Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Türkiye- İran sınırına 'Güvenlik duvarı'Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Türkiye-Suriye sınırında inşa ettiği 'Güvenlik duvarı'nın bir benzerini, Türkiye- İran sınırında yapmaya başladı.

08.08.2017 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye- İran sınırına 'Güvenlik duvarı'

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ), Türkiye- Suriye sınırında inşa ettiği 'Güvenlik duvarı'nın bir benzerini, Türkiye- İran sınırında yapmaya başladı. Ağrı Valisi Süleyman Elban, Türkiye- İran sınırında yapımına başlanan güvenlik duvarı inşaatında incelemelerde bulundu.

İran ve Türkiye arasındaki sınır hattı boyunca 2 metre genişliğinde 3 metre yüksekliğinde ve 7 ton ağırlığındaki seyyar blokların yerleştirilme çalışmaları sürdürülüyor. Güvenlik duvarının İran sınırında örülme çalışmalarında Vali Süleyman Elban, inceleme yaptı. İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin ile birlikte İran sınırına giden Vali Süleyman Elban, Milli Savunma Bakanlığınca TOKİ'ye yaptırılan Ağrı sınırındaki Güvenlik duvarı inşaatı yapılan bölgeye çıktı. Güvenlik duvarı ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Elban, daha sonra sınırda görev yapan  4. Hudut Tabur Komutanlığını ziyaret etti. Vali Elban,  komutanlığın şeref defterini imzaladı ve sınırı bekleyen Mehmetçiklerle birlikte yemek yedi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Haber-Kamera : Oğuzhan HANÇER/ AĞRI -

===========================================

FETÖ operasyonunda 24 kişi gözaltına alındı

SAMSUN'da Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı FETÖ/PDY operasyonunda 8'i kadın 24 kişi gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri bu sabah Samsun ve ilçeler ile Sinop'ta eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon kapsamında aralarında görevlerinden ihraç edilmiş memurlar, Sakarya okulları ile Feza Koleji çalışanları, üniversite öğrencileri ve esnafın bulunduğu 8'i kadın 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital verilere el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin Bank Asya'da katılım hesaplarının bulunduğu ve bir kısmının ByLock kullanıcısı olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ve gözaltı sayısında artış olabileceği kaydedildi.

Görüntü Dökümü :

--------------------------

Emniyetin dışından detay

Şüphelilerin emniyete çıkarılması

Detaylar

Haber-Kamera :  Hakan ÇELİKBAŞ/ SAMSUN, -

==============================================

CHP'den Ayhan Oğan hakkında suç duyurusu

CHP İzmit İlçe Başkanlığı, Ak Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan hakkında 'Anayasayı ihlal' suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

CHP İzmit İlçe Başkanlığı "Yeni bir devlet kuruyoruz. Beğenin, beğenmeyin, lideri de Recep Tayyip Erdoğan" ifadelerini kullanan Ak Parti eski MKYK üyesi Ayhan Oğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Kocaeli Adliyesi'ne giden CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve parti üyeleri, Ayhan Oğan hakkında 'Anayasayı ihlal' suçunu işlediği gerekçesiyle Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçelerini verdi.

CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmaya yönelik söz söyleyenlerin karşısında olduklarını belirterek, "Uluslararası hukuk kurallarında devlet yıkılmadan, devlet işgal olmadan yeni bir devlet kurulmaz. Bu genel bir mantıktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yıkılmadı, yıkılmayacak. Hiç kimse de dahili ve harici bedbahtlar da buna güçleri yetmeyecek. 'Yeni bir devlet kuruluyor' sözü bölücülüğün ta kendisidir. Sıfatı ne olursa olsun, kimliği ne olursa olsun CHP bölücü zihniyetteki herkesin karşısındadır. Dün, bugün Fethullah Gülen'in nasıl karşısındaysak, PKK'nın nasıl karşısındaysak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmaya yönelik söz söyleyen herkesin de karşısındayız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Adliye önünde görüntüleri

Küçükkaya'nın açıklamaları

Haber-Kamera: Çağla DAŞCI/İZMİT (Kocaeli), -

==============================================

Şehit öğretmenin ismi görev yaptığı okula verildi

TUNCELİ'de, PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın ismi görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ndeki okula verildi.

Siverek'in Çiftçibaşı Mahallesi'nde öğretmenlik görevini yapan ve yaz tatilinin girmesiyle birlikte memleketi Gümüşhane'ye dönerken Tunceli- Pülümür karayolunda 16 Haziran tarihinde aracı yakılarak kaçırılan Necmettin Yılmaz, teröristlerce şehit edildi. Şanlıurfa Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü alınan kararla şehit öğretmenin ismini Siverek'te görevli olduğu Çiftçibaşı İlkokulu'na vermeyi kararlaştırdı. Kararın ardından mahallede okulun 'Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz İlkokulu' yazılı yeni tabelası törenle takıldı. Törene beraberinde Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Siverek Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu ve eğitimcilerle birlikte katılan Siverek Kaymakamı Metin Demirel, "Şehit öğretmenimiz Necmettin Yılmaz'ın ismini ölümsüzleştiriyoruz. İnşallah öğretmenimizin adı sonsuza kadar burada yaşayacak" dedi.

Törene katılan şehit öğretmenin öğrencileri de duygulu anlar yaşadı ve terör örgütüne tepki gösterdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Okuldan görüntü

Toplanan kalabalık

Tabeladan ve öğrencilerde

Kaymakamın konuşması

Öğrencinin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

============================================

Ece, arıza yapan aracının yanında beklerken iki otomobilin çarpmasıyla öldü

İZMİR'in Bayraklı İlçesi'nde, arıza yapan kamyonetinden inen ve trafik yoğunluğu nedeniyle yol kenarına çekemediği için burada yardım bekleyen 27 yaşındaki Ece Simay Saatçi'ye arkadan gelen taksi ile otomobil çarptı. Ağır yaralanan Saatçi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Kaza, dün saat 13.00 sıralarında Adalet Mahallesi'nde Altınyol üzerinde meydana geldi. Karşıyaka'dan Bayraklı yönüne seyir halinde olan ve Mordoğan İlçesi'nde akaryakıt istasyonu işleten Ece Simay Saatçi'nin idaresindeki 35 UFT 40 plakalı kamyonet arıza yaptı. Saatçi, trafik yoğunluğu nedeniyle arıza yapan aracını yol kenarına çekemedi. Bu sırada aynı yönde seyreden, iddiaya göre önündeki aracı sollamak isteyen Yusuf Çelikyürek (47) yönetimindeki 35 T 5980 plakalı taksi, önce en sol şeritte kalan kamyonete, daha sonra da yanında bulunan Ekrem Haldun Özince idaresindeki 34 CEK 02 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan araçlar, ardından Saatçi'ye çaptıktan sonra orta refüje çarparak durabildi. Kazada Saatçi ve Çelikyürek yaralandı. Haber verilmesiyle gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından, yaralılar ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralılardan Saatçi yapılan müdahalelere rağmen akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Diğer yaralı Çelikyürek'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Ece Simay Saatçi'nin cansız bedeni savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Kaza sonrası otomobil sürücüsü Özince, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Haber: Mehmet CANDAN/ İZMİR, -

============================================

Gaziantep'te, 2 günde 152 bin lira trafik cezası kesildi

GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hafta sonu 'Drone' kullanılarak yapılan denetimlerde, bin 15 araç kontrol edildi ve sürücülere 152 bin 256 lira ceza kesildi.

Kentte en çok kaza yaşanan yerlerde hafta sonu, polisler drone kullanılarak trafik denetimi yapıldı.

Yapılan denetimlerde bin 15 araç kontrol edildi. Sürücü belgesiz araç kullandığı tespit edilen 53 kişiye, alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen 2 sürücüye ve modifiyeli 65 araca, trafik kuralları uymadıkları için ceza kesildi. 168 aracın trafikten men edildiği kontrollerde, sürücülerine toplam 152 bin 256 lira tutarında cezai işlem uygulandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

Şehirler arası otobüs terminali

Çöp kutusu yanındaki mühimmatlar

Bomba imha uzmanın incelemesi

Çevredeki güvenlik önlemleri

Özel harekat polislerinin çevre güvenliği alması

Terminale girmek isteyenlerin araçlarının aranması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN -  Kamera: GAZİANTEP-

==============================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement