Dha Yurt Bülteni- 14 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni- 14

Başbakan Yıldırım: Kimin, ne söylediğinin önemi yok (3)İKİ DÜĞÜNE KATILDI, ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİBaşbakan Binali Yıldırım, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu...

05.08.2017 23:56

Başbakan Yıldırım: Kimin, ne söylediğinin önemi yok (3)

İKİ DÜĞÜNE KATILDI, ŞEHİT AİLESİNİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Binali Yıldırım, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve beraberindekiler Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın oğlu Burak Aydın ile İşadamı Ünal Karaca'nın kızı Kübra Karaca'nın düğün törenine katıldı. Başbakan Yıldırım ve 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çiftin nikah şahitliğini yaptı. Düğüne basın mensupları alınmadı.

Başbakan Binali Yıldırım, nikah şahitliklerini yaptığı Burak Aydın-Kübra Karaca çiftine nasihatte bulundu. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın kıydığı nikahın ardından evlilik cüzdanı, teslim etmesi için 11'uncu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e uzatıldı. Gül, Başbakanın söyleyecekleri olabileceğini belirterek mikrofonu Yıldırım'a uzattı. Başbakan Yıldırım genç çifte nasihatlerde bulunarak "Gençler Burak ve Kübra. Evlilik Aşık Veysel'in de dediği gibi uzun ince bir yol. Hemen öyle telaşlanmayın. Bu yolları sizin için Ulaştırma Bakanımız uzun duble yol haline getirdi. Burada işiniz kolay olacak. Ama zaman zaman da tabii ki zorluklarınız olacak. Zorlukları paylaşıp, azaltacaksınız. Mutlulukları da paylaşıp, arttıracaksınız. Bir ömür boyu sevgi ile, samimiyet ile, sadakat ile bu yolculuğu sürdüreceksiniz. Değerli misafirler, biz evlatlarımızın tahtını yaparız da bahtını yapamayız. Rabbimiz bu iki gencimizin bahtını açık etsin. Şimdi Burak, evliliğin sırrı nedir biliyor musun. İtaat et, rahat et. Kübra sen de havaya girme hemen. Sen de 'peki' demesini bileceksin. Birisi hiddetlenince diğeri 'peki' diyecek. Gül gibi geçinip gideceksiniz. Sayın 11'inci Cumhurbaşkanımız da az önce bahsetti. Cumhurbaşkanımızın gittiği nikahlarda nasihatleri var. Gidemediklerinde de bizi görevlendiriyor. Biz aynı nasihati tekrar ediyoruz. Bunu da anlatırken Beypazarlı ihtiyar bir hacı amcanın tekerlemesi var. Onu kullanıyoruz. 'Bir olur, galip olur, iki olur, rakip olur, üç olur, denge olur, dört olur, gerisi Allah kerim.' Bütün bu nasihatleri yaptıktan sonra benim burada görevin bitiyor. Darısı tüm bekarların başına olsun" dedi.

Daha sonra Abdullah Gül, Yıldırım'ın sözlerinden sonra geriye söyleyecek söz kalmadığını belirterek, "Güzel bir aile olun, örnek olun, güzel çocuklarınız olsun, çok olsun. Siz ne kadar mutlu olursanız, aileniz de o kadar mutlu olacaklardır. Nüfus cüzdanı her zaman gelinlere verilir" dedi, cüzdanı geline teslim etti.

Başbakan Yıldırım ardından Erzincan Refahiye'den akrabası olduğu öğrenilen Mehmet Çakıcı ve Merve Vural çiftinin kentteki bir düğün salonunda gerçekleştirilen düğününe katıldı.

Yıldırım, son olarak 1 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan jandarma uzman çavuş Erkan Sakal'ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Ziyaretin ardından Başbakan Binali Yıldırım, karayolu ile memleketi Erzincan'a gitmek üzere kentten ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Düğünden görüntüler (Amatör kamera)

-Başbakanın sözleri

-Şehit ailesi evini ziyaret

-Detaylar

Haber-Kamera: SİVAS, DHA

========================================================

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: "Türkiye son derece güvenli bir yerdir"

ÇANAKKALE'nin Eceabat İlçesi'nde Gaziantep'in Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Şahinbey Parkı'nın açılış törenine katılmak üzere ilçeye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da yayınlanan bir dergiye verdiği röportajla ilgili olarak, "Türkiye son derece güvenli bir yerdir. Herhangi bir şekilde Türkiye'yi güvensiz olarak tanımlamak büyük bir talihsizliktir ve büyük bir haksızlıktır. Türkiye'nin her şehri; İstanbul'u, Antalya'sı, Çanakkale'si en az Berlin kadar, en az Paris kadar, en az Londra kadar güvenlidir" dedi. Kurtulmuş'un bu sözlerinin ardından kısa bir süre sonra CHP Basın Birimi konuyla ilgili açıklama yaparak Kılıçdaroğlu'nun söylediği iddia edilen sözleri yalanladı.

Çanakkale'nin Eceabat İlçesi Belediyesi ile Gaziantep'in Şahinbey İlçe Belediyesi'nin kardeş kent protokolü kapsamında Eceabat İlçesi'ne Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Parkı yaptırıldı. Açılış töreni için ilçeye gelen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş açılış töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Almanya'da yayınlanan bir dergiye verdiği röportajda söylediği iddia edilen 'Türkiye'de Alman tatilcilerin can ve mal güvenliğinin garantisi yoktur' sözlerini değerlendirdi. Epeydir Türkiye'ye karşı yurtdışında olumsuz algı operasyonunun devam ettiğini söyleyen Numan Kurtulmuş, "Herhangi bir şekilde Türkiye'yi güvensiz olarak tanımlamak büyük bir talihsizliktir ve büyük bir haksızlıktır. Türkiye bunu hak etmiyor. Hele Türkiye'nin içerisinden bu sözlerin söylenmesi doğru değildir. Türkiye'nin her şehri; İstanbul'u, Antalya'sı, Çanakkale'si en az Berlin kadar, en az Paris kadar, en az Londra kadar güvenlidir. Bu sözlerin düzeltilmesi lazım. Doğru sözler değildir. Gerçeği yansıtmıyor. Hele hele Türkiye'de ana muhalefetin başında olan kişinin böyle bir ifadede bulunması doğru değildir. Siyaseten de doğru değildir. Evet muhalefet partileri zaman zaman iktidara karşı sözler söyler bunları anlayışla karşılarız, ama Türkiye'ye karşı yapılan algı operasyonunun bir parçası olmasını asla tasvip etmek mümkün değil. Ben dün Doğubayazıt'taydım. Ahmed-i Hani Kültür ve Sanat Festivali dolayısıyla oradaydık ve orada barış içerisinde büyük bir şenlik havası içerisinde Ahmed-i Hani Kültür festivalini yaptık. Kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdik. Doğubayazıt'ta sokaklarda halkımızla beraber dolaştık. Oturduk, çay ve kahve içtik. Yani Türkiye'nin her yeri güvenliklidir. Türkiye'nin her yerinde insanlar huzur içerisinde dolaşabilirler. Ha, terör saldırıları derseniz kusura bakmayın. Dünya'nın her yerinde hain terör örgütleri bir takım dış güçlerin maşaları olarak icrayı sanat eyliyorlar. İcrayı faaliyette bulunuyorlar. Terör örgütlerine karşı herkesin içeride iktidarla muhalefetle, dışarıda bütün ülkelerin siyasetçileriyle tek yumruk olarak durmamız lazım. Terör örgütleri nerede hangi terör saldırısında bulunuyorlarsa bu bütün insanlığa karşı yapılmış olan bir suçtur. Buna karşı hep beraber duralım. Ama Türkiye güvensizdir diyerek başkalarının ekmeğine yağ sürmek Türkiye'ye haksızlıktır. Bunu kabul etmek mümkün değil" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un gazatacilere yaptığı değerlendirmenin ardından CHP Basın Birimi konuyla ilgili açıklama yaptı. CHP'den yapılan açıklamada: "Alman Focus Dergisi'nde bugün Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na atfen yer alan 'CHP lideri Alman turistleri uyardı' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Haber için tekzip gönderilmiş, gerekli süreçler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Şahinbey Parkından görüntü

Numan kurtulmuş açıklamasından görüntü

Törenden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ/ ECEABAT (Çanakkale),

===========================================

Kadınlar şalvar, giyip sahaya çıktı

BURSA'nın Orhaneli İlçesi'nde 'topuklu kramponlar' projesi kapsamında kadınlar şalvar giyip, sahaya çıkarak dostluk maçı yaptı. Renkli görüntülere sahne olan maçtan elde edilen gelirler, engelliler için kurulacak atölyeye bağışlanacak.

Bursa'da daha önce kanser hastası 3 çocuklu bir anneye yardım sağlamak amacıyla 'Topuklu Krampolar' projesi kapsamında maçlar düzenleyen bir grup gönüllü kadın, bu kez de Orhaneli Belediyesi'nin evsahipliğinde düzenlenen engellilere atölye kurmak için ilçedeki kadınlarla sahaya çıktı. Her iki takımın oyuncularının yöreye özgü şalvarlarla çıktığı maçın galibi 6-2'lik skorla Orhanelili kadınlar oldu.

BÜYÜK ALKIŞ ALDILAR

Belediyeye ait halı sahada düzenlenen karşılaşmaya ilçe halkı da yoğun ilgi gösterdi. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun başlama vuruşu yaptığı maçta kadınların mücadelesi alkış aldı. Maç sonrası kupalarını Başkan Tatlıoğlu'nun elinden alan kazanan takım, birincilik kupasını konuk takıma hediye etti.

ANLAMLI BİR PROJE

Başkan Tatlıoğlu, engellilere sosyal projelere önem verdiklerini vurgularken, projenin öncüleri Semra Teke ve Sibel Kavçin'e teşekkür ederek, "Çok anlamlı bir projeye imza attılar. Bu karşılaşmadan elde edilecek gelirle atölye kurmayı hedefliyoruz" dedi.

Her insanın bir engelli adayı olduğunu söyleyen Semra Teke ise, "Biz her türlü sosyal sorumluluk projelerinin yanındayız" diye konuştu. Sibel Kavçin de projelerinin devam edeceğini belirtti.

Görüntü Dökümü;

---------------------------

-Kadınların halı saha maçından görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Gürkan DURAL/BURSA, -

=======================================

Takla atan otomobilin sürücüsü yaralandı

MANiSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, kontrolden çıkıp takla atan otomobilin sürücüsü 26 yaşındaki Fatma Adalı yaralandı.

Kaza, saat 20.30 sıralarında İzmir-Ankara karayolu Eski Garaj Kavşağı yakınlarında meydana geldi. İzmir'den Ankara yönüne giden Fatma Adalı yönetimindeki 45 N 3341 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp takla attı. Orta refüjdeki ağacı devirerek karşı şeride geçen otomobil ters döndü.

Kazada araç içerisinde sıkışan Adalı, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Adalı, ambulansla Turgutlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Takla atan otomobilden görüntü

Yaralı sürücü Fatma Adalı'nın ambulansa bindirilmesinden görüntü

Kaza yerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ/ TURGUTLU (Manisa),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni- 14 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement