Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

1)ÖĞRENCİ SERVİSİ KAZA YAPTI: 15 YARALIKOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde öğrenci servisi ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 13'ü öğrenci 15 kişi yaralandı.

31.03.2017 11:10

1)ÖĞRENCİ SERVİSİ KAZA YAPTI: 15 YARALI

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde öğrenci servisi ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 13'ü öğrenci 15 kişi yaralandı.

Kaza saat 08.30 sıralarında, Kartepe Uzunçiftlik mevkiinde meydana geldi. Kocaeli Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini okula götüren Rüstem Özdemir idaresindeki 41 P 3884 plakalı servis aracı ile kavşaktan yola çıkan Mustafa Zorla idaresindeki 41 KU 595 plakalı hafif ticari araç ile çarpıştı. Kazada 16 kişinin bulunduğu öğrenci servisindeki 13 öğrenci ile hafif ticari aracın sürücüsü Mustafa Zorla ile aynı araçta bulunan Elif Uçkur yaralandı. Çevredekilerin yardımı ile Elif Uçkur hasar gören araçta sıkıştığı yerden çıkarıldı. Öğrenciler kazanın şokunu yaşarken vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralıları hastanelere sevk edilirken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Araçlardan görüntü

-Öğrencilerden görüntü, sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Yaralanan kadına müdahale edilmesi

Faruk KIYAK/KARTEPE(Kocaeli),

=========================================

2)ÜST GEÇİDİ KULLANMAYAN 2 KARDEŞ KAZADA ÖLDÜ

ANTALYA'da yaya üst geçidini kullanmayıp bariyerle çevrili refüjden karşıya geçmek isteyen Çağlar ve Sinan Yılmaz kardeşlere otomobil çarptı. İki kardeş hastanede yaşamını yitirdi.Kaza, Kepez İlçesi Düdenbaşı Mahallesi Gazi Bulvarı üzerinde dün saat 23.30'da meydana geldi. Toptancı Hal Kavşağı'ndan Düden Kavşağı istikametine seyir halinde olan 32 yaşındaki Adem Yıldız yönetimindeki 34 NH 0860 plakalı otomobil, 50 metre uzaklıktaki yaya üst geçidi yerine demir bariyerle çevrili refüjü aşarak karşıya geçmek isteyen 23 yaşındaki Sinan ve 28 yaşındaki Çağlar Yılmaz kardeşlere çarptı.Çarpmanın etkisiyle yola savrulan kardeşler için olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri ilk müdahalelerini yaptıkları kardeşlerden Sinan Yılmaz'ı Özel OFM Hastanesi'ne, Çağlar Yılmaz'ı ise Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. İki kardeş müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kazanın ardından sürücü Adem Yıldız gözaltına alınırken hurdaya dönen otomobil ise çekiciyle otoparka götürüldü.Kazayı gören Haldun Balkan, bulvar üzerinde çok sayıda benzer kaza meydana geldiğini söyledi. Sürücünün hızlı olmadığını belirten Balkan, "Otomobil hızlı değildi, yayalar yolun karşısına geçmek isterken bir anda otomobil çarptı. Birini yolun karşısına diğerini de arka tarafa savurdu. Üst geçidi kullanan çok az insan var. Refüjde bariyerler var ama bir anlamı yok. Yine bir yerlerden atlayıp buradan geçiyorlar" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kaza yerindeki otomobil parçalarından detay

-İki kardeşin ayağından çıkan ayakkabıları

-Yaya üst geçidi

-Demir bariyerler

-Görgü tanığı Haldun Balkan röp

Görüntü Dökümü(2)

Kaza yeri cep telefonu görüntüsü

Yerdeki yaralıdan görüntü

44 MB/// 00.30"

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

248 MB///2,18 DK

==============================================

3)KAZADA MOTOSİKLETTEN FIRLAYAN SÜRÜCÜ, OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

KARAMAN'da 17 yaşındaki Ali Tekin, ehliyetsiz olarak kullandığı motosikletiyle, karşı şeritten aniden sola dönmek isteyen otomobile çarptı. Çapmanın şiddetiyle motosikletten fırlayan Tekin, otomobilin üzerine düştü. Bu anlar ise bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.  Kaza, dün saat 21.00 sıralarında Seki Çeşme Mahallesi'nde meydana geldi. Ali Tekin, yönetimindeki 70 BC 756 plakalı motosikletiyle, karşı şeritten aniden soldaki sokağa dönmek isteyen Osman G. idaresindeki 70 AY 993 plakalı otomobile çarptı. Kasksız olan Tekin, çarpışmanın şiddetiyle motosikletten fırlayıp, otomobilin üstüne düştü. Yaralı Tekin, çağrılan ambulansla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza anı da bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Otomobil sürücüsü Osman G. de gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

----------------

Otomobilin sola dönmek istemesi

Motosikletin çarpması ve sürücünün fırlayıp otomobilin üzerine düşmesi

-Kazadan detay

Haber: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

=================================================

4)DP GENEL BAŞKANI UYSAL 'HAYIR' KAMPANYASINI UŞAK'TA SÜRDÜRDÜ

UŞAK'ta partisinin düzenlediği akşam yemeğinde konuşan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, anayasa değişikliği referandumuna değinip, ülkenin geleceğiyle ilgili endişeleri bulunduğunu, tek adam rejimine karşı olduklarını söyledi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, DP İl Başkanlığı'nın, Uşak'taki İstanbul Düğün Salonu'nda dün (perşembe) akşam düzenlediği yemekte partililerle buluştu. Türkiye'nin içten ve dıştan operasyonlara açık hale geldiğini öne süren Uysal, "Türkiye, Suriye'de çöken dış politikamız neticesinde bir tarafta Birleşik Devletler diğer tarafta Rusya'nın önderliğinde PKK, PYD ve Barzani, neredeyse bir kuşatılmışlık hissine düşürecek gelişmelerle karşı karşıyadır. Bunlar da yetmedi. Türkiye 15 Temmuz gibi bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldı. 'Devleti ele geçireceğiz' diyerek yola çıkanların, 2010'da referandumla beraber kurumların nasıl çökertildiğine hepimiz şahidiz. İstihbarattan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK), adliyesinden kolluk kuvvetlerine varıncaya kadar Türkiye'de kurumların bağışıklık sisteminin nasıl çökertildiğini biliyoruz" dedi.

DP lideri Uysal, iktidarın kendilerini kurtaracak, Türkiye'yi bir parti devletine dönüştürecek, bir kişinin vesayetini kurumsallaştıracak bir teşebbüsle Türkiye'yi dayatmalarla karşı karşıya bıraktığını öne sürdü. Uysal, geçmişten günümüze 'milli şef' anlayışına karşı olduklarını vurguladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Uysal, MHP liderine niçin 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon kurmadıklarını sordu. Ülkenin değil, cumhurbaşkanı ile MHP liderinin beka sorunun bulduğunu öne sürdü.

İktidarın eleştiren Uysal, "15 yıllık icraatınızın vebalini parlamenter demokrasinin sırtına bırakarak buradan sorumluluğunuzu atabilme imkanınız yoktur. Demokrasiyi bir değerler bütünü olarak görmeyenlerin, demokrasiyi konjektörel bir program ve muhalefet ideolojisi olarak görenlerin, demokrasiyi bir tramvaya benzetenlerin demokrasiyle bugün işi bitmiştir. Gömlek değiştiriyoruz diyerek çıktıkları yolda kendilerine geçmiş arayanlar, Türkiye Cumhuriyeti'ne de geçmiş aramışlardır. Uşak'tan sesleniyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni yeni Türkiye diyerek, eski Türkiye diyerek bölmeye hakkınız yok" dedi.

2010 yılında yapılan referandumda en önemli değişikliğin Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı olduğuna dikkat çeken Uysal, "Bugün imkanları olsa bireysel başvuru hakkını bile ortadan kaldıracaklar. İşte o gün 'mezardakileri bile kaldırın oy verdirin' diyerek mücadele yürütenler, bugün FETÖ terör örgütü diyerek hukuk önünde yargılanan bir örgütlenmeyle beraber hayır diyenlere darbeci diye hitap ettiler. O gün hayır diyen ve darbeci dediğiniz MHP lideri ile bugün evet, hayır diyenlere de terörist diyorsunuz. Bende buradan söylüyorum. Beyim yanılıyorsunuz. Eğer siz terörist görmek istiyorsanız, teröristlerle Türkiye Cumhuriyetinin egemenliğini pazarlık edenlere, terörist arıyorsanız eline mektup tutuşturup Kandil'e gönderdiklerinize, Oslo'da masalar kurup görüştüğünüz ve İmralı'da feribotlar kaldırıp gönderdiğiniz insanlara bakın. 7 Haziran'da HDP seni başkan yaptırtmayacağız deyince onların terörist olduğunu anladınız. Bugün büyük bir çaresizlik içinde insanları terörist diye damgalayarak bu sürecin içinden çıkamayacaksınız. Bunlar husumeti yönlendirerek süreç içerisinde insanları manüpüle ederek punduna getirip bir evet çıkartma telaşı içindeler" dedi.

DP lideri Uysal, iktidar partisi mensuplarının inanmadıkları halde eveti savunduğunu öne sürüp, "Bugün hayır diyenler o bir kişi de dahil olmak üzere yüce Türk milleti için hayır demektedir. Hakimiyet kayıtsız şatsız milletin ise bugün yetki gaspı yapılarak bu anayasa değişikliği teklifiyle kayıt dışı bir hakimiyetle Türkiye'yi yönetecekler. Bizim itirazımız bunadır. Eğer bu anayasa değişikliği referandumdan geçerse, TBMM'nin arkasında yazan 'Hakimiyetin Kayıtsız Şartsız Milletindir' yazısını, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız bir kişinindir, tek adamındır, Recep Tayyip Erdoğan'dır' diye not düşmek zorunda kalacağız. Buna hayır diyoruz hayır diyoruz" diye konuştu.

Evet kampanyalarının serbest olduğu bölgelerde engelli koşu bile olmadığını dile getiren Uysal, Türkiye'de hayır kampanyası yapmanın uzun atlama olduğunu, bütün bunlara rağmen Türkiye'de korkunun değil onurun, popülizmin değil aklın kazanacağını, tek adam rejimine sınırsız yetki, sıfır denetim mantığına hayır dediklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın salona girişi

Gültekin Uysal'ın konuşması

Partililerden detaylar

( Haber Kamera: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

======================================================

5)GÜNEY KORELİ ÇİFT LÜKS HAYATTAN SIKILIP LİSİNİA'YA GELDİ

GÜNEY Koreli Eom Eunyoung ve Lee Un Seok çifti, yaşadıkları lüks hayattan sıkılınca çıktıkları dünya turu kapsamında geldikleri Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi'nde (Lisinia Doğa) hayvanların bakımını yapıyor, günlük işlere yardım ediyor. Güney Kore'de bir teknoloji firmasında siber güvenlik uzmanı olarak çalışan 33 yaşındaki Lee Un Seok ve pazarlama uzmanı ve satış danışmanı olarak çalışan aynı yaştaki eşi Eom Eunyoung Seok, yaşadıkları lüks hayattan ve çalışmaktan sıkılınca dünya turuna çıkmaya karar verdi. 2015 yılında evlenen Güney Koreli çift, geçen aralık ayında turlarına başladı.

Önce Sri Lanka'ya oradan da Malezya'ya giden Seok çifti, ardından Türkiye'ye geldi. İyi bir yaşam sürmek ve para kazanmak için çok vakit harcadıklarının farkına vardıkları için işi bırakıp dünya turuna çıkmaya karar verdiklerini belirten Lee Un Seok, "Bu durum bizi biraz bunaltıyordu. Dört ay önce ülkemizden çıktık. Sri Lanka ve Malezya'dan sonra şimdi de doğayla ilgili bir şeyler öğrenmek için buradayız" dedi.

Doğal hayatı daha iyi öğrenmek için Lisinia Doğa'ya geldiklerini anlatan Lee Un Seok, "İstanbul, Fethiye, Denizli, Göreme gibi yerleri gezdik. Burdur'un küçük bir şehir olduğunu öğrendik. Bunu öğrenince küçük yerlerde geleneksel yaşam daha iyi yaşanılıyordur diye düşündük. Lisinia'nın Burdur'daki en önemli gönüllü merkezlerinden birisi olduğunu internetten öğrenmiştik, o yüzden buraya geldik" diye konuştu.

Lisinia'ya bir haftalığına geldiklerini ancak 10 gündür çalışmalara kaldıklarını aktaran Eom Eunyoung Seok ise "Bir haftalığına geldik ama burada gördük ki kendimize vakit ayırabiliyoruz, iş yapabiliyoruz, bir sürü hayvan var. Kendimizi çok iyi hissediyoruz. Bir süre daha kalmak istiyoruz" dedi.

Türkiye'den sonra Bulgaristan'daki bir doğal yaşam merkezine gideceklerini belirten Seok çifti, ekim veya kasım ayında Güney Kore'ye döneceklerini, ardından turlarına yeniden devam edeceklerini ifade etti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Koreli çift lisina da,

Detay,

Koreli Çiftle röportaj

220 MB-7,07"

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

====================================================

6)FETÖ'DEN GÖZALTINA ALINAN 15 KİŞİ ADLİYEYE GÖNDERİLDİ

KAYSERİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında çeşitli kurumlarda görevli 15 kişi Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye gönderildi.FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ByLock programı kullandıkları iddiası ile gözaltına alınan Vergi Dairesi Başkanlığı'nda görevli M.İ. ve F.K, İl Defterdarlığı'nda görevli S.K., Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görevli S.F.S. ve M.G.U, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde görevli F.K. ve M.C, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli O.K. ve H.A, KOSGEB'de görevli E.M.B, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü'nde görevli M.B.Y, Abdullah Gül Üniversitesi'nde görevli S.S. ve S.E, DSİ 12. Bölge Müdürlüğü'nde görevli S.A. ile Adana İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Üsteğmen B.E, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevkedildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Zanlıların Adli Tabipliğe getirilişi ve çıkarılışları

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 40 saniye/53 MB

===============================================

7)ÜNLÜ OYUNCU EŞİYLE BODRUM'DA MİNİ TATİL YAPTI

ÜNLÜ oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, bir yıl önce evlendiği, kendisi gibi oyuncu eşi Başak Dizer'le birlikte tatil sezonunu Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde açtı.

Ekranların ve sinema dünyasının ünlü isimlerinden Kıvanç Tatlıtuğ, eşi Başak Dizer ile tatil için Bodrum'a geldi. Kendisine ait olduğu öğrenilen 'FinalCut 3' isimli 30 metrelik lüks yatıyla geçen çarşamba günü öğle saatlerinde Gümüşlük Koyu'na demirleyen Tatlıtuğ, gününü yatta geçirdi. Aynı günün akşamı bir kafede yemek yedi.

TÜPSÜZ DALIŞ YAPTI

Ertesi gün öğle saatlerinde ise Bodrumlu avukat arkadaşı Göray Karadut ile birlikte zodyak botla Çatal Ada'ya giden Tatlıtuğ, serbest dalış yaptı. Zıpkınla yaklaşık 4 kilo balık avlayarak 4.5 saat suda kalan Tatlıtuğ'un, dönüşte botu kendisinin kullandığı görüldü. Profesyonel kaptanlık ve dalgıçlığı bulunan Tatlıtuğ'un botu sürüşteki ustalığı dikkat çekti. Eşi Başak Dizer ise spor kıyafetlerini giyerek Bodrum'daki bir 5 yıldızlı otelin fitness salonuna giderek yaklaşık 2 saat spor yaptıktan sonra yata geri döndü. DHA muhabirinin ve hayranlarının kendisini görüntülediğini fark eden Tatlıtuğ, bir ara yanlarına gelerek "Kolay gelsin arkadaşlar" dedi, tekrar yata döndü. Akşam saatlerinde dalış kıyafetlerini değiştirip zodyak bot ile Gümüşlük İskelesi'ne çıkan Tatlıtuğ ve eşi Başak Dizer, DHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Taltıtuğ, "Kısa bir tatil için Bodrum'a geldik, şansımıza hava çok güzeldi. Deniz keyfi yaptık, ama projeler ve çalışmalar devam ediyor. Bu nedenle İstanbul'a döneceğiz" dedi. Tatlıtuğ ve eşi Başak Dizer, Gümüşlük Sahilinde el ele sarmaş dolaş yürüdü; hayranlarının ilgi odağı oldu. Çift ardından restoranda akşam yemeğini yedikten sonra erken saatlerde tekrar yata geri döndü. Tatlıtuğ ve eşi, bu sabah İstanbul'a gitti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Taltıtuğ dalıştan dönerken dalış kıyafeti ile

Başak Dizer spordan dönerken spor kıyafeti ile botun içinde

Yata binişleri yatın üzerinde görüntüleri

Akşam bot ile karaya çıkmaları el ele yürümeleri ve kısa röp.

(Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla),

================================================

8)ADANA SOKAKLARI NARENCİYE KOKUYOR

ADANA'da, narenciye ağaçları çiçek açınca kentin her köşesine mis gibi kokular yayılmaya başladı.

'Nisan'da Adana'da- Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı', 4-9 Nisan 2017 tarihleri arasında düzenlenecek. Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilecek olan karnavalın resmi açılışı ise 8 Nisan'da yapılacak. Her yıl portakal ağaçlarının çiçek açtığı dönemde gerçekleştirilen ve binlerce kişiyi Adana'da buluşturan karnavalda, kültürel, sanatsal ve eğlenceli etkinliklere yer verilecek.

Karnaval heyecanı yaşanan kentte, narenciye ağaçları da bu coşkuya ortak oldu. Havaların ısınmasıyla birlikte narenciye ağaçları çiçek açınca portakal, turunç ve limon kokusu her yanı sardı. Narenciye ağaçlarının bulunduğu sokak ve caddelerde yürüyen vatandaşlar, herkesi karnavala katılmaya ve bu kokuyu duyumsamaya çağırdı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Ağaçların görüntüsü

Ağaçlardaki portakalların görüntüsü

Ağaçlardan detay görüntüler

Ağaçlardaki portakal çiçeklerinin görüntüsü

Vatandaşların konuşması

Portakal çiçeklerinden detay görüntü

DHA Muhabiri Yusuf Baştuğ'un anonsu

SÜRE: 01'44" BOYUT: 194 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Metin Faruk TAMER- Ahmet ÖZER/ADANA,

===================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement