Kahramanmaraş ve Manisa'da orman yangınına müdahaleler sürüyor! Yangınlar nedeniyle bazı mahalle ve köyler tahliye edildi - Son Dakika
Güncel

Kahramanmaraş ve Manisa'da orman yangınına müdahaleler sürüyor! Yangınlar nedeniyle bazı mahalle ve köyler tahliye edildi

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yangın söndürme çalışmaları kapsamında Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve jandarma da destek veriyor. Şu ana kadar yaklaşık 25 hektarlık alan zarar gördü. Yangın, ekiplerin zorlu mücadelesiyle kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

24.07.2023 23:26  Güncelleme: 01:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sıcaklıkları artmasıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında yangınları biri söndürülürken bir diğeri başlıyor. Kahramanmaraş, Manisa ve Antalya'da çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahale edilirken iki bölgeden de gelen görüntüler endişeleri artırdı. Rüzgarın ve engebeli şartların etkisiyle yayılan yangınlar nedeniyle bazı mahalle ve köyler boşaltıldı. Antalya'nın Kemer ilçesindeki yangında ise yerleşim yerleriyle birlikte hastane de tahliye edildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA ZAMANLA YARIŞ

Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu ilçesi Kabasakal Mahallesi mevkiinde saat 17.00'de çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları çerçevesinde Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve jandarma da destek veriyor.

Kahramanmaraş'ta orman yanına müdahaleler sürüyor

25 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği alanda şu ana kadar yaklaşık 25 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi. Yangına; 16 adet arazöz, 8 adet su tankı, 5 adet yer ekibi, 2 adet jandarma helikopteri, 4 adet orman bölge helikopteri, 2 adet dozer, 1 loader, 1 adet kepçe, 1 adet greyder ve 150 personel ile müdahale edilirken, arazinin engebeli olması ekipleri zorluyor.

Kahramanmaraş'ta orman yanına müdahaleler sürüyor

RÜZGARIN ETKİSİYLE YAYILIYOR

Seyrek orman yapısı ve sıklıkla otluk alana sahip bölgede rüzgarın da etkisiyle alevler farklı noktalardan yayılmaya devam ediyor. Ekipler yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

Kahramanmaraş'ta orman yanına müdahaleler sürüyor

MANİSA'DA DA YANGIN VAR

Manisa'nın Saruhanlı ilçesi Hatıplar Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye 10 uçak, 19 helikopter, 56 arazöz, 13 su ikmal aracı ve 5 dozer, Manisa ve İzmir büyükşehir belediyelerinden 18 itfaiye aracı, 13 su tankeri, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığından 16 TOMA, 8 iş makinesi, 4 ambulans sevk edildi.

Kahramanmaraş'ta orman yanına müdahaleler sürüyor

MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, yaptığı açıklamada, yangın nedeniyle Sarısığırlı Mahallesi'nin tahliye edildiğini, Sarıçam Mahallesi'nde ise tedbir alındığını, herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın olmadığını söyledi.

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTERLER DESTEK OLUYOR

Havanın kararmasıyla ekiplerin yangına havadan gece görüşü olan 4 helikopter ve arazözlerle karadan müdahalesi sürüyor. AA ekibi, yangında tahliye edilen ve 14 hane ile 3 hayvan damının yandığı Sarısığırlı Mahallesi'ndeki hasarı havadan görüntüledi.

Kahramanmaraş'ta orman yanına müdahaleler sürüyor

YANGIN EVLERE SIÇRADI

Sarısığırlı Mahallesi'ne gelerek incelemelerde bulunan Vali Yaşar Karadeniz, söndürme çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek, "İçinde bulunduğumuz Sarısığırlı Mahallemizde 14 ev, 3 de dam yangından etkilenmiş durumda. Ayrıca AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerimiz, sağlık, itfaiye ve jandarmadan 200'ün üzerinde personel şu anda söndürme çalışmalarına devam ediyor. Yangın Sarıçam mevkisinde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Diğer yönlerden kısmen kontrol altına alındı. Sarıçam bölgesini de kontrol altına aldıktan sonra artık soğutma ve söndürme çalışmalarına geçeceğiz. Yarından itibaren arkadaşlarımızda da hasar tespit çalışmalarına başlayacak." dedi.

Kahramanmaraş'ta orman yanına müdahaleler sürüyor

3 KÖY DAHA TAHLİYE HAZIRLIĞINDA

Yangında sadece Sarısığırlı Mahallesi'ni tahliye ettiklerine dikkati çeken Vali Karadeniz, şunları kaydetti: "3 köyümüz için daha tahliye hazırlığı yaptık ancak yangından tek etkilenen mahallemiz burası oldu. Tahliyeler için gerekli hazırlıklarımızı yaptık, milli eğitim müdürlüğümüzün yurtlarında ve kamu misafirhanelerimizde. Vatandaşlarımızın yine tercihi bu bölgede kalmaktan yana oldu. Daha çok yakınlarının yanında olmak istediler. Neticede her vatandaşımız için misafir edecek yerimiz var. Toplam 4 mahalleden 500 kişiyi tahliye edilecek şekilde hazırlığımızı yaptık. Dediğim gibi yangının seyrine göre bunları tahliye edip etmeme durumundayız. Şu anda hazırlık aşamasında ama henüz bu yangın bu mahalleler için tahdit oluşturmadığı için tahliye süreci başlamadı."

Karadeniz, yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemenin sürdüğünü sözlerine ekledi. Öte yandan Saruhanlı'daki yangından kaynaklanan yoğun duman İzmir'den de görüldü.

ANTALYA'DA EVLER VE HASTANE TAHLİYE EDİLDİ

Antalya'da Kemer'e bağlı Değirmendere Mahallesi'nde Kemer- Antalya karayolu kenarındaki ormanda saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle alevler bir anda yayıldı. Yerleşim yerleri ve karayolunun yakınındaki yangının söndürülmesi için bölgeye ekipler yönlendirildi. Yangına 15 arazöz, 8 su tankeri, 6 ilk müdahale aracının yanı sıra çok sayıda ekiple müdahale ediliyor. Bölgeye Antalya ve Kumluca'dan da takviye itfaiye ekipleri yönlendirildi. Hızla olay yerine ulaşan ekipler yangına müdahaleye başladı. Alevlerin tehdit ettiği çevredeki yerleşim yerleri de tedbir amacıyla boşaltıldı. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi.

Ciğerlerimiz yanıyor! Kahramanmaraş ve Manisa alevlere teslim, görüntüler endişe verici

KEMER DEVLET HASTANESİ TAHLİYE EDİLİYOR

Yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, alevlerin yaklaştığı yerleşim yerlerinin yanı sıra Kemer Devlet Hastanesi'nin de tamamen tahliye edilmesi kararlaştırıldı. Ekipler tahliye çalışmaları için harekete geçti. Yangın yerine yakın noktada bulunan bir akaryakıt istasyonunun etrafında da ekipler önlem aldı. Telsizden çok sayıya insan gücüne ihtiyaç olduğu çağrısı yapıldı. Ekipler, yangın söndürme çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Ciğerlerimiz yanıyor! Kahramanmaraş ve Manisa alevlere teslim, görüntüler endişe verici
Kahramanmaraş ve Manisa\'da orman yangınına müdahaleler sürüyor! Yangınlar nedeniyle bazı mahalle ve köyler tahliye edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kahramanmaraş ve Manisa'da orman yangınına müdahaleler sürüyor! Yangınlar nedeniyle bazı mahalle ve köyler tahliye edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • sait acar: Yangınlara dur demenin tek şartı,İDAM dır. 5 0 Yanıtla
  • mert çelik: hani idam sözü 2 0 Yanıtla
  • mert çelik: idam sozu ne oldu 2 0 Yanıtla

Advertisement