Futbolda Hazırlık Maçları Gecesi... - Son Dakika
Spor

Futbolda Hazırlık Maçları Gecesi...

Norveç Hırvatistan'da Mağlup.. Hırvatistan: 2 - Norveç: 1 A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2008 Elemelerindeki Rakiplerinden Norveç, Hırvatistan Deplasmanında İlk Yarıda Kalesinde Gördüğü Gollerle Sahadan 2-1 Yenik Ayrıldı. Norveç Bitime 4 Dakika Kala Farkı Bire İndirdi Ama Beraberliği Kurtaramadı. İlk Yarıda Gelen Goller Ev Sahibinin Sahadan Galip Ayrılmasını Sağladı. Bu Hazırlık Maçında Hırvat...

08.02.2007 13:03

NORVEÇ HIRVATİSTAN'DA MAĞLUP..

HIRVATİSTAN: 2 - NORVEÇ: 1

A Milli Futbol Takımı'nın Euro 2008 Elemelerindeki rakiplerinden Norveç, Hırvatistan deplasmanında ilk yarıda kalesinde gördüğü gollerle sahadan 2-1 yenik ayrıldı. Norveç bitime 4 dakika kala farkı bire indirdi ama beraberliği kurtaramadı.

İlk yarıda gelen goller ev sahibinin sahadan galip ayrılmasını sağladı. Bu hazırlık maçında Hırvatistan'a galibiyeti 26. dakikada Petric ve 38'de Modric'in kaydettiği goller getirdi.

Grubumuzda millilerimiz ve Yunanistan'la beraber ilk iki sıranın en önemli adayları arasında yer alan Norveç karşılaşma boyunca skorda dengeyi kurmaya çalışmış olsa da Moen'in 86'da attığı gol ise sadece sonucu belirledi.

MALTA, AVUSTURYA İLE YENİŞEMEDİ..

MALTA: 1 - AVUSTURYA: 1

Euro 2008 Elemeleri'nde, Milli Takımımızın da yer aldığı C Grubu'nda mücadele eden ve grupta Macaristan'ı yenerek dikkatleri üzerine çeken Malta, hazırlık maçında Avusturya ile karşılaştı.. Rakibi karşısında öne geçen Malta, skoru koruyamayınca maç 1-1 berabere bitti..

Rakibi karşısında Gilbert Agius'un 8. dakikadaki golüyle öne geçen Malta, Avusturya'nın Andreas Ivanschitz ile 49. dakikada bulduğu gole engel olamadı ve karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

A Milli Takımımız, 2008 Elemeleri'ne Malta maçı ile başlamış ve rakibini 2-0 mağlup etmişti. Türkiye'nin 3 maçta topladığı 9 puanla lider olduğu C Grubu'nda, Malta ise 3 maçta 3 puana sahip.

MACARİSTAN, LETONYA'YI PRİSKİN'LE GEÇTİ

MACARİSTAN: 2 - LETONYA: 0

A Milli Futbol Takımı'nın da yer aldığı C Grubu'nda mücadele eden Macaristan sahasında Letonya ile oynadığı hazırlık maçını 2-0 kazandı. Evsahibi takımı galibiyete taşıyan gollere 31 ve 50. dakikalarda Priskin'den geldi. Malta 28 Mart'ta oynayacağı grup maçında Moldova ile sahasında karşılaşacak.

Türkiye ile aynı grupta yer alan Moldova, Romanya ile oynadığı hazırlık maçını 2-0 kaybetti. Romanya'da oynanan karşılaşmada evsahibi ekibi galibiyete taşıyan goller 75. dakikada Mazilu ve 88. dakikada Mutu'dan geldi.

ALMANYA'DAN İSVİÇRE'YE 3 GOL

2006 Dünya Kupası'na evsahipliği yapan ve Euro 2008 Elemeleri'nde D Grubu'nda yer alan Almanya, hazırlık maçında İsviçre ile karşılaştı.. Panzerler, Düsseldorf'ta ağırladığı rakibini 3-1 yendi..

Son Dünya Kupası'na evsahipliği yapan Almanya, sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılan yıldız golcüsü Miroslav Klose'nin yokluğunda, hazırlık maçında Düsseldorf'ta İsviçre'yi ağırladı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Panzerler, 7. dakikada, milli futbolcular Halil ve Hamit Altıntop'un da formasını giydiği Schalke'nin forveti Kevin Kuranyi'nin golüyle 1-0 öne geçti.

Dakikalar 30'u gösterdiğinde sahneye çıkan Stuttgart forması giyen Mario Gomez skoru 2-0'a taşıdı ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı.

66. dakikada ise Werder Bremen'de oynayan Torsten Frings farkı 3'e çıkarırken, Almanya'ya hiç de yabancı olmayan ve 57. dakikada oyuna dahil olan Stuttgartlı Marco Streller İsviçre'nin golüne imza attı.

FRANSA'YI SAVİOLA YIKTI

FRANSA: 0 - ARJANTİN: 1

2006 Dünya Kupası 2.'si Fransa, Stade de France'de, Arjantin ile karşılaştı. Galatasaray'ın eski futbolcusu Franck Ribery'nin ilk 11'de başladığı, Fenerbahçe'nin eski yıldızı Nicolas Anelka'nın ikinci yarıda oyuna girdiği maçta, Tangocular Fransa'yı Javier Saviola ile geçti: 0-1..

Galatasarayın eski oyuncusu, Marsilyalı Franck Ribery'nin de Fransa adına ilk 11'de başladığı karşılaşmada, Barcelona formasıyla son haftalarda attığı gollerle dikkat çeken Javier Saviola Arjantin'i öne geçiren isim oldu. Crespo'nun şutunda kaleci Coupet'ten dönen topu tamamalayan Saviola skoru 1-0'a taşıdı.

Bu dakikadan sonra oyunun genelinde daha baskılı gözüken evsahibi Fransa olmasına rağmen, iyi savunma yapan Arjantin skoru korumayı başardı ve karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Öte yandan Premier League'de Bolton forması giyen, Fenerbahçe'nin eski golcüsü Nicolas Anelka 72. dakikada David Trezeguet'in yerine oyuna girdi. Fransız yıldız karşılaşmanın 89. dakikasında Burdisso'nun kendisine yaptığı harekete verdiği tepki nedeniyle sarı kart gördü.

Yeni sezonda Villarreal formasıyla izleyeceğimiz Roberto Ayala, Arjantin formasıyla 107. milli maçına çıktı ve milli formayı en fazla giyen isim oldu.

DEVLERİN MAÇINDA GÜLEN İSPANYA OLDU

İNGİLTERE: 0 - İSPANYA: 1

Avrupa'nın iki devi İngiltere ve İspanya Manchester Old Trafford'da hazırlık maçında kozlarını paylaştılar. Konuk İspanyollara 1-0'lık galibiyeti Barcelonalı Andres Iniesta'nın 63'teki golü getirdi.

İngiltere'nin özellikle son dakikalarda skora dengeyi getirebilmek için kurduğu baskı ve kanat akınları sonuç vermedi. Maç boyunca rakibine fazla gol fırsatı tanımayan ispanya sahadan galibiyetle ayrılmayı bildi ve rakibinden daha olumlu sinyaller veren taraf olmayı başardı.

HOLLANDA'DAN RUSYA'YA 4 GOL

HOLLANDA: 4 - RUSYA: 1

2008 grup elemeleri öncesinde hazırlıklarını sürdüren iki takımın mücadelesinde Hollanda, Rusya'yı 2. yarıda gelen gollerle 4-1 yendi.

Karşılaşmanın büyük bir bölümü golsüz eşitlikle geçilirken, 68. dakikada Ryan Babel'in golü, Hollanda'yı öne geçirdi ve 2 dakika sonrasında Wesley Sneijder, farkı 2'ye çıkarttı.

Bu gollerin 5 dakika ardından Vladimir Bistrov, belki de gecenin en güzel golünü kaydederek Rusya'yı ümitlendirirken, bitime 10 dakika kala Joris Mathijsen ve son dakikada Rafael van der Vaart'ın penaltıdan golü, Rusya'yı Bistrov'un güzel golüyle baş başa bıraktı ve 4-1'lik sonuçla gülen taraf Hollanda oldu.

SAN MARİNO: 1 - İRLANDA: 2

2008 Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu maçında İrlanda deplasmanda San Marino'yu 2-1 mağlup etti.

Son 5 dakikasında 2 gol kaydedilen karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlanırken, ikinci yarının 5. dakikasında Kevin Kilbane'nin golü İrlanda'yı deplasmanda öne geçirirken, bitime 5 dakika kala San Marino'da Mauro Marani'nin golü, skorda eşitliği sağladı.

Uzatma dakikalarında Stephen Ireland'ın golü İrlanda'ya 3 puanı getirirken, İrlanda'yı maç fazlalığı ile 3. sıraya yükseltti. San Marino ise 4. maçından da mağlubiyetle ayrılarak son sıradaki yerini korudu.

Gecenin diğer maçlarında alınan sonuçlar ise şöyle:

Çin: 2 - Kazakistan: 1

Senegal: 2 - Benin: 1

İran: 2 - Belarus: 2

Özbekistan: 0 - Azerbaycan: 0

Arnavutluk: 0 - Makedonya: 1

Romanya: 2 - Moldova: 0

İsrail: 1 - Ukrayna: 1

Botswana: 1 - Nambiya: 0

Güney Kıbrıs: 0 - Bulgaristan: 3

Cezayir: 2 - Libya: 1

Mısır: 2 - İsveç: 0

Luxembourg: 2 - Gambiya: 1

Togo: 2 - Kamerun: 2

Slovenya: 1 - Estonya: 0

Andorra: 0 - Ermenistan: 0

Polonya: 2 - Slovakya: 2

Fas: 1 - Tunus: 1

Belçika: 0 - Çek Cumhuriyeti: 2

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Futbolda Hazırlık Maçları Gecesi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement