Yazıcıoğlu'ndan Duygu Yüklü Çanakkale Şiiri - Son Dakika
Güncel

Yazıcıoğlu'ndan Duygu Yüklü Çanakkale Şiiri

Yazıcıoğlu\'ndan Duygu Yüklü Çanakkale Şiiri

AK Parti Ankara Milletvekili Aday Adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kapsamında şair Metin Köse ile seslendirdiği şiir sosyal medyada büyük yankı buldu

20.03.2015 11:37  Güncelleme: 11:42

Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Aday Adayı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde şehitlerin anısına şair Metin Köse ile seslendirdiği şiir sosyal medyada büyük yankı buldu.

Yazıcıoğlu, tüm Türkiye'de büyük şükran ve coşkuyla kutlanan Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü kapsamında hazırlanan video klipte şair Metin Köse ile seslendirme ve şiir düeti gerçekleştirdi. Şiiri resmi web sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yayımlayan Yazıcıoğlu, kısa zamanda çok sayıda olumlu tepkiyle karşılaştı.

Klibin karşılaştığı ilgiden büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, "Şiirin yayımlanmasının ardından çok güzel tepkilerle karşılaştım. Aslında bu olay bize Çanakkale'de yaşananların milli hafızamıza ne denli güçlü işlendiğini gösteriyor. Bu nedenle ben, Çanakkale'de 100 yıl önce yaşananların ülkemizin sadece geçmişine değil geleceğine de ışık tutan bir olay olduğuna inanıyorum. 100 değil, 1000 yıl geçse de kanla yazılan bu destanı bir hilal uğruna batan güneşleri millet olarak unutmadık, asla unutmayacağız" dedi.

-"Sırada 2023 var"

Kuruluşunun 100. yılı hedefiyle Türkiye'nin 2023'e emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

"Çanakkale'nin 100. yılı bizlere ecdadımızın canı pahasına bu topraklar için nasıl bir mücadele verdiğini hatırlatması açısından son derece önemliydi. Şimdi sırada bu ülkenin kurulmasının 100. yıldönümü olan 2023 var. Bizler, ecdadımızdan aldığımız bu yükü, başarıyla geleceğe taşıyacak ve yeni nesillere emaneti en iyi şekilde teslim edeceğiz. Bugün bir olarak, birlik olarak atacağımız her adım istiklalimizle istikbalimiz arasında kuracağımız köprünün temelleri olacak. İnanıyorum ki, kökü mazide gözü atide olan bir gençlik ülkemizi çok daha güçlü, mutlu ve refah içerisinde bir geleceğe taşıyacak."

Yazıcıoğlu ayrıca, şiiri seslendirmesi sırasında zorlanmadığını belirterek, "2000 yılında girdiğim yetenek sınavında en iyi erkek oyuncu olarak Bilkent Üniversitesi Sahne Sanatları Fakültesi'ni kazanmıştım. O nedenle bu tür projeler çok da yabancı olduğum bir durum değil. Şiiri okurken hiç zorlanmadım ancak bazen o anın verdiği duygu yoğunluğu ile boğazımın düğümlendiği anlar oldu" ifadesini kullandı.

-"Tepkiler beni çok mutlu etti"

Şiiri okuduktan sonra hazırlanan klibi resmi web sitesinde yayına aldıklarını anlatan Yazıcıoğlu, "Şiiri ayrıca sosyal medya hesaplarımızdan da yayımladık. Özellikle genç kardeşlerimizin tepkileri çok olumlu oldu. Ben de tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti Gençlik Kolları'nda Siyasi Hukuk İşleri Komisyonu'nda aldığı sorumlulukların yanı sıra Anayasa Referandum'u ve 2011 seçimlerinde de önemli görevler üstlenen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Ankara 1. Bölgeden AK Parti'nin Aday Adayı olarak çalışmalarına devam ediyor.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun seslendirdiği şiirin sözleri

Ben bir Çanakkale bilirim

Süngüsüyle göğe 'ya istiklal ya ölüm'

Mermisiyle denize 'Çanakkale Geçilmez' yazan

Vurulup tertemiz alnında uzanmış yatanlar bilirim

Daha 15'inde, 16'sında, 17'sinde

Anasının sabah uyandırmaya kıyamadığı delikanlılar bilirim

Batum'dan, Yemen'den, Mısır'dan yalınayak gelip

Bir dilim ekmek, bir tas kompostoyla çarpışanları bilirim

Siperlerde yarı beline kadar çamurda bekleyenler

Düşmana saldırmazsam anam hakkını helal etmez diyenler

Ben bir Çanakkale bilirim yürekleri titreten

250 okkalık top mermisini tek başına sırtlayan Seyid Onbaşı

Kopan bacağını kemeriyle bağlayıp çarpışan Ezineli Yahya Çavuş

Öldükten sonra bayrağı bırakmayan meçhul asker bilirim

Ben bir Çanakkale bilirim,

Bombasırtı, Kanlısırt, Conkbayırı, Kilitbahir, Seddülbahir'de

Şehit siperine şehit olmak için koşan Mehmetçikler bilirim

Yaralı düşmanı acı çekmesin diye düşmanın siperine kadar taşıyanlar bilerim

Tek bir neferi bile hayatta kalmayan Dünya'nın en kahraman alayı 57. Alayı bilirim

Asım'ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek,

Çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek

Ben bir Çanakkale bilirim

Çanakkale geçilmez diyen 250 bin Mehmetçiği

Peygamberimizin ağuşunu açıp beklediğini bilirim

Ölü sandığımız öldü sandığımız

Allah huzurundaki dirileri bilirim.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yazıcıoğlu'ndan Duygu Yüklü Çanakkale Şiiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement