Tüm Yurtta Yılbaşı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Tüm Yurtta Yılbaşı Coşkusu

Tüm Yurtta Yılbaşı Coşkusu

Türkiye'nin Dört Bir Yanında Yeni Yılı Vatandaşlar Coşkulu Bir Şekilde Kutladı.

01.01.2011 12:40  Güncelleme: 13:50

ANTALYA: 2011'İ DENİZDE KARŞILADILAR

İZMİRLİLER EMRE AYDIN İLE ÇOŞTU

ADANA'DA DEV ÇAM AĞACI ALTINDA YENİ YIL KUTLAMASI

DİYARBAKIR'DA DAVUL-ZURNALI YILBAŞI COŞKUSU

PALANDÖKEN'DE ÇILGIN YILBAŞI:KIRIK KOLU İLE ORYANTAL YAPTI

ULUDAĞ'DA ÇİFTE YENİ YIL KUTLAMASI

KOCAELİ'DE EKSİ 5 DERECEDE KAR ÜSTÜNDE DANSÖZ ŞOV

HAKKARİLİLER YENİ YILI KAR ALTINDA KÜRTÇE ŞARKILARLA HALAY ÇEKEREK KUTLADI

ZONGULDAKLILAR YENİ YILA DENİZDE GİRDİ

MARMARİS YENİ YILA YAPAY KAR ALTINDA GİRDİ

ANTALYA'da kendilerini '365 gün denize girenler' diye adlandıran grup üyelerinin 17 yıldır sürdürdüğü gelenek, bu yıl da bozulmadı. Yeni yılın ilk dakikalarında denize giren Antalyalılar, ôTek millet, tek devlet, tek dilö sloganları attı.

Çeşitli meslek kuruluşlarına mensup ve emeklilerin oluşturduğu yaklaşık 50 kişilik grup, her yıl olduğu gibi yılbaşı gecesi de geleneklerini bozmadı. Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı'na gelen '365 gün denize girenler' grubu, sahilde ateş yakarak şarkılar söyledi. Darbuka çalarak eğlenen grup üyeleri, saatler 24.00'ü gösterdiğinde mayolarını giyerek denize girdi.

Akdeniz'in ılık sularına kendilerini bırakan grup üyeleri, 'Resmi dil Türkçedir, herkes bilsin. Türkiye'de Türkçe konuşulur' yazılı pankart açtı. Grup adına konuşan emekli Tuncel Yiğit, ôYeni yıl ülkemiz için hayırlı olsun. Kardeşlik ve birlik olsun. Türkiye Cumhuriyeti bütündür. Bayrağı tektir, dili tektirö dedi.

Her yıl denize girerek arkadaşlarını yalnız bırakmadığını belirten Ayşe Budak ise ôSu çok güzel. Yeni yılı denizde karşılamak harika. Yeni yıl herkese mutluluk getirsin" dedi. Bir süre denizin tadını çıkaran grup, daha sonra ateşin başında yakınlarının yeni yılını kutladı.

ANTALYA Cumhuriyet Meydanı'nda 2011'i karşılamak için düzenlenen partiye 10 bini aşkın kişi katıldı. Köpük makinesinden yağdırılan kar ile yeni yilı karşılayan kalabalığın coşkusu, DJ Jesus'un tekno ziyafeti ile ikiye katlandı.

Yeni yıl coşkusu bu yıl Antalya'da bir başka kutlandı. Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği yeni yıl partisi, Cumhuriyet Meydanı'nda 10 bini aşkın coşkulu kalabalığın katılımıyla gerçekleşti.

Antalyalılar finali saat tam 24.00'da gerçekleşecek 2011 partisi için saatlerce önce Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu. Meydanın ortasına yerleştirilen pistte DJ Jesus, kalabalığa tekno dans ziyafeti verdi. Müziğin etkisiyle hep birlikte dans eden kalabalık, geri sayım anı geldiğinde hep bir ağızdan 2011'i karşıladı.

KÖPÜKTEN KAR

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği yeni yıl partisinin sürprizi kar yağışı oldu. Köpük makinesi sayesinde kalabalığın üzerine suni kar yağdırıldı. Yeni yıl partisinin finalini Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın yaptı. Konser meydanına çıkarak mikrofonu eline alan Mustafa Akaydın, havai fişekler, kar yağışı ve kalabalığın üzerine yağan balonlar eşliğinde 2011 yılına girişin geri sayımını yaptırdı.

Antalya'da yapılan yeni yıl etkinlikleri için Emniyet Müdürlüğü ekipleri de izinleri en aza indirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda 800'ün üzerinde, il genelinde ise yaklaşık 1500 polisin görev yaptığı belirtildi.

YENİ YIL'I İZMİR COŞKUYLA KARŞILADI

İZMİRLİLER EMRE AYDIN İLE ÇOŞTU

Tüm dünyada olduğu gibi 2011 İzmir ve Ege'de büyük coşku içinde karşılandı. İzmir'in dört bir yanında yapılan kutlamalarla binlerce İzmirli meydan, cadde ve sokakların yanı sıra beş yıldızlı oteller ve eğlence mekanlarında ünlü sanatçıların konser ve programlarıyla doyasıya eğlenerek, yeni yıla 'merhaba' dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen Cumhuriyet Meydanı konserinde bu yıl Emre Aydın sahne aldı. Sevilen rock şarkıcısı en güzel şarkılarını meydanı dolduran yaklaşık 10 bin kişiye seslendirdi. Saatler 00.00'ı gösterdiğinde havai fişeklerle İzmir körfezi üzeri renklendi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sahneye çıkarak İzmirlilere seslendi. 2011 yılının İzmir ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunan Kocaoğlu, "Nice yıllarda hep birlikte Türkiye'nin en aydınlık kentinde, en sevecen kentinden dünyaya barış diliyoruz. Hepinizin yeni yılını kutluyorum. Başarılar, sağlıklar diliyorum. Nice yıllara, sevgiyle, saygıyla, mutluluklar dilerim" dedi.İzmir'in beş yıldızlı otelleriyse, birbirinden renkli programlara sahne oldu. Ünlü sanatçılar ve grupların programı renkli anlar yaşattı. Swissotel Grand Efes'de Sun Shine Band, İzmir Hilton Oteli'nde Blue Note, Ege Palas'ta Sami, Kaya Otel'de Altay ve Sedat Yüce, Balçova Termal'de Yıldız Tilbe sahne aldı.İzmir'in en büyük konser mekanında ise 'Konuşamadığız Şeyler Var' adlı albümünün ilk konserini veren Sıla sahne aldı. İzmirli Sıla'yı 5 bine yakın hayranı İzmir Arena'da yalnız bırakmadı. Mischka Live'de ise Alex sahne aldı. İzmirliler yeni yılı gönüllerince eğlenerek, keyifle karşıladı.

ADANA'DA DEV ÇAM AĞACI ALTINDA YENİ YIL KUTLAMASI

Adana'da vatandaşlar 2011 yılına, Uğur Mumcu Meydanı'nda kurulan dev çam ağacı altında 'Merhaba' dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve bir içecek firması tarafından yapılan 15 metre boyundaki, yeni yıl ağacı yeni yıla sokakta girmek isteyenlerin uğrak yeri oldu. Gencisinden yaşlısına meydanda toplanan yüzlerce vatandaş, davul zurna eşliğinde halaylar çekerek doyasıya eğlendi. 2010 yılını geride bırakan son saniyelerde, kalabalık hep bir ağızla 10 dan geriye doğru saymaya başladı. Geri sayım sona erdiğinde ise, hep birlikte davullar ve zurnalar eşliğinde halaylar çekilmeye başlandı. Taksim Meydanı'nı aratmayan kutlamalarda renkli sahneler yaşandı. Meydan, palyaçolar ve geyik kıyafetli insanlar vatandaşlarla doldu. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı yılbaşı etkinliklerinde herhangi bir olay yaşanmazken, etkinlik sonrası ise kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

DİYARBAKIR'DA YILBAŞI COŞKUSU

DİYARBAKIR yeni yılı davul zurna eşliğinde halay çekerek kürtce şarkılar eşliğinde kutladı. Gençler, çocuklar ve maddi imkanı el vermeyenler sokakta davul zurna eşliğinde halay çekerken, 5 yıldızlı otel restorantları, bar ve kulüpler de tıka basa doldu. Buralardaki yılbaşı kutlaması ise renkli geçti.

Gün boyu bölgeden gelenlerin yoğunluğunu yaşayan Diyarbakır'da yeni yıl coşkusu sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Ofis Ekinciler caddesinde davul zurna eşliğinde gençler halayar çekerek,havayı fişek eşliğinde çılgınlar gibi yılbaşı coşkusunu yaşamaya çalıştı.

Diyarbakır'ın görünmeyen yüzünde ise 5 yıldızlı otellerin restorantları dolup taştı. Restorantlarda her bütçeye uygun programlar yapıldı. Böyece herkes imkanı ölçüsünde yılbaşını kutladı. Fasıl programları, Kürtçe ve Türkçe şarkıların söylendiği restorantlarda mütevazi ve lüks eğlenceler yaşandı.

Disko ve dans kulüplerinde ise işler biraz daha farklı. Gençler alkol duvarını aşarak çılgınlar gibi eğlendi. Kızlı erkekli guruplar alkolün de etkisiyle dans pistinden inmedi.

PALANDÖKEN'DE ÇILGIN YILBAŞI

KIRIK KOLU İLE ORYANTAL YAPTI

YENİ yıla Palandöken Dağı'ndaki Dedeman, Polat Renaıssence ve Palan otellerinde giren Rus, Ukrayna ve İranlı turistler sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi. Otellerin balo salonunda düzenlenen eğlencede cesur kıyafetler giyinen İranlı dilberler güzellikleri ile bilinen Rus ve Ukraynalı kadınları gölgede bıraktı. Dedeman Oteli'nde sahneye kolu alçılı çıkan oryantal Ayşegül izleyicilere parmak ısırttı.

Yeni yıla lapa lapa kar yağışı ile giren Palandöken'de eğlence güneşin batması ile başladı. Balo salonlarını tıka basa dolduran yerli ve yabancı turistler alkolü su gibi tüketti. Balo salonlarında sanatçıların söylediği şarkılarla coşan turistler, sahneye çıkan oryantallere göbek atarak eşlik etti. Son yıllarda Palandöken'i mesken tutan İranlı kadınlar güzellikleri ve giyindikleri transparan ve mini kıyafetlerle dikkatleri üzerlerinde toplamayı başardılar. Erzurum'a geldiği gün dağda ayağının kayması sonucu sol kolu kırılan Antalyalı oryantal Ayşegül Tıkır, kolu alçılı olarak Dedemon Oteli'nde sahneye çıktı. Meraklı bakışlar arasında muhteşem bir performans gösteren Ayşegül Tıkır izleyiciler tarafından dolar yağmuruna tutuldu. Tek kolla tüm hünerini gösteren Oryantal Ayşegül Tıkır, "Dedeman otelde çalışmak üzere 30 Aralık'ta Erzurum'a geldim. Karda ayağımın kayması sonucu üzerine düştüğüm sol kolum dirsekten kırıldı. Hastaneye gittik ve alçıya aldılar. Bir ay kolum alçıda kalacak. Yeni yıl için sahneye çıkmam gerekiyordu. Bir oryantal için tek kolla göbek atmak belki de dünyanın en zor işiydi. Ama kendime güveniyordum. Çünkü bu benim mesleğimdi. Önemli olan izleyicileri coşturmak ve doyasıya eğlendirmekti. Bunu da başardım. Dünyada belki de kolu alçılı sahneye çıkan tek oryantal benim" dedi.

Dedeman Oteli eğlencesine gece yarısından sonra otel önünde devam etti. Hava sıcaklığının sıfırın altında 9 dereceye düştüğü gecede yakılan ateşin etrafında toplanan kalabalık otelin sıcak şarabından içip Alaska dondurmasında yiyerek kayaklı meşale, havai fişek ve lazer gösterisini izledi. Yaklaşık bir saat süren bu eğlencenin ardından oelin müşterileri diskoteğe giderek sabahın ilk ışıklarına kadar doyasıya eğlenerek 2011'e çılgınca girdiler.

Yeni yıl tatili için Palanöken'e eşi ve çocukları ile birlikte gelen Suriye'nin Ankara Büyükelçisi Nidal Kabalan'da gönlünce eğlendi. 2011'e eşi Wefa ile birlikte sıcak şarap içerek giren Büyükelçi Nidal Kabalan, yeni yılın herkese barış ve mutluluk getirmesini diledi.

ULUDAĞ'DA ÇİFTE YENİ YIL KUTLAMASI

TÜRKİYE'nin Beyaz Cenneti olarak nitelendirilen Uludağ'da çifte yıl başı kutlaması yapıldı. Rus turistler için ülkelerinin yeni yıla girdiği saat 23.00'te kutlama yapılırken, Türkiye saatiyle 24.00'da da ikinci kez yeni yıl coşkusu yaşandı.

Uludağ'da 2011 yılına giriş partisi coşkulu şekilde yapıldı. Gündüz kayak yaparak vakit geçiren tatilciler, akşamda otellerde doyasıya eğlendi. Uludağ'a gelen Rus turistler için Rusya'nın yeni yıla girdiği saat 23.00'te kutlama yaptıktan sonra Türkiye saatiyle 24.00'da da tekrar kutlama yapıldı. Rus turistler yeni yıla sevgilileriyle öpüşerek ve şampanya patlatarak girerken, bazıları da Azeri oyunları sergiledi. Japon turistlerin de dikkat çektiği programlarda tatilciler, doyasıya eğlendi.

Ünlü sanatçı isimlerin yer almadığı Uludağ'daki programlarda yerel sanatçılar söyledikleri şarkılarla tatilcileri eğlendirdi. Çok fazla ünlü ismin gelmediği Beyaz Cennet'te yeni yıla Bursasporlu yıldız futbolcu Sercan Yıldırım, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı'ya ait olan Şale Otel'de girdi.

Yeni yıla kendisine ait olan Aliağa My Resort Otel'de giren iş adamı Ali Ağaoğlu ise eşi Semra Ağaoğlu, kızı Sena, oğlu Alican, yakınları ve sevdikleri ile birlikte yeni yıl kutlaması yaptı. Herkesin yeni yılını kutlayan Ağaoğlu, "2010 Türkiye için çok iyi geçti yüzde 8'in üzerinde büyüme gördük. Referandum gibi bir ortamdan geçmesine rağmen 2011 çok daha iyi olacak diye umuyorum. Hem ekonomik yönden, hem siyasi yönden belli bir istikrar yakalandı. Türkiye gerçekten büyümesini de yakaladı. 2011 için herkese sağlık, mutluluk, barış, huzur getirmesini diliyorum. Öyle olacağına kalpten inanıyorum dedi.

KOCAELİ'DE EKSİ 5 DERECEDE KAR ÜSTÜNDE DANSÖZ ŞOV

Kocaeli'nin en yüksek kesimi olan 1850 metre yüksekliğindeki Kartepe'de yılbaşı kutlamalarında dansözler eksi 5 derecede soğuğa aldırmadan kar üstünde dans ederek geceye katılanları eğlendirdi.

Samanlı Dağları'nda bulunan ve Kartepe'deki tek otel olan The Green Park Otel'de iki gündür devam eden aralıksız kar yağışı nediyle kar kalınlığı 90 santimetreye ulaştı. Eksi 5 derecede soğuğa aldırmayan dansöz Melis ve Asu Can adlı kardeş dansözler kar üstünde dans ederek geceye katılanları doyasıya eğlendirdi.

Kar üzerinde ilk defa dans ettiğini söyleyen dansöz Melis Can, "Çok üşüdüm hayatımda ilk defa kar üzerinde dans ediyorum. Ayaklarım çok üşüdüğü için hissetmiyorum." dedi. 2011 yılına kar üzerinde oynadığı için hasta gireceğini söyleyen Asu Can ise "Kar üzerinde dans etmemizi istediler. Bizde eğlenmeye gelenleri kıramadık ve kar üzerinde oynadık. Çok üşüdüğümüz için sanırım yeni yıla hasta giricem." dedi.

EDİRNE'DE EKSİ 4 DERECEDE MÜTHİŞ YENİ YIL PARTİSİ

Edirne'de, ışıl ışıl süslenen kentin en işlek caddesinde toplanan yaklaşık 10 bin kişi, Yunanistan ve Bulgaristan'dan da görünen kentin 3 tarafındaki havai fişek gösterileriyle yeni yıla büyük bir coşkuyla girdi. Kırklareli'nde Vilayet meydanında toplanan 10 bin yerel sanatçıların verdiği konserle yeni yıla girdi.

Edirne Belediye Başkanlığı, yeni yıl öncesi kentin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi'ni rengarenk süsledi. Akşam saat 20.00'da ise caddede yerel sanatçılar, yeni yıl için konser vermeye başladı. Saatler 23.40'ı gösterdiğinde ise ünlü Yeni Türkü grubu sahneye çıktı. Grup söylediği şarkılarla izleyenleri coşturdu. Hava sıcakılğı sıfırın altında 4 derece olunca soğuktan üşüyen grup üyeleri sahneye kurulan elektrikli ısıtıcılarla ısınmaya çalıştı. Ellerindeki maytapları ve çakmakları yakan yaklaşık 10 bin kişi hep bir ağızdan 10'dan geriye saydı ve saatler 24.00'ı gösterince yaklaşık '2011'e 'merhaba' dedi. Yeni yıla girildiği an kentin 3 ayrı tarafından yüzlerce havai fişek atıldı. Gökyüzünü aydınlatan havai fişekler komşu ülkeler Bulgaristan ve Yunanistan'dan da göründü. Edirneliler ise gece geç saatlere kadar çılgınca eğlendi

VAN'DA YENİ YIL ÇOŞKUSU

VAN'da turistik oteller ve eğlence mekanlarını dolduran vatandaşlar yeni yılı doyasıya eğlenerek kutladı. Yerel sanatçıların okuduğu şarkılarla yeni yıla "merhaba! diyen Vanlılar, gecenin geç saatlerine kadar eğlendi.

HAKKARİLİLER YENİ YILI KAR ALTINDA KÜRTÇE ŞARKILARLA HALAY ÇEKEREK KUTLADI

HAKKARİ'liler yeni yıla lapa lapa yağan kar yağışı altında Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek girdi. Kent merkezinin en işlek cadesi olan Cumhuriyet caddesinde toplanan 200'e yakın genç, kar yağışı altında halay çekerek Kürtçe şarkılar eşliğinde yeni yıla girmenin mutluğunu yaşadı. Hakkarili gençler, yeni yılın barış ve huzur getirmesi dileğinde bulunurken, bazı esnaflarda iş yerlerinin camlarına yazdıkları Kürtçe ve Türkçe yazılarla halkın yeni yılını kutladı. Yeni yılın kutlandığı kent merkezinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Eğlence merkezlerine gitmek yerine lapa lapa yağan kar yağışı altında Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek yeni yıla merhaba diyen gençler, kent merkezindeki ana caddeyi trafiğe kapatarak gecenin geç saatlerine kadar hava-i fişek ve maytaplarla eğlendi. Bu arada su gibi içkilerin tüketildiği eğlence merkezinde ise canlı müzik eşliğinde halay çeken vatandaşlar da gecenin geç saatlerine kadar eğlendi. Belediye zabıta ekipleri de, sürekli eğlence merkezlerini denetledi.

KIRKLARELİ'NDE 10 BİN KİŞİLİK AÇIK HAVA PARTİSİ

Kırklareli Belediyesi de Vilayet Meydanı'nda '2011'e merhaba' partisi düzenledi. Yeni yıla açık havada girmek isteyen yaklaşık 10 bin kişi ise sıfırın altında 3 derecede yerel sanatçıların sahneye çıktığı konsere geldi. Burada saatler 24.00'ı gösterdiğinde hep bir ağıznadn 10'dan geriye sayıldı ve havai fişekler eşliğinde yeni yıla girildi.

Bazı vatandaşlar ise yeni yıla girmek için kapalı mekanları tercih etti. Paşa kafe isimli eğlence merkezinde sahneye 2005 yılı Bulgaristan silikon göğüslü güzeli seçilen şarkıcı Margo çıktı. Derin detkolteli kıyafeti ile sahneyeşarkılarını söyleyen Margo'ya erkek davetliler yoğun ilgi gösterdi. Açık hava ve kapalı mekanlarda eğlence gece geç saatlere kadar devam etti.

SAMSUN'DA YENİ YILA COŞKULU MERHABA

SAMSUN'da vatandaşlar yeni yıla büyük bir coşkuyla "merhaba" dedi. Cadde ve sokaklar belediye tarafından ışıklandırılırken, eğlence makanlarına gidenler gönüllerince 2011'in gelişini kutladı. Alınan bütün tedbirlere rağmen yeni yılı silahla ateş ederek karşılayanlar oldu.

Samsun'da yeni yıla dışarda girmek isteyenler eğlence mekanlarına akın etti. Evlerinde ve eğlence mekanlarında gönüllerince coşan vatandaşlar, 2011'e "merhaba" dedi. Özellikle yerel sanatçıların sahne aldığı mekanlarda alkolünde etkisiyle kendilerinden geçti. 10'dan geriye sayarak neşe içinde 2011'e giren Samsunlular, birbirlerini sarılıp öperek tebrik etti. Büyük Samsun Oteli'nde düzenlenen yeni yıl eğlencesi ise oldukça görkemli oldu. Yılbaşına sayılı dakikalar kala sahneye çıkan Ebru Destan'ın seslendirdiği bir birinden güzel parçalara eşlik eden vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Yılbaşı gecesi Samsun Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde alınan tedbirleri attırarak, özellikle yeni yıla silahla ateş ederek girenlere göz açtırmamaya çalıştı. Ancak alınan bütün tedbirlere rağmen yeni yılı silahla ateş ederek karşılayanlar oldu. Canik İlçesi Derebahçe Mahallesi'nde sokakta tabancayla ateş eden 2 kişi gözaltına alındı. Çıkan kavgalarda ise 2 kişi bıçakla yaralandı. Bir kadın ise aldığı alkolün etkisiyle yere düşerek yaralanınca amsulansla hastaneye kaldırıldı. Kent merkezinde işlek caddelerde yaya devriyeler gece boyu görev yaparken, alkol kontrolleri sıklaştırıldı.

ZONGULDAKLILAR YENİ YILA DENİZDE GİRDİ

Zonguldak'ta, her yıl yeni yılı denizde karşılayan eski boksör 45 yaşındaki Atanur Öner, bu yıl da Karadeniz'in buz gibi suyunda yüzerek yılbaşını kutladı.

20 yıl amatör olarak yaptığı boks sporunu bir süre önce bırakan ve Kozlu BeldesiÆnde çay ocağı işleten evli ve 3 çocuk babası Atanur Öner, 4 yıldır her yılbaşını denizde kutluyor. Öner, bu yıl da yeni yıla dakikakalar kala Kozlu Sahili'ne geldi. Önce şınav ve mekik çekerek ısınan Öner, daha sonra şortuyla denize girdi. Öner, Karadeniz'in buz gibi suyunda bir süre yüzdü. Hava sıcaklığının 1, deniz suyu sıcaklığının da 12 derece olarak ölçüldüğü kentte yeni yıla denizde giren Öner, soğuk havaya rağmen üşümediğini, aksine suya girince rahatladığını söyledi. Yeni yıla denizde girmenin kendisinde tutku haline geldiğini belirten Öner, "Kışın sık sık denize giriyorum. Yeni yıla herkes içki içerek ya da çeşitli eğlencelerle giriyor. Ben de yeni yılı çok sevdiğim Karadeniz'de karşılıyorum" dedi.

ESKİŞEHİRLİLER YENİ YILA SOKAKTA GİRDİ

ESKİŞEHİR'de yüzlerce kişi yeni yıla sokakta eğlenerek girdi. Bir grup Eskişehirspor taraftarı da "En büyük Es-Es" diye bağırdı.

İsmet İnönü Caddesi'nde toplanan aralarında genç kızların da bulunduğu çok sayıda kişi yeni yıla coşkuyla girdi. Birbirlerine sarılarak yeni yılı kutlayan kalabalık arasında bulunan bir grup Eskişehirspor taraftarları "En büyük Es-Es. Es-Es-Es, ki-ki-ki, Eski, eski, es" şeklinde tezahüratta bulundu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı caddede havai fişekler atıldı.

Kalabalık geç saatlere kadar sokaklarda dolaşarak yeni yılın gelişini kutladı.

MARMARİS YENİ YILA YAPAY KAR ALTINDA GİRDİ

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bulunan Netsel Marina Çarşısı'nda düzenlenen yılbaşı kutlamasında yapay kar yağdırıldı. Marmaris'te yerleşik oturan yabancı ve ilçe yaşayanı yaklaşık bin 500 kişi Pioneer Pro DJ Akademinin hareketli şarkıları ile dans etti. Düzenlenen partiye katılanlar, yeni yılın ilk dakikalarına 7 gün önce 'Koyver Gitsin' isminde bir albüm çıkartan Şovmen ve televizyoncu Hakan Doğanay ile aranjör ve müzisyen Tevfik Kulak tarafından kurulan 'Bakkal' grubunun hareketli şarkılarıyla girdi.

Marmaris Netsel Marina tarafından ikinci defa 'Yılbaşı Balosu' düzenlendi. Netsel Marina Çarşı Meydanı'nda düzenlenen kutlamaya ilçede yerleşik oturan yabancılar ile ilçe yaşayanı yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Kutlama ilk olarak mangal ve sucuk partisiyle başladı. Çeşitli içki ve yiyecek firmaların sponsor olduğu kutlama kapsamında alkol su gibi tüketildi. DJ'lerin 2010 yılı yerli yabancı hit şarkılarını çaldığı gecede danslar edildi. İlçede yerleşik yaşayan çoğunluğu İngilizler aileleriyle birlikte Noel Baba kıyafetleriyle yılbaşı balosuna katıldı. 2011 yılına dakikalar kala 7 gün önce ilk albümünü çıkartan Bakkal grubunun solisti Hakan Doğanay sahne aldı.

Netsel Marina Çarşı Meydanı'nda toplanan binlerce kalabalık 2010'u hep bir ağızdan 10 dan başlayarak geri sayımla karşıladı. Marina yönetimi yeni yılın ilk dakikalarında yapay kar yağdırdı. Yarım saat süre ile yağdırılan yapay kar ile her yer beyaza büründü. Saat:01.00'de son bulan yılbaşı balosu sonrası Marmarisliler eğlencenin kalbi sayılan Barlar Sokağı'nda sabaha kadar müzik eşliğinde eğlendi.

BODRUM YENİ YILI HANDE YENER'LE KARŞILADI

15 BİN KİŞİ YENİ YILA BİRLİKTE GİRDİ

TURİZM'in gözde merkezlerinden Bodrum 2011 yılına İskele Meydanı'nda düzenlenen ve yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı Hande Yener konseri ile girdi. Bodrum sokakları çılgınca dans eden yerli ve yabancı turistlerle doldu. Yeni yılda Demokrat Partili Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, sıcak mesajlar verdi. Konser öncesi açıklamalarda bulunan Hande Yener, ''Bodrum benim için aşk ve beyaz evlerin bulunduğu bir cennet. Bodrum'dan sonra Muğla içinde bir şarkı yapacağım ve 2011 benim için yepyeni bir Hande Yener yılı olacak' dedi. Sahnede yüzünde maske ve önü açık kırmızı elbise ile çılgınca dans eden Hande Yener'i yaklaşık 15 bin kişi izledi. Yener konser alanına gelişi sırasında aşırı izdiham ve ilgi nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi.

Yaklaşık 15 bin kişinin izlediği konser alanına gelen Hande Yener hayranlarının sevgisi nedeniyle oluşan kalabalık ve aşırı izdiham nedeniyle birara ezilme tehlikesi geçirdi. Yeneri özel güvenlik görevlileri ve zabıta güçleri ezilmekten güçlükle kurtardı. Sahneye çıkmadan önce açıklamalarda bulunan Yener, ''Bodrum benim için aşk ve beyaz evlerin bulunduğu bir cennet. Bodrum'dan sonra Muğla içinde bir şarkı yapacağım ve 2011 benim için yepyeni bir Hande Yener yılı olacak. Yeni albümümle bomba gibi geliyorum. Bodrum'un benim kalbimde ve şarkılarımda çok özel bir yeri var. Bu nedenle yeni yıla Bodrumlularla girmek benim için çok özel bir duygu. Yeni yılda herkese sağlık, mutluluk ve sevgi dolu bir yıl diliyorum' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tüm Yurtta Yılbaşı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement