Büyük Önder Atatürk, Manisa'da anıldı - Son Dakika
Güncel

Büyük Önder Atatürk, Manisa'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Manisa'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2021 10:09  Güncelleme: 12:11

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında Manisa'nın ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Turgutlu 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı'nda düzenlenen anma törenine, Kaymakam Ali Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Biçer, Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halim Karaer, İlçe Emniyet Müdürü Harun Tutak, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 09: 05'te sirenlerin çalmasıyla ilçenin en işlek noktalarında vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Sürücüler araçlarından inerek saygı duruşuna katıldı.

Saruhanlı'da zeytin hasadı 09.05'te durdu

Saruhanlı ilçesinde bahçede zeytin hasadı yapan işçiler, saat 09.05'te işlerine ara verip, saygı duruşunda bulundu.

İşçiler, Atatürk'ü anmak için tören alanına gitmeye gerek olmadığını savunarak, "Atatürk, her yerde her zaman anılabilir. Çünkü Atatürk'ü kalbimizde yaşatıyoruz." dedi.

Sarıgöl

Sarıgöl'de Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi .Kaymakam Ali Arıkan, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk ve protokol üyelerinin katıldığı törende siren çalmasıyla saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu, bayraklar yarıya indirildi.

Sarıgöl Mimar Sinan İlkokulu sınıf öğretmeni Ali Şenyiğit ve öğrenciler tarafından oluşturulan Atatürk Köşesi, katılımcıların beğenisini kazandı.

Demirci

Demirci'de Atatürk anıtına çelenk sunumunun yapılmasının ardından Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezinde program düzenlendi.

Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkanı Selami Selçuk, kurum amirleri, öğretmenler ve vatandaşların katıldığı programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, Atatürk Oratoryosu ve Bir Ömrün Hikayesi isimli gösteriler sergilendi.

Kula

Program Yunus Emre Kent Meydanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Etkinlikler Yunus Emre Kültür Merkezinde, Fatih Ortaokulunun hazırladığı program ile devam etti.

Oratoryo, halk oyunu ve türkülerin söylenmesinin ardından Atatürk konulu kompozisyon, resim, ve şiir kategorilerinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kula Kaymakamı Kemal Duru kapanış konuşmasında, "Her 10 Kasım'da milletimizin içini bir hüzün kaplıyor. Nasıl kaplamasın ki? Bizlere bu cennet vatanı hediye etti. Vizyonuyla muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartmayı gündemde tutan ve onun için çalışan büyük bir liderdi." diye konuştu.

Programa katılan protokol üyeleri yarışmada dereceye giren resimleri inceledi.

Büyük Önder Atatürk, Manisa\'da anıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Büyük Önder Atatürk, Manisa'da anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement