Kütahya'da 2013 Yılı Böyle Geçti - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da 2013 Yılı Böyle Geçti

Gediz Kütahya karayolunda minibüsle tırın çarpışması sonucu 9 kişi öldü, 3 kişi yaralandı Kütahya Afyonkarahisar karayolunda kamyonla otomobilin çarpışması sonucu 5 kişi öldü, 1 kişi yaralnadı Kütahya Hava Er Eğitim Tugayının bulunduğu yerleşke, bazı askerlerde görülen kızamık virüsü nedeniyle karantinaya alındı TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Arif Peçenek vefat etti.

30.12.2013 13:31

Kütahya'da, 2013 yılında meydana gelen olaylardan, TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Arif Peçenek'in vefat etmesi, Kütahya-Afyonkarahisar karayolunda kamyonla otomobilin çarpışması sonucu 5 kişinin ölmesi, 1 kişinin yaralanması, Gediz'de minibüsle tırın çarpışması sonucu 9 kişininin ölmesi ve 3 kişinin de yaralanması, Vali Şerif Yılmaz'ın Kayseri'den Kütahya'ya atanması, Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç'ın 3 kez Kütahya'ya gelişi şehir ve ülke gündeminde önemli yer tuttu.

Kütahya'da, 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında meydana gelen önemli olaylar şöyle:

Ocak

4 Ocak :  Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, bölgesel Zafer Havalimanı çevresinde yaklaşık 10 bin dönüm alandaki üç farklı bölgede, teknolojik ve makineleşme oranı yüksek bir yerleşim yeri kurulacağını bildirdi.

7 Ocak:  Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, Müdürlüğün kurulduğu 1991 yılından bu yana geçen süreçte "bir yılda en fazla fidan dikimi" rekorunu, geçen yıl 4 bin 32 hektar alanda 9 milyon 140 bin 679 fidan dikerek kırdıklarını bildirdi.

8 Ocak:  Dünyada nesli tehlikeye giren ve etken maddeler içerdiği için ilaç sanayisinde kullanılan "censiyan" bitkisi, Türkiye'de yetiştiği ender illerden biri olan Kütahya'da koruma altına alındı.

11 Ocak:  Kütahya'nın Gediz ilçesinde, park halindeki traktör ve balya makinesini çaldığı iddia edilen 3 kişiden 2'si, çevredeki güvenlik kamerası kayıtları incelenerek gözaltına alındı ve tutuklandı.

11 Ocak:  Kütahya Hava Er Eğitim Tugayının bulunduğu yerleşke, bazı askerlerde görülen kızamık virüsü nedeniyle karantinaya alındı.

12 Ocak:  Türkiye'de trafik kazalarının azaltılmasında yetiştirilmiş insan gücü açığını kapatmak üzere kurulan ilk meslek yüksekokulu programı olan ve 17 yıldır faaliyet gösteren Kütahya'daki okulun öğrencileri, mezun olduktan sonra en geç bir yıl içinde iş bulup çalışma hayatına atılabiliyor.

17 Ocak:   PTT 1. Lig ekibi TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü ve eski milli kaleci Arif Peçenek, 1979 yılında dünya ve Türk medyasında büyük yankı uyandıran "inek karşılığında transfer" konulu asparagas haberler ve rakip takım taraftarlarının moral bozucu tezahüratlarının etkisiyle A Milli Takım'a kadar yükseldiği dönemi anlattı.

19 Ocak:  "Türkiye'nin ilk bölgesel havaalanı" niteliğine sahip olan ve "engelsiz havaalanı" unvanına layık görülen Zafer Havalimanı'na gelen engelli yolculara, terminal alanına girişlerinden uçağa bininceye ve uçaktan inip terminal alanından ayrılmalarına kadar sorunsuz hizmet veriliyor.

21 Ocak:  Kütahya'nın Simav ilçesinde, Türkiye'de doğan her bin bebekten birinde görülen ve tıp literatüründe "pevli" diye bilinen "doğuştan çarpık ayak" rahatsızlığıyla dünyaya gelen 1,5 aylık erkek bebek, ameliyatsız tedavi yöntemiyle sağlığına kavuşturuldu.

29 Ocak: Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Janos Hovari, "Macaristan'ın anayasası, yeni ve çağdaş bir düşünceyle Lajos Kossuth tarafından Kütahya'da yazıldı" dedi.

29 Ocak:  PTT 1. Lig takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor'un teknik direktörü Arif Peçenek, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu 54 yaşında vefat etti.

- Şubat

6 Şubat:  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kütahya Belediyesi, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) iş birliğiyle geliştirilen "Kütahya Seramik/Çini Sektöründe E-Ticaret Tabanlı Yeni Ürün Geliştirme Süreci Tasarımı ve Uygulamaları (SANTEZ)" projesi, çinicilere yeni fırsatlar sunacak.

7 Şubat: Emet ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışırken traktörün çarptığı hamile kadın ile 1,5 yaşındaki kızı hayatını kaybetti.

9 Şubat: Sakarya'da, karting aracıyla yarıştığı sırada hayatını kaybeden Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencisi Tuğba Erdoğan'ın cenazesi, Kütahya'nın Gediz ilçesinde toprağa verildi.

11 Şubat:  Televizyon ekranlarında 10 yıldır yayınlanan "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisindeki "Eşref Bey" rolüyle tanınan eski Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, oyunculuk, inşaat mühendisliği ve Belediye Başkanları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini aynı anda yürütüyor.

14 Şubat:  Kütahya'da, 112 Acil Servis Komuta Kontrol Merkezi'ne gelen ve günlük ortalama bin ile bin 400 arasında değişen çağrılardan yüzde 80'ini, zaman kaybına yol açan gereksiz ihbarlar oluşturuyor.

16 Şubat: Osmanlı Devleti arşivlerinde yer alan bir belgeye göre, 3. Ahmed'in padişahlığında 1718-1730 yıllarını kapsayan Lale Devri'nde, Topkapı Sarayı'ndaki Harem'e, tırnak makasından sarıkta kullanılan tülbente, inci, gümüş, altın yüzük ve küpelere kadar birçok süs eşyasının, Kütahya'da üretilip gönderildiği belirlendi.

17 Şubat:  Sakarya'da, 7 Şubat'ta karting aracıyla yarışırken ölen kızı Tuğba Erdoğan'ın, 9 yıl önce katıldığı "Peygamber Efendimize Mektup" yarışmasında birinci seçildiği görüntüleri ilk kez izleyen baba Süleyman Erdoğan, gözyaşlarına hakim olamadı.

19 Şubat:  Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında Kütahya'da 2 kişi gözaltına alındı.

20 Şubat:  MHP Kütahya İl Yönetimi'nin, Genel Merkez tarafından görevden alındığı bildirildi.

24 Şubat:  Kütahya'da, Dumlupınar Başkomutan Meydan Savaşı'nda şehit olan 137 bin Türk askeri anısına üniversite yerleşkesine 137 bin fidan dikildi.

Mart

2 Mart:  Kütahya'da 21 yıldır faaliyet gösteren Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, bel, boyun, diz fıtıkları, kireçlenmeler gibi eklem rahatsızlıklarıyla romatizmal hastalıklarda, Türkiye'nin tüm bölgelerinden hasta kabul ederek, kaplıca suyuyla tedavi imkanı sağlıyor.

3 Mart:  Kütahya'nın Gediz ilçesinde yeni oluşturulan "Murat Dağı Kayak Merkezi" basın mensuplarına tanıtıldı.

8 Mart:  Kütahya'da yaşayan iki çocuk annesi kadın, 13 yaşındaki doğuştan cam kemik hastası kızının eğitimini sürdürebilmesi için 6 yıldır onu her gün okula kucağında getirip, derslerin bitiminde okuldan alıyor.

8 Mart:  Kütahya'nın Emet ilçesinde yer alan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Emet Bor İşletmesi'nde, yapımına yıl sonunda başlanması ve gelecek yıl hizmete girmesi planlanan 3'üncü üniteyle borik asit üretim miktarı yıllık 250 bin tondan yaklaşık 750 bin tona yükselecek.

9 Mart:  Kütahya'nın Gediz ilçesinde bulunan ve sahip olduğu yükseklikte dünyanın 3 termal su kaynağından biri olduğu bildirilen Murat Dağı Kaplıcası, eklem, romatizma, boyun ağrısı rahatsızlığı çekenlere yılın 4 mevsiminde şifa dağıtıyor.

12 Mart: Piri Reis'in dünya haritası, Kütahya'da yaşayan bir çini sanatçısı tarafından bölümler halinde 59 parça çini objeye işlendi. 19 ayda tamamlanan ve İstanbul'da müzayedede satılacak koleksiyonun açılış fiyatı ise 1,5 milyon lira olarak belirlendi.

13 Mart: Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, özel şirkete ait kömür madeninde meydana gelen göçük nedeniyle 1 işçi hayatını kaybetti.

15 Mart: Kuzey Afrika'dan rüzgarın etkisiyle Akdeniz ve İç Anadolu bölgeleriyle Ege Bölgesi'nin İç Ege Bölümü'ne taşınan tozlar, Kütahya'da çamurla karışık yağmura neden oldu.

16 Mart: Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Laikliğin anayasadan çıkarılması ya da ateistin ateistliğinin, dindarın dindarlığının teminatı olacak Fransız usulü laiklik tanımının getirilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

22 Mart:  Kütahya'da, 31 yaşındaki kadın, otomobilde göğsünden silahla vurularak öldürülmüş bulundu.

24 Mart:  Kütahya'nın Simav ilçesinde amatör futbol karşılaşmasında 6 kırmızı kart gören takımın futbolcuları tarafından kovalanan hakemi polisler darp edilmekten kurtardı.

29 Mart:  Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, 12 yerleşim biriminde bazı büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı belirlenmesi nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.

31 Mart:  Kütahya'nın Domaniç ile Bursa'nın İnegöl ilçeleri arasında her yıl ilkbahar mevsiminde çiftleşmek için gruplar halinde ormandan dereye göç eden kurbağalar, karayoluna geldiklerinde birbirlerini sırtlarında yolun karşısına taşıyor. Bu yolculuk, bilim insanlarının tespitlerine göre 5 bin yıldır devam ediyor

Nisan

1 Nisan:  Türkiye'de en fazla bor madeni rezervine sahip Kütahya'nın Emet ilçesinde, bor katkılı çimento üretilecek fabrikanın yapımına yaz döneminde başlanacak.

3 Nisan:  Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Birlikte Başaralım" projesine katılan 15 okuldaki yaklaşık bin veli, kendilerine önceden dağıtılan "Çocuklara Söz Geçirme Sanatı" kitabını okuyup sınava tabi tutuldu.

5 Nisan:  Kütahya'nın Domaniç ilçesine bağlı Çokköy'de yaşayan öğretmen eşi, ömrünü köydeki çocukların eğitimine adayıp evini dershaneye dönüştürerek, adeta onların ikinci anneleri oldu.

6 Nisan:  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çözüm sürecine ilişkin, "Terör belasını inşallah çözeceğiz bunda kararlıyız çünkü bu milli birlik ve kardeşlik, beraberlik projesi. Bunun çözümünü istememek saçmalıktır. Kardeşliğimizi, milli birlik beraberliğimizi güçlendirmemiz, terörü def etmemiz lazım. Başbakanımızda bu iş için kolları sıvadı, bütün mesaisini buna harcıyor" dedi.

10 Nisan:  Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, "Türkiye'de üstü örtülü bir sivil darbe yaşanıyor" dedi.

17 Nisan:  Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, arkadaşı tarafından pompalı tüfekle vurulduğu iddia edilen kişi hayatını kaybetti.

18 Nisan:  Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 3 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 11 kişi yaralandı.

20 Nisan:   Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Kütahya'da bir bedesten de kurulan ve "Tespih Borsası" olarak adlandırılan yerde, birbirinden değerleri tespihlerin satışı yapılıyor. Borsa'da çeşitli özelliklere sahip tespihler, 5 liradan 5 bin lira arasında alıcı buluyor.

23 Nisan:  PTT 1. Lig'de, sezonun bitimine 3 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e yükselme mücadelesinin yanı sıra kümede kalmak için çabalayan takımların maçları da ilgi görüyor. Puan sıralamasında son 9 takım, ligden düşme tehlikesiyle karşı karşıya.

25 Nisan:  Kütahya'da yaşayan bir posta dağıtıcısı, mesleğinin zorluklarına dikkati çekmek ve yıpranma hakkı talep etmek için 27 dakikalık kısa film çekti. Filmde postacıyı köpekler kovalıyor, icra belgesi getirdiği kişiler tarafından sopayla dövülüyor, bir balkondan üzerine kovayla su dökülüyor.

26 Nisan:  Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkanı Tarhan Erdem, terör örgütünün sınır dışına çekilme kararına ilişkin, "Bu bir aşamadır. Bu aşama bitince başka bir aşamaya geçilecek. Tek kademli bir işten bahsetmiyoruz. Uzun vadeli bir işten bahsediyoruz" dedi.

Mayıs

4 Mayıs:  Kütahya'da tartıştığı arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen zanlı, gözaltına alındı.

5 Mayıs:  Kütahyalı yaklaşık 2 bin kadın, ihtiyaç sahibi öğrencilere, yardım etmek amacıyla kendi elleriyle yaptıkları yiyecek ve getirdikleri giyecekleri 10 bin metrekare alana açtıkları kermeste satarak, onlara destek vermek için seferber oldu.

8 Mayıs:  Türkiye'de son yıllarda kız çocukların okula gönderilmesini teşvik eden kampanyalar sayesinde ilköğretimde kızların okullaşma oranı yüzde 98,5'e yükseldi.

9 Mayıs: Hisarcık ilçesinde, ormanlık alanda bulunan 17 metre uzunluğundaki tünele define aramak amacıyla girdiği iddia edilen iki kardeşten biri, metan gazından zehirlenerek öldü.

10 Mayıs:  Kütahya'nın Gediz ilçesinde, bir vatandaşın açtığı davada mahkeme, kavşağa park edilen araç nedeniyle uygulanan 72 liralık para cezasını, sürücünün, "sınırlı park levhasının 5 metre yakınına park edilemeyeceği" kuralını bilemeyeceğini gerekçe göstererek iptal etti.

12 Mayıs: Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Reyhanlı'daki saldırılara ilişkin, "Bölgede gelişen her hadisenin Türkiye'yi bulmasını, vurmasını önlemek hükümetlerin öncelikli görevidir" dedi.

17 Mayıs:  Gazzeli iş adamlarından Gediz'e ziyaret

18 Mayıs:  Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı ve Seyitömer Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nejat Bilgen, höyükte 8'inci yılına giren kazılarda 7 bin envanterlik, 17 bin etütlük eser çıkardıklarını bildirdi.

22 Mayıs:  Kütahya'da, bir öğretmen ve iki lise öğrencisinden oluşan proje grubu, Osmanlı dönemindeki "sadaka taşı" uygulamasından esinlenerek, otomatik para yatırma cihazı benzeri bir yöntemle sadaka ve zekat verilip alınacak sistem geliştirdi.

24 Mayıs:  Valiler kararnamesiyle Kayseri'den Kütahya Valiliğine atanan Şerif Yılmaz, kentte törenle karşılandı.

26 Mayıs: AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Artık filmlerde ya da dizilerde alkol ürünü içme söz konusu ise sigaralarda olduğu gibi üzerine buzlu bant gelecek" dedi.

29 Mayıs:   Simav ilçesinde, saat 17.43'te 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

30 Mayıs:  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Yerleşkesi'ndeki yeni milletvekili ofisleriyle toplantı odalarının duvarları, yurt içi ve dışında çini çalışmalarıyla tanınmış 16 kişilik ekibin tasarlayıp ürettiği eserlerle bezenecek.

Haziran

2 Haziran:   Kütahya'da, bir grup tarafından Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların protesto edilmesi amacıyla gösteriler yapıldı.

3 Haziran:  Kütahya'da, Taksim Gezi Parkı'na ilişkin olayları protesto eden grubun taşlı saldırısı sonucu Anadolu Ajansı Muhabiri Hadi Şengül ile 2 polis memuru yaralandı.

3 Haziran:  Merhum Adnan Menderes'in başbakanlık yaptığı 10 yılın 8,5 yıllık dönemine ait Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tutanakları, Simav ilçesindeki kütüphanede sergileniyor. Tutanaklar, bir dönemin tarih hafızası olan TBMM kararları ile Bakanlar Kurulu üyeleri ve milletvekillerinin kürsüdeki konuşmalarını günümüze yansıtıyor.

6 Haziran:  Kütahya'da Miraç Kandili için kente gelen Kabe imamları, İl Müftülüğünü ziyaret etti.

7 Haziran:   Emet ilçesinde geçen hafta kaybolan ve 4 gün sonra bulunan 16 yaşındaki engelli kızın babası, onun, kayıp olduğu sürede açlıktan ölmemek için yaprak ve ot yediğini söyledi.

9 Haziran:   Kütahya-Afyonkarahisar karayolunda kamyonla çarpışan otomobildeki 5 kişi yaşamını yitirdi

15 Haziran:  Domaniç ilçesinde, 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan toprak zemine düşen 17 aylık kız çocuğu, yara almadan kurtuldu.

22 Haziran:  Çavdarhisar ilçesinde 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3 kişi öldü, bir kişi  yaralandı.

23 Haziran:  Kütahya'nın Gediz ilçesinde otomobil ile kamyonun çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

25 Haziran:   Kütahya'da, bir lokantada yedikleri tavuk dönerden zehirlenen 60 kişi, tedavi altına alındı.

28 Haziran:  Kütahya'da bir camide oyun odası oluşturularak hem yaz Kur'an kursuna katılan çocukların eğlenerek öğrenmesi hem de onların dini eğitim konusunda daha iyi motive olması sağlanıyor.

Temmuz

1 Temmuz:  Kütahya'da, 5 bin yıllık Seyitömer Höyüğü'nde 7 yıldır sürdürülen kazılarda bulunan tarihi eserler, Arkeoloji Müzesi'nin depoları dolunca Kossuth Müzesi'nde muhafaza edilmeye başlandı. Höyükten son 8 yılda çıkarılan 17 binden fazla eser, sergilenmek üzere Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

1 Temmuz:  Gediz ilçesinde, "11'inci Gediz Tarhana Festivali"  coşkuyla kutlandı.

5 Temmuz:  Aslanapa ilçesinin 26'ncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, yaklaşık 20 çiftçinin traktörleri ile katıldığı yarışma düzenlendi.

7 Temmuz:  Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Yalova Müftülüğü görevine atandı.

8 Temmuz:  Kütahya Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Mısır'da ordunun yönetim el koymasını kınadıklarını bildirdi.

15 Temmuz:   PTT 1. Lig ekiplerinden TKİ Tavşanlı Linyitsporlu futbolcu Akeem Agbetu'nun kullandığı otomobil hararet yapınca yolda alev alarak yandı.

19 Temmuz:  Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine yönelik inşa edilen ve geçen yıl 25 Kasım'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Zafer Havalimanı'ndan yaklaşık 8 ayda 52 bin 337 yolcu uçuş yaptı.

25 Temmuz:  Kütahya'da bir minibüsün yol kenarındaki bariyerlere çarpması sonucu 9 kişi yaralandı.

27 Temmuz:  Tavşanlı ilçesinde, yeraltı maden ocaklarında çalışan kömür işçileri, toprağın üzerinde 30 dereceyi aşan bunaltıcı sıcaklardan etkilenmeden her gün 110 metre derinlikte sahur yaparak, oruçlarını açıyor.

Ağustos

1 Ağustos:   Kütahya, Tavşanlı ve Gediz belediyelerinin, dünyanın çeşitli ülkelerinden 10 belediyeyle "kardeş şehir" ilişkisi bulunuyor.

2 Ağustos:   Kütahya'daki sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek "Seccade Sefertası - Adeviyye Müdafası" adı altında Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etti. İftarda başlayarak sahura kadar devam eden eylemde, gıyabi cenaze namazı da kılındı.

4 Ağustos:  Osmanlı saraylarına 1500'lü yıllardan itibaren, elmas takılar işlenip gönderilen Kütahya'da yaşayan 8'inci kuşak zanaatkar, kentte bu kadim sanatın unutulmaması için mücadele veriyor.

7 Ağustos:  Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem oldu.

10 Ağustos:   Dünyanın en ünlü masal anlatıcılarından olan ve tüm ülkelerde çocukların ilgiyle okuduğu fablların sahibi Ezop'un konuşturduğu hayvanlar, onun doğup büyüdüğü topraklarda hayat bulacak. Ezop'un, yaşadığı MÖ 500'lü yıllarda fabllarında yer verdiği ağustos böceği, karınca, tilki, kurbağa, aslan, fare gibi hayvanların figürleriyle o dönemin evleri, Kütahya'da belediye tarafından yapımına başlanan "Masal Adası"nda çocukları 2 bin 600 yıl öncesine götürecek.

14 Ağustos:  Tavşanlı ilçesinde, bir apartmanın 4'üncü katından düşen asansördeki 8 kişi yaralandı.

15 Ağustos:  Kütahya'nın Simav ilçesinde bir köyde verilen yemekten zehirlenen yaklaşık 100 kişi, hastanede tedavi altına alındı.

16 Ağustos:  (Mısır'daki katliam) Kütahya'da Ulu Cami'deki cuma namazının ardından çeşitli sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.

17 Ağustos:  Çavdarhisar ilçesinde, 2011 yılından beri kazıları devam eden ve Roma döneminden kalma Aizanoi Antik Kent'te, 2 bin yıllık bir iskeletin yüzünde mask çıktı.

22 Ağustos:  Kütahya'nın Emet ilçesinde yaşayan bir kişinin, içinde dışkı birikmesi sonucu ağırlığı 17,5 kilograma, uzunluğu da 2,76 metreye ulaşan kalın bağırsağı, Eskişehir'de bir özel hastanede ameliyatla alındı.

23 Ağustos:  Kütahya'da, 2 yolcu otobüsü ile minibüs, kamyonet ve otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında 20 kişi yaralandı.

30 Ağustos:  Kütahya'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91'inci yıl dönümü, törenle kutlandı.

30 Ağustos: Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Gençlik Şühedanın İzinde Dumlupınar'dan Zafertepe'ye" projesi kapsamında 10 bin gençle Zafer Yürüyüşü'ne katıldı.

30 Ağustos:  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Ecdadı unutmayacağız, soyumuzu inkar etmeyeceğiz, kökümüzle iftihar etmeye devam edeceğiz" dedi.

31 Ağustos:   Domaniç ilçesinde, bu yıl 654'üncüsü düzenlenen Tarihi Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri tamamlandı. Sakarya'dan Ümit Balta, başpehlivan oldu.

Eylül

1 Eylül:  Domaniç ilçesinde, "732. Hayme Ana'yı Anma ve Göç Şenlikleri" kapsamında ilçeye gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hayme Ana'nın türbesinde dua etti.

8 Eylül:   Kütahya'da ormanlar, yangın kulelerine kurulan, ışığa ve dumana duyarlı kamera sistemi ile izleniyor.

12 Eylül:   Kütahya Belediyesi Kadın İş Geliştirme Merkezi (KİŞGEM) aracılığıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) destek alan kadın girişimci, ürettiği çanta ve halı kılıflarını İngiltere'ye ihraç ediyor.

14 Eylül:  Kütahya'da, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından "Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası" kapsamında düzenlenen ön eleme grup müsabakaları başladı.

16 Eylül: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Kütahya'da Gazi Kemal Bilim ve Sanat Merkezi'ni gezdi.

24 Eylül:  Kütahya'da, Seyitömer Linyit İşletmeleri (SLİ) çalışma alanın da bulunan ve Dumlupnar Üniversitesi (DPÜ) Arkeoloji Bölümü tarafından 8 yıldır yürütülen höyük kurtarma kazıları, çevrede bulunan köylüler için sigortalı iş kapısı konumuna geldi.

26 Eylül:  Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Afyonkarahisar Müdürü Ali Fuat Gölbaşı, Anadolu Ajansı Kütahya Bürosunu ziyaret etti.

Ekim

8 Ekim:  Kütahya Belediyesi, daha önce çöp alanı olarak kullanılan yerde, dünyanın en ünlü masal anlatıcılarından olan Ezop'un Frigya dönemine ait 13 eserinin yer aldığı "Ezop Masal Adası"nı, ay sonunda açacak.

9 Ekim:  Kütahya'nın Gediz ilçesinde, minibüsle tırın çarpışması sonucu 9 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

12 Ekim: Bilecik eski Belediye Başkan Yardımcısı Osman Gezgin, 30 Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'den Kütahya Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu açıkladı.

15 Ekim:  (Kurban Bayramı) Kütahya Belediyesi canlı hayvan pazarında sabah saatlerinde başlayan hareketlilik devam ediyor.

1 6 Ekim:  Kütahya'nın Gediz ilçesine bağlı bir köyde yaşayan 7'den 70'e  herkes, yaklaşık 300 yıldır atalarının mesleği olan tahta kaşık işini sürdürüp geçimlerini bu yolla sağlıyor.

17 Ekim:  Kütahya'da, meydana gelen 3 ayrı trafik kazasında, 10 kişi yaralandı.

18 Ekim:  Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez damak tatlarından "tarhana çorbası"nın, grip, nezle, soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa karşı insan vücudunu kalkan gibi koruma özelliği bulunuyor. Tarhana, içindeki yoğurt, soğan ve baharatların uzun süreli fermantasyona tabi tutulması dolayısıyla kalın bağırsağın korunması işlevinin yanı sıra antioksidan etki de gösteriyor.

19 Ekim:  Kütahya'da yaşayan 55 yaşındaki böbrek hastası Hatice Taşçıoğlu'nun yüzünde yaklaşık 6 ay önce çıkan ur, her geçen gün büyüyerek 7 kilogram ağırlığa ulaştı.

20 Ekim:   Kütahya'nın Simav ilçesinde, "gelin alma" sırasında iki katlı bir evin balkonunun çökmesi sonucu 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

23 Ekim:  Kütahya'da, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu yıl ağustos sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı bir önceki aya göre, yüzde 0,4 oranında artarak 171 bin 910 olarak gerçekleşti.

26 Ekim: Suudi Arabistan'da hac farizasını yerine getirerek Altıntaş ilçesindeki havalimanına gelen ve evlerine giderken trafik kazası geçiren çiftten biri öldü, diğeri yaralandı. Kazada yaralanan 4 kişi, tedavi altına alındı.

29 Ekim: (29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Kütahya'da törenle kutlandı.

30 Ekim:  Kütahya'nın Simav ilçesinde, tırla minibüsün çarpışması sonucu 16 kişi yaralandı.

Kasım

1 Kasım:   Kütahya'da, kafasında bulunan 7 kilogram ağırlığındaki tümör nedeniyle evinde tedavi altına alınan kadın hayatını kaybetti.

1 Kasım:  Kütahya'nın Simav ilçesinde, bir kadın evlilik dışı doğan bebeğini toprağa gömdüğü iddiasıyla gözaltına alındı.

4 Kasım:  Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahya'da 13 bölgede 5 milyon metrekarelik alanda 8 bin 777 konutun doğal afet riski altında olduğunu söyledi.

7 Kasım:   Kütahya'da, Kredi Yurtlar Kurumu'nda (KYK) yedikleri yemekten zehirlenen 40 üniversite öğrencisi, çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

10 Kasım:  Tavşanlı ile Domaniç ilçelerindeki Yaylacık Dağı'nda, halk arasında varlığından her zaman söz edilip efsaneleştirilen "Osmanlı atları", AA ekibince görüntülendi.

13 Kasım:  Kütahya'nın Emet ilçesinde polis ekiplerinin uyarısına aldırış etmeyerek, telefonda kendisini jandarma personeli olarak tanıtan kişinin hesabına 2 bin 850 lira yatıran köy muhtarı, dolandırıldığını anlayınca emniyete başvurdu.

14 Kasım:  Tavşanlı ilçesine bağlı Tunçbilek beldesinde 3 milyar lira yatırımla termik santral kurulması planlanıyor.

21 Kasım:  Kütahya'daki "Dumlupınar ve Aslıhanlar Şehitliği" için Vilayetler Hizmet Birliği (VHB) tarafından 500 bin lira kaynak ayrıldığı bildirildi.

26 Kasım:   Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) bir öğretim üyesi, geliştirdiği makine ile doğada bulunan lifli atıkları "pelet yakıtı" haline getirerek enerjiye dönüştürüyor.

30 Kaım:  AK Parti tarafından kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Müşterek Disiplin Kurulu'na sevk edilen Kütahya Milletvekili İdris Bal, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

30 Kasım:  Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Derneği (TESİYAP) tarafından 14 Kasım'da başlatılan "Uluslararası Boğaziçi Film Festivali"nde yer alan genç sinemacılar, Ahmet Uluçay'ı Tavşanlı ilçesinde vefatının dördüncü yılında kabri başında andı.

Aralık

5 Aralık:  Kütahya'da, dengesini kaybederek 8. kattan düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

7 Aralık:   Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, " Refah Partisi, Fazilet Partisi hep İslami düzen istediği için kapatıldı. Bizlerin bir an önce hakkı hakim kılmak için koşuşturmamız lazım, bu yolda terlememiz lazım" dedi.

7 Aralık:  Kütahya'da kent merkezi ve ilçelerde yılın ilk karı yağdı.

9 Aralık:  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir dizi ziyaret ve temel atma törenine katılmak için geldiği Kütahya'da Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.

9 Aralık:  Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kütahya'da, 2 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu ile Kütahya Gençlik Merkezi'nin temelini törenine katıldı.

13 Aralık:  Kütahya'da, idam edilen Bangladeş Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi.

20 Aralık:  Kütahya, Eskişehir, Bilecik ve Afyonkarahisar illerini kapsayan 15. Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Kütahya'nın Gediz ilçesinde hasta ve yaralı kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

24 Aralık:  Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir illeri sınırları içinde yer alan ve "İkinci Kapadokya" olarak nitelenen Frig Vadisi, son yıllardaki tanıtım çalışmalarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini bekliyor. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'da 2013 Yılı Böyle Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement