Ata Sporu Güreş"Ten Dev Proje... - Son Dakika
Güncel

Ata Sporu Güreş"Ten Dev Proje...

"ata sporu güreş"ten dev proje... Türkiye Güreş Gederasyonu "YİBO"ları başlatıyor Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın: "2024 Olimpiyat Kadromuzu Hazırlıyoruz" ERCAN ATA-ANKARA / DHA Türkiye Güreş Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında hazırlanan protokol sonucu 35 ilde Yatılı İlk Öğretim Bölge Okulları (YİBO) Güreş Projesi 2016-2017 eğitim yılında hayata geçiriliyor.

14.01.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"ata sporu güreş"ten dev proje...

Türkiye Güreş Gederasyonu "YİBO"ları başlatıyor

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın: "2024 Olimpiyat Kadromuzu Hazırlıyoruz"

ERCAN ATA-ANKARA/ DHA

Türkiye Güreş Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında hazırlanan protokol sonucu 35 ilde Yatılı İlk Öğretim Bölge Okulları (YİBO) Güreş Projesi 2016-2017 eğitim yılında hayata geçiriliyor.

Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın yaptığı açıklamada; "Biz aylardır bu proje üzerinde çalışıyoruz. İnşallah, Bakanlıklarımız imzaladıktan ve onay verdikten sonra, 2016-2017 eğitim yılında bu dev projeyi başlatıyoruz"dedi

2024 Olimpiyat Kadromuzu Hazırlıyoruz diyen Başkan Aydın, projeyi şu şekilde anlattı: "Türk sporunun uluslararası arenada madalya avcısı olan, ATA sporu güreşin geleceğini sağlam temellere bağlamak adına geliştirdiğimiz bu proje için aylardır çalışıyorduk. Hazırlamış olduğumuz (YİBO) Yatılı İlk Öğretim Bölge Okulları Güreş Projesi 2016-2017 Eğitim Yılında Hayata Geçireceğiz. Bu konuda dosyalarımızı Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığına sunduk. İnşallah yakında sona geleceğiz. Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız ile ortak bu proje ile Türk sporumuza dev bir hizmet sunacağız. İlk etapta 35 ilimizi gezdik ve belirlediğimiz, özellikle kırsal bölgelerimizdeki bakanlığımıza bağlı yatılı okulları tesbit ettik. Bu yatılı okullarımızın bir çoğunun fiziki şartları projemize uygun ve eksikleri olan okullarda tamamlanmak üzere. 2016-2017 yılı eğitim yılında okullarımızda Güreş eğitimini faliyete geçireceğiz,"diye konuştu.

Okullarda derslik, yatakhane, spor salonu, sosyal faaliyetlerin yapılacağı alanlar ve yemekhane gibi hertürlü olanaklarımız mevcut diyen Aydın: "iki aşamalı olarak bu projeyi gerçekleştiriyoruz. İlk Öğretim çağının ilk dört yılında çocuklar aileleri ile kalacak. İkinci dört yılda ise, seçilen çocuklarımız yatılı eğitime alınacak ve Türk sporumuza kazandırılacak. Her okula ilk etapta 20'şer öğrenci alınacak ve 3 kız, 32 erkek okulumuzda eğitim ile sporu bir arada yürütecekler. Mayıs 2016 tarihinde taramalara başlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız her yıl okullarda belirlediğimiz çocuklar için %30'luk kontenjanı bizim için boş bırakacak. Bu okullara seçilen çocuklarımız, Türk güreşinin alt yapısı oluşturacaklar,"

YİBO'LARIN BAŞLATILACAĞI İLLER VE OKULLAR

Edirne, Isparta ve Afyon illerinde, Kız güreşi.

Erkekler:

Bursa Osmangazi, Turgut Yılmaz İpek yatılı bölge ortaokulu. Sivas Yıldızeli, Pamuk Pınar Kahramanmaraş, Alaaddin Özden Ören. Aksaray, Yavuz Sultan Selim. Mersin, İstemihan Talay. Afyon Merkez, 75. Yıl. Çorum, Yatılı Bölge Ortaokolu. Denizli Buldan, Ahmet Tuncay. Muğla Köyceğiz, İMKB. Karaman, Vali Hakkı Teke. Niğde Bor, 100. Yıl Yatılı Bölge Ortaokulu. Balıkesir, 125. Yıl İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu. Kayseri, Mehmet Tarman Ortaokulu. İzmir Kiraz, Türk Telekom. Samsun Kavak, Atatürk. Artvin, Mehmet Akif Ersoy. Tokat Turhal, Ali Şevki Erek. Antalya Kaş, Sütleğen. Sinop Türkeli, Gazi Mustafa Kemal Yatılı Bölge Ortaokulu. Sakarya Taraklı, Yatılı Bölge Ortaokulu. Trabzon Araklı, Bereketli Yatılı Bölge Ortaokulu. Kütahya, Yatılı Bölge Ortaokulu. Zonguldak Çaycuma, İsmail Hakkı Tonguç. Bolu Mudurnu, Mudurnu Ortaokulu. Adana, Fatih Yatılı Bölge Ortaokulu. Amasya Taşova, Yatılı Bölge Ortaokulu. Kastamonu Araç, Şehit Ünsal Yatılı Bölge Ortaokulu. Çankırı Yapraklı, Yatılı Bölge Ortaokulu. Ordu Akkuş, İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu. Kastamonu Taşköprü, Yatılı Bölge

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ata Sporu Güreş'Ten Dev Proje... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement