Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- KUMKAPI'DA GERİ GÖNDERME MERKEZİNDE OLAY ÇIKARAN YABANCILAR KAÇTI, POLİS ARKALARINDAN ATEŞ AÇTI (1)O ANLAR KAMERAYA YANSIDIHaber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHAKumkapı'da bulunan İl göç İdaresi'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'nde kalan yabancı uyruklular olay çıkardı.

19.11.2016 12:44

1- KUMKAPI'DA GERİ GÖNDERME MERKEZİNDE OLAY ÇIKARAN YABANCILAR KAÇTI, POLİS ARKALARINDAN ATEŞ AÇTI (1)

O ANLAR KAMERAYA YANSIDI

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Kumkapı'da bulunan İl göç İdaresi'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'nde kalan yabancı uyruklular olay çıkardı. Eşyaları ateşe verenlere polis müdahale etti. Ancak ilk müdahale yetersiz kalınca olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kapıyı kıran çok sayıda yabancı uyruklu koşarak kaçtı. Polis kaçanların arkasından havaya ateş açtı. O anlar kameraya yansıdı.

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri içeri girdi. Polisin önlemi devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

---------------

-AMATÖR KAMERA GÖRÜNTÜSÜ

-Yangından görüntü

-Kaçanlar

-Polisin ateş açması

-Detaylar

/////////////// AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Olay yeri

-Binadan yükselen duman

-İtfaiye, polis ve sağlık ekibi

-Çevik kuvvetin gelişi

-İçeri girmesi

-Toplanan vatandaşlar

-Detaylar

19.11.2016 - 12.29 Haber Kodu : 161119056

============================

2- BAKAN BOZDAĞ: KESİNLİKLE TECAVÜZCÜLERE AF GETİRİLMEMEKTEDİR

Haber: Özgür ALTUNCU/ İstanbul DHA

İstanbul'da düzenlenen NATO Parlamenter Asamblesi toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuk Parlamenterlerin sorularını yanıtladı. Bu sabahki oturumda İngiliz bir kadın parlamenter, Bakan Bozdağ'a tartışmalara neden olan " Ceza Muhakemesi Kanununu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'yla ilgili endişelerini dile getirdi.

"Biz kadınlar konusunda sizlerle aynı düşünüyoruz"diyen Bozdağ," Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir. Suçun unsurları değiştirilmemektedir. Cezada indirim yapılmamaktadır. Sadece bu alanda ortaya çıkan, bizim toplumumuzun bazı yerlerinde olan, gerçeklikten ortaya çıkan bu sorunu çözmeye yönelik adımdır"dedi.

KADINA KARŞI İŞLENEN SUÇLARI, AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI KAPSAMINA ALDIK

Kadının onurunu korumak ve toplum içinde daha aktif bir şekilde yer almasını sağlamak için AK Parti hükümetleri olarak büyük reformlar yaptıklarını söyleyen ve kadına karşı şiddeti önlemek için resen takip getirdiklerini söyleyen Bozdağ, " Davalar şikayetten vazgeçilmesiyle de bitmiyor. Eskiden şikayet ederse takip ediliyordu. Şimdi resen takip getirdik. Yani yoldan geçerken görüp biri ihbar ettiğinde de onlara işlem yapılıyor ve ceza alıyor. Bu bizim dönemimizde yapılan yeni bir düzenleme. Bu kadına karşı cinayetleri önlemek için de bizim hukukumuzda en ağır ceza, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıdır. Kadına karşı işlenen suçları, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kapsamına aldık. Töre saikiyle cinayetlerin işlenmesi durumunu da bu kapsama soktuk"diye konuştu.

TECAVÜZCÜYLE EVLENMEYİ ORTADAN KALDIRAN DÜZENLEMELER YAPTIK.

Eğitimi 12 yıl çıkardıklarını bunda da amaçlarından birini kız çocuklarının erken yaşta evlendirilmesine önlemek olduğunu söyleyen Bozdağ, "Çocuklara cinsel istismar suçunu önce 8 yıl, sonra da bunu 16 yıla çıkardık. Şuanda tartışmaların olduğu kanunda da, 12 yaşından küçük çocuklara karşı işlenmesi halinde 18 yıla cezayı çıkaran adım attık. Tecavüzcüyle evlenmeyi ortadan kaldıran düzenlemeler yaptık. Eski ceza kanununda vardı, bunları da biz tamamen ortadan kaldırdık"dedi.

TARTIŞILAN KANUN TASARISI

Sözü tartışmalar neden olan tasarıya getiren Bozdağ konuşmasını şöyle tamamladı: Bizim burada yaptığımız şey şu; Türk toplumunda evlilik yaşı, bizim kanunlarımıza göre 17 yaşından gün alan bir kişi, mahkeme karar verirse evlenebiliyor. 18 yaşından gün alan bir kişi de velisi mukafakat ederse evlenebiliyor. Bazı yerlerde, işte Roman vatandaşlarımız da daha yoğun olmak üzere, bu yaş altında aileler düğün yapıyorlar. Tören yapıyorlar. ve evlendiriylorlar. Bunu biz tazvip etmiyoruz. Bunu ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Yasalarımızı onun için de ağırlaştırdık. Ama böylede maalesef Türkiye'de yaşanan bir sıkıntı var. Sonuçta aileler baskı yapıyor. Bu kişileri evlendiriyor. Kanunumuza göre de 16 yıl hapis cezasını gerektirdiği için ceza alıyor. Erkek içerde. Kadın dışarda. Bunları bu evliliğe zorlayan anne baba da azmettirmekten ayrıca ceza alıyorlar. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Bunların çocukları da var. Biz bu mücadeleyi yapacağız ama ortada da böyle bir sorun var. Bu mücadeleye zarar vermeden, bu sorunu nasıl çözeriz ? Bizim yaptığımız şey o. Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir. suçun unsurları değiştirilmemektedir. Cezada indirim yapılmamaktadır. Sadece bu alanda ortaya çıkan bizim toplumumuzun bazı yerlerinde olan gerçeklikten ortaya çıkan bu sorunu çözmeye yönelik adımdır.

Görüntü Dökümü:

----------------

Bakan Bozdağ'ın açıklamaları

19.11.2016 - 12.03 Haber Kodu : 161119047

===============================

3- DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN ERMENİ MİLLETVEKİLİNE SERT TEPKİ

Haber: İhsan YALÇIN - İSTANBUL DHA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'da düzenlenen NATO PA 62. Genel Kurulu'nda konuştu. Çavuşoğlu'nun konuşmasının ardından soru cevap bölümünde söz alan Ermenistan Milletvekili Koryun Nahapetyan, Türkiye'ye yönelik suçlamalarda bulundu.

Nahapetyan'ın Türkiye'in DEAŞ'a destek verdiği yönündeki suçmalarına Bakan Çavuşoğlu sert tepki gösterdi.

Çavuşoğlu, "Değişik görüşlerimiz olabilir. Ama önce dürüst olmamız lazım. Hele siyasetçiysek çok dürüst olmalısınız. Maalesef Ermeni arkadaşlarımız hiç dürüst olmuyorlar. Nasıl söylersiniz DAEŞ'e destek verdiğimiz. Bugünü kadar hangi ülke Türkiye'nin öldürdüğü kadar DEAŞ teröristini öldürmüştür. Hiç de dürüst olmayan biçimde DEAŞ'a destek verdiğimizi söylüyorsunuz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Nahapetyan'ın açıklaması

-Çavuşoğlu'nun açıklaması

19.11.2016 - 12.09 Haber Kodu : 161119050

=========================

4- MALTEPE'DE POMPALI TÜFEKLE KUYUMCU SOYGUNU (2)

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Maltepe Zümrütevler'de kar maskeli ve pompalı tüfekli 3 kişi, kuyumcu dükkanını soyarak kaçtı. Soyguncuların yaklaşık 1 kilo altın ile bir miktar para aldığı belirtildi.

Soygun saat 10.00 sıralarında Zümrütevller mahallesi Çiğdem sokakta bulunan bir kuyumcuda gerçekleşti. Kar maskeli ve pompalı tüfekle gelen 3 soyguncu kuyumcuyu silah tehdidiyle etkisiz hale getirdikten sonra vitrindeki altınları ve bir miktar parayı aldı. Soyguncular geldikleri araçla kaçarken kuyumcu dükkanı sahibi, kaçan soyguncuların arkasından ateş açtı. Kuyumcunun ateş açması sonucu çevredeki 2 araçta hasar meydana geldi. Soygun ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler güvenlik şeridi çekerek çevrede kamera ve eşgal çalışması yaptı. Olay yeri inceleme ekipleri de içeride parmak izi ve boş kovanları inceledi.

Polis yaklaşık 1 kilo altın ve bir miktar para çalan soyguncuları yakalamak için operasyon başlattı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Kuyumcudan görüntü

-Polis ekiplerinin güvenlik şeridi çekmesi

-Görgü tanıkları ile röp

-Yerdeki boş kovanlar

-Araçlardaki mermi delikleri

-Araç sahipleri ile röp

-Yerdeki boş kovanlar

-Olay yeri inceleme ekiplerinin görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

19.11.2016 - 11.20 Haber Kodu : 161119032

19.11.2016 - 11.56 Haber Kodu : 161119045

=======================

5- İSTANBUL'DA FETÖ/ PDY SORUŞTURMALARINDA SON DURUM

İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından "FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü'ne" yönelik soruşturmar kapsamında şu ana kadar 53 dava açıldı.

Darbe girişimine ilişkin ölümle sonuçlanmayan soruşturmalarda ise sona yaklaşıldı.

Soruşturmalar kapsamında 2225 kişi tutuklandı.

Haber: Özden ATİK - Ümit TÜRK/ İstanbul, DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan Sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar koordinesinde yürütülen "FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü'ne" yönelik soruşturma kapsamında, bugüne kadar 53 kamu davası açıldı. Bu davalardan 43'ü İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 10'u ise İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanacak. Darbe girişimine ilişkin ise öncelikle ölümle sonuçlanmayan soruşturmalara davalar açılacak. Yıl sonuna kadar tüm soruşturmaların tamamlanması bekleniyor.

"FETÖ/ PDY Silahlı Terör Örgütü'ne" yönelik tüm soruşturmalar kapsamında aralarında asker, akademisyen, öğretim üyelerinin bulunduğu toplam 7 bin 277'i şüpheli hakkında işlem yapıldığı, 2 bin 225'inin tutuklandığı, bin 602 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildiği belirtildi.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak meydana gelen olaylarla ilgili tutuklu dağılımı şöyle:

-TRT binasının işgal edilmesi olayı 24'ü tutuklu, 26 şüpheli.

-TRT Ulus, Digitürk ve Vodafone binasının işgal edilmesi olayları 56'sı tutuklu 105 şüpheli.

-İMKB binasının işgal edilmesi olayı 11'i tutuklu, 13 şüpheli.

AK Parti İl Binası'nın işgal edilmesi olayı 11'i tutuklu 74 şüpheli.

- Taksim Bölgesi'nde meydana gelen olaylar 12'si tutuklu 86 şüpheli.

- Seyrantepe Bölgesi'nde meydana gelen olaylar 13'ü tutuklu 17şüpheli.

- Okmeydanı Bölgesi'nde meydana gelen olaylar 4'ü tutuklu 9 şüpheli.

- Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen olaylar 5'i tutuklu 6 şüpheli.

- Haliç Köprüsü'nde meydana gelen olaylarla ilgili 1'i tutuklu 24 şüpheli.

-15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Selimiye Kışlası, Telekom, Çengelköy, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kartal Köprüsü, Sabiha Gökçen Havalimanıve diğer yerlerde meydana gelen olaylar 706'sı tutuklu, 1103 şüpheli.

-Baştabya Kışlası, Atatürk Havalimanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Belediye Lojistik Destek Üssü, AKOM, Bayrampaşa Çevik Kuvvet, İstanbul Valiliği, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Hasdal Kışlası, Mahmutbey Gişeler, Esenler Birlik Köprüsü, CNN Binaları'nda meydana gelen olaylar 260'ı tutuklu 1200 şüpheli.

-Ankara ve İstanbul İlleri başta olmak üzere yurt geneli ile ilgili yürütülen "Abi-Abla" diye tabir edilen örgüt mensuplarıyla ilgili 201'i tutuklu, 304 şüpheli.

Bu soruşturmalar dışında, örgüt ile iltisaklı olduğu yönünde şüpheler bulunan akademisyenler, emniyet mensupları, gazeteciler gibi değişik meslek grupları ile ilgili soruşturmaların ise halen devam ettiği belirtildi.

=============================

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

6- DEV PROJENİN AÇILMASINA 30 GÜN KALDI

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL DHA)

Başbakan Binali Yıldırım'ın 20 Aralık'ta açılışını yapılacağını açıkladığı, Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından karayolu ile bağlayacak olan Avrasya Tüneli'nde sona yaklaşılıyor. Bir ay sonra ulaşıma açılacak projede çalışmalar tüm hızıyla sürerken, geçtiğimiz gün Samatya alt ve üst geçidi tamamlanarak hizmete alındı. Yenikapı'da yapımına devam edilen ve trafiği yerin altına alacak alt geçitte ise çalışmaları sürüyor.

BOĞAZIN 106 METRE ALTINDAN GEÇİYOR

Deniz altındaki tünel inşaatı tamamlanmasının ardından, karada devam eden bağlantı yollarlındaki çalışma da hummalı bir şekilde sürüyor. Göztepe- Kazlıçeşme arasında hizmet verecek projenin toplam uzunluğu 14,5 km iken bunun 5.4 kilometrelik bölümü deniz tabanı altında inşa edildi. Proje otomobillerin ve minibüslerin geçeceği 2'şer şeritli ve iki katlı tünelden oluşuyor. Köprünün deniz altındaki en derin bölümü deniz seviyesinden 106 metre olurken, bu noktada tünel deniz tabanın 55 metre altından ilerliyor.

KAVŞAKLAR BİR BİR HİZMETE ALINIYOR

Tünel inşaatının 22 Ağustos 2016 tarihinde tamamlanmasının ardından bağlantı yolları ve buralarda yapılacak araç ve yayalar için yapılan alt ve üst geçiş çalışmalarına hız verildi. Sarayburnu-Kazlıçeşme ile Harem-Göztepe arasında yer alan yaklaşım yolları genişletilerek kavşak, araç alt geçitleri ve yaya üst geçitleri inşa edildi. Pek çok noktada çalışmalar sona ererken Zeytinburnu, Yedikule, Samatya arasında ki bölüm daha önce hizmete alındı. Geçtiğimiz günlerde çalışmaları tamamlanan Samatya, alt ve üst geçidi de hizmete alınarak araçların kullanımına açıldı.

PROJENİN EN BÜYÜK KAVŞAĞI TAMAMLANMAK ÜZERE

Projenin en büyük kavşağı olan Yenikapı kavşağında çalışmalar sürüyor. Asfaltı dökülen ve sadece ince işlikleri kalan kavşak trafiği tamamen yerin altına alıyor. Kavşağın üst bölümü ise peyzaj düzenlemesi yapılarak sadece yaya trafiğine açılacak. Projenin bir çok yerinde ise "Avrasya Tüneli" tabelaları takıldı ancak açılışa kadar üzerleri kapatıldı.

AVRASYA TÜNELİNİNDE GÜVENLİK ÜST DÜZEYDE

Tünelde operasyon merkezi 24 saat boyunca tünelin güvenli çalışması, trafiğin kesintiye uğramadan akması için çalışacak. Her 600 metrede bir konumlanan emniyet şeritleri, alt ve üst katlar arasında geçişi sağlayan ve tünel boyunca uzanan acil tahliye sistemi ile güvenli bekleme alanları, anlık bilgi akışı için genel anons sistemi bulunacak. Ayrıca tünelde her noktasından erişilebilen haberleşme ve ihbar sistemi, tünelin her noktasının 7x24 izlendiği kapalı devre televizyon sistemi ve olay algılama sistemleri, yangına dayanıklı yüzey kaplaması, tünelin her noktasından rahatça erişilen özel yangın söndürme sistemleri bulunuyor. Tünel fay hatlarına yakınlığı nedeniyle richter ölçeğine göre 9 büyüklüğünde bir depreme dayanacak güçte yapıldı.

SADECE ARAÇLARA PARA ALINACAK

1 milyar 245 milyon 121 bin 188 ABD Dolarlık projeyi tamamlayacak firmalar, tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecek. Projenin İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergahta yolculuk süresi 100 dakikadan 15 dakikaya kadar indireceği belirtiliyor. Tünelden araç geçiş ücretleri açılış yılında tek yönde otomobiller için 4 Dolar artı KDV, minibüsler için ise 6 dolar artı KDV olacak. Sadece araç geçiş ücreti alınacak olan Avrasya Tüneli'nde otomobil içindeki yolcular için ödeme yapılmayacak.

Görüntü Dökümü:

------------

-Havadan görüntülerle Avrasya Tünelinde son durum

19.11.2016 - 11.03 Haber Kodu : 161119029_1

19.11.2016 - 11.05 Haber Kodu : 161119030_2-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement