Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

Kahramanmaraş'ta hafriyat kamyonu dehşeti: 2 ölü, 2 yaralıKAHRAMANMARAŞ'ta, sürücüsünün kontrolünden çıkan hafriyat kamyonu, 2 araç ile servis bekleyen lise öğrencisi 16 yaşındaki Cumali Deligöz'e çarptı.

23.11.2016 13:49

Kahramanmaraş'ta hafriyat kamyonu dehşeti: 2 ölü, 2 yaralı

KAHRAMANMARAŞ'ta, sürücüsünün kontrolünden çıkan hafriyat kamyonu, 2 araç ile servis bekleyen lise öğrencisi 16 yaşındaki Cumali Deligöz'e çarptı. Liseli Cumali olay yerinde, kamyonet sürücüsü Ahmet Akçan ise götürüldüğü hastanede öldü, 2 kişi yaralandı.

Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinde ilerleyen İlhan Çakal yönetimindeki 46 ZA 285 plakalı hafriyat kamyonu, belirlenemeyen nedenle kontrolden çıkarak, önce Ahmet Akçan'ın kullandığı 46 DG 732 plakalı ekmek fırınına ait kamyonete, ardından da refüjde servis bekleyen lise öğrencisi Cumali Deligöz'e çarptı. Kamyon daha sonra Ramazan Araboğa'nın kullandığı 46 P 2886 plakalı hafif ticari araca, son olarak da yol kenarındaki bir evin balkonuna çarparak durabildi.

Kazada, lise öğrencisi Cumali Deligöz olay yerinde, kamyonet sürücüsü Ahmet Akçan ise götürüldüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer sürücüler İlhan Çakal ile Ramazan Araboğa'nın tedavilerine ise hastanede devam ediliyor.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------

Olay yeri ve kalabalık

Balkona çarpan kamyon

Ölen çocuğun yakınlarının ağıt yakması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

=================================================

Göçükte ölen madencinin oğlu: TTK'ya almadılar, sorumsuz bir madene girdi, ölüsü çıktı

ZONGULDAK'ta, özel kömür ocağında göçükte ölen maden işçisi 41 yaşındaki Mustafa Sarı'nın, 4 yıl önce 8 işçinin öldüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ocağındaki kazadan yaralı kurtulduktan sonra kurumda işe iade talebinin kabul edilmediği ortaya çıktı. 2013'te babası madenden yaralı çıkınca yaşadığı sevinç, 4 yıl sonra acıya dönüşen 17 yaşındaki Doğukan Sarı, "TTK'ya babamı almadılar, fakat 12 kişiyi aldılar. En sonunda böyle sorumsuz bir madene girdi ve ölüsü çıktı" dedi.

7 Ocak 2013'de TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü maden ocağında meydana gelen ve taşeron firmada çalışan 8 işçinin öldüğü metan gazı püskürmesinde yaralı kurtulan maden işçisi Mustafa Sarı, önceki gün Kilimli İlçesi Gelik Beldesi'nde özel kömür ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybetti. 2013'deki kazada maden ocağı önünde "Babam nerede?" diyerek beklediği babasının yaralı çıkmasıyla sevinç gözyaşları döken Doğukan Sarı, 4 yıl sonraki göçükte babasını kaybedince yıkıldı. Hastane morgunda babasının yüzüne son kez bakıp vedalaşan Doğukan Sarı'nın yaşadığı acı yürek burktu.

TTK'DA İŞE İADE TALEBİ REDDİLMİŞ

2013'deki kazadan sonra Eylül 2014'te sözleşme süresi dolunca kurum ile ilişiği kesilen taşeron firmada çalışan işçilerden 12'si, TTK aleyhine açtıkları işe iade davasını kazanıp kurumda iş başı yaptı. Mustafa Sarı da geçen 14 Temmuz'da TTK Hukuk Müşavirliği'ne dilekçe ile başvurup, mahkemenin 12 arkadaşı için verdiği işe iade kararını emsal göstererek kurumda işe iadesini talep etti. TTK Hukuk Müşavirliği ise göçükten 10 gün önce 11 Kasım'da Mustafa Sarı'ya gönderdiği yazıda, talebinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bildirildiği ve bakanlığın, kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alımlarının, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 10'uncu maddesinin 1'inci fıkrası gereğince yapılması gerektiği yönündeki cevap yazısı gereği talebinin reddedildiği bildirildi.

'SORUMSUZ BİR MADENE GİRDİ, ÖLÜSÜ ÇIKTI'

Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Doğukan Sarı, 12 işçinin işe iade davasını kazanması üzerine babasının da mahkeme kararını emsal göstererek kurumda işe iade talebinde bulunduğunu söyledi. Doğukan Sarı, "O kazayı yaşadığı halde TTK'ya babamı almadılar, fakat 12 kişiyi aldılar. Babam o işin temelini biliyordu ama almadılar. İşi bilmeyenleri aldılar. En sonunda böyle sorumsuz bir madene girdi ve ölüsü çıktı. 'Ocaktan su geliyor' diyordu babam. Ben ilk başlarda 'çalışma' diyordum ama ben de olayın ciddiyetini kavradığım için sonra bir şey demedim. Desem de dinlemezdi zaten. Bizim için giriyordu ocağa. Başkası o ocakta kalsa, ölümle burun buruna gelse girmez. O korkuyu yaşadığı halde tekrar girdi ama bu sefer çıkamadı" dedi.

'BABAM ÇIKACAK VE BERABER ISINACAĞIZ' DEDİM

Kurtarma çalışmaları sırasında umudunu kaybetmediğini anlatan Doğukan Sarı, "Benim umudum vardı. Orada ocak başında soba başında ısınıyorlardı. Ben 'Isınmayacağım, dışarıda bekleyeceğim' dedim. 'Babam çıkacak ve beraber ısınacağız' dedim. En sonunda ölüsü çıktı. Babam ilk maaşını almıştı. Bir gün önce yatırmışlar ama çekemedi ilk maaşını" diye konuştu.

'AİLEME BEN BAKACAĞIM'

2013'te babasının yaralı kurtulduğu kazayı unutmadığını söyleyen Doğukan Sarı, "O zaman daha küçüktüm. O gün daha çok korkmuştum. Ailem bana kalacaktı. Şimdi ben kendime de güveniyorum aileme de. Anneme, kardeşime sahip çıkacağım, yalnız bırakmayacağım. Babam büyüttü bizi, sonra gitti. Emekliliği yakındı. 1 yıl vardı. 'En azından emekli olup ek iş yaparım' dedi. Nasip olmadı emeklilik. Kazadan sonra inşaatlarda çalıştı. Sonra yine madene girdi. Babamı morgda gördüm. Öptüm, sarıldım ama çare değil, doyamıyorum işte. Ben okuluma da devam edeceğim. Bu psikolojiyle nasıl okunur bilmiyorum ama bırakmayacağım, devam edeceğim" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

-Doğukan Sarı ile röp.

-Dedesine sarılması

-Babasıyla olan fotoğrafını göstermesi

-Evden detay

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

===========================

Yamaçtan kopan kayalar evlerin üzerine düştü: 1 kişi yaralandı

TRABZON'da Kaymaklı Mahallesi'nde yamaçtan kopan kayalar 2 ev ve bir iş yerine zarar verdi. Kayaların düşmesi sonucu 30 yaşındaki Fatma Mutlu, koluna aldığı darbeyle yaralandı. Olay sonrası bölgedeki ev ve işyerleri boşaltıldı.

BİR KADIN YARALANDI, İKİ EV, BİR İŞYERİ HASAR GÖRDÜ

Olay saat 10.30 sıralarında Deliklitaş mevkii Kaymaklı Mahallesi Kaktüs Sokak'ta meydana geldi. 150 basamaklı merdivenle ulaşılabilen mahallenin daha yüksek kesiminde yer alan Boztepe Mahallesi'ndeki yamaçtan kopan tonlarca ağırlığındaki kaya kütleleri, yaklaşık 30 metre yüksekten düşerek iki eve hasar verdi. Çatısı çöken ve olay anında kimsenin bulunmadığı İdris Birinci'ye ait evin içi kaya parçalarıyla doldu. Hasar gören diğer evde yaşayan 30 yaşındaki Fatma Mutlu ise, duvarı yıkarak eve giren kaya parçalarını koluna isabet etmesi sonucu hafif yaralandı.

Yamaçtan kopan kayalar, otomobil lastiği satan bir işyerine de zarar verdi. 3 katlı iş yerinin tadilatta olan üst katına isabet eden kaya parçaları duvarları kırarak ağır hasara neden oldu. Olay anında büyük bir gürültü duyduğunu anlatan iş yeri çalışanı Levent Durmuş, "Kopan kayalar binaya çarptı, parçalanarak içeri girdi. Halimiz perişan. Çok şükür yaralanan olmadıö diye konuştu.

BÖLGE BOŞALTILDI

Yaşanan olay üzerine polis ve AFAT ekipleri olası bir kayma tehlikesi nedeniyle çevredeki ev ve işyerlerini boşalttı, bölgede yaşayanları da uzaklaştırdı. Ekipler bölgede olası tehlike nedeniyle inceleme başlattı.

KAFAMIZA KAYA YAĞIYOR

Mahallede benzer olayların daha önce de yaşandığını anlatan yöre sakinlerinden Murat Kara, "Bölgede bazı yerler istimlak edildi ama şu anda hasar gören alan istimlak edilmedi. 'Boşaltın' diyorlar. Bize belediye ruhsat verdi. Ne yapalım? Dışarıda mı yatalım? Manzara ortada. Kafamıza kaya yağıyor. Nedeni de üst bölgede yapılan inşaatlar. Hasar olan evde 3 kişi yaşıyordu. Onları hemen dışarı çıkarttık. Bu bölgenin tümüyle istimlak edilmesi gerekirö dedi.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Mahalle sakinlerinden Dursun Ekşi de, can güvenliklerinin olmadığından yakınarak, "7 yıl önce burada 2 kişi öldü. Mahalle afet bölgesi ilan edildi. Ama hiçbir çalışma yapılmadı, tahliye olmadı, planlama da yok. Bugün burası yıkıldı, yarın başka bir yer yıkılacak. Allah'tan evde kimse yoktu. Lütfen bölgeyle ilgili bir planlama yapılsın. Birileri ölmeden bu işi halletsinler. Can güvenliğimiz yokö diyerek dert yandı.

2 KİŞİ ÖLMÜŞ, MAHALLE AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMİŞTİ

Bu arada, 21 Kasım 2009'da bölgede etkili olan sağanak yağış sonrası toprak ve taş kütlelerinin bir evin üzerine düşmesi sonucu 58 yaşındaki Turan Kurt ile 55 yaşındaki eşi Ayşe Kurt hayatını kaybetmişti. Birçok binanın olası bir tehlike nedeniyle boşaltıldığı heyelanın ardından Kaymaklı Mahallesi afet bölgesi ilan edilmişti.

Görüntü Dökümü

Ev ve işyerlerinden görüntüler

Mahallenin görüntüsü

Mahalleye çıkan merdivenin görüntüsü

Hasar gören ev ve işyeri görüntüleri

Mahalle sakinleri ile röpler

Haber-Kamera: Fatih TURAN/ TRABZON

==========================================

Yasak sonrası Şırnak'ta ilk TEOG sınavı

ŞIRNAK'ta, hendek-barikat operasyonları nedeniyle sokağa çıkma yasağı 8 ay sonra kısmen kaldırılırken, yasaktan sonra ilk kez kentte TEOG sınavı yapıldı. TEOG sınav maratonunun ilk oturumu bugün 09.00'da Türkçe sınavı ile başlarken, Şırnak merkez ve bağlı köylerde 1581 öğrencinin sınrava girdiği belirtildi.

Şırnak'ta, 14 Mart'ta başlayan ve 14 Kasım'da kısmen kaldırılan sokağa çıkma yasağından sonra ilk kez TEOG sınavı yapıldı. Öğrenciler ilk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava girerken, Şırnak merkez ve bağlı köylerde toplam 38 okulda, 1581öğrencinin sınava girdiği öğrenildi. Şırnak genelinde ise bugün ve yarın 232 okulda 11 bin 555 öğrenci sınava gireceği belirtildi. Öğrenciler sınavda ter dökerken aileleri ise dışarıda onları bekledi. Yasak süresi boyunca çevre il ve ilçelerde ikamet eden öğrenciler, sınava yeteri kadar hazırlanmadıklarını ama yinede sınavın kolay geçtiğini söyledi.

Torunu sınava giren Muhabbet Öztunç, çocukların sınava kazanmalarını istediğini belirterek, "Allah her kesin yardımcısı olsun. Her kesin kazanmasını istiyoruz"dedi. Şırnak'taki yasak süresi boyunca Van'da ikamet eden ve yasağın kalkmasından sonra Şırnak'a gelen Nihat Mert Barkın ise, "Kurtuluş Ortaokulundayım. TEOG sınavına girdik. Muğla Fen Lisesini kazanmak istiyorum. Matematik ve Din kültürü sınavları kolaydı. Az çok zorlandığımız Türkçeydi. Sınava girdik kazanmak istiyoruz"dedi. Sınavın kolay geçtiğini belirten Emrah Ertak da, "TEOG sınavına katıldık. Sınavlarımız kolay geçti. Sorular kolaydı. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Anadolu lisesine gitmek istiyorum"diye konuştu.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi'ne gitmek istediğini ifade eden Nazar Yiğit de, "Sınavım çok iyi geçti. Hiçbir ders zor değildi. Sadece biraz Din kültüründe zorlandım"diye konuştu.

Görüntü dökümü:

-Sınav salonundan görüntüler

-Okuldan görüntüler

-Öğrencilerin sınavdan çıkması

-Öğrencilerin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,-

===============================================

Şırnak'ta Şehri Nuh spor 8 ay sonra ilk idmanına çıktı

ŞIRNAK'da, hendek-barikat operasyonları nedeniyle 8 ay süren sokağa çıkma yasağı 14 Kasım'da kısmen kaldırılırken, yasak ile birlikte kentten ayrılmak zorunda kalan Şehri Nuhspor oyuncuları 8 ay aradan sonra ilk kez şehir stadyumunda idman yaptı. Kulüp başkanı Emin Yürek, 8 ay sonra ilk defa sahaya indiklerini, Şırnak'taki operasyonlardan dolayı idmana çıkamadıklarını belirterek, "Evimizde dahi kalamadık. Herkes dağıldı. Tekrar geldik, herkes gibi evimiz ve kalacak yerimiz olamasa da biz bu sahayı seviyoruz. Biz bu çimleri seviyoruz. Ben geçmişte burada ter döktüğüm için ve insanın içinde nasıl bir heves oluşturduğunu biliyorum. Başladık, bir yerden de başlamak ta lazımdı" dedi.

Kent merkezinde hendek-barikat operasyonları nedeniyle 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 8 aydan sonra 14 Kasım'da kısmen kaldırılırken, Şırnak'lılar her alanda yaşama yeniden tutunmaya çalışıyor. Sokağa çıkma yasağı, operasyonlar, çatışmalar ve patlamalar nedeniyle 8 ay önce kentti terk eden Amatör ligde mücadele eden Şırnak Şehri Nuh Kulübü 8 ay sonra kendi sahasında ilk antremana çıktı. 26 Kasım'da başlayacak olan amatör lig maçları için sadece 1 hafta idman yapma fırsatı bulacak olan futbolcular her şeye rağmen evlerine dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şırnak Şehri Nuhspor Kulübü Başkanı Emin Yürek, 8 ay sonra ilk defa sahaya indiklerini, Şırnak'taki operasyondan dolayı idmana çıkamadıklarını, evlerinde dahi kalamadıklarını belirterek, "Herkes dağıldı. Tekrar geldik, herkes gibi evimiz ve kalacak yerimiz olamasa da biz bu sahayı seviyoruz. Biz bu çimleri seviyoruz. Ben geçmişte burada ter döktüğüm için ve insanın içinde nasıl bir heves oluşturduğunu biliyorum. Başladık, bir yerden de başlamak ta lazımdı. Geçmişin verdiği sıkıntıları şu an yaşıyoruz. Ligimiz biraz erken başlayacak geçen yıllara göre, yaklaşık 9 takım bu gurupta oynayacak. Hedefimiz ilk başta kendimizi motive etmek. Bu lige hazır görmek" dedi. Türkiye'nin en genç nüfusuna sahip bir ilde yaşanan sorunlardan sonra bunu gençlerin bir fırsata çevirmesi gerektiğini ifade eden Başkan Yürek, şöyle konuştu: "Bunun için elimizden geldiği kadar yönetim olarak elverişli bir ortam, maddi ve manevi bir destek sağlayacağız. Maddi destek içinde üzerimize düşen görevi yapacağız. Ama iş dünyasına sesleniyoruz. Şırnak olarak Türkiye nüfusuna göre en genç iliz. Bu kadar olaylardan sonra bu fırsatı değerlendirsinler. Özelikle bu gençleri değerlendirsinler. Biz kulüp olarak şu an futbol kısmını icra ediyoruz. İş adamlarımızın işleyeceği en büyük hayırlardan birisi spordur, futboldur. Valimiz, belediye başkanımızdan ve kurum amirlerimizden bu takıma sahip çıkmalarını istiyoruz. Bu takıma sahip çıktıkları zaman ne kadar güzel bir şey yaptıklarını kendileri de görecekler. Futbolcu gelişimi ve altyapı kısmında sıkıntılıyız. Ama, biz bu sene ve önümüzdeki sene en büyük hedefimiz altyapıyı oluşturmaktır. Buda benim gibi ve benim gibi düşünen arkadaşlarımızın sayesinde olacaktır. Şu an ilk hedefimiz şu an bu gurupta oynayacağımız maçlarımızı kazanıp bir üst lige çıkmaktır."

Teknik Direktör Fehmi Kalender ise, 8 ay aradan sonra takımı ilk defa topladıklarını, bazı futbolcuların halen kentte dönmemiş olması nedeniyle Diyarbakır ve Cizre'den getirdikleri genç arkadaşları ile birlikte yeni bir oluşuma girdiklerini belirterek, "Hala sıkıntılarımız devam etmektedir. Burada ki geçmişte bizimle beraber oynayan ve halen lisansı bizde bulunan diğer futbolcularla bir harmanlama yaptık. Burada ayın 26'sında müsabakalar başlayacak. 9 takımlı bir fikstür çekimi yapıldı. Asıl amacımız önümüzdeki yıl futbol akademi ligini ve bayan futbol okulunu kurmayı düşünüyoruz. Bizim öğrencilere sunabileceğimiz katkı akademi liglerde lise mezunu olan arkadaşlar, sınavdan sonra bunların (BESYO) beden eğitimi ve spor yüksekokuluna katılma oranı çok yüksek. Bu amaçla bizim genç kardeşlerimiz bize yardımcı olurlarsa, aileler dahil. Kendi çocuklarını getirirlerse diğer illerde olduğu gibi bize teslim ederlerse ve ailelerin nezaretinde çocukları çalıştırırsak daha verim almış olacağız. Geçmişte bizim BESYO mezunu genç kardeşlerimiz var. Onlar her biri bir guruba bakacaklar. Bayanlar içinde bir bayan antrenör getireceğiz. Tüm bu alanların denetleyicisi ve sportif direktörü olarak ben başlarında kalacağım. Şırnak halkı bize sporcu desteğini sunarlarsa, onlar bize yardımcı olurlar. Bizde onların çocuklarına yardımcı oluruz. Dışarıdan sporcu alımımız az olur. Altyapının burada olması hem Şırnak halkı için, hem de çocuklarımız açısından faydalı olacak. Çocuklarımız başka oyunlara gideceklerine, sokakta veya kahve kültürünü alacaklarına burada bizimle spor yaparlar" diye konuştu.

Takımın Cizre'li oyuncusu Özcan Aşkar, stoper mevkisinde oynadığını, geçen yıl Ağrı Gençlerbirliği Spor'da oynadığını ifade ederek, "Bu sene ilk devre dizimde biraz sıkıntım vardı. Şırnak'a geldim sonra ve şu an hiçbir şeyim yok çok şükür. Ligi bekliyoruz. Biz takım olarak iyi hazırlanıyoruz. Yasaktan dolayı biraz geç başladık. Ama bu bizi etkilemez. Sonuçta kafadan bitirmek lazım. İyi başlayıp iyi bitireceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Diyarbakır'dan transfer edilen Melik Atlı da, geçen yıl Bal Liginde oynadığını, bu yıl Şırnak'a geldiğini belirterek, "Her türlü fedakarlığı yapmak için geldik bu takıma. Şampiyon etmeye geldik. İdmanlarda geri kaldık ama her türlü açığını kapatacağız. İnanıyoruz, takımımız bireysel olarak hepsi çok iyi. Takım olarak ta çok iyiyiz. Bu ortamı yakaladığımız sürece bu sene şampiyon olacağız. Arkadaşlarla söz vermişiz bu fedakarlığı gösterip, şampiyon olacağız. Biz Şırnaklı geçler olarak spora önem veriyoruz. Sporu çok seviyoruz. Bizim takım çok iyi ve destek çıkılırsa geçlerimiz çok iyi yerlere gelir. Bizim zamanımızda bize destek çıkılmış olsaydı çok güzel yerlere gelecektik. Biz iyi yerlere gelemedik, burada yetenekli gençler var ve inşallah güzel yerlere gelirler. Amatör ligine hazırlanıyoruz. İyi bir takım ve iyi bir ekip kurmuşuz. Hedefimiz amatör liginden çıkıp Bal ligine çıkmak. Biz bunun için hazırlanıyoruz. Maddi ve manevi bazı sıkıntılarımız var ve destek bekliyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-Futbolcuların antrenman yapması

-Başkan, Teknik direktör ve futbolcuların konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,-

===================================

Ardahan Sibirya gibi: - 25.6

Sibirya soğuklarının etkisi altında bulunan Ardahan'da son yılların en soğuk Kasım ayı yaşanıyor. Dün gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Göle'de 25.6, Çıldır'da 25.3, kent merkezinde 23.2, Hanak'ta 21.4 derece oldu.

Doğu Anadoluyu etkisi altına alan Sibirya soğukları, en büyük etkiyi Ardahan ve ilçelerinde gösteriyor. Geceleri, şiddetli soğuklar nedeniyle halk sokağa çıkmamaya özen gösteriyor. Ardahan'da Kura Nehrinin ardından Çıldır Gölü de buz tutmaya başladı. Soğuklar yüzünden Ardahan'da vatandaşlar evlerinden iş yerlerine, çocuklar okullara gitmekte zorluk çektiler. Sokak hayvanları ise donma tehlikesi geçirdi. Son yılların en soğuk Kasım ayının yaşandığı Ardahan'da yaşlılar, "Kasım ayında böyle soğuk görmemiştik. Ardahan Sibirya gibi" dediler.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları, bölgenin Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altında olduğunu bildirdiler. Kar kalınlığının 13 santim olduğu Ardahan'da gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Göle'de 25.6, Çıldır'da 25.3, kent merkezinde 23.2, Hanak'ta 21.4 derece olarak ölçüldü. Yine sıfırın altında olmak üzere diğer yerleşim birimlerinde gecenin en düşük sıcaklığı Erzincan'ın Refahiye'de 18, Erzincan'ın Otlukbeli, Erzurum'un Tekman, Erzurum Hava limanında 16, Erzurum'un Çat'ta 15, Kars'ın Selim, Ardahan'ın Damal, Erzurum'un Horasan, Kars Hava limanında 14, Kars merkezde 13, Ağrı, Erzurum merkez Yakutiye'de 12, Iğdır ve Erzincan'da 7 dereceyi buldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Sokak hayvanlarından görüntü

-Donan nehirden görüntü

-Buz sarkıtlarından görüntü

Kırağı tutan ağaç ve araçlardan görüntü

-Soğuk havada yürüyen vatandaşlardan görüntü

-Detay görüntüler

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI -/ ARDAHAN

====================================================

Bitlis 112 acil servisi kışa hazır

BİTLİS'te kar yağışı öncesi 112 Acil Komuta Merkezi 42 araç ve 180 personelle kış hazırlıklarını tamamlayarak göreve hazır hale getirildi.

Kış şartlarının zorlu geçtiği Bitlis'te 112 Acil Komuta Merkezi araçları ve çalışanlarıyla acil vakalara müdahale etmek için tüm hazırlıklarını tamamladı. Bitlis 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Mahmut Konya, tüm zorlu koşullara hazır olduklarını söyledi. Bitlis merkezde 4'ü paletli 42 ambulans, 2 UMKE aracı ve bir paletli kar aracı ile hastalara hizmet vereceklerini ifade eden Konya, Bitlis ve ilçelerinde 11 doktor olmak üzere 180 personelin hazır bulunduğunu ifade etti.

ASILSIZ İHBARLARA YASAL İŞLEM YAPILIYOR

112 olarak asılsız ihbarların kendilerini çok mesgul ettiğini belirten Başhekim Konya, "Kış döneminde asılsız ihbarlar artmaktadır. Karla kaplı yolların açılması için asılsız ihbarlar yapılmaktadır. Vatandaşların bu konuda hassasiyet göstermesini rica ediyoruz. Asılsız çağrılarla karşılaşan personellerimizin performanslarında düşüş yaşanmaktadır. Daha önce asılsız çağrı oranı yüzde 97 civarındaydı.Ama bu oran yapılan çalışmalar ve kamu spotlarıyla yüzde 25'e kadar düştü. Asılsız ihbarlar olmazsa vatandaşa daha iyi hizmet vereceğiz. Asılsız ihbarlar için savcılık aracılığıyla gerekli hukuki işlemleri başlatıyoruz"dedi.

ZORLU YOLCULUK DEĞİL, ASILSIZ İHBAR BİZİ YORUYOR

10 yıldır 112 Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan Zeynep Tan zorlu kış şartlarında bazen bir ihbara 24 saat sonra ulaşabildiklerin belirterek,"Biz bu zorlu koşullarda ihbarın yapıldığı yere gidiyoruz. Bazen bu yolculuğumuz 24 saat sürebiliyor. Ama gittiğimiz yerde hastanın iyileştiği yada hastaneye gelmek istemediği bize söyleniyor. Bu ihbarın asılsız olduğunu anlıyoruz. Bizi bu uzun ve zorlu yolculuk değil, gerekksiz yapılan ihbar yoruyor" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,-

=========================================================

Ördek avına gitti bataklığa saplandı

KONYA'da ördek avlamak için baraj gölüne giden Mehmet Emin Aydın av yapmak için girdiği suda bataklığa saplandı. Suyun içinde hareket ettikçe gömüldüğünü fark eden Aydın birlikte ava gittiği arkadaşının aracılığıyla yardım istedi. Baraja gelen itfaiye ekipleri Aydın'ı saplandığı yerden halat çekerek kurtardı.

Olay, saat 11.00 sıralarında Konya- Beyşehir karayolunun 20'inci kilometresinde bulunan Altın Apa Barajı'nda meydana geldi. Arkadaşıyla birlikte av yapmak için baraj gölüne gelen Mehmet Emin Aydın, ördek avlamak için suya girdi. Karadan yaklaşık 10 metre ilerledikten sonra bastığı yerin bataklık olduğunu fark eden Aydın, geri dönmek istedi. Ancak hareket ettikçe battığını anlayınca arkadaşından yardım istedi. Yapılan İhbar üzerine baraja gelen itfaiye ekipleri, çamura saplanan Mehmet Emin Aydın'ı kurtarmak için çalışma başlattı. İtfaiye ekiplerinin attığı halatı beline bağlayan Mehmet Emin Aydın, saplandığı bataklıktan halatla çekilerek kurtarıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------

-Cep telefonu ile çekilmiş olay yeri ve kurtarma görüntüleri

Haber: Hasan DÖNMEZ/KONYA,

================================

Bilecik'te cinsel taciz şüphelisi tutuklandı

BİLECİK'in Osmaneli ilçesinde 25 yaşındaki A.T. adlı kadına market içerisinde ve sokakta cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen 28 yaşındaki İ.C.Ç. tutuklandı.

Olay, geçen pazar günü saat 11.30 sıralarında Bilecik'in Osmaneli İlçesi'nde meydana geldi. İddialara göre İ.C.Ç., bir markette alışveriş yapmakta olan A.T.'ye iki kez yanlışlıkla çarpma bahanesiyle tacizde bulundu. İ.C.Ç., marketten çıkıp evine gitmekte olan A.T.'yi peşinden giderek önce sözle, ardından da elle taciz etti. Genç kadının bağırması üzerine çevrede bulunan vatandaşlar tarafından yakalanan İ.C.Ç., gelen polislere teslim edildi. İ.C.Ç. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Bilecik M Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Haber: OSMANELİ (Bilecik), -

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement