Genç oyuncu İlayda Alişan'ın yürek burkan hayat hikayesi! 9 yaşındayken annesini kaybetmiş - Son Dakika
Magazin

Genç oyuncu İlayda Alişan'ın yürek burkan hayat hikayesi! 9 yaşındayken annesini kaybetmiş

Masumiyet dizisinde şiddet mağduru genç kadını canlandıran İlayda Alişan, son verdiği röportajda hayatının bilinmeyenlerini anlattı. 9 yaşında annesini kanserden dolayı kaybettiğini söyleyen oyuncu, "Ablam bana gözü gibi bakıp annelik yaptı" ifadelerini kullandı.

10.04.2021 07:32  Güncelleme: 09:13

FOX TV erkanlarında yayınlanmaya başlayan Masumiyet dizisinde Hülya Avşar, Deniz Çakır, Mehmet Aslantuğ ve Serkay Tütüncü gibi isimlerle başrolü paylaşan İlayda Alişan, Hürriyet'e verdiği röportajda hayatının kırılması noktasını, oyunculuk serüvenini ve aşka olan bakışını anlattı.

"9 YAŞINDAYKEN ANNEMİ KAYBETTİK"

"Çocukluğuna dair ilk hatırladığın şey ne?" sorusu üzerine yürek burkan hayat hikayesinden bahseden oyuncu, "Ben 6-7 yaşlarındayken annemin beni okula uğurlamak için uyandırdığı ve yumurta pişirdiği bir an geldi aklıma. Sık sık gözümün önüne gelir. Mutlu bir çocuktum. Yarım ama mutlu bir ailede büyüdük.

Annemi ben 9 yaşımdayken kanserden kaybettik. Ablacığım var, bana gözü gibi bakan, annelik eden... Babam (Remzi Alişan) gazeteciydi, yıllarca Hürriyet'te çalıştı. Şefkatiyle bizi sarıp sarmaladı, sevgiyle eğitti. Sıcacık bir yuvamız vardı, hala da öyle" diyerek sevenlerini duygulandırdı.

Genç oyuncu İlayda Alişan'ın yürek burkan hayat hikayesi! 9 yaşındayken annesini kaybetmiş

"OYUNCULUK SERÜVENİM LİSEDEYKEN BAŞLADI"

Oyunculuk macerasının babasının bir arkadaşının kimseye haber vermeden kendisini ajansa kaydettirmesiyle başladığını anlatan güzel oyuncu, sözlerine şöyle devam etti: "Babamın arkadaşının ajansı vardı. Orada benim fotoğraflarımı çekiyorlar ama yıllarca herhangi bir işin içinde bulunmuyorum... Yıllar sonra, ben lisedeyken bir dizi teklifi geldi. Görüşmeye gittim, deneme çekimine girdim ve işe seçildim. Oyunculuk serüvenim de işte böyle başladı."

Genç oyuncu İlayda Alişan'ın röportajından kesitler şu şekilde:

Hangi noktada "Bu benim mesleğim olur" dedin?

"Çocukluğumda oyunculukla ilgili hayallerim yoktu. Lise çağlarındaysa sanatla ilgilenir oldum. Okuldan kaçar, tiyatroya, sinemaya giderdim. İlk dizimi çekmeye başladığımda içimde bana kendimi buraya ait olduğumu hissettiren bir ateş vardı. Hala var. Hep de olsun..."

Genç oyuncu İlayda Alişan'ın yürek burkan hayat hikayesi! 9 yaşındayken annesini kaybetmiş

Madem içinde o ateş vardı, neden Bilgi Üniversitesi'nde moda tasarımı okudun?

"Orası biraz karışık. Ailem bir altın bileziğim olsun istedi. Ben de o zamanlar şimdiki kadar gözü kara değildim, güvenli alan insanıydım. Modaya da çocukluğumdan bu yana hep ilgim olmuştur. Bir şeyler tasarlamayı, üretmeyi, kendimi bir şeyler üreterek ifade etmeyi sevdim. Bu anlamda kendimi en yakın hissettiğim şey oyunculuk dışında modaydı diyebilirim."

Aşk sence ne?

"Tanımlayamayacağım kadar uhrevi bir şey."

Nasıl biri seni etkiler?

"Sonsuz saygı, güven ve heyecan veren, huzuru da huzursuzluğu da hissettiğim... Riyakar, bencil ve tutarsız olmayan, güzel gören, güzel bakan biri beni kendine aşık eder mi? Neden olmasın?"

'Masumiyet'te canlandırdığın Ela, sevdiği erkeğe bir noktadan sonra saplantı derecesinde bağlanıyor. Aşkın saplantıya dönüşmüş hali için ne düşünüyorsun?

"Sağlıksız buluyorum. Kendini doğru yerden besleyen, düşünce gelişimine önem veren, travmalarını yardım alarak çözmüş veya çözmeye çalışan insanların daha sağlıklı sevdiklerini düşünüyorum. Bu yüzden hiç saplantılı olmadım diyebilirim."

Genç oyuncu İlayda Alişan'ın yürek burkan hayat hikayesi! 9 yaşındayken annesini kaybetmiş

"HİÇ ŞİDDETE UĞRAMADIM DEMEK BİLE RAHATSIZ EDİCİ"

Erkek şiddetine maruz kalan bir genç kızı canlandırıyorsun. O sahne çekilirken neler hissettin?

"Oyuncu olarak öncelikli görevim, olay örgüsüne sadık bir şekilde Ela'yı var etmek, ete kemiğe büründürmek. Kadına şiddetin olduğu her sahneyi, şiddete uğrayan bütün kadınların sorumluluğunu üzerimde hissederek oynuyorum. Kendi oyunculuk bardağımın suyunu oradan dolduruyorum. Hem insan olarak, hem kadın olarak hem de tüm kadınlar adına..."

Sen hiç fiziksel ya da ruhsal şiddete maruz kaldın mı?

"Hayatın içinde elbette psikolojik şiddete maruz kalıyoruz. Kalıyorum. Bazen basit bir kalp kırılması bile, nasibini belki bir parça bundan alıyor. Herhangi bir fiziksel şiddete maruz kalmadım, insanın bu yüzden kendini şanslı hissediyor olması bile rahatsız edici. Şiddetin hiçbir türünü kabul etmiyorum. Şiddete meyilli, şiddet yanlısı ve şiddeti görmezden gelen insanlar, yani bir noktada yeterli bilinç düzeyinde olmayan herkes buna dahil. Yaşadığımız toplumda kadın olmanın zorluğu da şiddetin bir parçası zaten."

Genç oyuncu İlayda Alişan'ın yürek burkan hayat hikayesi! 9 yaşındayken annesini kaybetmiş

'MeToo' hareketi tüm dünyaya yayıldı, oyunculardan başka meslektekilere de sıçradı. Genç yaşta kadın oyuncu olmanın zorluklarını yaşadın mı?

"Kültürel olarak bu vakaların bir kısmını örtbas etme eğilimindeyiz. Kendi adıma toplumda kadın olmanın zorluğunu yaşadığımı düşünüyorum elbette. Umudum daha aydınlık yarınlar için."

"İÇİMDE PATLAMANIN YAŞANDIĞI GÜN BENİM KIRILMA NOKTAMDI"

Senin için başarı ne?

"Hayatın bütün yönlerini yollarım olarak nitelendirirsem, benim için başarı bu yolları aynı kavşakta kazasız buluşturmak anlamına geliyor."

Kırılma noktan nedir, anlatsana...

"Kırılma noktam içimdeki patlamanın yaşandığı gündü. Oyun ateşimin yandığını hissettiğim an, bunun benim kırılma noktam olacağını biliyordum. Hani bazen gününüzü bekliyor olursunuz. Dakika dakika, saniye saniye, teker teker sayarsınız. Benim için de böyle oldu. Bu durum oyunculuğa bakış açımı değiştirdi, bununla birlikte hayatım da değişti. Buradan anlayabilirsin oyunculuğun benim için yerini ve hayatımda kapladığı alanı..."

Genç oyuncu İlayda Alişan'ın yürek burkan hayat hikayesi! 9 yaşındayken annesini kaybetmiş

Şu an pek çok gencin istediği noktadasın. Herkes ışıltılı yönünü biliyor. Ama perde arkasında nasıl dertler, stresler var?

"Hayatımı çok küçük yaşıyorum, üç-beş dostum ve ailemle... Mutlu olduğum anlar kadar değil tabii ama bir noktada stresi ve dertleri de sevmek, kabul etmek gerekiyor, hayatın içinden geliyor bana. Bu sebepten kendimi dertlerimle boğmuyorum, şu sıralar perde arkası yorgunluk ve yoğunlukla geçiyor ama bu halimden çok memnunum."

Genç oyuncu İlayda Alişan\'ın yürek burkan hayat hikayesi! 9 yaşındayken annesini kaybetmiş
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Genç oyuncu İlayda Alişan'ın yürek burkan hayat hikayesi! 9 yaşındayken annesini kaybetmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Gogo: Ulan ne yüregim burkuldu he sokaklardafa kalmış mı vay küçük ceylan vay 2 7 Yanıtla
  • HbE: Güzel kız. İyide rol yapıyor. Yolu açık olsun. İnşallah kendisine Allah sağlık, sıhat versin çocuklarını kendisi büyütsün. 8 0 Yanıtla
  • Reyhan güleş: Harika bir dizi egenerek izlioz 2 5 Yanıtla
  • Reyhan güleş: Çok harika bir dizi 2 4 Yanıtla
  • Sevgi keser: Seni çok seviyorum ilayda abla 3 0 Yanıtla
  • Talo talo : Bu mu yürek burkan hayat hikayesi siz birde Küçük Emrah ı araştırın 1 1 Yanıtla
  • Terra: Icimde patlama derken!! Hııı oyunculuk aşkı 2 0 Yanıtla
  • Nigar Quliyeva: MASUMİYET dizisini ilk bölümden severek izliyorum. Bu dizi hiç bitmesin 1 0 Yanıtla

Advertisement