Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (3)

Foto.FUTBOL otoritelerinin 'eleceğin Yıldızı' diye nitelediği Antalyaspor'un genç futbolcusu İsmail Aissati'ye başta Rus kulüpleri olmak üzere birçok ülke takımından transfer teklifi yağıyor.

05.02.2013 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Jarabinsky ve Özdilek fotoları

===

Fas asıllı Hollandalı futbolcunun fiyatının 6 milyon Euro olduğu iddia edildi

Aissati'ye teklif yağıyor

FUTBOL otoritelerinin 'eleceğin Yıldızı' diye nitelediği Antalya spor'un genç futbolcusu İsmail Aissati'ye başta Rus kulüpleri olmak üzere birçok ülke takımından transfer teklifi yağıyor. Sezon başında futbol direktörü Sedat Karabük ve teknik direktör Mehmet Özdilek'in girişimleri ile Ajax'tan bonservis bedeli ödemeden transfer edilen Aissati'yi, Rus kulüpleri yakın takibe aldı.

Hollanda medyasındaki haberlerde, Spartak Moskova, Lokomotiv Moskova ve Terek Grozny'nin Aissati'ye talip olduğu belirtildi. İsmail Aissati'nin, Antalyaspor ile 2016'ya kadar sözleşmesinin olduğu ve Rusya'da transfer döneminin 27 Şubat'ta bittiği belirtilen haberde, Fas asıllı Hollandalı futbolcunun bonservis bedelinin 6 Milyon Euro olduğu iddia edildi.

Foto: Aissati fotosu

===

Alanya kenetlendi

Ligin 2'nci yarısına iyi başlangıç yapan turuncu yeşilli kulübe her kesimden destek geliyor.

ALANYASPOR yönetimi, kulübe destek veren Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik ve işadamı Murat Topçu'ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyaretlere başkan Hasan Çavuşoğlu, başkan yardımcısı Bilal Gömeç ve Mevlüthan Çavuşoğlu katıldı. Kulübe maddi destek veren Mahmutlar Belediye Başkanı Çelik, ligde iddialı konuma gelen Alanyaspor'a seyirci desteği vereceğini de söyledi. Kulüp yönetiminin takımın iyi yerlere gelmesi için verdiği mücadeleye her türlü desteği vereceklerini belirten Çelik, şöyle devam etti:

"Pazar günü İnegölspor ile oynanacak kritik maça beldemizden taraftarlar için otobüs kaldıracağız. Maç günü saat 12.00'den itibaren otobüsler Oba Stadı'na ücretsiz seyirci taşıyacak." Kulüp başkanı Hasan Çavuşoğlu ise "Kombine kartların satışı konusunda kulübe destek olan Ali Çelik ve Murat Topçu'ya teşekkür ediyorum. Ligde bir grafik yakaladık. Pazar günü lig 2'ncisi İnegölspor ile zorlu bir maç oynayacağız. Bu maçta her zamankinden daha fazla tribün desteğine ihtiyacımız var" diye konuştu.

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto

===

Sporculardan ziyaret

ANTALYA Polis Spor Gücü Kulubü'nün hokey, basketbol, tekvando ve havalı silahlar atıcılık takımı sporcuları, 2013 yılında elde ettikleri başarılar neticesinde kazandıkları kupaları İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'a takdim etti. Mustafa Sağlam, genç nesiller için gerek öğrenim hayatlarında gerekse yaşamları boyunca kendilerini geliştirme ve geleceğe hazırlamada sporun çok önemli bir rolü olduğunu vurguladı. Müdür Sağlam, ayrıca kötü alışkanlıklarla mücadelede spor yapmanın, gençliği spora yönlendirmenin gerekliğine vurgu yaparak, başarılı sporcuları tebrik etti.

Foto: Ziyaretten foto

----------------------------

AMATÖRDE HAFTANIN PANORAMASI

----------------------------

Hazırlayan: Süleyman EKİN

----------------------------

İşte fair play

Türkiye Şampiyonası'na gidecek takımı belirleyecek play-off maçında centilmenlik sınırları aşıldı. 4-3 önde olan DSİ, bitime dakikalar kala rakibin şutuna gol izni verdi ve maç 4-4 bitti.

ANTALYA'da geçen cuma günü başlayan U15 Play-Off maçlarında futbol sahalarında ender görülen centilmenlik örneği yaşandı. Doğuyaka 100. Yıl Spor Kompleksi 2 Nolu Saha'da oynanan DSİ Spor- Evrenseki Belediyespor karşılaşmasının ilk yarısı 3-2 Evrenseki Belediyespor lehine kapandı. İkinci yarıda DSİ Spor 3-3'lük eşitlik elde ederken, bitime 8 dakika kala çok ilginç bir pozisyon yaşandı. Evrensekili futbolcu kendi yarı sahasında sakatlık geçirdi. DSİ Spor kenar yönetimi centilmenlik gereği futbolcularına topu dışarı atmalarını istedi. Ancak bu uyarıyı duymayan futbolcular atağı devam ettirdi ve golü buldu.

FAİR PLAY ÖDÜLÜNE ADAY

Bunun üzerine DSİ Spor kenar yönetimi futbolcularına uyarıda bulunarak santra yapan Evrensekili futbolcuların topuna müdahale etmemelerini istedi. Evrensekili futbolcuların santradan kaleye gönderdikleri topu DSİ Sporlu oyuncular sadece izledi. Top filelere giderken maç 4-4 berabere sona erdi. Karşılaşmayı izleyen Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Antrenörü Emrah Aykurt, Türkiye Şampiyonası'na gidecek takımın belirleneceği play-off maçlarında bu tür olaylara ender rastlandığını söyleyerek, her iki takım kenar yönetimi ve futbolcularını kutladı. Emrah Akyurt, DSİ Sporlu futbolculara fair-play ödülünün verilmesinin gündeme gelebileceğini söyledi.

Foto: Maçtan enstantane, maçtan sonra iki takım oyuncuları kol kola görülürken ve Emrah Akyurt fotosu var. Ayrıca, maçlarda çekilmiş diğer takımların toplu fotoları

===

Erkeklere not veriyorlar

ANTALYA'da erkek futbolunu 7 kadın hakem yönetirken, 4 kadın da gözlemcilik yapıyor. Hem hakemlere not veren, hem de yaşananları rapor eden kadın gözlemciler, görevlerini başarıyla yapıyor. Bu hakemlerden Melahat Öğretmenoğlu ile Meryem Haldan Demirbilek da yeşil sahaların vazgeçilmez gözlemcileri olarak dikkat çekiyor. Geçen hafta oynanan Konyaaltı Belediyespor- Kadriye Belediyespor U17 maçının gözlemcisi olarak görev yapan Demirbilek, elindeki küçük deftere yaşananları tüm ayrıntılarıyla not etti. 16 yıl bölge hakemliği yaptıktan sonra bu yıl gözlemci olarak maçları izleyen Demirbilek, Türkiye'de kadın hakem ve gözlemciler olarak bilinen bir tabuyu yıktıklarını söyledi.

KADINLAR DAHA TİTİZ

'Türkiye'de kadınlar futboldan anlamaz' düşüncesinin artık kaybolduğuna dikkati çeken Demirbilek, "Aslında kadınlar titiz oldukları için hiçbir detayı kaçırmıyor" dedi. Eşi ziraat mühendisi olan Meryem Haldan Demirbilek'in bir de kızı bulunuyor. Üst Klasman Hakemi Mustafa Öğretmenoğlu'nun eşi olan Melahat Öğretmenoğlu ise yıllar süren hakemlik mesleğini artık gözlemci olarak sürdürmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Antalya'da görev yapan diğer kadın gözlemciler ise Nuray Akçer ile Gonca Cengiz. Nuray Akçer, Üst Klasman Yardımcı Hakemi Serdar Akçer'in annesi.

Foto: Melahat Öğretmenoğlu ile Meryem Haldan Demirbilek'in fotoları

===

2 ambulans var, sağlıkçı yok

ANTALYA'da amatör futbolun nabzının attığı Doğuyaka 100. Yıl Spor Kompleksi'nde sağlıkla ilgili sorunlar yaşanmaya devam ediyor. Sağlık sorununu dikkate alan yetkililer, sahalara 2 ambulans konuşlandırdı. Bir şoförün bulunduğu iki ambulansta sağlık personeli ise bulunmuyor.Bu duruma tepkiler ise büyüyor. Kulüp yöneticileri ve antrenörleri olası bir kötü durum karşısında sorumluluğun kime ait olacağını bilemediklerini söyledi.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken ise haftalardır süren sağlıkçı sorunundan habersiz olduğunu söyledi. Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği tesislere 112 ekibinin konuşlandırılmış olması gerektiğini söyleyen Tüzken, "Ben sahalarda sağlıkçı var biliyorum. Ayrıca, biz her hafta Sağlık İl Müdürlüğü ile sağlıkçı temini için de yazışmalar yapıyoruz" diye konuştu. Tarkan Tüzken, bu konunun takipçisi olacağını sözlerine ekledi.

Foto: Ambulansların yan yana fotosu ve bir sporcu sakatlık sonrasında arkadaşlarının omzunda sahayı terk ederken foto

===

'Hastasıyız abi'

ANTALYA Havalimanı'nda tanışıp 9 ay önce evlenen Özay-Elif Duysal Tabur çifti, ev, iş ve yeşil sahalarda da ayrılmıyor. Havalimanında işletme müdürü olarak görev yapan 15 yıllık il hakemi Özay Tabur, gönlünü 4.5 yıl önce hakem Elif Duysal'a kaptırdı. İkilinin uzun süren flört dönemi 9 ay önce evlilikle sonuçlandı. Eşi gibi havalimanında çalışan ve personel müdürlüğü görevinde bulunan Elif Duysal Tabur, maçlara da birlikte gidip geliyor.

Çocukluktan gelen futbol sevgilerini hakemlikle perçinleştirdiklerini belirten ikili, "Hemen her yerde birlikteyiz. 2 yıl önce bir kez aynı maçta birlikte yardımcı hakemlik yaptık. Çok uyumluyuz. Kesinlikle sıkıntı çekmiyoruz. Ayrıca her karşılaşmadan sonra birbirimizin maçlarını yorumluyor ve tartışıyoruz" dedi. Elif Duysal Tabur, babasının da eski bir hakem olduğunu söyledi.

Foto: Hakem karı-koca maça gelirken el ele birlikte fotoları var.

===

Tanju Çolak Amatör Küme'de

TÜRK futbolunun yıldız isimlerinden eski milli futbolcu Tanju Çolak, Antalya Amatör Küme'de oynanan Saime Salih Konca- Antalya Gençlerbirliği karşılaşmasını izledi. Kurucusu olduğu Tanju Çolak Futbol Akademisi'nin pilot takımı olan Antalya Gençlerbirliği maçını arkadaşlarıyla birlikte izleyen Çolak, müsabaka sonuna doğru sahadan ayrıldı. Hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Tanju Çolak, futbol akademisinde özellikle 6-16 yaş grubu kız ve erkek çocukları eğittiklerini söyledi.

Sporcuların, akademik ve tecrübeli genç bir antrenör kadrosu ile taktik ve teknik bilgileri kapsayan geniş bir eğitim aldıklarını söyleyen Tanju Çolak, "Sporcularımız, eğitim süreci boyunca hem kaliteli futbol eğitimi alıyor, hem de fiziksel gelişimleri, beslenmeleri ve okul başarıları eğitimcilerimiz tarafından yakından takip ediliyor. Akademimiz, öncelikle iyi bir birey, iyi bir vatandaş ve iyi bir sporcu olmayı öğretir" diye konuştu.

Foto: Tanju'nun tribünde çekilmiş fotoları

===

Şarampol eskiyi arıyor

TÜRK futbolunda isim yapmış teknik adam ve futbolcuların yetiştiği Şarampolspor, zor günler geçiriyor. Büyük maddi sıkıntı çeken Şarampolspor'a destek çıkılmaması halinde kulübün kapanabileceği belirtiliyor. Halen liglerde U13 ve U14 kategorilerinde mücadele eden Şarampolspor'un hem yöneticiliğini, hem de antrenörlüğünü yapan Salman Yılmaz, Antalya'nın en eski kulüplerinden Şarampolspor'un can çekiştiğini söyledi.

Kulübün tüm ihtiyaçlarını kendi maaşıyla karşıladığını söyleyen Salman Yılmaz, "Çocuklar bana destek olmak için zaman zaman formalarını kendileri alıyor. Geçen yıl U13'te Antalya şampiyonu olmuştuk. Bu yıl da yarışta varız. Demirgül İlköğretim Okulu, Abdülkadir Özkan İlköğretim Okulu ve 80. Yıl İlköğretim Okulu'ndan bulduğum çocuklarla bu işi götürüyorum. Acilen desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Foto: Şarampolspor takım fotosu

===

Tribün rengarenk

ANTALYA Amatör Küme büyük mücadele yaşanan maçlara sahne olurken, tribünlerde de renkli görüntüler dikkat çekiyor. Özellikle futbolcu ailelerinin rağbet gösterdiği maçlarda erkek ve kadınların yanı sıra, bebek ve yaşlıları da tribünde görmek mümkün. Geçen hafta objektiflere takılan bir görüntü, tribünün renkli hayatını gözler önüne serdi. Doğuyaka 100. Yıl Spor Kompleksi'ne gelen bir aile karşılaşmaları ilgiyle izlerken objektiflere yansıdı.

Foto: Tribünde maçı izleyen ailenin fotosu

SÜPER AMATÖR KÜME PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Konyaaltı Belediyespor 15 13 1 1 57 13 40

2 Konaklı Belediyespor 15 12 1 2 43 13 37

3 Özel İdare Spor 15 12 0 3 45 17 36

4 Yeni Kemer Belediye Spor 14 11 0 3 48 13 33

5 Serik Belediyespor 15 10 0 5 55 19 30

6 Korkuteli Belediye Spor 15 8 3 4 42 23 27

7 Gazipaşa Belediye Spor 15 7 1 7 28 29 22

8 Yeşilkemer Spor 15 4 4 7 23 26 16

9 Kestel Belediye Spor 15 4 3 8 22 24 15

10 Demre Belediyespor 15 4 2 9 23 53 14

11 Tarımspor 15 3 3 9 19 36 12

12 Mahmutlar Spor 14 3 2 9 11 46 11

13 Hasyurt Spor 15 3 0 12 13 52 9

14 Demirspor 15 0 0 15 8 73 0

TOPLU SONUÇLAR

TARIM SPOR - KESTEL BLD 2-0

ÖZEL İDARE - DEMRE BLD SP 1-0

YEŞİL KEMER - KONYAALTI B 1-3

SERİK BLD - KONAKLI BLD SP 2-3

MAHMUTLAR - YENİ KEMER T

GAZİPAŞA BL - HASYURT SP 3-1

1. AMATÖR KÜME A GRUBU

Takımlar O G B M A Y P

1 Ormanspor 10 9 1 0 29 6 28

2 Ilıca Belediyespor 9 7 0 2 26 14 21

3 Oba Belediyespor 10 6 2 2 21 16 20

4 Türkler Belediye Spor 10 5 0 5 22 18 15

5 Döşemealtı Belediyespor 9 4 1 4 28 20 13

6 Kadriyespor 9 3 2 4 23 25 11

7 Sağlıkspor 10 3 0 7 21 32 9

8 Avsallar Belediye Spor 9 1 2 6 15 35 5

9 Yenikapı Gençlerbirliği 10 0 2 8 17 36 2

TOPLU SONUÇLAR

KADRİYE SP - TÜRKLER BLD 4-1

AVSALLAR BLD - SAĞLIK SPOR 3-2

ILICA BLD - DÖŞEMEALTI BLD 4-3

1.AMATÖR KÜME B GRUBU

Takımlar O G B M A Y P

1 Lara Eğitim Spor 10 8 0 2 26 13 24

2 Sahilkent Belediyespor 10 7 2 1 24 9 23

3 Kaş Genç Spor 10 7 1 2 22 4 22

4 Büyükşehir Belediyespor 10 6 2 2 24 11 20

5 Sanayispor 10 4 1 5 24 24 13

6 Elmalı Spor 10 2 1 7 23 30 7

7 Antalya Kundu Spor 10 2 1 7 18 27 7

8 Yıldırım Spor 10 0 0 10 7 50 0

TOPLU SONUÇLAR

SANAYİ SPOR - SAHİLKENT BL 1-1

KAŞ GEÇLİK - B.ŞEHİR BLD SP 1-0

ELMALI -YILDIRIM SPOR 3-0

LARA EĞİTİM - KUNDU SPOR 4-2

2.AMATÖR KÜME A GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Erdemspor 1 1 0 0 11 0 3

2 Telekomspor 1 1 0 0 10 3 3

3 Akdenizspor 1 1 0 0 7 2 3

4 Aspendos Spor 1 1 0 0 4 1 3

5 DSI Spor 1 0 1 0 3 3 1

6 Sakızoğluspor 1 0 1 0 3 3 1

7 Kardelenspor 2. Amatör 1 0 0 1 1 4 0

8 Büyükköy Belediyespor 1 0 0 1 2 7 0

9 Adalyaspor 1 0 0 1 3 10 0

10 Trabzonlular Spor 2. Amatör 1 0 0 1 0 11 0

TOPLU SONUÇLAR

AKDENİZ SP - KOR.B.KÖY BLD 7-2

ADALYA SPOR - TELEKOM SPOR 3-10

KARDELEN SP -ASPENDOS SP 1-4

EDEM GEÇLİK - TRABZONLULAR 11-0

2.AMATÖR KÜME B GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Beymelek Belediye 1 1 0 0 6 1 3

2 Yeşilköy Belediyespor 1 1 0 0 4 2 3

3 Kınıkspor 0 0 0 0 0 0 0

4 Adrasanspor 1 0 0 1 2 4 0

5 Küçükköy Belediyespor 1 0 0 1 1 6 0

TOPLU SONUÇLAR

ADRASAN SP - YEŞİLKÖY BLD 2-4

BEYMELEK BLD - KOR.K.KÖY BL 6-1

U19 LİGİ A GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M P A Y

1 Manavgat Belediye Spor U19 9 7 2 0 23 35 6

2 Muratpaşa Belediyespor U19 9 7 1 1 22 27 7

3 Alanyaspor U19 9 6 2 1 20 31 9

4 DSI Spor U19 9 5 1 3 16 17 13

5 Kepez Belediyespor U19 8 4 0 4 12 20 8

6 Büyükşehir Belediyespor U19 8 3 0 5 9 9 17

7 Tekirova Belediye Spor U19 9 2 0 7 6 14 29

8 Döşemealtı Belediyespor U19 8 2 0 6 6 15 34

9 Serik Belediyespor U19 9 0 0 9 0 6 51

TOPLU SONUÇLAR

TEKİROVA BL - MANAVGAT BL 1-5

SERİK BLD SP - ALANYA SPOR 0-9

MURATPAŞA BL - D S İ SPOR 3-0

BÜYÜKŞEHİR BLD-KEPEZ BL T

U19 LİGİ B GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M P A Y

1 Özel İdare Spor U19 9 7 2 0 23 19 10

2 Manavgat Evrenseki Spor U19 9 7 1 1 22 34 16

3 Konyaaltı Belediyespor U19 9 4 2 3 14 28 16

4 Antalyagücü Spor U19 9 4 0 5 12 18 16

5 Erdemspor U19 9 3 2 4 11 27 30

6 Korkuteli Belediyespor U19 9 3 1 5 10 12 28

7 Lara Eğitim Spor U19 9 1 3 5 6 14 26

8 Tedaşspor U19 9 1 1 7 4 18 28

TOPLU SONUÇLAR

ERDEM GENÇLİK - KOR.BLD.SP 3-0

ANT.GÜCÜ SP - LARA EĞİTİM 3-1

ÖZEL İDARE - TEDAŞ SPOR 3-2

EVRENSEKİ SP -KONYAALTI BL 3-2

U17 LİGİ A GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Kepez Belediyespor U17 16 15 1 0 63 8 46

2 DSI Spor U17 16 12 1 3 63 12 37

3 Yolspor U17 16 12 0 4 64 12 36

4 Muratpaşa Belediyespor U17 16 9 5 2 60 20 32

5 Manavgat Evrenseki Spor U17 16 7 3 6 49 30 24

6 Kadriyespor U17 16 5 2 9 25 39 17

7 Konyaaltı Belediyespor U17 16 4 3 9 24 36 15

8 Tekirova Belediye Spor U17 16 4 1 11 20 42 13

9 Aksu Trabzonspor U17 16 2 0 14 15 96 6

10 Erdemspor U17 16 2 0 14 15 103 6

TOPLU SONUÇLAR

YOL SPOR - AKSU TRBZ.SP 10-0

TEKİROVA BL - MURATPAŞA B 0-6

KEPEZ BLD - ERDEM GENÇLİK 6-1

KONYAALTI BL - KADRİYE SP 1-1

U17 LİGİ B GRUBU PUAN DURUMU

Takımlar O G B M A Y P

1 Akdeniz Spor U17 16 12 2 2 47 13 38

2 Manavgat Belediye Spor U17 16 12 2 2 41 9 38

3 Özel İdare Spor U17 16 11 3 2 54 14 36

4 Antalya Kundu Spor U17 16 10 3 3 39 14 33

5 Döşemealtı Trabzonspor U17 16 10 0 6 30 22 30

6 Antalyagücü Spor U17 16 6 1 8 23 34 19

7 Antalya Gençlerbirliği U17 16 6 1 9 23 46 19

8 Lara Eğitim Spor U17 16 3 0 12 9 36 9

9 Korkuteli Belediyespor U17 16 0 0 13 0 39 0

10 Polisgücü Spor U17 16 0 0 13 0 39 0

TOPLU SONUÇLAR

ANT.KUNDU SP - ÖZEL İDARE 2-2

KORKUTELİ BLD.SPOR-ANT.GENÇLERBİRLİĞİ 0-3

ANTALYAGÜCÜ-MANAVGAT BLD 0-3

D.TRABZON SPOR-LARA SPOR 0-3

AKDENİZSPOR-POLİSGÜCÜ 0-3 - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement