Diyarbakır 2012 Panoraması - Son Dakika
Yerel

Diyarbakır 2012 Panoraması

Diyarbakır 2012 Panoraması

Diyarbakır'da 2012 yılına damgasını vuran gelişmelerin İHA objektifine yansımaları derlendi.

31.12.2012 17:26

Diyarbakır'da 2012 yılına damgasını vuran gelişmelerin İHA objektifine yansımaları derlendi.

Diyarbakır'da 2012 yılında en çok konuşulan haberlerden derlenen panorama yansımaları aylara göre hazırlandı. Panoramada ay ay veriler şöyle:

"2012 OCAK

JİTEM karargahında insan kemiklerinin bulundu. Diyarbakır'da bir dönem Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Merkezi (JİTEM) binası, Diyarbakır Cezaevi ve Adliye Sarayı'nın da içinde bulunduğu Sur ilçesi Saraykapı İç Kale mevkiinde başlatılan restorasyon çalışmalarında insanlara ait çok sayıda kafatası ve kemik bulundu.

Gaffar Okkan ölüm yıldönümünde dualarla anıldı. Diyarbakır'da 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve 5 koruması, şahadetlerinin 11. yılında dualarla anıldı.

Eğil'de soba faciası: 7 ölü

Diyarbakır'ın Eğil ilçesine bağlı Ilgın köyünde 8 kişilik Yılmaz ailesinin oturduğu evde sobadan çıkan yangında anne, baba ve 5 çocuk ile birlikte 7 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Faciada ölenler Vali Mustafa Toprak'ın da katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi.

2012 ŞUBAT

Türkiye, Diyarbakır'da konuştu

Anayasa Platformu adı altında bir araya gelen 13 meslek kuruluşu ve sendika konfederasyonu tarafından düzenlenen 'Türkiye Konuşuyor Vatandaş Toplantıları'nın dördüncüsü Diyarbakır'da yapıldı.

Diyarbakır'da olaylı 15 Şubat

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 13. yıl dönümü nedeniyle yürüyüş yapan bir grup, polise ses bombası ve molotof kokteyli ile saldırdı.

Cinnet getiren öğretmen eşi ve 3 çocuğunu öldürdü

Diyarbakır'da psikolojik tedavi gördüğü belirtilen bir öğretmen, eşi ve 3 çocuğunu öldürdükten sonra oturduğu binanın dördüncü katından atlayarak intihara kalkıştı Öğretmenin öldürdüğü eşi ve 3 çocuğu gözyaşları arasında toprağa verildi.

2012 MART

Ak Parti Diyarbakır il başkanlığına bombalı saldırı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'na basınç etkili el yapımı bomba atıldı. Olayda komiser yardımcısının yaralandığı öğrenildi.

Nevruz dağılımında olaylar çıktı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Diyarbakır'da polis engeline rağmen düzenlenen Nevruz Bayramı kutlaması olaylı başladığı gibi olaylı sona erdi.

Diyarbakır yanıyor

Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarına izin verilmeyince olaylar çıktı. Kenti büyük bölümünde göstericilerle polis arasında çatışma çıktı. Göstericilerin hava fişek ve molotof kokteyli atmasına karşılık polis gerçek silahlarla havaya ateş açarak karşılık verdi.

Diyarbakır Valiliği'nden 18 Mart Çanakkale zaferi kutlamalarına Kürtçe afiş

Diyarbakır Valiliği, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümünde Valilik binası önünde bulunan bilboarda, Türkçe, 'Kucaklaşmamız bayramları olacak' anlamına gelen Kürtçe 'Hembez kirina me, we bibe cejna wan' afişleri astırdı.

2012 NİSAN

BDP milletvekilleri canlı kalkan eyleminde

BDP milletvekillerinin de aralarında bulunduğu grup, 'Canlı Kalkan' eylemi yaptı. Teröristlere karşı askeri operasyonların yapıldığı yere gitmek isteyen ve dağlık kesime kadar gelen grup, karların yolu kapatmış olması nedeniyle devam edemedi.

Diyarbakır'da kaçırılan askerler için operasyon

Diyarbakır Valiliği, 9 Temmuz 2011'de Lice kırsalında PKK terör örgütü tarafından kaçırılan bir astsubay, bir uzman çavuş ve Şenyayla bölgesinde kaçırılan bir kaymakam adayının bulunması için düzenlenen operasyonda örgüte ait mağaraların ve yaz aylarında kamp olarak kullanılan bölgelerin bulunduğunu açıkladı.

2012 MAYIS

Diyarbakırspor raporları savcılıkta

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele ederken küme düşen Diyarbakırspor için başlatılan soruşturmanın tamamlanarak raporların savcılığa verildiği belirtildi.

Diyarbakır'da Kur'an Kursuna bombalı saldırı

Diyarbakır'da kimliği belirsiz iki kişi tarafından bir Kur'an kursu binası girişine ses bombası atıldı. Saldırıda şans eseri can kaybı ve yaralanma olmazken, binaya ait birçok pencerenin camı kırıldı.

Silvan Barajı'na bombalı saldırı son anda önlendi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapımına devam edilen Silvan Barajı'na ve güvenliğini sağlamakla görevli personele yönelik bomba düzeneği son anda fark edildi. 70 kilogramlık bomba ve düzeneği etkisiz hale getirilerek olası bir facia son anda engellendi.

Diyarbakır'da teröristler 10 köylüyü kaçırdı

Diyarbakır'ın Lice ilçe merkezinde bir grup PKK'lı terörist, 10 kişiyi kaçırdı.

Edinilen bilgiye göre, önceki akşam ilçe merkezine bağlı Bayırlı Mahallesi'ni basan teröristler, Yılmaz ve Çelik ailelerinden 1'i kadın 10 kişiyi yanlarına alarak uzaklaştı.

Diyarbakır'da Patlama: 1 şehit, 4 yaralı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 1 özel harekat polisinin şehit olduğu, 3 asker ve 1 köy korusunun yaralandığı olayın askeri top mühimmat silahının ateşlenmesi sonucu meydana gelen kazai basınç ve patlama olduğu belirtildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, özel harekat polisi Akın Bayram'ın şehit olduğu olayın Diyarbakır, Muş, Bingöl sınırı Kulp ilçesi kırsalında yaşandığı bildirildi.

Meclis Araştırma Komisyonu Diyarbakır'da

İnsan Hakları Terör Alt Komisyonu, Diyarbakır'da değerlendirme toplantısı düzenledi.

Tunceli, Siirt, Batman ve Diyarbakır'da yaptıkları inceleme ve dinlemeler ile ilgili açıklama yapan Komisyon Başkanı Mehmet Naci Bostancı, insan hakları komisyonun bir alt komisyonu, terör ve şiddetten kaynaklı yaşam hakkı ihlalleri ve buradaki toplumsal maliyeti araştırmak üzere sonbaharda teşekkül etmiş bir komisyon olduğunu belirtti.

Ak Parti Basın Bürosu Sorumlusu Silahlı Saldırıda Hayatını Kaybetti

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, AK Parti İlçe Başkanlığı Basın Bürosu sorumlusu, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da Çatışma: 5 Terörist Öldürüldü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçıran teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, çıkan çatışmalarda 5 teröristin silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

Teröristler, Ak Parti İlçe Başkanını Kaçırdı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik, teröristler tarafından kaçırıldı. Edinilen bilgiye göre, AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik ve beraberindeki 4 kişi, özel araçları ile Muş'a bir taziyeye gitti. Taziye dönüşünde Veysel Çelik'in kullandığı özel otomobil, Diyarbakır Kulp ile Muş sınırında bulunan Şenyayla Kampı mevkiinde henüz sayıları tespit edilemeyen bir grup terörist tarafından durduruldu. Silahlı teröristler, durdurdukları araç içinde bulunan Çelik'i indirip ormanlık alana götürdü. Araç içerisinde bulunan diğer şahısların bölgeden uzaklaşıp güvenlik kuvvetlerine haber vermesinin üzerine bölgede operasyon başlatıldı

Silvan'da İki Baraj ve Sulama Tünelinin Temeli 4 Bakanın Katıldığı Törenle Atıldı

GAP projesi kapsamında Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapılacak Silvan Barajı, Ambar Barajı ve Silvan Sulama Tüneli'nin temel atma töreni, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla gerçekleştirildi

Diyarbakır'da Okullarda Dağıtılan Süt 110'dan Fazla Öğrenciyi Zehirledi

Milli Eğitim ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İlköğretim 5'nci sınıf öğrencilerine kadar Türkiye genelinde bütün okullarda süt dağıtımı yapılırken, Diyarbakır'da dağıtım sonrası 110'dan fazla öğrenci zehirlenerek hastanelere kaldırıldı.

2012 HAZİRAN

Teröristlerin Kaçırdığı Ak Parti İlçe Başkanı Serbest

Terör örgütü mensupları tarafından kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik, serbest bırakıldı.23 Mayıs 2012 tarihinde saat 15.00 sıralarında Kulp ilçesinden Muş'a taziye ziyaretinde giden Veysel Çelik'in içinde bulunduğu araç, bir grup terörist tarafından durdurulmuş, Veysel Çelik kaçırılmıştı. Çelik, kırsal alanda teröristler tarafından serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Çelik'i aile fertlerinin teslim aldığı bildirildi.

Bir Kişi Eşine ve Kayınvalidesine Kurşun Yağdırdı

Diyarbakır'da bir kişi, ayrı yaşadığı eşi ve kayınvalidesine sokak ortasında kurşun yağdırdı. Edinilen bilgilere göre, Hülya Ç., eşi Ahmet Ç. ile şiddetli geçimsizlik yaşayınca 3 çocuğunu da yanına alarak annesi Celile Özkan'ın yanına yerleşti. Bağlar ilçesinde bulunan Göçmenler Caddesi 120. Sokak'ta Hülya Ç. ve kayınvalidesi Celile Özkan'ı gören Ahmet Ç., ikiliyle bir süre tartıştı. Tartışmanın ardından Ahmet Ç. belindeki silahı çıkararak anne ve kızına kurşun yağdırdı.

Diyarbakırlı Şehit, Kürtçe Ağıtlarla Toprağa Verildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde teröristler ile güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Er Hakan Köçin, memleketi Diyarbakır'da Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi.

Diyarbakır'da Polise Saldırı: 3 Yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis otosuna teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla düzenlenen silahlı saldırıda 2'si polis olmak üzere 3 kişi yaralandı.

Askeri Casusluk Suçlaması Diyarbakır'a da Sıçradı

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 'askeri casusluk' iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında Diyarbakır'da 3 muvazzaf subay gözaltına alındı.

Diyarbakır'da Mayın Patlaması: 2 Asker Şehit

Diyarbakır'ın Lice ilçesi Bingöl karayolunda mayın patlaması sonucu iki asker şehit oldu.

Diyarbakır Valisi Mustafa toprak, Lice-Bingöl karayolu Hedik yol ayrımında mayın patlaması sonucu iki askeri personelin şehit olduğunu söyledi.

Başbakan Erdoğan, Diyarbakır İl Kongresi'nde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'a, simsarlarla değil, aracısız kardeşleriyle konuşmaya geldiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, partisinin Diyarbakır İl Kongresi'nde konuşmasına Diyarbakır İl Teşkilatı'na teşekkür ederek başladı. En çok ziyaret ettiği şehrin Diyarbakır olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bugün sizinle siyasetin diline, iktidarın diline başvurmadan sadece kardeşiniz olarak konuşuyorum" dedi.

2012 TEMMUZ

Vali Toprak, Baydemir'e Cevap Verdi

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in 'Diyarbakır halkının seçmiş olduğu bir vali olsaydı, 14 Temmuz'da Diyarbakır'da tek bir insanın tırnağı taşa değmezdi' sözlerine cevap vererek, "Bunu söyleyen kişinin kim olduğu önemli. Ben bunu çok yadırgadım doğrusu. Bunu söyleyen kişinin bir ilkokul mezunu karşısında el pençe divan durduğunu gördük seçimle gelse bile" dedi.

Diyarbakır'da Hain Tuzak: 2 Şehit, 2 Yaralı

Diyarbakır'da iki ayrı bölgede teröristler tarafından yola döşenen mayınlı tuzağın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 2 asker şehit oldu, 1 asker ve 1 vatandaş da yaralandı.

Diyarbakır Cezaevi'nde Tünel Bulundu

Diyarbakır'da E Tipi Cezaevi'nde hükümlülerin kazdığı 7 metrelik tünel bulundu.

Edinilen bilgilere göre, merkez Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde hükümlülerin kaçmak için kazdığı tünel bulundu.

Diyarbakır Sokakları Savaş Alanına Döndü

Diyarbakır Valiliği tarafından uygulanan yasaklanmaya rağmen miting yapmak isteyen BDP'lilerle polis arasında çıkan olaylar yüzünden cadde ve sokaklar savaş alanına döndü. Yüzleri kapalı göstericiler yollarda barikat kurup ateş yakıp polise ses bombalı saldırıda bulunurken, polis ekipleri de göstericileri tazyikli su ve biber gazı kullanarak dağıttı.

İnşaatta Beton Dökülürken İskelenin Çökmesi Sonucu Göçük Yaşandı

Diyarbakır'da bir inşaatın ikinci katında beton dökme çalışması yapıldığı sırada iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen göçükte 3 işçi yaralandı.

Diyarbakır'da 44 Köy Suya Kavuştu

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'li belediyelere gelen paraların hizmet yerine dağa gönderildiği şeklindeki açıklamalara sert tepki göstererek, "Dağın bize ihtiyacı yok. Elinizdeki istihbarat bilgilerinden, MİT raporlarından da çok iyi biliyorsunuz ki dağın bizim, sizin ve devletin paralarına ihtiyacı yok. Dağın nasıl ayakta durduğunu bizden daha iyi biliyorsunuz" dedi.

2012 AĞUSTOS

Ünlü İşadamı Ali Ağaoğlu Diyarbakır'da

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Remzi Can'ın, "Ali Ağaoğlu'nu fuara davet ettik, bizden özel uçak ve zırhlı araç istedi" sözü üzerine Diyarbakır'a geliş programını öne alan ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, sabahleyin Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır'da kahvaltı yapan Ağaoğlu, çocuklara harçlık dağıtıp, kendi kullandığı üstü açık Rolls Royce aracıyla şehir turu attı. Yeni yapılan binaları gezen Ağaoğlu, bu binalardan birinde 260 bin lira değerinde bir daire satın aldı.

Dicle Nehri'ne Giren 4 Çocuk Boğuldu

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, serinlemek için Dicle Nehri'ne giren 4 çocuktan 2'si hayatını kaybederken, birinin de beyin ölümü gerçekleşti. Yoğun bakımda tedavisi devam eden bir çocuğun ise yaşam savaşı sürüyor.

Diyarbakırspor Yönetimi İstifa Etti

Spor Toto 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Nurullah Edemen ve yönetim kurulu üyeleri toplu olarak istifa ettiklerini açıkladı

İzin Dönüşü Birliklerine Giden 3 Asker Teröristler Tarafından Kaçırıldı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kesen bir grup terörist durdurdukları bir yolcu otobüsünde bulunan ve izin dönüşü birliklerine gittiği tespit edilen 3 askeri yanlarına alarak kaçtı.

Diyarbakır'daki Hain Saldırı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristler tarafından güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen mayınlı ve silahlı saldırıda Jandarma Astsubay Ahmet Önder ile Jandarma Uzman Çavuş Nuri Akdemir şehit olurken, saldırının detayları da yavaş yavaş ortaya çıktı.

2012 EYLÜL

Diyarbakır'da 2 Öğretmen Kaçırıldı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 2 öğretmen, yol kesen bir grup PKK'lı tarafından kaçırıldı.

Edinilen bilgiye göre, hafta sonu tatili için gittikleri Muş'tan dönen 2 öğretmenin içinde olduğu 43 AE 668 plakalı araç, Muş-Kulp karayolu Şenyayla mevkiinde durduruldu. Abdullah Sozer ve Sezgin Fıratokut isimli öğretmenler, PKK'lılar tarafından kaçırıldı.

Diyarbakır'da Facia Son Anda Önlendi

Diyarbakır-Mardin karayolu Çarıklı mevkisinde teröristler tarafından köprü altına döşenen yüklü miktardaki bomba, polis tarafından etkisiz hale getirildi.

2012 EKİM

Diyarbakır'da İki Ayrı Trafik Kazası: 4 Ölü, 25 Yaralı

Diyarbakır'da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 4 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

Kılıçdaroğlu Diyarbakır'da

Diyarbakır ziyareti kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile görüşen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ölüm oruçlarını bırakın" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e bayram ziyaretinde bulundu. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Baydemir, "Ziyaretinizi barış için tarihi biri ziyaret olarak görüyorum" dedi.

Diyarbakır'da Silahlı Dehşet: 1'i Çocuk 5 Kişi Öldürüldü

Diyarbakır'ın Dicle ilçesine bağlı Uğrak köyünde araçtan indirilen 1'i çocuk 5 kişi, uğradıkları silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Edinilen ilk bilgilere göre, Dicle ilçesine bağlı Uğrak köyünde, içinde 5 kişinin bulunduğu bir araç, kimliği belirsiz kişilerce öğle saatlerinde köy yolu üzerinde durduruldu. 5 kişi araçtan indirildikten sonra saldırganlar tarafından silahla kurşun yağmuruna tutuldu. Olayda İbrahim Akelma adlı çocuk, Hacer ve Ramazan Akelma ile Ramazan ve Latife Bilge hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin Temeli Atıldı

Dicle Nehri üzerindeki kirlilik yükünü azaltacak Diyarbakır İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Dicle Nehri'ni kirlilikten koruyacak Diyarbakır İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin temel atma töreni, eski Mardin yolu üzerinde bulunan Atıksu Arıtma Tesisi alanında gerçekleştirildi.

Cezaevinde Toplu İntihar Girişimi

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan 7 tutuklu ve hükümlü, çok sayıda hap içerek intihar girişiminde bulundu. Alınan bilgiye göre, Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde adli suçlardan kalan 7 hükümlü ve tutuklu, çok sayıda hap içerek intihar girişiminde bulundu. Görevliler tarafından fark edilen 7 kişi, ambulanslarla Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Diyarbakır'da Askeri Helikopter Düştü

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kalkış sırasında kuyruğu elektrik tellerine takılıp düşen askeri helikopterle ilgili 1 askerin şehit olduğunu, 8 askerin ise yaralandığını söyledi. Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesinde bir askeri helikopterin kalkış sırasında kuyruğu tellere takıldı ve düştü. Olayda, 1 asker şehit oldu, 8 asker de yaralandı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, düşen helikopterde 3'ü mürettebat toplam 14 kişinin bulunduğunu söyledi. Toprak, "Helikopter, kalkış yaptığı sırada kuyruğunu elektrik direğine çarpması sonucu düştü. 1'i şehit, 8 yaralı bulunuyor. Yaralılar, helikopterlerle Diyarbakır'a gönderildi" dedi.

Emniyet Müdürü Recep Güven: "Dağda Ölen Teröriste Ağlamıyorsanız İnsan Değilsiniz"

Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, bir üniversitede verdiği konferansta salondakilerin dikkatini çekmek için büyük ünlemlerle bakacakları bir cümle kurduğunu belirterek, "Dağda ölen teröriste ağlayamıyorsanız insan değilsiniz demiştim. İnsan katleden, canavarlaşmış bir teröristi de entegre edemiyorsanız devlet değilsiniz. Ben bu iki duygu arasında gidip geliyorum. Benim yitik evladım dağa çıkmış, keşke ulaşabilseydim, keşke ona normal bir hayat sunabilseydim. Keşke onun terörist olmasına mani olabilseydim diye ağladım. Her teröriste de içim acır. Bir çocuk dağa çıkmışsa hepimizin bunda payı var" dedi.

Arınç ve Bakan Eker, Ggc'nin Ödül Törenine Katıldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC) düzenlediği geleneksel Başarılı Gazetecilik Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada, "Eski usul devam edecek olursak bu yaptıklarımızın milyonlarca insanı huzura ve mutluluğa kavuşturmakta yetersiz kalacağını düşünüyorum. Şiddete ve silaha tepki göstermenin, şiddeti ve silahı reddetmenin tam zamanıdır. Hükümet olarak bize ne düşüyorsa bunu yapacağız ama gazeteci arkadaşlarımdan da Diyarbakır'ın tüm dinamikleri burada olduğu için huzuru, barışı, dostluğu, birbirimizi anlamayı sesimizi yükselterek biraz daha gür sesle konuşmamız lazım" dedi.

2012 KASIM

Askeri Aracın Geçişi Sırasında Patlama: 6 Asker Yaralı

Diyarbakır'da askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Olayda 6 asker yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl karayolunda bulunan Duru Jandarma Karakolu'ndan Hani ilçesine gitmekte olan askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 6 asker yaralandı. Yaralı askerler Hani İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Askerlerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi

Öcalan'dan "Açlık Grevlerini Bitirin" Çağrısı

Abdullah Öcalan'ın "cezaevlerindeki açlık grevlerini bitirin" çağrısı yaptığı öğrenildi.

Mehmet Öcalan, bugün İmralı'da, kardeşi terörist başı Abdullah Öcalan ile görüştü. Alınan bilgiye göre görüşmede Abdullah Öcalan, kardeşi kanalıyla "cezaevlerindeki açlık grevlerini bitirin" çağrısı yaptı.

Çağrı, BDP'li vekillere de iletildi. Cezaevlerindeki tutuklu ve mahkumlara konuyu iletmek üzere harekete geçen Sabahat Tuncel ve Aysel Tuğluk Diyarbakır E Tipi Cezaevine, Gülten Kışanak ile Sırrı Süreyya Önder ise Diyarbakır D Tipi Cezaevine gitti.

Açlık Grevleri Sona Erdi, Tedavisi Biten Tutuklular Cezaevine Gönderildi

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören 2'si kadın toplam 25 tutuklu yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek cezaevlerine gönderildi. Cezaevlerindeki açlık grevinin sonlandırılmasının ardından Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri devam eden 2'si kadın toplam 25 hükümlü, yapılan tedavilerinin ardından taburcu edilerek Diyarbakır D Tipi ve E Tipi Cezaevlerine gönderildi. Hastanede tedavisi yapılan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Ayşe Irmak, Elif Ekinci, Enver Ökdem, Hasan Eren, Mazlum Ekdi, Mizgin Çiçek, Musa Farisoğulları, Şemsettin Çetiner, Zülfükar Bayram, Ahmet Makas, Celalettin Güngen, Cevher Ay, Engin Demir, Hasan İraz, Hüseyin Orhan, Mehmet Çoku, Mehmet Dikici, Murat İlhan, Necdet Şan, Nusret Saltan, Salih Akdoğan, Şehmus İpek, Eyüp Sarı ve Lezhat Değirmenci tekrar tutuklu bulundukları cezaevine gönderildi.

36 Cinayet Olayına Karışan 113 Şahıs Yakalandı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 2012 yılında meydana gelen 36 cinayet olayının 113 zanlısı yakalandı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin 10 ay içerisinde Diyarbakır il merkezinde yapılan operasyonel çalışmalarda; 36 ayrı cinayet olayının faili, 113 şahsın yakalandığı belirtildi.

Şehitler Memleketlerine Uğurlandı

Siirt'in Pervari ilçesinde düşen helikopterde şehit olan 17 asker için Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, bakanlar, askeri erkan, şehit aileleri ve silah arkadaşları katıldı. Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı pistinde düzenlenen törende şehitlerin öz geçmişleri okundu. Şehitler için duaların okunmasının ardından cenazeler, pistte bekleyen 5 adet askeri kargo uçağıyla memleketlerine uğurlandı. Törene katılan şehit yakınları, askerler tarafından teselli edildi.

Diyarbakırlı Şehidin Evine Ateş Düştü

Siirt'in Pervari ilçesinde Jandarma Özel Harekat Timi'ni taşıyan Skorsky S-70 helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden biri olan Diyarbakırlı Jandarma Uzman Çavuş Murat Yıldızhan'ın baba evine ateş düştü.

BDP'liler Diyarbakır Valiliği'ni Bastı

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP'li bazı milletvekilleri ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup açlık grevi yapan tutuklulara destek vermek için yapılması planlanan mitingin iptal edilmesi nedeniyle Diyarbakır Valiliği'ni bastı.

2012 ARALIK

Diyarbakır'da Büyük Nakroterör Operasyonu

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçeleri arasında kalan bölgede jandarma, polis özel harekat ve istihbarat birimlerinin katılımıyla düzenlenen operasyonda tonlarca uyuşturucu ele geçirildi.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Özkoyuncu'nun İstifa Etti

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 7 Haziran 2012 tarihinde verdiği kararla Diyarbakır il başkanlığına atanan Haşim Özkoyuncu, partisinden istifa etti. Özkoyuncu, "Genel Başkanımızın bana verdiği sözlere karşılık, alınan bu kongre kararı, beni istifa etmek durumunda bırakmıştır" dedi.

Bakan Yıldırım'dan Diyarbakır'a Havaalanı Müjdesi

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından Silvan ilçesi yolu üzerinde bulunan Dicle Üniversitesi köprülü kavşağın açılışına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, yolları böldüklerini, milleti birleştirdiklerini söyledi.

Cezaevi Firarisi, Polisle Çatıştı

Adana'da cezaevinden firar eden şahıs, Diyarbakır'da polisle girdiği çatışmada yaralı olarak yakalandı. Şahıs, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da Cinnet: 2 Ölü

Diyarbakır'da henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı cinnet getiren koca dehşet saçtı. Eşini öldüren koca, daha sonra kafasına tabanca ile ateş ederek intihar etti.

Kamer Diyarbakır Şubesi 2012 Yılı Verilerini Açıkladı

Kadın Merkezi (KAMER) Diyarbakır Şube Başkanı Nebahat Akkoç, 2012 yılı içerisinde aile meclisi kararı ile ölüm kararı verilen 31 kadının kendilerine ulaşarak ölümden kurtulduğunu söyledi. KAMER Başkanı Akkoç 2012 yılı verileri ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Akkoç, 2012 yılında KAMER'in yapmış olduğu en önemli çalışmanın, 23 ildeki göçle oluşmuş mahallelere yapılan ev ziyaretleri olduğunu belirtti. 52 bin kadınla kendi doğal ortamları içinde görüşüldüğünü kaydeden Akkoç, bu kadınların ihtiyaçlarının, profillerinin ne olduğu tespit edildiğini dile getirdi". - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Diyarbakır 2012 Panoraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement