"Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı" Yarın Açılıyor - Son Dakika
Yerel

"Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı" Yarın Açılıyor

Gaziantep'de, bu yıl 7'incisi gerçekleştirilecek olan "Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı" yarın açılacak.

28.04.2011 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'de, bu yıl 7'incisi gerçekleştirilecek olan "Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı" yarın açılacak.

Gaziantep Kuyumcular Odası Başkanı Sedat Özdinç, yaptığı yazılı açıklamada, fuarın açılışının her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtişamlı bir şekilde gerçekleştirileceğini belirtti. Fuarın Gaziantep'te gerçekleştirilmesinin mutluluk verici olduğunu ifade eden Özdinç, şunları kaydetti:

"Organizasyon gerek Gaziantep gerekse kuyumculuk sektörü açısından büyük önem taşıyor. Türkiye'nin birçok ilinden ve başta Irak, İran, Suriye olmak üzere Ortadoğu ülkelerinden katılımcı ve ziyaretçilerimiz 4 gün boyunca Gaziantep'te bulunacaklar. Oda olarak katılımcı ve ziyaretçilerimize Gaziantep misafirperverliğini göstermek adına elimizden geleni yapmaya çalışacağız. "

Start Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Öztürk ise fuarda Türkiye'nin dört bir yanından sektörde söz sahibi yaklaşık 120 firmanın ürünlerini sergileyeceğini bildirdi.

Gaziantep Kuyumcular Odası işbirliğiyle gerçekleştirecekleri fuarın yarın 14. 00'de Ortadoğu Fuar Merkezi'nde Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katılımıyla açılacağını dile getiren Öztürk, fuara birçok ilin kuyumcular odasının da destek verdiğini vurguladı.

Öztürk, katılımcı firmaların yurt dışındaki pazar paylarını arttırmak adına Ortadoğu ülkelerine ağırlık verdiğini ve başta İran, Irak, Dubai, Suriye, Ürdün olmak üzere tüm Ortadoğu ülkelerinden sektör temsilcilerinin fuarı ziyaret etmesini sağladıklarını belirtti.

Sektörde önemli ülkelerden olan Irak'tan 150, Suriye'den 80, İran'dan 80 kişilik alım heyetinin 3 gün boyunca fuarı ziyaret edeceğini bildiren Öztürk, şöyle devam etti:

"Yurt içinden başta Ankara olmak üzere Konya, Kayseri, Kahramanmaraş, Mersin, Adana, Antakya, Tarsus, Osmaniye, İskenderun, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Erzurum, Malatya, Elazığ, Mardin, Kilis, Siirt, Batman, Bingöl ve Van kuyumcu esnafının yer aldığı 22 ilden otobüslerle fuara ziyaretçi getireceğiz. Fuar kapsamında mankenler Aysu Baceoğlu, Tuğba Altıntop, Yeliz Öney ve Simge Tertemiz'in ve birçok mankenin yer aldığı defile organizasyonu ve gala yemeğinin ardından sektörle ilgili seminerler gerçekleştirilecek. "

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Ortadoğu Altın ve Mücevher Fuarı' Yarın Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement