GÜNDEM / 18 Ağustos 2021 - Son Dakika
Güncel

GÜNDEM / 18 Ağustos 2021

GÜNDEM / 18 Ağustos 2021

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'i resmi törenle karşılayacak, baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile ortak basın toplantısının ardından Ahmed onuruna resmi akşam yemeği verecek.

18.08.2021 06:44  Güncelleme: 09:22

6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed'i resmi törenle karşılayacak, baş başa ve heyetler arası görüşmeler ile ortak basın toplantısının ardından Ahmed onuruna resmi akşam yemeği verecek.

(Ankara/16.00/16.15/17.15/18.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ayancık kriz merkezinde koordinasyon toplantısına katılacak ve Babaçay köyünde selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunacak. Yanık ayrıca Bozkurt ve Abana'da selden etkilenen bölgeleri inceleyecek, Bozkurt kriz merkezinde koordinasyon toplantısı ile afet koordinasyon toplantısına iştirak edecek.

(Sinop/10.30/11.15/Kastamonu/15.30-21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, orman yangınlarından etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunacak.

(Muğla/10.50-17.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Müsilaj Sorunu Araştırma Komisyonunun İstanbul İstişare Toplantısı, Marmara Denizi'ne kıyısı olan illerin belediye başkanlarının katılımıyla Conrad İstanbul Hotel'de düzenlenecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ FİNANS

1- Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Başbakanı Mustafa Kazımi tarafından kabul edilecek, iş dünyasının katılımıyla yuvarlak masa toplantısına katılacak, Ticaret Bakanı Alaa Ahmed Hassan Obaid ve Ulaştırma Bakanı Nasser Hüseyin Bander Şibili ile görüşecek.

(Bağdat)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- AB içişleri bakanları, Litvanya'nın talebi üzerine Belarus sınırındaki göç krizini görüşmek üzere olağanüstü toplanacak.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Afganistan'da Taliban'ın ülke genelinde kontrolü ele geçirmesinin ardından gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Kastamonu, Sinop ve Bartın'daki sel felaketine ilişkin gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Uluslararası Prof. Dr. A. Haluk Dursun Türk Kültürü Sempozyumu"na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- 2021 CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası, Sırbistan, Hırvatistan, Romanya ve Bulgaristan'ın ev sahipliğinde başlayacak. D Grubu'nda bulunan Türkiye ilk maçında Romanya ile karşı karşıya gelecek.

(Kaloşvar/20.30)

2- Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 1. Eleme Turu'nda, Juventus Antrenman Sahası'nda Avusturya'nın St. Pölten takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Torino/22.00)

3- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve takımdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakipleri HJK Helsinki ile yapacakları ilk maça ilişkin Ülker Stadı'nda düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak. Sarı-lacivertli ekip son antrenmanını tesislerinde yapacak.

(İstanbul/15.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Finlandiya ekibi HJK Helsinki'de Fenerbahçe maçı öncesi teknik direktör Toni Koskela'nın basın toplantısı ve son antrenman Ülker Stadı'nda gerçekleştirilecek.

(İstanbul/21.00/21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve takımdan bir futbolcu UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakipleri Randers ile perşembe günü deplasmanda yapacakları maça ilişkin düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak. Takım son antrenmanını da maçın oynanacağı Cepheus Park Randers stadında yapacak.

(Randers/18.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Randers takım, Galatasaray maçı öncesi son antrenmanını müsabakanın oynanacağı Cepheus Park Randers stadında yapacak ve ardından teknik direktör Thomas Thomasberg bir basın toplantısı düzenleyecek.

(Randers/16.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve takımdan bir futbolcu UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Roma'yı konuk edecekleri maça ilişkin düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak. Bordo-mavili ekip son çalışmasını da Medical Park Stadı'nda yapacak.

(Trabzon/17.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho ve takımdan bir futbolcunun basın toplantısı Medical Park Stadı'nda düzenlenecek.

(Trabzon/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve takımdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turundaki rakipleri Kopenhag ile perşembe günü yapacakları ilk maça ilişkin düzenlenecek basın toplantısında soruları cevaplayacak. Takım son çalışmasını da tesislerinde yapacak.

(Sivas/16.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- Kovid-19 şüphesiyle acil servislere başvuran gençlerin sayısı artıyor

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk:

"Acil servise başvuran hastalar içinde yoğun bakım ve servise yatırdığımız genç hastalar var"

"Bu gençlere sorduğumuz zaman maalesef eksik doz aşıları olduğunu görüyoruz. Birinci dozdan sonra ikinci dozu yaptırmayanların veya hiç aşı yaptırmayanların olduğunu görüyoruz"

(Aybüke İnal Kamacı/Ankara)

2- ÖNLEMİ HAYAT KURTARAN AFET: DEPREM- Kentsel dönüşümle 775 bin 339 konut ve iş yeri yenileniyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 59 ilde 13 bin 500 hektar büyüklüğünde "riskli alan", 57 ilde 51 bin 479 hektar "rezerv yapı alanı", 37 ilde 17 bin 604 hektar büyüklüğünde "kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı", 11 ilde 595 hektar büyüklüğünde "yenileme alanı" olarak belirlenen rezerv yapı alanında çalışmalarını sürdürüyor

Bakanlık, riski alanlarda ve yapılarda yer alan 774 bin bağımsız birimin tahliye ve yıkım işlemleri tamamladı

Dönüşüm alanları ve riskli yapılarda bulunan 1 milyon 524 bin bağımsız birimde ikamet eden 6 milyon vatandaşın can ve mal güvenliğini teminat altına alacak dönüşüm faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için 17 milyarı aşkın kaynak sağlandı

(Yıldız Nevin Gündoğmuş/Ankara)

3- İklim değişikliği Trakya'da buğday ve ayçiçeği üretimini tehdit edecek

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Şaylan:

"İyimser iklim değişikliği senaryosuna göre, 2020 yılından 2100 yılına kadar olan dönemde ayçiçeği gelişme döneminde Trakya'da ortalama hava sıcaklığı 4,3 derece artabilir. Aynı şekilde modellerle, Trakya'da ayçiçeği bitkisinin gelişme döneminde 2100 yılına kadar yağışlarda genelde bir azalma eğilimi belirlenmiştir"

"İyimser iklim değişikliği senaryosunda dahi bitki gelişimi modellerinden birinin sonuçlarına göre, 2100 yılına kadar ayçiçeğinin bir kültür tipi için verim miktarı Kırklareli'nde yüzde 18'e, Edirne'de yüzde 30'lara kadar azalabilir. Benzer şekilde mesela Kırklareli'nde buğday verimi gelecekte yüzde 30'lara kadar azalabilir. Bununla birlikte gelecekte artan sıcaklıklar neticesinde bitkilerin su tüketimlerinin artacağı da belirlenmiştir. Bu tarımsal kuraklık durumunun artmasına neden olabilir"

(Hikmet Faruk Başer/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement