Gündem Özeti / 11 Eylül 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 11 Eylül 2013

Gündem Özeti / 11 Eylül 2013

ANADOLU AJANSI

11.09.2013 00:05

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Wow Otel'de düzenlenen "Uluslararası Finansal Sistemler Forumu" açılışına katılacak. (İstanbul/10.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Irak Meclis Başkanı Usame El Nuceyfi ile görüşecek.

- Çiçek, heyetler arası görüşmenin ardından Nuceyfi onuruna öğle yemeği verecek. (TBMM/11.30/11.45/12.30)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüşecek.

- Erdoğan, genel merkezdeki Demokratikleşme Paketi Değerlendirme Toplantısına katılacak. (Ankara/10.00/11.00)

4- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. (Ankara/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya Ekonomi Forumu'na katılmak için geldiği Çin'in Dalien kentinde Çin Başbakanı Li Kıçiang ile görüşecek.

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Fransa'da.

- Şahin, UNESCO Cinsiyet Eşitliği Bölüm Başkanı Gülser Corat ile görüşmesinin ardından Corat'ın onuruna vereceği öğle yemeğine katılacak.

- Akdeniz İçin Birlik Yüksek Düzeyli Memurlar Toplantısı'na iştirak edecek Şahin, daha sonra Ulusal Meclis Kadın Hakları ve Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Catherine Coutelle ve Türk öğretim görevlisi Nilüfer Göle ile ikili görüşmelerde bulunacak.

- Şahin, Cumhurbaşkanı Francois Hollande'ın toplantıya katılan bakanlar onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak .

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Lityanya'da.

- Bağış, Avrupa Cinsiyet Eşitliği Enstitüsü'nü ziyaretinin ardından, Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite tarafından kabul edilecek.

- Litvanya Parlamentosu Başkan Yardımcısı ve AB İşleri Komitesi Başkanı Gedminas Kirkilas ile görüşecek Bağış, daha sonra  Avrupa Birliği Konseyi Genişleme Çalışma Grubu (COELA) toplantısı çerçevesinde düzenlenecek gayriresmi akşam yemeğine katılacak.

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı'na katılacak, inceleme ve ziyaretlerde bulunacak.(Konya/10.30-15.00)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret edecek. (Ankara/12.00)

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Pakistan'da.

- Bayraktar, Başbakan Muhammed Navaz Şerif tarafından kabul edilecek.

7- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ontex Fabrikasının açılışına katılacak. (İstanbul/11.00)

8- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Elektromekanik Sanayi Genel Müdürlüğü'nün "Hidroelektrik Santrallerde Yerli İmalat Teşviki için TSE Ürün Belgesi" alma törenine katılacak. (Ankara/14.30)

9- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeler Ticaret ve Sicil Teşkilatları Arasında İşbirliği ve Tecrübe Paylaşımı Çalıştayı'na katılacak,  İİT üyesi ülkelerin temsilcileri onuruna akşam yemeği verecek. (Ankara/09.30/19.30)

10- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye gidecek.

- Çelik, Yunus Emre Enstitüsü tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak.

11- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finansal Sistemler Forumu'na katılacak. (İstanbul/11.30)

12- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Uluslararası Eğitim İçin Avrupa Birliği Tarafından 25 Yıldır Düzenlenen Küresel Ortaklığın Geleceğini Örmek" temalı konferansa katılacak.

- YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya da konferansta hazır bulunacak. (İstanbul/16.30)

13- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve İstanbul Milletvekili Osman Korutürk,  Mısır Sanayi ve Ticaret Bakanı Münir Fahri Abdunnur, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, Kıpti Ortodoks Patriği II. Tavadros ile Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) temsilcisi iki bakan ve bazı siyasi parti temsilcileriyle görüşecek. (Kahire)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları, Şam'ın banliyölerine düzenlenen kimyasal silah saldırısı ile muhtemel askeri müdahaleye ilişkin tartışmalar ve yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut)

2- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yönetici ve mensuplarına yönelik gözaltılar ile anayasa çalışmaları çerçevesinde oluşturulan komitenin faaliyetleri takip ediliyor. (Kahire/İskenderiye/Süveyş)

3- Arap Birliği, Rusya'nın, Suriye'de bulunan kimyasal silahların uluslararası denetim altına alınma teklifinin görüşüleceği delegeler düzeyinde toplantı gerçekleştirecek. (Kahire)

4- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Londra'daki resmi temasları çerçevesinde İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşecek.

EKONOMİ

1-  Uluslararası Finansal Sistemler Forumu, WOW Kongre Merkezi'nde başlayacak. (istanbul/ 10.00)

2- TÜİK, temmuz ayı dış ticaret endeksleri ile finansal yatırım araçlarının ağustos ayındaki reel getiri oranlarını açıklayacak. (Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,  Çin'in Başkenti Pekin'de Başbakan Yardımcısı Liu Yünşan ile görüşecek.

2- 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin, Ergenekon davası sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılacak. (Ankara/09.00)

SPOR

1- Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, çeyrek finalde Rusya ile karşılaşacak. (Halle/18.00)

2- Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası Slovenya'da devam ediyor. (Ljubljana)

3- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 1. turunda 39 karşılaşma oynanacak.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 11 Eylül 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement