı hastanenin morguna kaldırılan İzzettin Öztürk'en cenazesinin otopsinin ardından ailesine teslim edeceği ve memleketi Muğla'da defnedilmesinin beklenildiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Kaza yerinde araçtan detay

Ceseten detay

Gelinlikten detaj

Jandarmanın inceleme yapması

Çiftin vesikalıkları

Haber- Kamera: Tolga YANIK KONYA DHA)

======================================================

3)BURSA'DA TOPLANTI HALİNDEYKEN GÖZALTINA ALINAN 10 FETÖ ŞÜPHELİSİ ADLİYEDE

BURSA'da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 gün önce örgütsel toplantı halindeyken yapılan operasyonda gözaltına alınan, 5'i daha önceden ihraç edilmiş 7 öğretmen ile birlikte toplam 10 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi.Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, örgüte yakınlığıyla bilinen bir kırtasiyeye yaklaşık iki hafta önce operasyon gerçekleştirildi. İş yerinde örgütsel toplantı halindeyken yakalanan, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları ve örgütün üst yönetimi ile irtibatı oldukları belirtilen 5'i daha önceden ihraç edilmiş 7 öğretmen, 1 muhasebeci ve 2 kitabevi çalışanı olmak üzere toplam 10 şüpheli emniyetteki sorgulamalarının ardından bu sabah 'Terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Şüphelilerin araçtan indirilişi

-Şüphelilerin adliyeye girişi

Süre: 1 dakika Boyut: 48 MB

Mehmet İNAN/BURSA,-

====================================================

4)AİLE BAKANLIĞI, İNTİHAR EDEN FATMA İÇİN MÜDAHİL OLDU

İZMİR'in Bornova İlçesinde, bir yıl önce eşi ve eşinin yakınlarından şiddet gördüğünü söyleyip vücudundaki morlukların fotoğraflarını Facebook'ta paylaştıktan sonra intihar eden 29 yaşındaki Fatma Sarıaslan Görgülü davası için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık, Fatma'yı aile içindeki bir tartışmada dövmekle suçlanan eşinin dayısı İsmail Hakkı İnce ile kızı Fatma İnce'nin yargılandığı, Kırkağaç Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davaya müdahil oldu.

Bornova'nın Altındağ Semti'nde oturan ve eşi Harun Görgülü ile yakınlarından şiddet gördüğünü öne süren bir çocuk annesi Fatma Sarıaslan Görgülü, bunalıma girdi. Fatma Sarıaslan Görgülü, yaşadıklarına ve eşinin boşanma kararı almasına daha fazla dayanamayıp, geçen yıl 7 Nisan gecesi ilaç içip intihar etti. Genç kadının, intiharından önce Facebook'taki sosyal medya hesabından, gördüğü şiddetin izlerini taşıyan fotoğrafları paylaştığı da ortaya çıktı. Fatma Sarıaslan Görgülü'nünn fotoğraflarında vücudunun pek çok yerinde morluklar bulunduğu görüldü. Şiddet mağduru olan Fatma, Facebook'taki mesajında ise "Belki herkes bu boşanmada beni suçlayacak. Ama Harun'un dayısı ve kızı beni döverken Harun kollarımı tutup güya beni savunurken, darp raporu almamam için beni tehdit etti. 'Merdivenlerden düştüm diyeceksin' dedi. 'Eğer şikayet edersen boşarım seni' dedi. Bu saatten sonra bugün itibariyle Harun denen şahıs ne oğlumun, ne de benim hayatımda yok. Artık bu konu hakkında konuşmak istemiyorum. Yorum size kalmış" diye yazdı.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Fatma Sarıaslan Görgülü'nün intiharının ardından ailesi, eşi Harun Görgülü'yü suçladı, suç duyurusunda bulundu. Harun Görgülü ise olaydan bir gün sonra gözyaşıyla yaptığı açıklamada eşine şiddet uygulamadığını söyledi. Hakkında suç duyurusunda bulunulan Harun Görgülü hakkında savcılık, takipsizlik kararı verdi. Bu arada Fatma Sarıaslan Görgülü'yü intihara sürüklediği belirtilen Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen şiddet olayı ile ilgili olarak ise İsmail Hakkı İnce ile kızı Fatma İnce, Kırkağaç Asliye Ceza Mahkemesi'nde, tutuksuz olarak yargılanmaya başladı. Fatma Sarıaslan Görgülü'nün dövüylmesiyle ilgili dava için, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık, İsmail Hakkı İnce ile kızı Fatma İnce'nin,  Fatma'yı dövdükleri gerekçesiyle yargılandığı davaya müdahil oldu.

AİLEDEN KOCAYA, KOCADAN YAKINLARINA SUÇ DUYURUSU

Bu arada savcılığın koca hakkında takipsizlik kararı vermesine rağmen aile, mücadelesinden geri adım atmadı. Fatma Sarıaslan Görgülü'nün ailesi, hakkında takipsizlik kararı verilmesine rağmen eşi Harun Görgülü hakkında ölüme sebebiyet vermekten Kırkağaç Cumhuriyet Savcılığı'na da suç duyurusunda bulundu. Bu gelişmeden sonra eşinin intiharıyla asıl kendisinin mağdur olduğunu, çocuklarıyla ortada kaldığını söyleyen Harun Görgülü de, dayısı İsmail Hakkı İnce ve kuzeni Fatma İnce hakkında suç duyurusunda bulundu. Davanın önümüzdeki günlerde yapılacak olan duruşmasında, bu talepler hakkında mahkemenin karar vereceği, bakanlık avukatlarının da kendi görüşlerini mahkemeye sunacakları öğrenildi.

OLAYLA İLGİLİ ARŞİV GÖRÜNTÜLER

Taylan YILDIRIM/ İZMİR, -

=======================================================

5)MÜCEVHER DOLU ÇANTAYI KAPTI, KAÇAMADI

Adana'da seyahatten dönen 49 yaşındaki İsmet Zühal K.'nın mücevher dolu çantasını evine girerken kapkaç yapan 17 yaşındaki Mehmet A., polis ekiplerince suçüstü yakalandı.

Merkez Seyhan ilçesinin Cemalpaşa mahallesinde oturan İsmet Zühal K., eşi ile birlikte 24.00 sıralarında seyahatten dönüp evlerine geldi. Çift, Gazipaşa bulvarı üzerindeki evlerine girerken, arkasından yaklaşan Mehmet A., İsmet Zühal K.'nın mücevher dolu çantasını alıp kaçtı. Mehmet A., Cemalpaşa mahallesi ara sokaklarına girerek gözden kayboldu. Görgü tanıkları ve K.'nin ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, zanlıyı bir apartmanın bahçesinde saklanırken yakaladı. Çaldığı çanta ile birlikte yakalanan Mehmet A. gözaltına alındı. Zühal K., içerisinde yaklaşık 20 bin lira değerinde takı bulunan çantasının bulunduğunu karakolda öğrendi.

Yarbaşı Polis Merkezi Amirliği'nde ifade veren İsmet Zühal K., zanlıdan şikayetçi oldu. Gözaltına alınarak Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen Mehmet A.'nın 2 günden beri evine gitmediği ve ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu belirlendi. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen Mehmet A., "Ne kapkacı, beni yanlışlıkla aldılar" diye konuştu. Mehmet A., sorgu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------

-Şüphelinin görüntüleri

-Adli tıp kurumuna getirilirken görüntüleri

İsmet Zühal K.: İsmet Zühal Karakayalar

Mehmet A. : Mehmet Alp

===================================================

(HABERİ YENİDEN)

6)FALEZLERDEN DÜŞEN ADAMA VATANDAŞ TEPKİSİ

ANTALYA'da, falezlerden düşerek ayağını kıran İbrahim H. itfaiye tarafından kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına katılan görgü tanığı Orhan Açıkgöz, "Çok aşağı inmişsin. Ne işin var, hadi denize düşüp ölseydin. Allah göstermesin, kardeşim etme kurban olayım" diye tepki gösterdi.

Muratpaşa İlçesi Cumhuriyet Caddesi Yavuz Özcan Parkı falezler mevkiindeki olay, saat 00: 30 sıralarında meydana geldi. 37 yaşındaki İbrahim H., 40 metrelik falezlerden patika yolu kullanarak deniz kenarına çok yakın bir noktaya kadar indi. Burada bir kayanın üzerine oturup denizi seyreden İbrahim H., dengesini kaybedince 10 metreden kayalıklara düştü. Sağ bacağında kırık meydana gelen İbrahim H.'nin çığlıklarını duyan çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Çağrı üzerine olay yerine itfaiye polis ve sağlık ekipleri aynı anda sevk edildi.

AYAKKABISINDAN VAZGEÇMEDİ

Kurtarma ekipleri patika yolu kullanarak ulaştığı İbrahim H.'ye ilk müdahaleyi yaptı. Kırılan ayağındaki ayakkabıyı çıkaran sağlık görevlileri, bacağına tampon uyguladı. Bu sırada İbrahim H.'nin görevlilere sık sık ayakkabısını sorması dikkati çekti. Ayakkabı, bir itfaiye görevlisi tarafından sedyeye sarılan halatlar arasına sıkıştırıldı.

GÖRGÜ TANIĞINDAN TEPKİ

Müdahaleden sonra sedyeye alınan İbrahim H., çevredekilerin de desteğiyle yaklaşık patika yoldan 40 metrelik falezlerden parka getirildi. Yardım çağrısını duyarak polise haber veren ve kurtarma çalışmalarına da katılan görgü tanığı Orhan Açıkgöz'ün bu sırada İbrahim H."yi azarlar nitelikteki uyarısı dikkati çekti. İbrahim H.'nin yanı başında duran Açıkgöz, "İmdat seslerini duyunca hemen polise haber verdim. Ben intihar sandım ama değilmiş. Kayalıklardan düşmüşsün. Çok aşağı inmişsin. Ne işin var, hadi denize düşüp ölseydin. Allah göstermesin, kardeşim etme kurban olayım" diye tepki gösterdi.

İbrahim H. ise manzarayı izlerken ayağının kaydığını ve düştüğünü söyledi. Ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürülen İbrahim H.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Görüntü Dökümü

---------------

-Falezler detay

-İtfaiyenin koşturması

-Sedyeye alınma çalışmaları

-İbrahim H detay

-Kayadan detay

-İbrahim H'nin sedyeye sıkıştırılan ayakkabısından detay

-İbrahim H röp

-Sedye ile falezlerden kurtarılıp çıkarılması

-İhbarcı Orhan Açıkgöz röp ve İbrahim H.yi azarlaması

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

===================================================

7)RUS RAPÇİ MOT KEMER'DE KONSER VERDİ

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'ndeki gece kulübünde sahneye çıkan Rus rapçi Mot konserine Rus, Ukraynalı, Kazak, Kırgız, Azeri ve Türk hayranları ilgi gösterdi.

Kemer'e Rus turistlerin gelmeye başlamasıyla gece kulüpleri de Rus sanatçıların konserlerine ağırlık verdi. Club Aura'da son yıllarda yıldızı parlayan ünlü Rus rapçi Mot sahne aldı. Erken saatte kulübe gelen Rus, Ukraynalı, Kazak, Kırgız, Azeri ve Türk hayranları konser öncesi DJ performansları ve gogo dansçı kızlarının şovlarıyla eğlendi.

Gece saat 02.00'de ise sahneye Mot çıktı. Yaklaşık 1 saat sahnede kalan Mot'un şarkılarına hayranları eşlik etti.

Görüntü Dökümü

---------------

Go go dansçısı detay

Dj mikseri detay

Diğer go go dansçısı detay

Mc detay ve genel müşteriler

Mot'un sahneye çıkması

Dj mikseri detay

Mot'un barın üzerinden müşterilere mikrofon tutması

Seyirci detayı

Konserden detay

01: 58 dakika ve 62,9 MB

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement