Fuat Güner: MFÖ'nün 'F'si Olarak Kalmak İstemiyorum - Son Dakika
Magazin

Fuat Güner: MFÖ'nün 'F'si Olarak Kalmak İstemiyorum

Fuat Güner: MFÖ\'nün \'F\'si Olarak Kalmak İstemiyorum

MFÖ grubu üyesi Fuat Güner, "Mazhar Fuat Özkan'ın F'si olarak kalmak istemiyorum. Hepimiz tek başımıza birer kişiliğiz, sanatçıyız." dedi

16.11.2013 06:02  Güncelleme: 20:20

Türk müziğine yön veren MFÖ grubunun 'F'si Fuat Güner, ikinci solo albümüyle müzikseverlerin karşısına çıktı. Güner, sekiz şarkının yer aldığı 'Dinleyene Aşk Olsun' adlı albümüne çok güveniyor. Fuat Güner hem MFÖ'yü, hem de yeni albümünü anlattı

"SIRA ALBÜME GELDİ"

Bu sizin ikinci solo albümünüz. Bu albümü yapmaya nasıl karar verdiniz?

Yaklaşık beş yıldır biriktirdiğim besteler vardı. Uzun süredir kendi istediğim tarzda, kendi müziğimi yapabileceğim bir albüm çıkarmayı düşünüyordum. İki yıl önce 'Fuat Güner Project' ile solo sahne çalışmaları yapmaya başladım. Sonra da sıra albüme geldi. İpek (İyier) ile birlikte albümün prodüktörlüğünü üstlendik. Albümün aranjörü ise Tolga Kılıç. Üçümüzün yanı sıra basta Eser Ünsalan, gitarda Güntekin Kaçar ve davulda Arıkan Sırakaya var.

"SÖZ YAZAMAN AMA İLHAM GELDİ"

Kendi besteleriniz de var değil mi?

Evet. Yedi şarkının bestesi, beş şarkının da sözü bana ait. Ben genelde söz yazmakta zorlanırım ama bu albümde öyle bir ilham geldi ki; gece gündüz beste yaptım, söz yazdım. Albümün kayıtları İngiltere'de yapıldı.

"MFÖ'DE BİREYSEL HAREKET EDEMEM"

Bu şarkıları MFÖ'de söyleyemez miydiniz?

Hayır, söyleyemezdim. MFÖ'de, grubun ortak karar verdiği şarkıları söylüyoruz; onun repertuvarı ayrı. Bu parçaları MFÖ ile beraber söylersek, 'Fuat Güner Project'in ve bu albümün bir anlamı kalmaz. MFÖ; benim kendi şahsiyetimi, kendi zevkimi ortaya koyacağım, bireysel hareket edeceğim bir yer değil. Herkes kendi istediğini yapamaz orada.

"MFÖ'DE TATMİN OLDUM"

MFÖ'de yapamayıp burada yapmak istediğiniz şey ne?

Ben, MFÖ'de her istediğimi yaptım. 'Ben orada yapamadım, burada yapayım' diye yola çıkmadım. MFÖ'de içimde ukde kalan hiçbir şey olmadı. 40 yıl içinde çok güzel şarkılara imza attık; bu süre içinde çok tatmin oldum. Aslında ben kollektif çalışmayı seven biriyim. 'One man show'u pek sevmem. 'Birlikten güç doğar' prensibine çok inanırım. Ancak bu başka bir şey.

"GRUBU BIRAKMADIM"

Bu albümden sonra MFÖ'yle birlikteliğinize devam edeceksiniz, değil mi?

Tabii ki. 7 Aralık'ta konserimiz olacak mesela. Ben bu solo albümü yaptım diye MFÖ'yü bıraktım gibi anlaşılmasın. Üçümüzün de bağımsız çalışmaları var. Mazhar da solo albüm yaptı, filmler çeviriyor. Özkan da öyle; dizilerde, reklamlarda oynuyor. Şöyle bir durum da var; Mazhar Fuat Özkan'ın F'si olarak kalmak istemiyorum. Hepimiz tek başımıza birer kişiliğiz, sanatçıyız. Biz biraz Münir Nurettin Selçuk gibi olmuştuk. Birimizi gören "Mazhar Fuat Özkan'ı gördük" diyordu. Ben biraz da bu durumdan kurtulmak istiyorum.

Bu algıyı yıkmak için geç kalmadınız mı?

Biraz geç kaldım ama ne yapalım? 10 yıl önce de belki böyle bireysel çalışmalar yapabilirdik ama o zamanlar başımızı kaşıyacak vaktimiz yoktu. Kısmet bugüneymiş.

"ÇOK ÖNEMLİ HOCALARIM OLDU"

Sizi sosyal medyada, 'MFÖ'de müzik yetkinliği ve armoni bilgisi en fazla olan melodi canavarı' olarak tanımlıyorlar. Bu, size ne hissettiriyor?

Sağ olsunlar. Hak veriyorum hepsine. Çünkü ben çok çalıştım, çok uğraştım. Başta Şerif Yüzbaşıoğlu olmak üzere çok önemli hocalarım oldu. İyi müzisyenlerle çalıştım. Melodi hastası olduğum için çok emek verdim. Ben hala melodi peşindeyim. Melodi yapmak, beste yapmak anlamına gelmez. Altında armoni olursa beste olur.

FAVORİ BESTELERİNİ AÇIKLADI

Şu ana kadar yaptığınız en başarılı beste hangisi sizce?

'Ele Güne Karşı', 'Sakın Gelme', 'Yalnızlık Ömür Boyu' en öne çıkanlar. Bunlarla birlikte bu albümdeki şarkıların hepsi benim bugüne kadar yaptığım en güzel şarkılar. Bunların da uzun soluklu olacağına inanıyorum.

"YURT DIŞINA AÇILMAK İÇİN GEREKLİ VİZYONA SAHİBİM"

45 yıllık müzik kariyerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Allah'a çok şükür, çok güzel bir kariyerim var. Üç jenerasyon bizim şarkılarımızla büyüdü. İnsanların kalbinde çok güzel anılar bırakmışız. .

"Yurt dışında doğsaydı, Paul McCartney gibi olurdu" diyenler var, katılıyor musunuz?

Kesinlikle olabilirdim. Zaten dünya çapında bir şeyler yapmayı hedefliyorum. Bu albümdeki bazı şarkıları yabancı dillere çevirip parlamayı düşünüyorum. Çünkü artık bu çalışmaları yapabileceğim vizyon ve çevrem var. Kaybedecek hiçbir şeyim yok.

Yapmayı düşündüğünüz başka projeleriniz var mı?

1965-1966'dan kalma İngilizce şarkılar var. Mazhar'la yapmışız. 'Nasıl yapmışız?' diye düşünüyorum. Onları hayata geçirmek istiyorum.

"BENİM HIZIMA YETİŞEMİYORLAR"

MFÖ neden albüm yapmıyor?

Eskisi kadar bir araya gelemiyoruz. Ben çalıp söylemeyi seviyorum. Ben her gün çalıp söylerim. Hiç sıkılmıyorum, bıkmıyorum. Ancak MFÖ benim hızıma yetişemiyor. MFÖ biraz tembeldir. MFÖ'yle bütün doyumlara ulaştık. Onun verdiği rahatlık da var. Yine de konserlerimiz hınca hınç doluyor.

Özkan Uğur'u sosyal medyada öldürdüler. Siz yanında mıydınız o sıra?

Evet. Özkan'ın evinde gitar çalıyorduk. Özkan haberi duyunca "Deli olacağım, taktılar bana" dedi.

"AŞIK OLUNCA AKLIM BAŞIMDAN GİDİYOR, BU BANA GÖRE DEĞİL"

Çıkış şarkınız, Aysel Gürel'in 'Beni Hasrete Alıştır'. Bu şarkının hikayesi nedir?

Belli bir hikayesi yok. Aysel'den bana kalan 40'tan fazla şarkı var. "Sen iyi bestecisin; bunları al, başkalarına kaptırmayalım" diye bana ayırdığı şarkılardan biri. Çok güzel bir şarkı oldu. Klibi de şahane oldu. İki uçak kullandık klipte. Yeşim Salkım oynadı.

Albümün ismi neden 'Dinleyene Aşk Olsun'?

Dinlemezseniz hatırım kalır. Albümdeki şarkıların hepsi aşkla alakalı.

"AŞIK KALMAK ÇOK ZOR"

Sizce aşık olmak mı, aşık kalmak mı zor?

Aşık olmak kolay da, aşık kalmak çok zor. Aşık kalmak için asla devamlı bir arada olmayacaksın. Kesinlikle birbirini az göreceksin. Aşırı kıskançlıklar, şüpheler, sahiplenmeler aşkı çabuk yıpratır. Çünkü insanın aklını başından alan bir şey aşk.

Bu duyguları çok yaşadınız mı?

Bir kere yaşadım, yetti. Aşk bana göre bir şey değil. Aklım başımdan gidiyor, kafamın çalışmasını engelliyor, üretkenliğimi zedeliyor. Benim kendim olmamı bile engelliyor. Aşık olmamaya özen gösteriyorum.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Fuat Güner: MFÖ'nün 'F'si Olarak Kalmak İstemiyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement