Kuvvetli Yağış ve Çığ Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Kuvvetli Yağış ve Çığ Uyarısı

Kuvvetli Yağış ve Çığ Uyarısı

Yurdun güney, batı ve kuzey kesimlerinde görülmesi beklenen yağışlar, özellikle Çorum, Muğla, Çanakkale ile Balıkesir'de etkili olacak.

09.02.2013 09:53  Güncelleme: 10:08

Yurdun güney, batı ve kuzey kesimlerinde görülmesi beklenen yağışlar, özellikle Çorum, Amasya, Tokat, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale ile Balıkesir'de etkili olacak Yurdun güney, batı ve kuzey kesimlerinde görülmesi beklenen yağışlar, özellikle Çorum, Amasya, Tokat, İzmir, Aydın, Muğla, Çanakkale ile Balıkesir'de etkili olacak. Hava sıcaklıklarında, önemli bir değişiklik beklenmezken, özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde görülecek olan yağışların, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişik beklenmezken, rüzgarın Türkiye genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi tahmin ediliyor. Yağışların, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beleniyor. Yetkililer yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısında bulundu.

-KUVVETLİ RÜZGAR VE BACA GAZI ZEHİRLENMESİ UYARISI-

Rüzgarın, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi beklenirken, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve baca gazı zehirlenmeleri) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

-BUZLANMA VE DON OLAYI-

Gece ve sabah saatlerinde, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğini duyuran meteoroloji yetkilileri, ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (13)

ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, batı çevreleri kısa süreli sağanak yağışlı. (12)

İZMİR: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. (13)

ADANA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (18)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (17)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu. (19)

VAN: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. (5)

ERZURUM: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesi bekleniyor. (1)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu. (13)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, İzmir, Aydın, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Zonguldak, Düzce, Bolu, Bartın ve Karabük çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin kısa süreli sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Orta Karadeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Elazığ, Erzincan ve Tunceli çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi görülmesi bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeniyle muhtemel çığ tehlikesine ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Kuvvetli Yağış ve Çığ Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement