Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Karaisalı Platformu ile Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Kızıldağ Yaylası Şenlikleri kapsamındaki geleneksel güreşler, renkli görüntülere sahne oldu.

28.08.2012 14:18

//////////

hanımağa Gürkan

Karaisalı Platformu ile Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği Kızıldağ Yaylası Şenlikleri kapsamındaki geleneksel güreşler, renkli görüntülere sahne oldu. Milletvekili Gürkan, ağalık elbisesi giydikten sonra güreşleri izlemeye gelenleri selamladı. Gürkan'a, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Milletvekilleri Necdet Ünuvar, Ali Küçükaydın, M.Şükrü Erdinç, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zembilci, Karaisalı Kaymakamı Hidayet Sarı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Gençlik Spor il Müdürü F.Bayram Hadi, İl Kültür Müdür Vekili Nuh Yıldız ve Karaisalı Platformu üyeleri eşlik etti. Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından 'Asrın Güreşçisi' unvanına layık görülen Hamza Yerlikaya da güreş ağası seçilen Gürkan'ı kutladı.

Milletvekili Gürkan, er meydanında yaptığı konuşmada terör olayları nedeniyle, festivaldeki tüm eğlence programları iptal ettiklerini söyledi. Geleneksel 18.Kızıldağ Karakucak Güreşleri sonunda Tokatlı Kenan Gör Başpehlivan oldurken, Erzurumlu Serhat Binici ikinciliği, Kahramanmaraşlı Mustafa Özdemir üçüncülüğü ve Emrullah Döşlü ise dördüncülüğü elde etti.

ADANA,(DHA)

////////

Avukat Aydın Coşar vefat etti

ADANA Barosu'nda iki dönem başkanlık yapan, Coşar Hukuk Bürosu'nun kurucusu Avukat Aydın Coşar 71 yaşında vefat etti.

Adana Barosu'nda 1990-1994 yılları arasında iki dönem başkanlık yapan ünlü avukat Aydın Coşar, pankreas kanseri nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşama gözlerini yumdu. Uluslararası davalarda görev alan Aydın Coşar'ın cenazesinin 29 Ağustos'ta İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'nda kılınacak namazın ardından toprağa verileceği belirtildi.

Adana Baro Başkanı Aziz Erbek, meslek büyüğü Aydın Coşar'ın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirtip, "Aydın Coşar, avukatlık mesleğinde çok önemli bir isimdi. Mesleğe çok şey kazandırdığı inancındayım. Örnek olacak bir hukukçu, avukat idi. Allah rahmet eylesin" dedi.

ADANA, (DHA)

(28.08.2012)

//////////

Tapu işleri bir günde bitiyor

TAPU ve Kadastro 12. Bölge Müdürü Dr. Hakan Candan, Adana'da tapu işlemlerinin bir günde gerçekleştirilir hale geldiğini, ancak gelinen noktayı yeterli görmediklerini söyledi.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök'ün daveti üzerine Başkan Vekili Suat Öcal başkanlığında toplanan Adana Sanayi Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısına konuk olan Müdür Candan, Türkiye, bölge ve Adana'daki tapu kadastro çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Adana'da yılda yaklaşık 200 bin adet işlem yapıldığını ve bu hizmetlerden 700 bin kişinin yararlandığını ifade eden Candan, sanayici ve işadamlarına sunulan hizmet sayısının 15 bin olduğunu kaydetti.

Adana'daki tapu işlemleri için yapılan başvuruların yüzde 75'inin bir günde tamamlandığını anlatan Candan, yüzde 25'lik bölümün ise başvuru sahiplerinden kaynaklı nedenlerle yapılamadığını ifade etti.

Tapu ve kadastro hizmetlerinde 2023 yılı hedefleri ile uyumlu noktada olunmadığını vurgulayan Candan, hizmetlerin daha iyi noktalara getirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü anlattı. Candan, "Yetki belgeleri ve imza sirkülerinin tapu dairelerine gelmeden önce hazır hale getirilmesi, bu belgelerin e-devlet ortamından temin edilebilmesi için noterlerin ve ticaret sicil memurluklarının otomasyon sistemine geçişi yönünde adım atılması, randevu alınması hizmetlerde önemli iyileştirmeler sağlayacak" diye konuştu.

Candan, daha sonra ADASO Meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

ADANA,(DHA)

/////////////

Ceyhan'da uyuşturucu operasyonu

ADANA'nın Ceyhan ilçesinde jandarma ekipleri uyuşturucu tacirlerine yönelik iki ayrı operasyon gerçekleştirdi.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mustafa Kemal E'nin (28) Diyarbakır'ın Hani ilçesinden temin ettiği uyuşturucuyu Mersin'e götüreceği bilgisine ulaşınca çalışma başlattı. Jandarma, Mustafa Kemal E'nin kullandığı 34 HJ 8548 plakalı otomobili Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu Sirkeli Gişeleri yakınlarında kısa bir takip sonrasında durdurdu. Otomobilde yapılan aramada, poşetler içerisinde toplam 66 kilogram esrar ele geçirildi. Araç şoförü gözaltına alındı.

Jandarma ekipleri, ayrıca Sirkeli Gişeleri'nde yaptıkları yol kontrollerinde ise Nimetullah Ç. (67) yönetimindeki 34 COF 98 plakalı otomobilde yaptıkları aramada 61 kilogram esrar ele geçirdi. Nimetullah Ç. de gözaltına alındı.

Ele geçirilen uyuşturucuların piyasa değerinin yaklaşık 250 bin lira olduğu kaydedildi.

Şahin ÖZER/CEYHAN,(DHA)

(28.8.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

MKÜ'ye 3 uçak

HATAY Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. H. Salih Güder, İskenderun Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu bünyesinde kullanılmak üzere, her biri 300 bin avro değerindeki 3 uçak satın alınarak, yeni eğitim ve öğretim döneminde uçuş eğitimlerine başlanacağını açıkladı.

Konuyla ilgili ayrıntılı bir araştırma yaptıklarını ifade eden Rektör Güder "Ancak sadece uçağı satın almanız yetmiyor, yeterli miktarda yedek parça almanız gerekiyor. Üç uçak, yedek parçaları ve avadanlık setiyle birlikte 1.5 milyon avroya denk geliyor" dedi. Uçuş için ÇED raporunun önemli olduğuna dikkat çeken Güder, İskenderun Mühendislik Kampusu'ndaki pistte artık sivil havacılık faaliyeti yapmalarının mümkün olmadığının altını çizerek, şu bilgileri verdi:

"Uçuş eğitimlerini, tam olarak yerini, koordinat olarak söylemeyeyim ama İskenderun'da Üniversitemize tahsis edilmiş olan 675 dönümlük, üzerinde de çok güzel bir platonun olduğu, denizden oldukça yüksek mevkide güzel bir arazimiz var. Milli Emlak tarafından bize tahsis edilmiş, 10 yıldır bizim uhdemizde duruyor. Herhangi bir yapılaşma yok, çevresinde bir miktar tarım arazisi var, bizim palanımız orası, ancak bu bizim yönetim olarak planımız, araziyi teknik olarak fizibilite etmemiz gerekiyor."

Uçuş eğitiminde yer olarak önceliğin İskenderun olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Güder, Devlet Hava Meydanları ile görüşerek Antakya'daki resmi pistin bir bölümünü de eğitim amacıyla talep edeceklerini sözlerine ekledi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(28.8.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Anavarza'da kazı başlıyor

ADANA'nın Kozan ilçesindeki Anavarza antik kentinde arkeolojik kazı çalışmaları yapılacak. Kazı çalışmasını yürütecek olan Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Murat Durukan, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Genel Sekreteri Osman Arık ile birlikte Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan'ı makamında ziyaret etti. Doç. Dr. Murat Durukan ziyarette yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük kentlerinden olan Adana'da hem Çukurova, hem de Tüm Türkiye için önemli bir proje başlattıklarını söyledi. Durukan "Önümüzdeki günlerde başlayacak olan Anavarza antik kentindeki arkeolojik kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığının izni Adana Müzesi ve Mersin Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nün ortaklığıyla yürütülecek" dedi. Durukan, çalışmalarla Anavarza antik kentini bilim kültür ve turizm dünyasına kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Genel Sekreteri Osman Arık da "Anavarza, bölgenin en büyük antik kentlerinden birisi. Burayı kazmak ciddi bir zaman isteyen bir iş. Ancak bu kadar zamana tahammülümüz yok. Mersin Üniversitesi ile yürüttüğümüz projeyle, önümüzdeki gülerde ilk kazmayı vurmanın mutluluğunu yaşayacağız" diye konuştu.

Kozan Belediye Başkanı Özgan ise bu çalışmanın tamamlanmasıyla bölgenin önemli bir arkeoparka kavuşacağını kaydetti. Başkan Özgan, "Anadolu'da böyle yerlerin sayısı çok az. Yeni bir Efes, yeni bir Zeugma çıkacak oradan. Bu proje ile Anavarza dünyanın en büyük mozaik koleksiyonuna sahip bir bölge olur" dedi.

Eski Belediye Başkanlarından Ersan Arıkan'ın da bulunduğu ziyaret sonrasında Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, hakim Neşet Eren, Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen'in de katılımıyla Anavarza Antik Kenti'ne gidilerek incelemeler yapıldı.

KOZAN,(DHA)

////////////////

Köpekler kısırlaştırıldı, aşılandı ve sahiplendirildi

İSKENDERUN Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi'nde yılın ilk 7 ayında 428 köpeğin kısırlaştırılma ve aşılaması çalışmaları yapıldı. Bunlardan 209'u ise sahiplendirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren İskenderun Belediye Başkanı Dr Yusuf Civelek, bütün canlıların doğada yaşama hakları olduğu inancı ile Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi'nin hizmet verdiğini söyledi. Civelek " Yılın ilk 7 ayı içerisinde İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi'nde kısırlaştırılan ve bütün aşıları yapılan köpek sayısı 428 olarak gerçekleşirken, 209 adet köpek de sahiplendirilmiştir" dedi.

Sokak köpeklerinin çevreye zarar vermeden üremelerinin kontrol altına alınarak, doğada tek başına yaşayabilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını anlatan Başkan Civelek şöyle devam etti:

"İskenderun Belediyesi Hayvan Rehabilite ve Tedavi Merkezi'nin, geçtiğimiz yıl, yavrulu köpeklerin daha uygun ortamda barınmalarını sağlamak amacıyla ek binayla kapasitesi arttırılmış ve bina ayrıca bakımdan geçirilmişti. Yapılan çalışmalar sonunda, sokak köpeklerinin üremeleri belli ölçüde kontrol altına alınırken, sahiplendirilen köpek sayısında artış yaşandı. Geçtiğimiz dört yıldan bu yılın yedinci ayına kadr kısırlaştırılan aşılanan köpek sayısı 3 bin 433 tür, sahiplendirilen köpek sayısı ise 870'tir."

İSTEYENE AŞILI KÖPEK

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Veteriner Hekim Fevzi Özkan de isteyenlere merkezde aşıları yapılmış köpek verilebileceğini belirterek "Köpek beslemek isteyen hayvanseverlerimiz, bakabilecekleri ve uygun ortamlarının bulunması halinde bizlere müracat ederlerse onlara aşıları yapılmış kontrollü köpek verebiliriz" dedi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(28.8.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Patenciden kanser hastalarına destek

İRAN- AZERİ uyruklu Kanada vatandaşı Akbar İbrahimzade, kansere dikkat çekmek için patenle 6 bin 500 kilometre yol kat edecek. İbrahimzade, kanser hastaları için Ankara'dan başlattığı patenle Türkiye turu kapsamında Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir ve Kayseri'den sonra Osmaniye'ye geldi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce Cevdetiye Sporcu Eğitim Merkezin'de misafir edilen İbrahimzade, amacının hem dünya rekoru kırmak hem de Türkiye'deki kanser hastalarına bağış toplamak olduğunu belirtti. İbrahimzade, 3 ay sürecek proje kapsamında toplayacağı yardımları kanser hastaları için hizmet veren bir vakfa bağışlayacağını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Geçen yıl Japonya'da yaşanan tsunami felaketi için çıktığım 9 günlük turda 450 kilometre kat ederek topladığım yardımları Japonya'ya bağışlamıştım. Bu yıl da Türkiye için paten kayıyorum. Ankara'dan başlayıp Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege'ye geçeceğim turumu İstanbul'da tamamlayacağım. Toplamda 6 bin 500 kilometrelik yol yaparak yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyorum. Tur kapsamında ziyaret ettiğim ülke ve kentlerde fotoğraf ve görüntü çekiyorum. Türkiye turumda da ziyaret ettiğim kentlerdeki tarihi ve turistik mekanları 9 dilde yayın yapan 'patenciadam.com

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(28.8.2012 FOTOĞRAFLI)

////////////

Yatak limon 50 TL

MERSİN'den Ürgüp'deki doğal soğuk hava depolarına gönderilen limon stoklarındaki azalma nedeniyle yatak limonun fiyatı yükseldi. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Adnan Dölek, limon stokunun azalması nedeniyle yatak limonun sandığının 50 TL'ye yükseldiğini söyledi. Dölek, Mersin'de yılda 1.5 milyon ton limon üretimi yapıldığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Mersin ve özellikle Erdemli'nin en büyük geçim kaynakları arasında yer alan limon üretimi bu yıl üreticilerin yüzünü güldürdü. Gelecek yıl da aynı şekilde üreticinin yüzünü güldürecektir. Her yıl Mersin'den 120 bin ton limon Ürgüp ve Kapadokya'da bulunan doğal soğuk hava depolarına gönderilmektedir. Bu 120 bin tonun 60 bin tonu ihracata gidiyor, geri kalan kısmı ise iç piyasada tüketilmektedir. Bu yıl rekoltenin düşük olması ve kışın don olaylarının yaşanması nedeniyle şu anda soğuk hava depolarında bulunan limon stoku azaldı. Mersin'den giden 120 bin ton limondan sadece 60 bin ton limon kaldı. Geçtiğimiz aylarda özellikle Rusya, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Ortadoğu ülkelerine limon ihracatı yapıldı. Şu anda depolarda bulunan 60 bin ton limon ise iç piyasada eylül ayı sonuna kadar kalmayacaktır"

Mersin'de Mayer ve Enterdonat cinsi limon hasadının eylül ayının 2'nci haftasında başlayacağını ifade eden Dölek, "100 bin ton Mayer ve 200 bin ton Enterdonat cinsi limonun hasadı yapılacak. Bu yıl Mersin yöresinde limon rekoltesinin yüksek olacak. Çiftçinin artık limonla yüzü gülecek" diye konuştu.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ, (DHA)

(28.8.2012) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement