Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Mka(oa)(1.6.SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin ileriye gittiğini belirterek, "Gaziantep daha da iyiye gidiyor.")

01.06.2012 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mka(oa)(1.6.2012/fotoğraf)

/////////////konukoğlu, "Türkiye ilerliyor"

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Türkiye'nin ileriye gittiğini belirterek, "Gaziantep daha da iyiye gidiyor. İstihdam, sanayide enerji tüketimi ve ihracat rakamları bunun en güzel göstergesi" dedi.

Konukoğlu, Gaziantep Üniversitesi ile Muhasebe ve Finansman Akademisyenleri Derneği (MUFAD) işbirliği ile düzenlenen ve SANKO'nun da sponsorları arasında bulunduğu '1. Uluslararası Muhasebe ve Finans Sempozyumu' açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in başarısında, medeniyetler kavşağında yer almasının etken olduğunu söyledi. Gaziantep'te yeterli tarım arazisi ve devlet yatırımının olmadığını, bürokratının yok denecek kadar az olduğunu kaydeden Konukoğlu, şöyle devam etti:

"Yüksek öğrenimini tamamlayanlar Gaziantep'e dönerek yatırıma yönelir. İşte bu sayede Gaziantep'in ekonomik göstergeleri, Türkiye ortalamasının 2 katı düzeyinde gerçekleşiyor. Türkiye ihracatının geçen yıl yüzde 18, Gaziantep ihracatının yüzde 37 artması bunun ispatıdır. Bu yılın ilk 4 ayında ise Türkiye ihracatı yüzde 8 artarken, bu oran Gaziantep'in ihracatında yüzde 30 düzeyine erişti. Gaziantepli sanayici yatırıma doymuyor. 5'inci organize sanayi bölgesine olan talep, ayrılan alanın en az 5 katı düzeyinde. Hedefimiz 36 milyon metrekare alan üzerinde Gaziantep- Kilis ortak organize sanayi bölgesini hayata geçirmektir. Gaziantep 2000 yılından sonra hızlı bir sanayileşme sürecini yaşadı. Komşusunun yaptığı iş yerine yeni iş alanlarına yatırım yapan Gaziantepli sanayici, başarı hikayesi yazıyor. Gaziantepli yurtdışında da eğitim görse Gaziantep'e döner. Gaziantep'e gelen bürokrat, buradan gitmek istemez. Sanayici, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi'nde daha çok kazanma olanağı bulunmasına rağmen Gaziantep'e yatırım yapar, yatırımlarını burada büyütür. Bu nedenle, yurtiçi ve yurtdışından katılımcıların olduğu bu toplantının Gaziantep'te düzenlenmesi çok önemli."

Konukoğlu, Türkiye'yi AB'ye almayan Avrupa'da, yatırımcıların Türkiye'de neler yapabileceklerini tartıştıkları bir sürecin yaşandığını, bu gidişle Türkiye'nin, kendisini AB'ye almayan ülkelerle bir arada olmak istemeyeceği günlerin yaşanacağını, sözlerine ekledi. Bu arada, MUFAD Başkanı Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu, toplantıya katılımı ve katkıları dolayısıyla SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'na teşekkür plaketi sundu.

ORTADOĞU'NUN FİNANS MERKEZİ HEDEFİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise toplantıyı, "Gaziantep'in Ortadoğu'nun finans merkezi olması sürecinin başlangıcı" olarak değerlendirdi. Güzelbey, Gaziantep'in altyapısı, şehircilik anlayışı, ulaşım yollarının kavşak noktasında bulunması ve geçmişten günümüze gelen kültür varlığı ile Ortadoğu'nun finans merkezi olma anlamında Beyrut'un yerini alacak özellikte olduğunu ifade etti. Toplantıya Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

GAZİANTEP, (DHA)

(1.6.2012)

/////////////

İş dünyasına akademik destek

MERSİN Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MESİAD) ve Toros Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzaladı.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen ve MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt tarafından imzalanan işbirliği protokolünde tarafaların ulusal ve uluslararası konferanslarda yardımlaşması, MESİAD'ın kurduğu danışma kurullarına Toros Üniversitesi'nin akademik destek vermesi, Toros Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin MESİAD bünyesinde 2 ay staj yapması öngörülüyor.

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, imza töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "En genç üniversite olmamıza rağmen arkamızda çok önemli bir kadro var. Üniversite kadrosunda genç arkadaşlarımız olduğu kadar deneyimli arkadaşlarımız da var. Güzel bir sinerji bileşkesi oluşturduk. Sizlerden gelecek önerileri değerlendirip, birlikte projeler yapabileceğimize inanıyorum. Bu nedenle kapılarınızı bana açtığınız ve üniversitemle ortak çalışmalar konusunda istekli olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Mersin için güzel şeyler olacak. Bunu bir milat olarak görüyorum."

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akkurt da üniversitelerin işinin, sadece öğrenci yetiştirmek olmadığına dikkat çekerek, "Üniversiteler, yaşadığı kente başta sosyal, ekonomik ve kültürel olmak üzere her anlamda faydalı olmalı" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(1.6.2012, FOTOĞRAFLI)

//////

Osmaniye'de asfalt seferberliği

OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, bu sezon toplam 450 bin metrekare asfalt yol yapacaklarını söyledi. Başkan Kara, Ek Sanayi Sitesi ile Sanayi Sitesi yol ayrımı önünde yaptığı basın toplantısında, yapılacak olan asfalt yolun 60 kilometre olacağını kaydetti.

Göreve geldiklerinde yaptıkları ulaşım planı gereği ilk amaçlarının kentin ana akslarını oluşturan bulvar ve caddeleri düzenlemek olduğunu aktaran Başkan Kara, "Böylece kent merkezinde oluşturulan trafik sorununun rahatlatarak kent içi ulaşımı daha rahat ve hızlı bir hale getirmeyi amaçladık" dedi.

3 YILDA 130 KİLOMETRE ASFALT

Geride bırakılan son üç yılda 130 kilometre asfalt yol ile 245 bin metrekare parke yol yaptıklarını belirten Kara, "Bununla birlikte Toprakkale ve Çardak Yolu gibi şehrimizin ana bağlantı yollarını bulvar haline getirdik. Bu yapılan çalışmaların yeterli olduğuna inanmıyoruz" diye konuştu. Bu sezon toplam 450 bin metrekare asfalt yol yapacaklarını belirten Başkan Kara, şu bilgileri verdi: "Bu da ortalama 60 kilometreye tekabül etmektedir. Yani 3 yılda yaptığımız asfalt çalışmasının yarısını bu sezonda tamamlayacağız. Ara sokaklar ve mahallerde ise toplam 208 bin metre kare parke yol yapacağız. Bu da ortalama 30 kilometreye tekabül etmektedir. Hemen hemen 3 yıl içerisinde yaptığımız parke yol miktarı kadar bu sezonda yapmış olacağız."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(1.6.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////////

Trafik'te örnek davranış

MERSİN Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, yayalara geçiş üstünlüğü tanımaları, trafik işaret ve ışıklarına uymaları konusunda sürücüleri uyardı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sürücülere ve yayalara yönelik "Sorunu Birlikte Çözelim. Trafikte Herkes Sorumlu. Araç Sürücüleri Dikkat" başlıklı bilgilendirme çalışması başlattı. İnönü Bulvarı üzerinde başlanan bilgilendirme çalışmasında trafik polisleri önce yaya geçitlerinde yayalara yol veren ve yol vermeyen araçları belirledi. Daha sonra yaptığı çevirmeyle yol veren araç sürücülerine teşekkür ederek, araba kokusu hediye eden trafik ekipleri, yol vermeyen araç sürücülerine ise yayaların ve sürücülerin haklarının yazılı bulunduğu broşürlerden dağıtarak, uyarılarda bulundu.

Trafik Denetleme Şube Müdürü Mehmet Özer, trafikte özellikle çocukları koruyup kollamanın yetişkinlere, özellikle de araç sürücülerine düştüğünü belirterek "Unutulmamalıdır ki, yaya geçidinde karşıdan karşıya geçenlere öncelik tanımak kanuni bir zorunluluk olmanın yanı sıra trafikte korunmasız yol kullanıcıları olarak tanımlanan yayalara daha büyük önem ve saygı göstermek gerekmektedir. Yaya ve okul geçitlerinde meydana gelen kazalarda genellikle kusur sürücülerindir" dedi. Özer, zaman zaman yapılacak bu tür uygulamalarda, bireysel sorumluluklarını yerine getirmeyerek trafiği tehlikeye düşüren araç sürücülerine cezai işlem uygulanacağını sözlerine ekledi.

Mustafa İNSAN/MERSİN (DHA)

(1.6.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Şehit ailesine moral desteği

2 YIL önce Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Kıraç'ın Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde yaşayan ailesi ziyaret edildi. Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Garnizon Komutanı Yarbay Abdülkadir Yavuz ve Tarsus Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural ile birlikte, Kıraç'ın Tarsus'a bağlı Yalamık Köyünde oturan ailesini ziyaret etti.

Ziyarette şehidin babası Ruhi Kıraç ve annesi Muteber Kıraç ile bir süre sohbet edip acılarını paylaşan komutanlar daha sonra şehidin kabrini ziyaret ett.i Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı "Eski bir Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu olarak beraber çalıştığımız personellerimizden şehitlik mertebesine erişenleri sadece Şehitler Gününde değil diğer günlerde de yalnız bırakmayacağız. Şehit ailemizin her zaman yanında ve yardımcısı olacağız" dedi.

Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),(DHA)

(1.6.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

'Siyasiler üsluplarına dikkat etsin'

TÜRKİYE Kalite Derneği (KALDER) Gaziantep Şube Başkanı Ali Peri son günlerde siyasilerin gündemdeki konular hakkında kullandıkları üslubun ve kamuoyuna yansıyan bazı sözlerin kimseye bir şey kazandırmayacağını söyledi.

Toplumda göz önünde olan kimselerin, özellikle siyasilerin üslup ve sözlerine dikkat etmeden konuştuklarına dikkat çeken Peri, "Konuşmalarında popülist bir yaklaşımla siyasi nezaket ve etik kurallarının dışına çıkan üslup ve kelimelere yer veriyorlar. Hatta bu kelimeler bazen ahlak sınırlarını da zorluyor. Bu tavrın topluma ve özellikle de çocuklara iyi örnek olma misyonu adına yanlış olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Özellikle büyük yığınları temsil eden politikacıların kendilerini takip eden kitlelere örnek olma adına daha dikkatli, nezaketli ve örnek alınabilir üsluplar kullanmalarının doğru olacağını kaydeden Peri, "Halkımızın, çocuklarımızın yetişme şekline olan olumsuz etkileri düşünerek, bu tür üslup ve konuşmalara destek vermemesi, sempati göstermemesi ve bu sayede politikacılarımızı yönlendirmesi gerektiği inancını taşıyoruz. Bu uyarılarımızı, Anadolu nezaket ve etik değerlerinin korunmasına, yaşatılmasına ve yeni nesle aşılanması konusundaki faydasına olan inancımızla birlikte komuoyu ile paylaşıyoruz" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(1.6.2012)

////////////

Üniversiteliler kimsesiz çocukları unutmadı

GAZİANTEP Üniversitesi öğrencileri Nizip Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret etti. Toplumsal Duyarlılık Projesi çerçevesinde Nizip Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Teknolojileri Bölümü ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü öğrencileri Nizip Çocuk Esirgeme Kurumu'da kalan çocuklarla yakından ilgilendi. Gaziantep Üniversitesi Nizip yerleşkesinde sinema gösterimi ile başlayan etkinlik Nizip Osmanlı Parkı'nda devam etti. Proje Sorumlusu Öğretim Görevlisi Fikret Alıncak, "Bu çocuklar bizim çocuklarımız, vatana ve millete hayırlı evlatlar olmaları için elimizden geleni yapacağız ve bu tür programları bir gün değil, devamlı hale getirmek istiyoruz" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(1.6.2012)

////////////

Öğrenciler yaratıcılıklarını sergiledi

ADANA'da Emine Sapmaz İlköğretim Okulu öğrencileri, yıl boyunca yaptıkları tasarım, resim, yağlıboya ve kil çalışmalarını sergiledi. Okulun toplantı salonunda düzenlenen 'Teknoloji tasarım ve görsel sanatlar' adlı serginin açılışını Okul Müdürü Bekir Buzpınar ve öğretmenler yaptı.

Açılışta konuşan Buzpınar, "Sanata değer veriyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizi yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum" dedi. Teknoloji Tasarım Bölümü Öğretmeni Sevtap Kaderoğlu ve Resim öğretmeni Dilhan Tuğ'un öncülüğüyle düzenlenen sergide atık malzemelerden yapılan tasarım çalışmaları, resim, yağlıboya, suluboya ve kil çalışmaları yer alıyor. 5 Haziran'a kadar açık olacak sergiyi, isteyenler, okul saatleri içinde gezebilecek.

ÖĞRENCİLER KONSER VERDİ

Okul öğrencilerinin oluşturduğu Türk Halk ve Türk Sanat Müziği korosu da yıl sonu konseri verdi.

Adana Öğretmenevi'nde düzenlenen konserde okulun müzik öğretmeni Mehtap Yılmaz tarafından çalıştırılan 20 öğrenci koro ve solo olarak sahne aldı. Öğrenciler yaklaşık iki saat süren konserde Türk Halk ve Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz parçalarını seslendirdi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(1.6.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////////

Geleceğin sanatçılarından sergi

MERSİN'de Nevit Kodallı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri yıl sonu sergisi açtı. Sergide, Resim Bölümü öğrencilerinin farklı teknikler kullanarak hazırladığı çok sayıda resim ve heykel yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Sergi Salonu'ndaki serginin açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Birçok farklı teknikte hazırlanan resim ve heykelin yer aldığı sergide, okulun Müzik Bölümü öğrencileri de müzik dinletisi sundu. Sergiyi gezen İl Milli Eğitim Müdürü Gül, öğrencilerden, eserlerin teknikleri hakkında bilgi aldı.

MERSİN, (DHA)

(1.6.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Erkan'lı miniklerden şov

ADANA'da Erkan Koleji'nin ilköğretim birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, yıl sonu gösterisinde büyük beğeni kazandı. Öğrenciler, okulun toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte hem öğretmenlerinden hem de velilerinden tam not aldı. Dans gösterileri ve birbirinden eğlenceli oyunlar sunan öğrenciler

izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Erkan Koleji Genel Müdürü Can İstif, şenlik havasında geçen gecede emeği geçenlere teşekkür ederek, öğrencileri kutladı.

ADANA,(DHA)

////////////

Polis eşlerinden 'Başaran gönüller' sergisi

GAZİANTEP'te polis eşleri 'Başaran Gönüller Projesi'yle dikiş, nakış, ev mefruşatı, giyim ve örgü sergisi açtı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü'nce polis eşlerine yönelik düzenlenen 'Başaran Gönüller Projesi' meyvesini verdi. Proje ile 2011-2012 eğitim öğretim döneminde düzenlenen kurslara katılan kadınlar el emeği göz nuru eserlerini Tugay Polis Lojmanları'nda görücüye çıkardı. Serginin açılışı Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz'un eşi Aynur Oğuz, Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ebru Zorkirişci ile İl Emniyet Müdür yardımcılarının eşleri ve çok sayıda polis eşinin katılımıyla yapıldı. Sergide, kursiyerlere katılım belgeleri de verildi.

GAZİANTEP, (DHA)

(1.6.2012)

////////////

Sankolu öğrenci bilgi sınavında birinci oldu

GAZİANTEP Özel Sanko Koleji öğrencilerinden Abdullah Cihan Ak, Seçkin Koleji'nin düzenlediği bilgi yarışmasında birinci oldu.

Gaziantep'teki liselerin katıldığı yarışmada, öğrencilere fizik, kimya, biyoloji dallarında 24 sorudan oluşan sınav uygulandı. Yapılan sınavda diğer okulların öğrencilerini geride bırakan Abdullah Cihan Ak Notebook, aynı okuldan üçüncü sırada yer alan Burak Kılboz ise mp4 ile ödüllendirildi. Özel Sanko Koleji Müdürü Savaş Bektaşoğlu, başarılarından dolayı öğrencilerini ve öğretmenlerini kutladı. Bektaşoğlu, "Öğrencilerimiz fen bilimlerindeki akademik donanımlarını laboratuvarlarımızda uygulamalı çalışmalarıyla pekiştirmektedirler. Ayrıca bireysel destekleme programlarımız sayesinde her öğrenci konuyu atlamadan ve öğrenmeden geçmemektedir" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(1.6.2012) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement