Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

21 - BEYOĞLU'NDAKİ HOLLANDA KONSOLOSLUĞU ÇATISINA TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ.

12.03.2017 12:34

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 2

1 - BEYOĞLU'NDAKİ HOLLANDA KONSOLOSLUĞU ÇATISINA TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ.

Gönderdeki Hollanda bayrağını indirip yerine Türk bayrağını çeken kişinin kimliği ve akibetiyle ilgili açıklama yapılmadı

Haber/ Kamera: Hasan YILDIRIM, İstanbul DHA

Beyoğlu'ndaki Hollanda Başkonsolosluğu'nda hareketli anlar yaşandı. Konsolosluğun çatısındaki gönderde asılı bulunan Hollanda bayrağını indiren bir kişi yerine Türk bayrağını çekti. Konsosluk çatısında halen Türk Bayrağı dalgalanıyor. Kimliği açıklanmayan kişinin konsolosluğa nasıl girdiği, çatıya nasıl çıktığı ve akibetiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Konsolosluktan görüntü

Hollanda'da bayrağından görüntü

türk bayrağından görüntü

12.03.2017 - 12.20 Haber Kodu : 170312062

////////////////////////////////////////

2- AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI KAYA TÜRKİYE'DE...

Haber : Hüseyin Aslıyüce/ Kamera: İstanbul DHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kendisini taşıyan uçak ile Türkiye'ye geldi. Atatürk Havalimanı'na gelen Bakan Kaya'nın basın mensuplarına açıklama yapması bekleniyor.

/////////////////////////

3- İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU İSTANBUL'DA KONUŞTU (1)

Haber- Kamera: Ümit TÜRK/ İstanbul DHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Bakan Soylu'nun konuşması

Genel ve detaylar

12.03.2017 - 11.50 Haber Kodu : 170312058

///////////////////////////////////////////

4- (ÖZEL) FATİH TERİM'E, KIZINA VE DAMADINA HAKARETE DAVA AÇILDI…

Haber: Serpil KIRKESER/ İstanbul DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e, kızı Buse Terim Bahçekapılı ve damadı Volkan Bahçekapılı'ya sosyal paylaşım siteleri Instagram, Twitter ve Periscope üzerinden "hakaret" ve "tehdit" ettiği iddia edilen 5 kişiye dava açtı. Fatih Terim'in, kızının ve damadının uzlaşmayı kabul etmediği belirtilen iddianamede, 5 şüphelinin 1 yıl ile 7 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezaları istendi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR SUÇ DUYURUSUNA BULUNDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede müştekiler Fatih Terim, Buse Terim Bahçekapılı ve Volkan Bahçekapılı'nın Avukatı Rezan Epözdemir aracılığıyla suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. Suç duyurusunda 2016 Avrupa Şampiyonası'nda müşteki Fatih Terim'in yönetmiş olduğu ve Türk Milli Takım'ın oynamış olduğu her iki müsabakanın mağlubiyetle sonuçlandığı hatırlatıldı. Mağlubiyetin ardından Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı'nın İnstagram hesabından paylaştığı bir fotoğrafın altına şüpheli Anıl S., Ferhat Y. ve Mehmet A.Y.'nin hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu belirtildi. Şüpheli Ercan S.'nin de Periscope hesabından, şüpheli Selim E.'nin de twitter hesabından hakarette bulunulduğu suç duyurusunda anlatıldı.

ŞÜPHELİLERİN İFADESİ ALINDI

Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan savcılık şüphelilerin tek tek ifadesini aldı. Şüpheli Anıl S. ifadesinde, şikayete konu instagram hesabının kendisine ait olduğunu, hesabından müştekilere yönelik hakaret içerikli mesajlarları kendisinin paylaşmadığını, hesabını kapattığını belirterek suçlamayı reddetti. Şüpheli Ercan S. de periscope hesabının kendisine ait olmadığını belirterek suçlamaları reddetti. Şüpheli Ferhat Y. de hakaret teşkil eden mesajlar atmadığını, Buse Terim Bahçekapılı'ya özür mesajı attığını belirterek suçlamayı kabul etmedi.

"BİR SİNİRLE YAPILAN BİR YAZI OLDUĞUNDAN PİŞMANIM"

Şüpheli Mehmet A.Y.' de suçlamayı reddederken, şüpheli Selim E. ise şu savunmayı yaptı: Twitter hesabı bana aittir. Belirtilen tarihte Milli Takımın Avrupa Kupası maçı vardı. Milli takımın yenilmesi nedeniyle Buse Terim Bahçekapılı'nın kullandığını düşündüğüm hesaba Buse Terim Bahçekapılı'yı dahil etmeden Fatih Terim'in oyun sistemiyle alakalı bir cümle yazdım. Çok sinirli olduğumdan küfürlü bir cümle yazdığım doğrudur. Bir sinirle yapılan bir yazı olduğundan pişmanım." İddianamede, tarafların uzlaşmayı kabul etmediği de vurgulandı.

İSTENEN HAPİS CEZALARI

İddianamede "hakaret" suçundan Anıl S.'nin 1 yıldan 7 yıla, Mehmet A.Y.'nin 7 aydan 4 yıl 8 aya, Ferhat Y. ve Ercan S.'nin ise 3'er aydan 2 yıl 4'er aya kadar hapsi istendi. İddianmede Selim E.'nin "hakaret" ve "tehdit" suçundan ise 9 aydan 4 yıla kadar hapsi istendi. İddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. 5 şüpheli önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

/////////////////////////////////////

5- SİLİVRİ'DE İKİ AYRI FETÖ DAVASI YARIN BAŞLIYOR…

Haber: Özden ATİK/ İstanbul, DHA

15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Valiliği'ni işgale giden 90 asker ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne gitmekte olan 70'i Hava Harp Okulu öğrencisi 75 asker hakkında açılan iki ayrı dava yarın Silivri'de ayrı mahkemelerde görülecek. Aralarında Hava Harp Okulu öğrencilerinin 75 sanıklı dava, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Davada, darbe girişimi sırasında Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda kamp yapmakta olan 70 Hava Harp Okulu öğrencisi, bu öğrencilerden sorumlu 3 rütbeli komutan ile şoför olarak görev yapan 2 er "şüpheli" sıfatıyla yer alıyor.

Avea Genel Merkezi'ne takviye amacıyla gitmeyi hedefledikleri değerlendirilen 75 şüphelinin 3. Filo Kol Komutanı Yüzbaşı Mesut Metin Kazancı ile 3. Filo Takım Komutanları Teğmen Harun Ay ve Teğmen Burhanettin Koyuncu'nun emir-komutası altında araçlarla Yalova Hava Meydan Komutanlığı'ndan hareket ettikleri, henuüz Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne ulaşamadan Kavacık mevkisinde yakalandıkları belirtiliyor. Olay yerinde toplanan vatandaşların askeri personele yönelik tepkileri nedeniyle otobüsler içerisinde bulunan askeri personelin üstlerinde bulunan silah ve mühimmatlarla birlikte Ümraniye Çakmak Polis Merkezi Amirliği'ne intikal ettirildikleri anlatılıyor.

CEZA İSTEMLERİ

69 öğrenci ile 3 rütbelinin tutuklandığı belirtilen iddianamede, tüm şüphelilerin "Anayasal düzeni, TBMM'yi ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. 73 askerin "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar; 2 erin ise "Örgüte üye olmadan örgüt adına suç işlemek" suçundan 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapsi talep ediliyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'Nİ İŞGAL DAVASI 13. AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NDE

15 Temmuz darbe girişiminde 47. Motorlu Piyade Alayı'ndan, Kurmay Albay Nizamettin Aydın komutasında İstanbul Valiliği'ni işgale giden darbeci askerler hakkındaki ikinci dava ise, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İddianamede, darbeci askerlerin 22.30'da valiliğe gittikleri, ilk olarak Ankara Caddesi üzerindeki kapıda nöbetçi olan iki polis memurunun elinden silahlarını aldıkları belirtiliyor. Daha sonra darbeci askerlerin başında bulunan Nizamettin Aydın'ın 3 er ile birlikte valiliğin arka tarafında bulunan caminin kapısını kırarak valiliğe girdikleri anlatılıyor. Olayı haber alan İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cengiz Demircan'ın valilik binası önünde darbeci askerleri engellemeye çalıştığı, önce takviye ekip çağırdığı, daha sonra da tanıdığı bir esnafı cep telefonuyla arayarak toplayabildiği kadar vatandaşla valiliğe gelip darbeci askerler üzerinde psikolojik baskı kurmalarını istediği, halkın toplanması üzerine darbecilerin geri püskürtüldüğü anlatılıyor. Darbeci askerlerin geldikleri araçlara binerek valilikten ayrıldıkları ancak Haliç Köprüsü civarında polisler tarafından önleri kesilerek gözaltına alındıkları kaydediliyor.

CEZA İSTEMLERİ

Tüm şüphelilerin "Anayasal düzeni, TBMM'yi ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Bir kısım şüphelilerin ise "Örgüte üye olmadan örgüt adına suç işlemek" suçundan 5'er yıldan 10'ar yıla kadar hapsi talep ediliyor.

//////////////////////////////////////////

6- DÜŞEN HELİKOPTERDE HAYATINI KAYBEDENLERİN YAKINLARI ADLİ TIP KURUMU'NDA

Sinan BİLGİLİ, İstanbul DHA

Beylikdüzü'ndeki helikopter kazasında hayatını kaybeden Rus vatandaşlarının cenaze işlemleri Adli Tıp Kurumu'nda devam ediyor. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınları sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumuna gelerek DNA testi için kan örnekleri verdi. DNA işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazelerin teslim edileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yakınlarının Adli Tıp Kurumu'na girişi

-Aracın çıkışı

-Adli Tıp Kurumu

-Detaylar

12.03.2017 - 11.38 Haber Kodu : 170312057

////////////////////////////////////////

7- HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞU'NDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Haber- Kamera: Hasan YILDIRIM - Hakime TORUN/ İstanbul DHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na alınmaması gece boyunca Hollanda'nın Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Yaşanan protestolar nedeniyle Beyoğlu'ndaki Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde polisin güvenlik önlemleri arttı. Çevik Kuvvet ekipleri, Özel Harekat polisleri ve iki TOMA aracı da konsolosluk önünde güvenlik önlemi aldı. Konsolosluk önünde çelik bariyerler olduğu görüldü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

- İstiklal Caddesi'nden görüntü

-Polisin güvenlik önlemleri

-Hazır bekleyen TOMA'lar

-Hollanda Başkonsolosluğundan görüntü

-Hollanda Bayrağı'ndan görüntü

-Genel ve detaylar

12.03.2017 - 08.46 Haber Kodu : 170312030

////////////////////////////////

8 - YGS MARATONU BAŞLADI

SINAVA ALINMAYINCA GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN/ İstanbul DHA

Üniversiteye giriş sınavının birinci aşaması olan 2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) saat 10.00'da başladı.İstanbul'da adaylar, sınava girecekleri binanın kapısında, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için saat 09.00'da hazır bulundu. Beyazıt'ta bulunan İstanbul Üniversitesi'ne giden öğrenciler, kimlik kontrollerinin ardından salonlara alındı. Adaylar sınavda ter dökerken, aileler de dışarda heyecan yaşadı.Saat 10.00'da başlayan sınav 160 dakika sürecek.

GEÇ KALAN ÖĞRENCİ SINAVA ALINMADI

Bu sene ilk defa uygulanan 09.45'ten sonra gelen öğrencilerin sınavın yapılacağı binaya alınmaması kuralı nedeniyle geç kalan öğrenciler sınava giremedi. Dışarı çıkan bir kız öğrenci gözyaşları içinde annesine sarılarak "Almadılar anne. 45 geçiyordu almadılar" dedi. Kendilerini çeken basın mensuplarına tepki gösteren öğrenciyi yakınları teselli etti.

İLK KEZ UYGULANIYOR

Bu yıl ilk kez uygulanan düzenlemeye göre, adayların YGS başlamadan 15 dakika önce sınava gireceği binada olması gerekiyor. Bu uygulamaya göre adaylar, 10.00'da başlayacak oturum için 09.45'te sınav binasında bulunulmalı. Geç kalanlar YGS'ye alınmayacak.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Sınava giren öğrenciler

-Güvenlik görevlileri

-Sınava alınmayan öğrencilerin çıkışı

-Sınava alınmayan öğrenciler ile röp

-Bir kız öğrencinin ağlayarak çıkması

-Annesine sarılması

-Ağlaması

-Annesinin güvenlikle konuşması

-Sınava giren öğrencilerle röp.

-Genel ve detaylar

12.03.2017 - 10.57 Haber Kodu : 170312045

12.03.2017 - 11.03 Haber Kodu : 170312046

12.03.2017 - 11.16 Haber Kodu : 170312049

////////////////////

9- KARTAL'DA İKİ MİNİBÜS ÇARPIŞTI : 7 YARALI

Uğur AYAZSIN, İstanbulDHA

Kartal - Yakacık hattında çalışan 2 yolcu minibüsü çarpıştı. Kazada 7 kişi yaralandı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

olay yeri

12.03.2017 - 11.50 Haber Kodu : 170312060

////////////////////////////////////

10- HER GÖRDÜĞÜMDE ERKİN KORAY'IN ELİNİ ÖPERİM" DİYEN CAN GOX, SALONU DA SAHNEYİ DE DOLDURDU

İhsan DÖRTKARDEŞ/ İSTANBUL, -

Yaptığı müziği 'Anadolu Blues' olarak tanımlayan Can Gox, Avcılar'da verdiği konserde salonu tamamen doldururken, izleyicilerden bir bölümünü sahnede oturmaya davet etti. Gerçek ismi Can Göksun olan, sesinin benzetildiği Cem Karaca ve eserlerini seslendirdiği birçok sanatçıyı saygı ile andığını belirten Can Gox, Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Sahnesi'ni dolduran yaklaşık 400 hayranına konser verdi. Belediyenin kültür sanat etkinlikleri kapsamında ücretsiz konser veren sanatçı Neşet Ertaş, Cem Karaca, Esmeray, Tanju Okan, Barış Manço gibi bir döneme damgasını vuran sanatçıların sevilen şarkılarını söyledi. Can Gox, bir şarkısını söylediği Erkin Koray için, "Sözler çok güzel olmuş Erkin ağabeyimiz ne yaparsa zaten ona saygımız sonsuz peşinden gidiyoruz. Bizim burada olmamıza sebep, Erkin Koraylar'dır. Her gördüğümde elini öper, çantasını taşırım. Bu görev bize aittir, kimseye de bırakmayız" dedi. Programında bir ara gitar alıp İngilizce bir şarkı da söyleyen, arka sıralarda bulunan hayranlarından öne gelmelerini isteyen Can Gox, onların sahnede oturmalarına da izin verirken, gençlerin coşkusundan çok etkilendiğini, çağırdıklarında mutlaka geleceğini söyledi. Sanatçı 2 ay içerisinde 30 kilo zayıflayacağına dair hayranlarına söz verirken onlarla selfie çektirdi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Konseden görüntü

Genel ve detaylar

12.03.2017 - 10.13 Haber Kodu : 170312040

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement