Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-18

Dha Yurt Bülteni-18

FETÖ'den tutuklanan vali yardımcısının eşi de tutuklandıDİYARBAKIR'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 Temmuz'da gözaltına alınan ve dün tutuklanan Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir'in eşi Neslihan Gökdemir de tutuklandı.

18.07.2017 22:05

FETÖ'den tutuklanan vali yardımcısının eşi de tutuklandı

DİYARBAKIR'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 15 Temmuz'da gözaltına alınan ve dün tutuklanan Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir'in eşi Neslihan Gökdemir de tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında eşi Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir'le birlikte geçen 15 Temmuz'da uçakla Ankara dönüşünde havaalanında gözaltına alınan Neslihan Gökdemir, emniyetteki işlemleri tamamlanması ardından  akşam saatlerinde adliyeye sevkedildi. Savcılıktaki sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarılan Neslihan Gökdemir, ifadesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber: DİYARBAKIR,

==================================================

Nusaybin'de harfiyat çalışmasında el yapımı patlayıcı bulundu

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan konut alanındaki hafriyat çalışması sırasında bulunan 2 mutfak tüpüne tuzaklanmış el patlayıcı ve mühimmat kontrollü bir şekilde imha edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, sokağa çıkma yasağının kısmen devam ettiği Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla olmak üzere 6 mahallede el yapımı patlayıcı arama, bulma ve imha çalışması sürüyor. 6 mahallede İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda 12 kilogramlık 2 mutfak tüpüne tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve 2 adet mühimmat bulundu. El yapımı patlayıcı, Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Zeynelabidin Mahallesi'nde  bomba uzmanı tarafından kontrollü şekilde imha edildi. Kontrollü olarak yapılan imha sırasında 3 ayrı patlama sesi duyuldu. Şiddeli patlama sesi, ilçe geneli hissedilirken, kısa süreli paniğe yolaçtı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-İmha anı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin),

==================================================

Hero yazılı tişört giyen üniversite öğrencisi gözaltına alındı

BİLECİK'te Türkçesi 'kahraman' anlamına gelen üzerinde İngilizce 'HERO' yazılı tişört giyen üniversite öğrencisi Ramazan Öztürk çarşı merkezinde gezerken polis tarafından gözaltına alındı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ramazan Öztürk arkadaşlarıyla beraber çarşıda gezerken tişörtündeki 'Hero' yazısı yüzünden bir anda terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sorgusu yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ramazan Öztürk'ün babası Eyüp Öztürk bu durum karşısında şaşkınlığını dile getirirken bu tişörtlerin yasak olduğunu bilmediklerini oğlunun bu tişörtü aylardan beri giydiğini kendisinin de, oğlunun da  FETÖ ile hiçbir alakasının olmadığını söyledi. Emniyete bilgi almak ve oğlunu görmek için gittiği fakat oğlunu göstermediklerini, durumu hakkında bilgi de vermediklerini sadece bu tişörtlerin yasak olduğunu ve savcının tutuklama talimatı bulunduğunu söylediklerini iddia etti. Öztürk, "Madem bu tişörtler yasak o zaman yetkililer neden vatandaşları uyarmadı, hiçbir basın kuruluşunda yasak olduğuna dair haber görmedik, yasak olduğunu bilseydik oğlum bu tişörtü de kesinlikle giymezdi. Bizim  FETÖ ile bir alakamız yokturö dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik FETÖ mensuplarının suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın sanıklardan astsubay Gökhan Güçlü, üzerinde "Hero" yazan tişörtle duruşmaya girmişti. Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nce, yaşanan tartışma üzerine Cumhuriyet başsavcılıklarına, FETÖ/PDY üyesi tutukluların davaları etkilemeye yönelik mesajlar içeren kıyafetlerinin toplatılmasıyla ilgili genelge gönderilmişti. Emniyet yetkilileri ise bu tişörtlerin FETÖ terör örgütü reklamını ve propagandası yapmaya yönelik olduğu ve bu tişörtlerin satışının yasaklandığını belirttiler.

Haber: Cafer ELMAS/BİLECİK,

==================================================

Minareye çıkıp atlayacağını söyledi, eşi barışma sözü verince indi

ŞANLIURFA'da cami minaresine çıkıp atlayacağını söyleyen 42 yaşındaki Hasan Savli, olay yerine yalın ayak gelen dini nikahlı eşi Halime Er'in barışma sözü vermesi üzerine intihar girişiminden vazgeçti.

Olay, akşam saatlerinde mekez Karaköprü İlçesi'nin Şenevler Mahallesi'nde meydana geldi. İşsiz olduğu belirtilen Hasan Savli, dini nikahlı eşi Halime Er'in kendisinden ayrılması üzerine Resul-i Ekrem Cami'nin minaresine çıktı. Savli, Halime Er'in kendisini affetmemesi durumunda aşağıya atacağını söyledi. Minaredeki Savli'yi görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarla olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ise atlama ihtimaline karşı branda açtı.

Savli'yi ikna etmek için müzakerece bir polis görevlendirerek minareye çıktı. Bu sırada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki sığınma evine yerleşen Halime Er, 2 çocuğuyla olay yerine yalın ayak geldi. Minaredeki nikahsız eşi Savli'ye aşağıya inmesi için sık sık 'Seni seviyorum' diye bağırdı. Halime Er, çocuklarıyla birlikte bir daha kendisinden ayrılmayacağına dair söz vermesi üzerine ikna olan Hasan Savli, ikna olup polisler eşliğinde minareden indirildi. Savli, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Olay yerinde toplanan kalabalık

Minareden kendisini sarkıtan Hasan Savli

Halime Er ve çocukları minaredeki Hasan Salvi'ye seslenmesi

İkna olan Savli polisler eşliğinde aşağıya indirilmesi

Hasan Savli barıştığı eşine Şeriat için kapanmasını istemesi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA,

==================================================

Boşanma aşamasında olduğu eşinin aracına sahte bomba düzeneği yerleştirdi

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde fabrikada işçi olarak çalışan Yeliz Ö.'nün kullandığı otomobilin altında bomba düzeneği bulununca polis alarma geçti. Fünye ile patlatılan ve sahte olduğu ortaya çıkan düzeneğin, Yeliz Ö.'nün boşanma aşamasında olduğu kocası Sezai Ö. tarafından kokutmak amaçlı konulduğu tespit edildi.

Ereğli Demir Çelik Fabrikası'nda (ERDEMİR) işçi Yeliz Ö., mesai bitiminin ardından 06 YA 7417 plakalı otomobiline binerek fabrikadan çıktı. Ana yola doğru ilerleyen Yeliz Ö.'nün kullandığı otomobilin altında bomba düzeneği olduğunu fark edenler, aracı durdurdu. Otomobilinden inen Yeliz Ö., aracın altında sarkan kablolar ve boruya sarılan pil görünce çevredekilerle birlikte kaçtı. Haber verilmesiyle gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanı özel kıyafetlerini giyerek aracın yanına gitti. İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük'te çalışmaları yönetti. Çevrede toplananlar, cep telefonlarıyla polisin çalışmasını görüntülemeye çalıştı. Bir süre sonra bomba imha uzmanı, bomba düzeneğini fünye ile patlattı. Yapılan incelemede düzeneğin sahte olduğu anlaşıldı.

EŞİ SAHTE BOMBA DÜZENEĞİ KOYMUŞ

Yeliz Ö., polise eşi Sezai Ö. ile boşanma aşamasında olduklarını anlattı.  Bunun üzerine aynı fabrikada işçi olan eşi Sezai Ö.'nün ifadesine başvuruldu. Sezai Ö., boşanma aşamasında oldukları eşini korkutmak için sahte bomba düzeneği hazırlayarak aracının altına koyduğunu söyledi. Gözaltına alınan Sezai Ö.'nün emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

-Polisin güvenlik önlemi alması

-Bomba düzeneği bulunan araç

-Bomba düzeneğinden görüntü

-Polisin fünye ile patlatması

-Yeliz Ö.'den görüntü

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=====================================================

Batman Çayı'nda iki genç kayboldu

BATMAN'da balık avlamak için Batman Çayı'na giden kuzen oldukları belirtilen 2 kişi, akıntıya kapılarak kayboldu. 2 kuzeni arama, kurtarma çalışmaları balıkçılar tarafından sürdürülüyor.

Batman-Diyarbakır yolu köprüsü altından geçen Batman Çayı'nda 15 yaşındaki Ercan Eripek, 17 yaşındaki Serkan Kurun ve 16 Emrullah Eripek isimli kuzenler bugün balık avlamaya gitti. Bir süre çayda balık avlayan 3 kuzen, bir anda suyun akıntısına kaptıldı. Kuzenlerden Emrullah Eripek, yoğun uğraşlar sonucu kendini kurtarırken, Ercan Eripek ve Serkan Kurun, Batman Çayı'nda kayboldu.

Boğulmaktan son anda kurtulan Emrullah Eripek'in haber verdiği çevredekilerin olayı polis ve sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Profesyonel kurtarma ekipleri olmayınca nehirde kaybolan iki kuzeni yerel yüzücülerin oluşturduğu bir grup tarafından arama çalışmaları başlattıldı. Suda kaybolan Ercan Eripek'in babası Osman Eripek,  profesyonel arama ekiplerinin olmamasına tepki göstererek, "Saatlerdir çayda boğulan iki genci bulamıyoruz. Yerel yücüzüler daldı, ancak henüz bulamadılar. Bitlis- Tatvan'dan profesyonel dalış yapan polisleri bekliyoruz. Bu Batman için büyük bir ayıptır" dedi.

2 kuzenin Batman Çayı'ndaki arama çalışmaları için profesyonel ekibin gelmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Çaydan görüntü

-Çayda iki kuzeni arayan yüzücüler

-Baba ile röportaj

-Ambulanslar görüntüsü

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera:  Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN,

=================================================

Bodrum'un klasik müzik festivali başlıyor

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen ve 26 Temmuz'da başlayacak olan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin programı, bugün düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde bu yıl 14. kez gerçekleşecek Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali nedeniyle Bodrum Hakan Aykan Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya festivali sanat danışmanı ve devlet sanatçısı Gülsin Onay, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Uludağ Premium Sorumlusu Ceylin Erbak Aytekin katıldı. Festivalin sanat danışmanı Onay, bu yılda taşta, suda ve kumda olmak üzere üç ayrı konseptte gerçekleşecek festivalin etkinlilerini tanıttı. Onay, "Klasik müzik konserleri, "Taşta" başlığı altında 25 asırlık tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nda müzikseverleri bekliyor olacak. Son iki yıldır festival bünyesinde gerçekleşen "Suda" ve "Kumda" konserleri ise Gümüşlük Sahili'nde izleyici ile buluşacak. Piyanist Eren Levendoğlu'nun ise sanat yönetmenliğini yaptığı festivalde bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Norveç, İtalya, Fransa, Küba, Rusya ve Güney Afrika'dan gelecek müzisyen konuklar, 6 hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde 15 ana konser verecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü konukları ağırlayacak festivalin yabancısı olmayan sempatik Fransız kemancı Gilles Apap'ın gerçekleştireceği açılış konserinde akordeon ustası Myriam Lafargue de sanatçıya eşlik edecek. Festivalin yaratıcısı Piyanist Eren Levendoğlu, viyolonselci Dilbağ Tokay'la antik taş ocağında sahne alırken; yine aynı sahnede Begoa Ensemble, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallottini, Kübalı piyanist Mauricio Vallina, Brezilyalı piyano virtüözü Egberto Gismonti ve flütçüler Bülent Evcil ve Raffaele Trevisani performans sergileyecek ve daha bir çok sanatçı klasik müzikseverler ile buluşacak. Festivalin kapanış konserini ise 4 Eylül'de ben gerçekleştireceğiz" dedi.

GENÇ PİYANİSTLER AHMED ADNAN SAYGUN İÇİN YARIŞACAK

Onay, Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışmanın, büyük ustaya saygı duruşu niteliğinde gerçekleşeceğini belirterek, "Bestecinin adını yaşatmak, gelecek nesillere müziğini aktarmak ve onu dünyaya duyurmayı amaçlayan, 2 yılda bir hayata geçirilen yarışmanın 4.'sü, 15-19 Ağustos tarihleri arasında festival merkezindeki Toprak Ev'de düzenlenecek. Yarışma kapsamında Notre Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması ile ortak gerçekleşecek proje ile 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması birincisi İstanbul Orchestra'Sion'la bir konser verecek. Aynı şekilde Notre Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması birincisi de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bir konser vermeye hak kazanacak" dedi.

5 DALDA MASTERCLASS DÜZENLENECEK

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, "Bodrum'un geçmişinde olan kültürle buluşturmak bizim en büyük görevimiz. Artık Bodrum yeni bir boyut değiştiriyor. Daha önce Halikarnas Disko ile anılan Bodrumumuzu Halikarnassos ile anmaya başlıyoruz artık. Halikarnassos demek sanat, kültür, güzellik, aşk dolu bir bölge demektir. Özellikle Akdeniz çanağına şöyle bir baktığımızda Bodrum gibi turizmle geçinen bölgelerinin içinde en fazla gerçekten kaliteli sanat etkinliklerinin yapıldığı tek bölge Bodrum. Akdeniz çanağında bu kadar güzel sanatsal etkinliklerin yapıldığı başka bir yer bulamazsınız. Sanatın her şeyine her şekilde destek veriyoruz. Destek vermeye de devam edeceğiz. Ama özellikle bu cazibesi yüksek olan Bodrum'un kaliteli müzikle de farklı boyuta geçirmek istiyoruz artık. Bodrum'un Televole kültürü ile anılmasına son derece karşıyım. Bodrum Televole kültürü değil, eller havaya değil, tabii ki onlara da saygımız var. Ama vahşi gürültünün de her zaman karşısındayız. Bodrum'u bir bütün olarak düşünmemiz lazım. Özellikle sanatın birleştirici gücünden esinlenerek özellikle güzel ülkemizin bu günlerde böyle sanatsal etkinliklere çok ihtiyacı var. Çünkü sanat aynı zamanda kopuklukları bir araya getiren birlik, kardeş ve barışın içerisinde atmosfer sağlayabilen bir etkinliktir." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Festival basın toplantısından görüntü

Gülsin Onay'ın açıklamalarından görüntü

Başkan Mehmet Kocadon'un açıklamalarından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Nilüfer DEMİR - Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement