Yabancı Film Yapımcıları Türkiye'yi Tercih Ediyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Yabancı Film Yapımcıları Türkiye'yi Tercih Ediyor

Yabancı Film Yapımcıları Türkiye\'yi Tercih Ediyor

Sinema Genel Müdürlüğü verilerine göre, çekim izni almak için 33 ülkeden çeşitli şirketler, Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yaptı.

05.09.2013 11:10  Güncelleme: 20:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞENAY ÜNAL -Turist rakamlarının her yıl önemli oranda arttığı Türkiye, tarihi ve doğal zenginlikleri, kültürel yapısıyla dünyanın farklı bölgelerinden yerli ve yabancı film ve belgesel yapımcılarının da yeni Hollywood'u olma yolunda.

AA muhabirinin, Sinema Genel Müdürlüğü verilerinden derlediği bilgiye göre, çekim izni almak için dünyanın değişik ülkelerinden şirketler, Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuru yaptı.

Başvuran 33 ülke arasında ABD, Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Brezilya, Çin, Endonezya, Ermenistan, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İran, İsrail, İtalya. Japonya, Kanada, Kazakistan, Kuveyt, Lübnan, Malezya, Mısır, Norveç, Romanya, Rusya ve Yunanistan yer alıyor.

Başvuruların 82'si belgesel filmler için yapılırken, 43'ü TV programı, 10'u reklam, 7'si TV dizisi, 6'sı sinema filmi, 6'sı video klip, 3'ü televizyon filmi, 2'si kısa film ve 1'i radyo programı için geldi.

-Türkiye'nin dört bir yanı film seti oldu

Yunanistan'dan Georgios Papavassiliou, Jan Reiff ve çekim ekibi 10 Mart-20 Mayıs arasında "Dead or Alive" (Ölü ya da Diri) adlı filmin İstanbul'da çekimi için, Hollanda'dan Habbekratz adlı şirket 7-8 Mayıs'ta "Wolf (Kurt)" adlı filmin İstanbul'daki bir bölümünün çekimi için talepte bulundu.

"Ölü ya da Diri"de ekranların tanınan yüzleri Sarp Akkaya, Reha Özcan, Ali Haşıl, İpek Tenolcay ve Gamze Şeber gibi isimlerin de rol aldığı bildirildi.

Ayrıca Malezya'dan Red Films Sdn. Bhd. adlı şirkete 21-29 Mayıs'ta "Manisnya Cinta di Cappadocia" ( Kapadokya'da aşk bir başkadır) adlı filmin Kapadokya ve Konya'da çekimi için, İran'dan Vahid Azarnavid ve çekim ekibine 15 Temmuz-15 Eylül'de "Bin Öfke, Bir Aşk" adlı filmin Ankara ve Balıkesir'de çekimi için izin verildi.

Öte yandan İran'dan Reza Bahramifar ve çekim ekibi 20 Haziran-17 Eylül'de "Play Doom" adlı filmin Antalya'da çekimi için ve İngiltere'den Autonomous Limited adlı şirket 1-16 Temmuz'da "Narrow Frame of Midnight" adlı filmin İstanbul'da çekimi için Bakanlıktan gerekli izinleri aldı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Yabancı Film Yapımcıları Türkiye'yi Tercih Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement