Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

1- NUMAN KURTULMUŞ: ( HÜSNÜ BOZKURT) GEREĞİNİ YAPIN DİSİPLİNE SEVK EDİNHaber - Kamera: Enver Alas, İSTANBUL / DHABaşbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Herhangi bir partinin...

07.04.2017 15:52

1- NUMAN KURTULMUŞ: ( HÜSNÜ BOZKURT) GEREĞİNİ YAPIN DİSİPLİNE SEVK EDİN

Haber - Kamera: Enver Alas, İSTANBUL/ DHA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Herhangi bir partinin içerisinde milletin bir grubuna karşı böylesine böylesine hadsiz bir laf söyleyene haddini bildirmek önce o partinin sorumluluğundadır. Bunun derhal düzeltilmesi lazım. Bunu nasıl düzelteceksiniz? Gereğini yapın disipline sevk edin" dedi.

Numan Kurtulmuş, Esenler'de 'Giyimkent Tekstilya Fuar Merkezi'nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Kurtulmuş, Türkiye'nin üretim gücünü artırmaya devam edeceklerini söyledi. Kurtulmuş, "Bir ülkenin esas gücü kendi üretim kabiliyetiyle ilgilidir. Üretime ve ihracata ve istihdama değer veren bir hükümetiz. Tekstil sektörü halen daha Türkiye'nin istihdamın motor gücüdür. Milli istihdam seferberliğine destek veren Giyimkent'teki işverenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"TÜRKİYE'NİN NELER KAZANACAĞINI BİRKAÇ SENE SONRA ÇOK DAHA İYİ BİR ŞEKİLDE GÖRECEĞİZ"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 16 Nisan'da yapılacak referanduma değinerek anayasa paketine ilişkin herkesten son bir haftayı iyi değerlendirmesini istedi. Türkiye'nin tarihi dönüm noktalarından birinden geçtiğini kaydeden Kurtulmuş, "16 Nisan'da bu anayasa paketinin halkın oylarıyla geçmesi ve yasalaşması sonucu Türkiye'nin neler kazanacağını inanın ki birkaç sene sonra çok daha iyi bir şekilde göreceğiz" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİNE "DENİZE DÖKERİZ" TEPKİSİ

Numan Kurtulmuş, konuşmasında CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Kurtulmuş, "16 Nisan'dan sonra 'Evet' çıkarsa 'Evet' diyenleri denize dökeceğiz demesini kabul etmek mümkün değildir.

Bizim Türkçe'mizde 'denize dökmek' diye bir tabir vardır. Başka bir ülkenin lugatında da olduğunu zannetmiyorum. 'Denize dökmek', bu milletin anti emperyalist karakterinin bir parçasıdır. Bu millet denize döker. Kimi döker? Bu ülkeyi işgale gelen emperyalistleri ve emperyalistlerin uşaklarını denize döker. Dün döktüğü gibi bugün de yarın da döker. Aynı bayrağın altında, aynı ezan seslerinin altında kahraman İzmirlilerin denize döktüğü gibi 15 Temmuz'da da bu kahraman milletin evlatları FETÖ artıklarını, emperyalist uşaklarını denize dökerek" şeklinde konuştu.

"GEREĞİNİ YAPIN, DİSİPLİNE SEVK EDİN"

"Bu milletvekili derhal Cumhuriyet Halk Partisi tarafından disipline sevk edilmelidir" diyen Kurtulmuş,  'Bunu tasvip etmiyoruz' demiş sayın Kılıçdaroğlu. Eyvallah...Bunu söylemiş ama yetmez. Herhangi bir partinin içerisinde milletin bir grubuna karşı böylesine böylesine hadsiz bir laf söyleyene haddini bildirmek önce o partinin sorumluluğundadır.  Bunu hergün söylemeye devam edeceğiz. Bunun derhal düzeltilmesi lazım. Bunu nasıl düzelteceksiniz? Gereğini yapın disipline sevk edin" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'a Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Cevizli tarafından günün anısına bir plaket takdim edildi. Numan Kurtulmuş, düzenlenen törende kurdeleyi keserek Giyimkent Tekstilya Daimi Fuar Merkezi'ni açtı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Numan Kurtulmuş'un salona girişi

-Protokol

-Numan Kurtulmuş'un açıklamaları

-Plaket verilmesi

-Genel ve detaylar

=============================

2- 13 BİN METRE YÜKSEKTE THY UÇAĞINDA DOĞDU

Haber-Kamera: Murat ÇAKIR-Faik KAPTAN/İSTANBUL,

Türk Hava Yolları'nın TK 538 sefer sayılı Konakri(Gine)-Ouagadougou(Burkina Faso)- İstanbul uçağında seyahat eden hamile kadın havada kabin ekibinin yardımıyla doğurdu.

Gine asıllı Fransız uyruklu hamile yolcu Diaby Nafi'nin uçak havalandıktan bir saat sonra Mali üzerinde doğum sancıları başladı. Bunun üzerine bu tür durumlara karşı eğitimini almış olan kabin memurları doğumun başlaması üzerine hemen hazırlıklara başladı. "Denizli" adlı Boeing 737-900 tipi uçakta Nafi bir kız bebek dünyaya getirdi. Kadiju adı verilen bebeğin ismi bir yolcu tarafından kulağına okunan ezanın ardından bebeğin kulağına okundu. Uçak. Burkina Faso'ya iniş yaparken sağlık ekipleri tarafından karşılanan ve hastaneye kaldırılan anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Uçuş ekibi 13 bin metre yükseklikte doğan bebekle hatıra fotoğrafı çektirdi. Doğum sonrası da ekip ve yolcular tarafından fotoğraflandı. Atatürk Havalimanı'na inen uçağın ekibi gazetecilere yaşadıkları mutlu olayı anlattılar.

Görüntü Dökümü:

------------

-Uçağın inişi

-Uçaktan inen yolcular

-Bir yolcunun doğumu ve yardım etmesini anlatması

-Uçağın içinde kokpit ve kabin ekibinin doğumu anlatması

07.04.2017 - 15.48 Haber Kodu : 170407133

=============================

2- DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ "İDLİB HUTBESİ"Nİ SULTANAHMET CAMİİ'NDE VERDİ.

İstanbul DHA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "İdlib" konulu cuma hutbesini Sultanahmet Camii'nde verdi.

Diyanet İşleri Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Cuma hutbesinin bu haftaki konusu "Zulüm ebedi değildir" olarak belirlendi. Hutbede  "Daha birkaç gün evvel Suriye'nin İdlib kentinde insaf ve vicdanı körelmemiş herkesin yüreğini derinden dağlayan bir katliama tanık olduk" denildi.

Hutbede,  "Bu katliamlar, bu kuralsız ve karanlık savaş bir gün elbet sona erecektir. Bizler biliyoruz ki masumların kanları üzerine kurulu hiçbir hükümranlık ayakta duramaz, duramayacaktır. Gözyaşı ve kanın eksik olmadığı bu coğrafyada Allah'ın izniyle bir gün adalet ve hakkaniyet yeniden hayat bulacaktır. Zalimler bu dünyada da ahirette de hak ettikleri cezayı göreceklerdir" ifadelerine yer verildi.

Görüntü Dökümü;

----------

-Görmez'in hutbe vermesi

07.04.2017 - 14.29 Haber Kodu : 170407103_

==================================

(ÖZEL)

3- OTEL ODASINDAN ŞOKE EDEN OLAY

2 gündür odasından çıkmayan üniversiteli, başından vurulmuş halde bulundu.

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,

Beyoğlu'nda tarihi bir otel odasında üniversite öğrencisi Barış Cırıklı (24) tüfekle başından vurulmuş halde bulundu.

Asmalı Mescit Mahallesi Meşrutiyet Caddesi üzerinde bulunan tarihi Büyük Londra Oteli'nde bir günlük oda kiralayan üniversite öğrencisi  Barış Cırıklı iki gün geçmesine rağmen odadan ayrılmayınca resepsiyon görevlisi odayı telefonla aradı. Telefona cevap verilmeyince otel personeli  kapıyı çaldı. Yine cevap alamayan otel çalışanları durumu polise bildirdi. Polis eşliğinde kapısı açılan odada Barış Cırıklı  başından vurulmuş halde bulundu. Genç öğrencinin yanında da  tüfek bulundu. Otele gelen Cumhuriyet savcısı ve polis ekipleri otel odasında incelmelerde bulundu. Barış Cırıklı'nın cesedi Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Cırıklı için ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenilirken polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------

-Otel önündeki polis ekipleri

-Polisin otele girişi

-Olay yeri inceleme polislerinin otele girişi

-Savcının otele girişi

-Olay yeri inceleme ekibinin delil torbaları ile çıkmaları

-Polisin elinde sarılı halde otomobile götürdüğü tüfek

-Cenazenin otelden çıkarılması

-Cenaze aracına alınması

-Genel ve detay görüntüler

-Fotoğraflar

07.04.2017 - 15.17 Haber Kodu : 170407124_

============================

4- GENÇ MÜHENDİSİN KATİL ZANLISI GÖZALTINA ALINDI

Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

Kartal'da bir GSM operatöründe bilgisayar mühendisi olarak çalışan 36 yaşındaki Volkan Karadeli'yi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen  M.A. (17),  gözaltına alındı.

GENÇ MÜHENDİS EVİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞ OLARAK BULUNMUŞTU

Kartal, Yukarı Mahalle Bayır Sokak'ta  3 Mart 2017'de  bir GSM operatöründe bilgisayar mühendisi olarak çalışan Volkan Karadeli, işe gelmeyince evine giden arkadaşları tarafından bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Volkan Karadeli'nin sırtından ve kollarından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlenirken, kapıda bir zorlama izi bulunamamıştı.

KATİL GÜVENLİK KAMERALARINA YAKALANDI

Olaydan sonra harekete geçen polis cinayetin işlendiği ev ve çevresindeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Görüntülerde saat 04.00 sıralarında bir kişinin yaya olarak binanın bulunduğu sokağa, daha sonra da Volkan Karadeli'nin bulunduğu daireye girdiği belirlendi. Görüntülerdeki kişinin aynı gün 3,5  saat sonra sabaha karşı saat 07.30 sıralarında binadan hızlı adımlarla ayrıldığı tespit edildi.

İNTERNETTEN TANIŞMIŞLAR

Polis yaptığı çalışmalarda görüntülerdeki kişinin kimliği belirlendi. Görüntülerdeki şüphelinin, öldürdüğü Volkan Karadeli'yle bir yıl önce  internet üzerinden tanışarak arkadaş oldukları belirlendi. Olay gecesi Volkan Karadeli'nin doğumgünü olduğu ve evde kutlama yapıldığı öğrenildi.

ŞÜPHELİNİN İZİ ADANA'DA BULUNDU

Olaydan  sonra ortadan kaybolduğu anlaşılan şüphelinin izi Adana'nın Seyhan ilçesinde bulundu. Polis düzenlediği baskında 17 yaşındaki şüpheli M.A.'yı gözaltına aldı. Şüpheliyle birlikte öldürülen Volkan Karadeli'nin bilgisayarı ve sırt çantası ele geçirildi.

İstanbul'a getirilen şüpheli M.A., Üsküdar Çocuk Şube Müdürlüğünde gözaltına alındı. Burada işlmeleri tamamlanan M.A., daha sonra Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Yapılan soruşturmada Volkan Karadeli ile şüpheli M.A. arasında bilinmeyen bir sebeple tartışma çıktığı ardından cinayet olayının meydana geldiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Güvenlik kamerasına yansıyan zanlı

-Zanlının adliyeye sevki

07.04.2017 - 15.50 Haber Kodu : 170407134

================================

5- YENİKAPI'DA CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANIN KATILACAĞI MİTİNG İÇİN SON HAZIRLIKLAR

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla yarın yapılacak olan miting öncesinde Yenikapı miting alanında son hazırlıklar yapılıyor.

En son geçtiğimiz yıl 7 Ağutos'ta 'Yenikapı Mitingin'e ev sahipliği yapan alana 16 metre yüksekliğinde, 95 metre eninde ve 600 metrekare alana sahip dev bir sahne kuruldu. Sahnenin kurulumunda 22 kişi görev aldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın dev posterlerinin asıldığı alana 17 dev ekran ekranın kurulum işlemleri sürüyor. Kurulan ekranların daha önceki mitinglere göre daha büyük olduğu görüldü.

BİNLERCE SU GETİRİLDİ

Alana cumartesi günü yapılacak mitingde dağıtılmak üzere  binlerce şişesu getirildi.  Miting alanı demir bariyerle kapatılırken, alan giriş çıkışlarda güvenlik kontrolü için x-ray cihazlarının bulunduğu kapıların yapıldığı görüldü. Alan hazırlıkları görüntülemek için gelen basın mensuplarının kullanması için canlı yayın araçları da kuruldu.

PROTOKOL TRİBÜNÜ OLMAYACAK

Mitingde protokol tribünü uygulamasının yapılmayacak, bunun yerine sahnenin sol tarafı protokol, şehit yakınları, gaziler ve engelli vatandaşlar için ayrılacak. Miting alanında ise 5 bin polisin görev yapması bekleniyor.  Sağlık personel ve ambulansların da miting sırasında hazır bulacağı alanda hazırlık çalışmalarında sona gelindi.

TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

Yarın saart 16.00'da gerçekleştirilecek miting ve pazar günü saat 15.00'da gerçekleştirilecek MHP mitingi için Yenikapı'daki alana giden bazı yollar ve Avrasya tüneli trafiğe kapatılacak. Trafiğe kapatılacak yolla ve alternatif güzergahlar şöyle:

Sahil Kennedy Caddesi Taşhanlar Varyant ile Kumkapı Audi önü (Sirkeci istikameti),

Namık Kemal Caddesi,

Mustafa Kemal Paşa Caddesi,

10. Yıl Caddesinden Sahil Güneye Dönüşler,

10. Yıl Caddesi Belgradkapı ile Sahil Kenedy Caddesi arası,

Atatürk Bulvarı Pertevniyal Lisesinden Yenikapı istikameti,

Org. Nafiz Gürman Caddesinden sahile katılım,

Avrasya Tüneli iki yönlü olarak trafiğe kapatılacaktır.

ALTERNATİF GÜZERGAHLAR

D-100 Kuzey Güney Yol,

Hal Yolu Kuzey - Güney Yol,

Havuzlu Kavşak - Atatürk Havalimanı Caddesi - Basın Ekspres Yolu,

Ataköy Sahil - Adnan Kahveci Bulvarı,

Ataköy Sahil Strazburg Caddesi - Ataköy Bulvarı,

Bakırköy Taşhanlar Köprü - Ekrem Kurt Bulvarı,

Vatan Caddesi,

Millet Caddesi,

Avrasya Tünelini kullanmak isteyen sürücüler, Dr. Eyüp Aksoy Caddesini takiben, Nuh Kuyusu Caddesini takiben, Mahir İz Caddesinden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü istikametine yönlendirilecek, ayrıca Harem arabalı vapur iskelesine yönlendirilecek.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Miting alanından görüntüler

Suların görüntüsü

Muhabir anonsu

Çalışmalardan görüntüler

Canlı yayın aracının görüntüsü

Muhabir anonsu

Sahnenin görüntüsü

Muhabir anonsu

Demir bariyerlerin görüntüsü

Girişi-çıkış kapılarının görüntüsü

Trafiğe kapatılan Kennedy Caddesi Sirkeci yönü

Avrasya Tüneli tabelası

Trafiğe kapatılacak Atatürk Bulvarı Pertevniyal Lisesi Yenikapı yönü

Detaylar

==========================

6- BAKIRKÖY CEZAEVİ ÖNÜNDE EYLEM

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA

Halkların Demokratik Kongresi (HDK),  cezaevlerinde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek için Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi Kurumu önünde eylem yaptı. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da katıldı.

Bazı tutuklu ve hükümlülerin 50 günü geçen açlık grevinde olduğunu söyleyen Kaya, "Şu anda onlarca insanımız cezaevlerinde 50 günü geçen açlık grevlerine devam ediyor. Her türlü acı, sıkıntı ve baskıya rağmen hem zindanlardaki hem açık hava cezaevine dönüşen ülkemizdeki insanlarımızın yaşam hakkına sonuna kadar sahip çıkacağız ve mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit ise "Bizler aynı zamanda bütün sağlık örgütlerinin yaptıkları çağrılara ses verilmesini düşünüyoruz. Şu anda cezaevinde açlık grevinde olanların sağlık kontrolünün  yapılması ve gerekli tıbbi desteğin yapılmasının altını çiziyoruz. Siyasi tutsakların talepleri taleplerimizdir. Yasalar çerçevesinde çok kolay karşılanabilecek taleplerdir" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Gruptan görüntü

-Kaya'nın konuşması

-Koçyiğit'in konuşması

-Pankart ve sloganlar

-Detaylar

07.04.2017 - 14.17 Haber Kodu : 170407101

==============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement