Gündem / 1 Kasım 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 1 Kasım 2016

Gündem / 1 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ile Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özinal ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

01.11.2016 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı ile Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Özinal ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, Çankaya Köşkü'nde banka yöneticileriyle bir araya gelecek.

(TBMM/11.30/Ankara/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak, AP Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms ile Mecliste görüşecek.

(TBMM/13.30/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- HDP ve MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, HAK-İŞ ve MÜSİAD'ın yürüttüğü "İşçi ve İşverenlerin Uyum Yeteneklerinin Sosyal Diyalog Yaklaşımıyla Artırılması Teknik Destek Projesi"nin tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/09.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yenimahalle'de Bakanlığın Eğitim Dairesi Başkanlığında düzenlenen kaymakamlık kursu açılış dersini verecek.

(Ankara/15.00)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilciliğini ziyaret edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM'den

Genel Kurulda, HDP'nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz hakkında ayrı ayrı verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin görüşmeler yapılacak.

(15.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı görüşülecek.

(15.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonunda, TBMM Genel Kuruluna bildirilecek 3 kamu başdenetçisi adayının seçimi yapılacak.

(10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini, darbelerin ve gizli oluşumların siyaset üzerindeki etkilerini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ı dinleyecek.

(15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 35. ABD-Türkiye İlişkileri Yıllık Konferansı'nda düzenlenecek panele ve yuvarlak masa toplantısına katılacak.

(Washington)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın İsrail ve Filistin'e düzenlediği dört günlük ziyareti kapsamında Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.

(Ramallah)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Muhaliflerin Halep kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırma operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu'nun Mare- Cerablus hattını terör örgütlerinden kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Anadolu Ajansı tarafından düzenlenen uluslararası fotoğraf yarışması "Istanbul Photo Awards 2016"nın ödül alan fotoğraflarının yer aldığı sergi, Birleşmiş Milletler Genel Merkezi'nde açılacak.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Klübünce düzenlenen "5. Ufka Yolculuk Kültür ve Bilgi Yarışması" basın lansmanı Sepetçiler Kasrı'nda gerçekleşecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı)

2 - Contemporary İstanbul basın toplantısı, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Hisar Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Sedef hastalarına dikkati çeken "Sedef Hikayeleri Belgeseli"nin ilk gösterimi, Salt Galata'da yapılacak.

(İstanbul/16.30)

4- Bosna milli şairi Cemalettin Latiç, Üsküdar Belediyesince Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Müslüman Önderler: Aliya İzzetbegoviç" programına katılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 4. hafta maçları 4 grupta oynanacak 8 maçla başlayacak.

B Grubu'nda yer alan Beşiktaş, Vodafone Arena'da İtalya temsilcisi Napoli ile karşılaşacak.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi 3. haftasında B Grubu'nda Pınar Karşıyaka, İsrail'in Maccabi Rand Media, E Grubu'nda ise Beşiktaş Sompo Japan, Yunanistan'ın AEK takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İzmir/Atina/20.00) (Fotoğraflı)

3- Voleybol Efeler Ligi 1. hafta erteleme maçında Afyon Belediyesi Yüntaş, Şanlıurfa Memleketspor'u konuk edecek.

(Afyonkarahisar/13.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Doğu ve Güneydoğu'ya sosyal destek müjdesi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan:

"Yeni dönemde, 2017'den itibaren DAP ve GAP idarelerimiz özellikle sosyal ağırlıklı projelere ağırlık verecek"

"(Projeler kapsamında) İnsan yetiştirmeye daha fazla ağırlık vereceğiz"

"Kalkınma ajanslarının yapısını değiştireceğiz. Bu konuda çalışmalarımızı hemen hemen tamamladık, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız" (Hüseyin Karatepe-Necip Fazıl Çelik/Ankara)

2- DEAŞ'a "üst düzey" darbe

Terör örgütü DEAŞ'e ekim ayında Gaziantep ve Ankara'nın yanı sıra sınır ötesinde de önemli operasyonlar yapıldı

Yurt içinde 299 kişinin gözaltına alındığı operasyonlanda 46 kişi tutuklandı

Geçen ay örgütün Gaziantep'teki faaliyetlerini planlayan, lojistik destek sağlayan ve canlı bomba hücrelerini yöneten aynı zamanda ülke genelindeki eylemler için malzeme temini ve yönlendirme yapan Mehmet Kadir Cabael etkisiz hale getirildi, bir canlı bomba ise sağ ele geçirildi

Ankara'da düzenlenen terör operasyonunda, canlı bomba eylemi yapmaya hazırlanan ve operasyon sonucu ölü ele geçirilen DEAŞ üyesi teröristin kaldığı evde, çok sayıda patlayıcı bulundu

TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetlerince başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı'yla taçlanan terörle mücadele kapsamında yaklaşık bin 350 kilometrekare alanda kontrol sağlandı, çoğu tuzaklanmış 33 mayın ve bin 369 el yapımı patlayıcı imha edildi

TSK tarafından Musul'un kuzeyindeki terör örgütü DEAŞ hedeflerine 17 Aralık 2015'ten 1 6 Ekim 2016'ya kadar Fırtına obüsleriyle 3 bin 537, tanklarla bin 128, zırhlı muharebe araçlarıyla 870, havanla bin 285 olmak üzere toplam 6 bin 820 atış gerçekleştirildi. Atışlarla 500'den fazla bina ile çok sayıda silah mevzisi imha edildi, 690 terörist etkisiz hale getirildi

(Volkan Kaşik/Malatya)

3- TMSF'ye devredilen şirket sayısı 500'e dayandı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Boydak, Koza İpek, Naksan, Dumankaya, Alfemo ve Kadıoğlu Grubu'na bağlı şirketlerin de bulunduğu 500'e yakın şirket TMSF'ye devredildi

Söz konusu şirketlerin aktif büyüklüğü 30 milyar liraya, öz kaynakları 15 milyar liraya dayanırken, ciroları da 10 milyar lirayı aşıyor

Fon'a devredilen şirketlerde yaklaşık 30 bin kişi istihdam ediliyor

Yüzlerce FETÖ'cü şirketin daha TMSF'ye devredilmesi beklenirken, faal olan şirketlerin satışa hazırlandığı ve satışlara 2017'de başlanmasının öngörüldüğü bildirildi

(Yıldız Taşdelen Erli/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement