Gündem / 22 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 22 Eylül 2016

Gündem / 22 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'deCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yahudi kurulus¸larının temsilcilerini kabul edecek, ABD'de yerles¸ik Tu¨rk STK'larınca du¨zenlenecek programa katılacak.

22.09.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yahudi kurulus¸larının temsilcilerini kabul edecek, ABD'de yerles¸ik Tu¨rk STK'larınca du¨zenlenecek programa katılacak.

Bloomberg CEO'su Michael Bloomberg'i kabul edecek Erdoğan, Michael Bloomberg tarafından du¨zenlenecek u¨st du¨zey ABD'li yatırımcılarla yuvarlak masa toplantısına iştirak edecek.

Erdoğan, ABD Mu¨slu¨man toplumu temsilcilerini kabul edecek, TURKEN Vakfı tarafından du¨zenlenecek gala yemegˆine katılacak.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dolmabahçe Sarayı'nda, "Sultan II. Abdülhamid Han Döneminden İzler Sergisi"nin açılışı ile TBMM Milli Saraylar tarafından düzenlenen "Doğumunun 174. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"na iştirak edecek.

(İstanbul/10.30/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek.

Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konut'ta Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı kabul edecek.

(Ankara/10.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Trabzon'un Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Giresun'un Eynesil, Görele ilçelerindeki sel bölgelerini ziyaret edecek.

(Trabzon/10.00/Giresun) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bitlis ve Muş'ta ziyaretlerde bulunacak, koordinasyon toplantılarına, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış programları ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenlerine iştirak edecek.

(Bitlis/10.00-12.45/Muş/15.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, basın mensuplarıyla bir araya geliyor.

(Konya/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelecek.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, eylül ayı tüketici güven endeksi ile yılın ikinci çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endeksini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- BM Genel Kurulu genel görüşmeleri devam ediyor.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York'ta, Suriye ve diğer bölgesel gelişmelerin ele alınacağı toplantılara katılacak.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Uluslararası Suriye Destek Grubu, BM Cenevre Ofisi'nde bir araya gelecek.

Toplantı sonrasında BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın yardımcısı Remzi Ezzeldin Remzi ve Danışmanı Jan Egeland basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Irak'ta temaslarda bulunacak.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler, muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek, ardından basın açıklaması yapacak.

Avcı, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'ndeki III. Uluslararası İstanbul Trienali'ni ziyaret edecek.

(Antalya/11.30/İstanbul/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tarihçi-yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Vefa Lisesi'nde "15 Temmuz" kitabına ilişkin söyleşi yapacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen "Şiirin Sultanları, Sultanların Şiirleri" sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde açılacak.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- "5.Uluslararası Klarnet Festivali" kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Kayahan anısına düzenlenecek "Ustaya Saygı Konseri"nde, Fettah Can, Gökhan Tepe, Gökhan Türkmen, Hakan Aysev, İpek Açar, İrem Derici, İskender Paydaş, Serkan Çağrı, Suat Suna, Yonca Lodi ve Zara, sanatçının eserlerini yorumlayacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. turu, yapılacak 8 karşılaşmayla tamamlanacak. (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- TV reklamlarındaki sahte ürünlere aldanmayın

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

"Reklamlara aldanıp 2 bin liralık cep telefonunu 300 liraya almak isteyenler dikkatli olmalı"

"Tüketicinin aldığı malı orijinal olduğunu sanarak alması, ancak orijinal çıkmaması, söz konusu malın anılan ayıplı olarak kabul edilmesi sonucunu doğuracaktır. Bu durumda tüketici, mağduriyeti için uyuşmazlık bedeline göre tüketici hakem heyetine ya da mahkemeye başvurabilir ve para iadesi de dahil 4 seçimlik hakkından birisini kullanabilir"

"Bugünlerde bakanlığımıza uydudan yayın yapan televizyon kanallarında yayınlanan 'Bul Kazan', 'Bil Kazan', 'Ara Kazan', 'Kazan Sana' ve benzeri isimli yarışma programları aracılığıyla dolandırıcılık yapıldığına ilişkin pek çok tüketici başvurusu ulaşmaktadır"

"Söz konusu televizyon kanallarının yayınlarında asıl sorumlular medya hizmet sağlayıcılar olup, TÜRKSAT, yayın lisansı olan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlara uydu iletim hizmeti vermekte ve yayın hizmetlerinin içeriği ile ilgili denetim yapmamaktadır"

"Yayınlanan ve herhangi bir hastalığı önlediği ya da tedavi ettiği iddiaları içeren reklam ve ilanlara itibar edilmemesi, tüketicilerin ekonomik çıkarları ve kamu sağlığı açısından büyük bir önem taşımaktadır"

(Eda Topcu/İstanbul)

2- Fırat Kalkanı Harekatı'nın bir aylık bilançosu

Türkiye-Suriye sınırında terör örgütlerinin tehditlerini bertaraf eden Fırat Kalkanı Harekatı, savaş yorgunu bölge halkının ülkesine güvenli şekilde dönmesini sağladı

Bir ayı dolduran harekatta yaklaşık bin 200 kilometrekare alan terör örgütlerinden büyük ölçüde temizlenirken, sınır hattı daha güvenli bir hale geldi

Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır hattını el yapımı patlayıcılardan temizlerken ilçenin elektrik, su, altyapı, temizlik ve sosyal donatıları Türkiye Cumhuriyetinin desteğiyle karşılandı

Harekatın sembol kenti Cerablus'un nüfusu, bir ayda 3 bin 500'den yaklaşık 25 bine yükseldi

TSK, terör örgütünden temizlenen bölgeye yöre halkının hızla dönüşünü sağlayan Fırat Kalkanı Harekatıyla, savaş ortamında kurduğu güvenli bölge sayesinde uluslararası arenada yeni bir model oluşturdu

Harekat kapsamında, operasyonun başından bu yana terör örgütlerine ait 900'ü aşkın hedefe bugüne kadar 4 bin dolayında atış yapıldı

(Mehmet Güldaş/Gaziantep)

3- Türk müteahhitlerden Kuveyt atağı

Türkiye-Kuveyt İş Konseyi Başkanı İbrahim Ekşi:

"Kuveyt'te 2020'ye kadarki süreçte 150 milyar dolara yakın altyapı ve üst yapı projesi var. Bunların hepsi Türk müteahhitlerinin yapabileceği işler"

"Şu ana kadar 6,5 milyar dolarlık işin imzası atılmış. Türk şirketlerinin 2020'ye kadar 10 milyar dolarlık proje daha üstleneceğine inanıyoruz. Yani şu ana kadar aldığımız işi 2 katına çıkaracağız"

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir:

"Türk firmalarının 150 milyar dolarlık iş potansiyelinden 2020'ye kadar en az 40 milyar dolarını üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu, kaybettiğimiz pazarların yerine geçebilir. Bize iyi bakan Kuveyt pazarında daha fazla iş üstleneceğiz"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement