Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devlet aklını tamamen yitirdiği görülen ve örgüt gibi davranan İsrail'in bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz." - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devlet aklını tamamen yitirdiği görülen ve örgüt gibi davranan İsrail'in bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devlet aklını tamamen yitirdiği görülen ve örgüt gibi davranan İsrail\'in bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Devlet aklını tamamen yitirdiği görülen ve örgüt gibi davranan İsrail'in bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz.

31.10.2023 19:37

'İSRAİL 25 GÜNDÜR DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yaşını Gazze'de ve Filistin'de kardeşlerimizin katliama uğradığı hüzünlü bir dönemde karşıladık. 7 Ekim'den bu yana Gazzeli kardeşlerimiz çok büyük bir zulme ve vahşete maruz bırakılıyor. Avrupa ve Amerika'nın koşulsuz desteğini arkasına alan İsrail yönetimi tam 25 gündür tüm dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işliyor. El Ehli  Hastanesinden sonra dün de Gazzeli kardeşlerimize hediyemiz olan Dostluk Hastanesi İsrail güçleri tarafından hedef alındı. Kanser hastalarını tedavi eden bu kritik sağlık kuruluşu İsrail barbarlığının en son kurbanı oldu. Kanser hastaları ilaca erişim imkanlarını yitirdi. Oysa savaşta bile hastanelere dokunulmaz. Hasta taşıyan ambulanslar vurulmaz. Bir ülkenin veya şehrin sağlık altyapısı çökertilmez. Örgütler ile devletler arasındaki en büyük fark işte budur. Devletler savaş hukukuna uymak da mükelleftir. Sadece bu saldırı bile tek başına İsrail'in hiçbir hak, hukuk ve insani değer tanımadığını ispata yeterlidir. İsrail'in doğrudan sivillere yönelik saldırıları sonucunda bugüne kadar çoğu bebek, çocuk ve kadın olmak üzere 8 bin 500 Filistinli şehit edildi. 21 binden fazla Filistinli kardeşimiz yaralandı" dedi.

'İSRAİL'İN BİR AN ÖNCE DURDURULMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUZ'

Erdoğan, Birleşmiş Milletler'e (BM) göre binden fazla cenazenin halen yıkıntıların altında olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yerlerinden edilenlerin sayısı 1 milyonu aştı. Gazze'deki binaların çok önemli bir kısmı yıkıldı veya tahrip oldu. Elektriği, suyu, yakıtı, gıdası 3 hafta önce kesilen Gazzeliler bir taraftan açlıkla diğer taraftan da ağır bombardımanla adeta kıyıma uğruyor. Demokrasi ve insan haklarının beşiği olma iddiasındaki ülkeler ise ne yazık ki bu kıyıma aleni destek veriyor. Türkiye olarak ilk günden bu yana sergilediğimiz insani, adaletli ve onurlu tavrı bugün de sürdürüyoruz. Sivillere yönelik eylemleri kabul etmediğimizin altını her fırsatta çiziyoruz. Daha fazla kan dökerek, daha fazla çocuk öldürerek, daha fazla hastane, okul, cami, kilise pazaryeri vurarak, Gazze'ye daha fazla bomba yağdırarak güvenliğin sağlanamayacağını ifade ediyoruz. Devlet aklını tamamen yitirdiği görülen ve örgüt gibi davranan İsrail'in bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz. Gazze'de işlenen savaş suçlarının faillerinin hukuk önünde hesap vermesi için görüşmelerimiz devam ediyor. Gazzeli mazlum ve masumların hakkını her platformda sonuna kadar savunacağız. Çatışmaların daha fazla büyümeden sona erdirilmesine dair politika önerilerimizi partimizin grup toplantısında paylaştık."

'VİCDAN SAHİBİ İNSANLAR GAZZELİ MAZLUMLAR İÇİN SOKAKLARA DÖKÜLDÜ'

Erdoğan, 28 Ekim tarihinde Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen Büyük Filistin Mitingi ile Gazzelilerin yanında olduklarını gösterdiklerini belirterek, "1,5 milyondan fazla insanımızın iştirak ettiği mitingimiz başta İsrail olmak üzere dünyanın birçok yerinde, çok yakından takip edildi. Mazlum ve mağdurların hamisi olan ülkemiz bu konudaki hassasiyetini hem de güçlü biçimde ortaya koydu. Pazar günü Londra'dan Paris'e, NewYork'tan Berlin'e, Pakistan'dan Lübnan'a kadar dünyanın farklı köşelerinde ahlak, vicdan ve haysiyet sahibi insanlar, Gazzeli mazlumlar için sokaklara döküldü. İsrail'le dayanışma adına sadece gösterileri değil Filistin bayrağını bile yasaklayan batılı ülkelerden yükselen bu tepkileri çok kıymetli buluyoruz. İstanbul'daki mitinge iştirak ederek Gazze için kıyama kalkan siyasi parti genel başkanlarına, sanatçılara, yabancı misafirlerimize ve 1,5 milyonu aşkın yürekli insanlara buradan tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

'GAZZELİ KARDEŞLERİMİZE TÜM İMKANLARIMIZLA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ'

Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 25'inci günün geride kaldığını hatırlatarak şöyle konuştu:

"Bu katliamın önüne geçilmesi en öncelikli meselemizdir. Bunun için evel emirde ateşkesin sağlanması ardından da kalıcı barışa giden yolun açılması gerekiyor. İlgili tüm tarafların iştirakleriyle düzenlenecek Filistin İsrail Uluslararası Barış Konferansı'nın bunun için en uygun platform olacağı kanaatindeyiz. Bölgedeki aktörlerin iş birliğinde yeni bir güvenlik mekanizmasının tesis edilmesini gerekli görüyoruz. Böyle bir adım atılması halinde Türkiye olarak sorumluluk almaya hazırız. Bizim amacımız bölgemizi içine sürüklendiği bu anafordan çıkarmaktır. Özellikle savaşı diplomatik yollarla sona erdirmek için çalışırken Gazzeli kardeşlerimize de tüm imkanlarımızla sahip çıkmaya devam ediyoruz. Mısır makamları ile koordinasyon içinde bugüne kadar 10 uçak dolusu yardım malzemesini El- Ariş Havalimanına sevk ettik. Aralarında doktorların, sağlıkçıların, AFAD, Kızılay, basın mensuplarının da olduğu 54 görevlimizin bölgeye intikalini sağladık. Ülkemizin gönderdiği ve bir kısmı Gazzeli kardeşlerimize ulaşan yardım malzemelerinin toplamı 213 tonu buldu. Daha fazla insani yardım türünün Refah Kapısı'ndan Gazze'ye girişine izin verildikçe biz de yardımlarımızı artıracağız. Refah kapısının açık tutulması hususunda uluslararası toplumun İsrail yönetimine baskı yapması önemlidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Devlet aklını tamamen yitirdiği görülen ve örgüt gibi davranan İsrail'in bir an önce durdurulması gerektiğine inanıyoruz.' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement