Son saldırı bardağı taşırdı! Biden, İsrail'e yardım için Netanyahu'ya şart koştu - Son Dakika
Politika

Son saldırı bardağı taşırdı! Biden, İsrail'e yardım için Netanyahu'ya şart koştu

Gazze'de World Central Kitchen çalışanlarının İsrail saldırısında hayatını kaybetmesi sonrası ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Netanyahu'ya, insani yardım görevlilerine yönelik saldırıların "kabul edilemez" olduğunu söyleyen Biden, ABD'nin İsrail'e yapacağı bundan sonraki yardımların "sivilleri korumaya dönük adımlar atmasına" bağlı olacağını ifade etti.

04.04.2024 21:25  Güncelleme: 21:26

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, Gazze'de görev yapan insani yardım görevlilerine yönelik saldırıların "kabul edilemez" olduğunu ve ABD'nin İsrail'e yapacağı bundan sonraki yardımların "sivilleri korumaya dönük adımlar atmasına" bağlı olacağını söyledi.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefonda görüştü ve Gazze'deki son saldırıları ele aldı.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya insani durumu kabul edilemez olarak nitelendirdi

BİDEN: SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

Biden, görüşmede, Dünya Merkez Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) adlı uluslararası yardım kuruluşunun 7 çalışanının İsrail tarafından öldürülmesini gündeme getirerek, WCK ve bölgede görev yapan insani yardım kuruluşlarına yönelik saldırıların ve Gazze'deki insani durumun "kabul edilemez" olduğunu vurguladı.

"ACİL ATEŞKES GEREKLİ"

İsrail'in sivil kayıplar, insani durum ve yardım görevlilerinin korunması konularında somut, spesifik ve ölçülebilir adımlar atmasını beklediklerini kaydeden Biden, Gazze'de insani durumun düzeltilebilmesi ve masum sivillerin korunması için "acil ateşkesin gerekli olduğunu" belirtti.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya insani durumu kabul edilemez olarak nitelendirdi

ABD YARDIMLARI SİVİLLERİ KORUMAYA YÖNELİK ADIMLARA BAĞLI OLACAK

Diğer yandan Biden, Netanyahu'ya, "ABD'nin Gazze bağlamında bundan sonraki İsrail yardımlarının sivilleri ve insani yardım görevlilerini korumaya dönük atacağı adımlara bağlı olacağını" iletti. Biden ayrıca rehinelerin serbest kalması için İsrail'in bir an önce ateşkesle ilgili müzakereleri tamamlaması gerektiğini de dile getirdi.

Görüşmede ayrıca İran'la ilgili bölgesel tehditlerin de ele alındığı ve Biden'ın İsrail'e "her türlü tehdide karşı güçlü destek vermeye devam edeceğini" söylediği belirtildi.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya insani durumu kabul edilemez olarak nitelendirdi

ABD Başkanı Biden, WCK yardım kuruluşunda çalışan 7 yardım görevlisinin İsrail saldırısında Gazze'de öldürülmesini "büyük üzüntüyle" karşıladığını ifade etmiş ve İsrail'den kapsamlı ve şeffaf bir soruşturma beklediklerini açıklamıştı.

WCK ÇALIŞANLARININ ÖLDÜRÜLMESİ

İsrail'in 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda World Central Kitchen'ın çalışanları yaşamını yitirmişti. WCK'den yapılan açıklamada, saldırıda ölen 7 çalışanın Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD- Kanada ve Filistin uyruklu olduğu belirtilmişti.

ABD Başkanı Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya insani durumu kabul edilemez olarak nitelendirdi

Açıklamada, ekibin saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araçta bulunduğu kaydedilmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise WCK çalışanlarının öldürülmesinde "kasıt olmadığını" savunarak, "Savaşlarda bu tür olaylar olur, bunu sonuna kadar araştıracağız. İlgili hükümetlerle iletişim halindeyiz. Bunun yeniden olmaması için her şeyi yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Son saldırı bardağı taşırdı! Biden, İsrail\'e yardım için Netanyahu\'ya şart koştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Son saldırı bardağı taşırdı! Biden, İsrail'e yardım için Netanyahu'ya şart koştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • İSMAİL KILINÇ: Danışıklı dövüş 115 3 Yanıtla
    Can Vatan: İkinizede ALLAH Enbüyük Acıyı Versin 4 0
  • Mustafa tufan: ABD eşittir İsrail yıllardır aynı tiyatro 100 1 Yanıtla
  • Murat Ceylan: ne saldırısı ne bardağı taşırması arkadaş??? iki gün sonra yine tokalaşacaklar yine Bm.ye destek vermeyecek ve uçak+silah sevkiyatına tam destek verecek... 43 1 Yanıtla
  • Ugur Kaya: Katil Joe biden Amerika halkı bundan hesap sormadığı sürece katliama dahildir . 4 0 Yanıtla
  • mustafa ekici: İkisi de katil ve Terörist. 4 0 Yanıtla
  • ART BROADWAY: Sirk canbazı bunlar. İş ortakları ellerinde masumların kanları var. Bunlara bu yaptıklarının hesabının sorulacağı günleri görebilecek miyiz acaba? 4 0 Yanıtla
  • Ümit Demir : İsrail kadar suçlu abd....ikiniz ve yardim eden diğer ülkeler...muhakkakki Allahin gazabina uğrayacaksiniz...nasil bir şekilde tufan olacak yalniz Allah biliyor ...o bizim rabbimiz yaniniza muhakkaki koymayacak..butun dağ taş ağlıyo ordaki şehitlere gunahsizlara....ve butun dunyada bunu gorecek ins..kahrolsun kafirler.. 3 0 Yanıtla
  • Recep Özdoğan: ulan kâfir bidon saldırı emrini verip sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmak senin gibi kafiri inandırır müslüman ları asla cehennem zebanisi bak hiç meymenet varmı 1 0 Yanıtla
  • Desperado null: Müslümanlar da silah teknolojisi olmadığı için korkak tavuk gbi bagirirlar ancak 0 1 Yanıtla

Advertisement