Gündem Özeti / 27 Mayıs 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 27 Mayıs 2014

Gündem Özeti / 27 Mayıs 2014

ANADOLU AJANSI.

27.05.2014 00:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Gül'e, Gambiya Büyükelçisi Momodou Badjie, güven mektubu sunacak.

(Ankara/11.00/14.00)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüşecek.

(TBMM/13.30)

3- AK Parti, CHP ve HDP, TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/11.15/13.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Katar'da, El Cezire televizyonunu ziyaretinde mülakat verecek.

Mevkidaşı Ahmed bin Abdullah bin Zeyd Al Mahmud ve İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Hessa Sultan Al Cabir ile görüşecek Arınç, Büyükelçi Ahmet Demirok'un onuruna verdiği akşam yemeğinde, Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

(Doha)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Genel Kurulu'nda yer alacak.

(İstanbul/09.30)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Mahmudiye İlçe Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret edecek, kadınlarla buluşma programlarına katılacak.

(Eskişehir/16.00-18.00)

4- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İç Koordinasyon ve Uyum Komitesi Toplantısı'na katılacak, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Raportörü Josette Durrieu'yu kabul edecek.

(Ankara/10.00/17.45)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyinin alt organı Ortak Stratejik Planlama Grubu'nun 4. toplantısına başkanlık edecek.

(Moskova)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ticaret odası meclis toplantısı ve organize sanayi bölgesi genel kurul toplantısına katılacak.

(Kayseri/16.00/18.00)

7- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Konya 12. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın açılışına katılacak, ziyaret ve temaslarda bulunacak.

(Konya/12.00-17.30)

8- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "10. Kamu Alımları Bilgi Değişim Platformu"nun açılış konuşmasını yapacak.

(İstanbul/10.00)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3. İstanbul Uluslararası Su Forumu'nun Haliç Kongre Merkezi'ndeki açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00)

10- TBMM'den

Genel Kurul'da, Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu ile Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu'nun raporları ele alınacak.

(15.00)

Adalet Komisyonu'nda, kamuoyunda Yargı Paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören tasarı görüşülecek.

(15.30)

Plan ve Bütçe Komisyonu, araştırma altyapılarının desteklenmesine ilişkin kanun tasarısını ele alacak.

(15.30)

11- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam'da, ülkücü şehitleri anma etkinliğine katılacak, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin temasları çerçevesinde, Saadet Partisini ziyaret edecek.

(Ankara/12.00/17.00)

12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Anadolu Fikir Platformu tarafından düzenlenen "Sanat, Dil ve Estetik" konulu konferansa katılacak.

(Ankara/19.00)

13- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ile CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Ankara Kurtuluş Parkı'nda, Yatağanlı işçileri ziyaret edecek.

(Ankara/11.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

Yurt dışında yaşayan Suriyeliler, devlet başkanlığı seçimi için sandık başına gidecek.

(Şam/Halep)

2- Mısır cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci gününde oy verme işlemleri devam edecek.

İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

3- Libya'da, orduya bağlı milisler ile emekli Tuğgeneral Halife Hafter liderliğindeki gruplar arasındaki çatışmalar ve siyasi gelişmeler takip ediliyor.

(Trablus)

4- Ukrayna'da pazar günü yapılan devlet başkanlığı seçiminin yankıları ve Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 7 ve 10 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

SPOR

1- Beko Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin 3. maçında, Pınar Karşıyaka ile Fenerbahçe Ülker, Karşıyaka Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İzmir/20.00)

2- Spor Toto 2. Lig'de, play-off yarı final rövanşında, Göztepe- Hatayspor ve Alanyaspor-MKE Ankaragücü maçları yapılacak.

(İzmir/17.30/Alanya/17.30)

3- Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off yarı final serisinin ikinci maçında, Darüşşafaka Doğuş ile Yeşilgiresun Belediyesi, Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/19.00)

4- Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda (Roland Garros) ana tablo maçları sürüyor.

(Paris)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 27 Mayıs 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement