Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

03.08.2012 15:17

(3.8.Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ahmet Akkurt, alınan kredilerle ilgili son günlerde bazı finans kuruluşlarının olumsuz tavır sergilediğini, iş dünyasının buna kayıtsız kalmayacağını söyledi.)

(3.8.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////

İş dünyasından bankalara tepki

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Başkanı Ahmet Akkurt, alınan kredilerle ilgili son günlerde bazı finans kuruluşlarının olumsuz tavır sergilediğini, iş dünyasının buna kayıtsız kalmayacağını söyledi. Çukurova SİFED'in Mersin'de gerçekleştirilen ilk yönetim kurulu toplantısında konuşan Başkan Akkurt, bazı bankaların kredileri geri çağırma, yeni kredi açmama gibi tavırlarının bölge ekonomisinde ağır yaralar açabileceğine dikkat çekti.

GEREKİRSE AÇIKLARIZ

Suriye pazarındaki kayıpla zor bir döneme giren iş dünyasının diğer taraftan yeni pazar bulma uğraşı verdiği dönemde bankaların menfi tutumunu anlamakta güçlük çektiklerini belirten Akkurt, "Etik dışı uygulamalarla dürüst, köklü firmalarımızın üzerine giden bankaları gerekirse kamuoyuna açıklarız" dedi. Menfi uygulamaların köklü ve etkin firmalara yapıldığına vurgu yapan Akkurt, yeni teşviklerle tam da yatırım sürecine girildiği dönemde gösterilen bu tavrı talihsizlik olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

DOMİNO ETKİSİ YAPAR

Konuyla ilgili ekonomi yönetimini, bankaları, Bankalar Birliğini ve BBDK'yı yazılı olarak bilgilendirdiklerini açıklayan Başkan Akkurt, şöyle devam etti: "Bankaların son günlerdeki uygulamaları domino etkisiyle bölgemizdeki tüm firmaları çok zor durumda bırakabilir. Bu durumdan bizler kadar finans kesimi de zarar görür. Bankaları sağ duyulu olmaya davet ediyoruz. Bu süreçte pozitif davranan finans kuruluşları da var. Onlara teşekkür ederken yanlış tavır içerisinde olanları kamuoyuna açıklamaktan da kaçınmayız. Tarımdan turizme, sanayiden hizmet sektörünü yükselişe geçmiş bir bölgenin iş dünyasını zor durumda bırakmaktan en başta bankalar kimse kazançlı çıkmaz."

ORTAK PLANLAMA ŞART

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun da katıldığı ilk yönetim kurulu toplantısında yeni dönemde Çukurova'da gerçekleştirilecek projeler konuşuldu. Çukurova Havalimanı'ndan Doğu Akdeniz sahil yoluna birçok projede Adana ve Mersin'in birlikte hareket etmek zorunda olduğunu belirten Vali Güzeloğlu, iki kentin 'Çevre Düzeni Planı'nın ortak gerçekleştirileceğine dikkat çekti. İki kentin her alanda ortak planlamaya ihtiyacı bulunduğunu belirten Vali Güzeloğlu, "Büyüyen bir Çukurova'ya hizmet vermek için üzerime düşen her görevi yerine getirmeye hazırım" dedi.

ADANA,(DHA)

//////////////////

Lekesiz, heykeli bulan ekibi kutladı

HATAY Valisi M. Celalettin Lekesiz, Reyhanlı ilçesine bağlı Demirköprü Köyü yakınlarındaki Tell Tayinat Höyüğü'nde bulunan kral heykelinin çıkarılmasında kazı başkanı olarak görev alan Toronto Üniversitesi'nden Prof. Dr. Timothy Harrison ve beraberindeki heyeti, makamında kabul etti.

Kazılar hakkında Vali Lekesiz'e bilgi veren Prof. Harrison "Çıkarılan heykel, bu bölgeye hakim olan Atina Krallığı'nın başkenti Tayinat Höyük'te yer alan 'Suppiluliuma' adındaki krala ait. Kralın, İÖ 9'uncu yüzyılın ortalarında yaşadığı tahmin ediliyor. Asur krallarının yazıtlarında bu kral hakkında bilgiler yer almaktadır" dedi.

Vali Lekesiz de kazı ekibini kutlayarak "Gerçekten güzel bir işe imza attınız. Burası insanlığın ortak tarihinin yazıldığı, ortak macerasının yaşandığı bir coğrafya. Onlarca uygarlığa ev sahipliği yapınca yerin altı, yerin üstünden zengin. Bu eserler, dünü sorgulayıp, bugünü de daha iyi değerlendirmemize yol açacak. İnsanlığın macerasını anlamamız, geleceğe dair yolculuğumuzda da rehberlik hizmeti verecek olması bakımından fevkalade önemli eserlerdir. Sizlere imza attığınız bu güzel işten dolayı tekrar teşekkür ederim" diye konuştu.

HATAY,(DHA)

(3.8.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

SBS birincilerine ödül

SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan 7 öğrenci Vali Şükrü Kocatepe tarafından ödüllendirildi. Vali Şükrü Kocatepe, merkez Özel Özderya İlköğretim Okulu'ndan Metehan Berkkan, Alperen Yorulmaz, merkez Rabia Arıkan İlköğretim Okulu'ndan E.Bedirhan Ünlü, Elbistan İlköğretim Okulu'ndan Kerem Yüce, Elbistan Özel Yıldız İlköğretim Okulu'ndan Emine Zülali Benli, Afşin TEAŞ İstiklal İlköğretim Okulu'ndan Merve Nur Canpolat, Andırın Atatürk İlköğretim Okulu'ndan Emine Ebru Çulha'ya birer adet çeyrek altın ve madalya ile okulların müdürlerine plaket verdi. Bu öğretim döneminde SBS'de Kahramanmaraş'ın genelde 27 puanlık bir yükseliş gösterdiğini ifade eden Vali Kocatepe "2011 ve 2012 yıllarında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan çalışmaların ve başarıyı artırmak amacıyla uygulanan kursların olumlu sonuçları görülmüştür" dedi. Ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, Şube Müdürü Ahmet Akküncü, ödül alan okulların müdürleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

LÜTFİ YIKAN/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

LY-MNŞ (EŞ) (3.8.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Niğde'ye nazım imar planı

NİĞDE Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, hazırlanan Niğde'nin Nazım İmar Planı'nı tanıttı. Planın tanıtımı amacıyla Belediye Meclis Salonu'nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Niğde Valisi Alim Barut, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Belediye Meclis üyeleri, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve meslek odası yöneticileri katıldı.

Hazırlanan Nazım İmar Planı'nın tüm Belediye Meclis üyelerinin onayı olduğu zaman meclis oylamasına sunulacağını ifade eden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, şu bilgileri verdi:

"80 ilde olan ancak bu zamana kadar Niğde'de olmayan Nazım İmar Planı için çalışma başlattık. Bu plan oldu bittiye getirilerek meclis gündemine gelmeyecek. Bunu herkes böyle bilsin. Bu plan üzerinde Belediye Meclisinde AK Parti grubu dışında CHP ve MHP gruplarının da ittifakı olmadan bu planı bu mecliste oylatmam. Bu plan Niğde'nin, Niğdelilerin planı. Bu şehrin Nazım İmar Planı için ne zaman ki gruplar ikna olur o zaman bu planı ben meclis gündemine getiririm, oylatırım. Bu noktada herkes rahat olsun."

Toplantıda daha sonra planı hazırlayan firma yetkilileri teknik bilgiler verdi.

Uğur MART/NİĞDE,(DHA)

(3.8.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Fırınlara denetleme

ADANA'nın Ceyhan İlçe Belediyesi Başkan Vekili Kenan Balkı, zabıta ekiplerinin fırın denetimlerine katıldı. Zabıta Müdürü Haluk Boran ve Zabıta Amiri Fahri Durukan'ın da eşlik ettiği denetimler sahur vaktinde yapıldı. Şehir merkezinde bulunan pide ve ekmek fırınlarını denetleyen Belediye görevlileri, ekmek gramajları ile hijyen şartlarını kontrol etti. Ramazan ayı boyunca kontrollerin devam edeceğini belirten Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Kenan Balkı, "İşini layıkıyla yapan iş yeri sahiplerine teşekkür ettik. Yapmayanlara gerekli yasal işlemleri uyguladık" dedi. Balkı, eksik gramajlı ekmek konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı fırıncı esnafına teşekkür etti.

CEYHAN,(DHA)

///////////

Kadirli'de altyapıya hız verildi

OSMANİYE'nin Kadirli ilçesi Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'nde altyapı çalışmalarına başlandı. Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Prof. Halet Çambel İlköğretim Okulu civarında Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Mahalle Muhtarı Yunus Cömert'ten sorunlar hakkında bilgi alan Başkan Tarhan, "Kadirli'nin her mahallesinde sorunları yerinde tespit ediyor ve bu sorunların çözümü için çalışma yapıyoruz. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'nde 1.5 kilometrelik yerde altyapı çalışmasına başladı. Yol konusunda vatandaşlarımızdan biraz sabır bekliyoruz. İmkanlar ve sistemli çalışma programı çerçevesinde parke, beton ve asfalt yol çalışmasını yapacağız" dedi.

Hasan BALCILAR/KİDİRLİ,(DHA)

(3.8.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////////

İş dünyasının iftarı

OSMANİYE Girişimci İşadamları Derneği üyeleri (OGİAD), Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firma yetkilileri ile Tosyalı Holding sosyal tesislerinde iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftar yemeğinde işadamlarına konuşan OGİAD Başkanı Mahmut Keten "Ramazan iftarlarını değerlendirerek iş dünyasını bir araya getiriyoruz. Bu beraberlikte fikir alışverişi, tecrübe paylaşımı ve Osmaniyemizin ve Organize Sanayi'nin sorunlarını da ele alarak çözüm yolları üretmeye çalışıyoruz" dedi. İftar yemeğinin ev sahipliğini yapan OGİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Tosyalı İcra Kurulu üyesi Ahmet Taşkın ise "Bizleri bu iftar yemeğinde onurlandırdığınız için çok teşekkür ederim.Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(3.8.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Ramazan paketi adrese teslim

İSKENDERUN Belediyesi'nce Ramazan yardımı kapsamında hazırlanan erzak paketleri özel ekiplerle, önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlerine dağıtılıyor. Muhtarların da katıldığı erzak dağıtımı, Dumlupınar, Savaş, Pirireis, Mustafa Kemal, Meydan, Güzelçay (Akçay) mahallelerinde devam ediyor. İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek yardımların mümkün olduğu kadar ihtiyacı olanlara yapıldığını belirterek "Ekiplerimiz, Ramazan erzak paketlerini, kimsesiz ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerine ulaştırıyor" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(3.8.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Ramazan'da gruplara özel iftar menüsü

GAZİANTEP'te tarihi Sahan Şirehan Restorant, Ramazan dolayısıyla gruplar için 'Ramazan menünüzü siz seçin, biz yapalım' kampanyası başlattı. Kampanya hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Cengiz Döver "Özel olarak belirlediğimiz kampanya ile yemek çeşitlerini hazırlıyor ve normal menümüz dışında ikram ediyoruz. Davet sahiplerinin istediği yemek ve mezelerden oluşan menüde ağırlıklı olarak yöresel yemekler, sulu kazan yemekleri, kebap çeşitleri ve birbirinden farklı seçenekler bulunuyor" dedi. Döver, havuz başı iftar yemeklerine tasavvuf müziğinin eşlik ettiğini sözlerine ekledi.

GAZİANTEP, (DHA)

(3.8.2012) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika


Advertisement