İran'dan Devrim Muhafızları'nın komutanını öldüren İsrail'e tehdit - Son Dakika
Politika

İran'dan Devrim Muhafızları'nın komutanını öldüren İsrail'e tehdit

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'in Suriye'ye düzenlediği hava saldırısında öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Seyyid Razi Musevi için yayınladığı taziye mesajında İsrail'i tehdit ederek, ''Siyonistler bu suçun bedelini mutlaka ödeyecek'' ifadelerini kullandı.

25.12.2023 21:36  Güncelleme: 23:20

İsrail'in Suriye'ye düzenlediği hava saldırısında öldürülen Devrim Muhafızları Ordusu komutanı Seyyid Razi Musevi için taziye mesajı yayımlayan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, İsrail'i tehdit etti. Reisi, "Siyonistler bu suçun bedelini mutlaka ödeyecek" ifadelerini kullandı.

İSRAİL, DEVRİM MUHAFIZLARI KOMUTANINI ŞAM'DA ÖLDÜRDÜ

Bir yandan Gazze'de katliam gerçekleştiren İsrail, bir yandan da Suriye'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail ordusunun Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında düzenlediği hava saldırısında, İran Devrim Muhafızları Ordusunun üst düzey komutanlarından Seyyid Razi Musevi'yi öldürdü.

İran Cumhurbaşkanı İsrail'i tehdit etti
Seyyid Razi Musevi

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ: SİYONİSTLER BUNUN BEDELİNİ MUTLAKA ÖDEYECEK

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Musevi'nin öldürülmesinin ardından taziye mesajı yayınladı. Mesajında İsrail'i tehdit eden Reisi, "Katil siyonist rejimin Şam'a düzenlediği saldırıda Seyyid Razi Musevi'nin hayatını kaybetmesinden dolayı İran halkına başsağlığı diliyorum. Bu eylem, şüphesiz bölgedeki gaspçı siyonist rejimin hüsranının, çaresizliğinin ve acizliğinin bir başka göstergesidir ve siyonistler bu suçun bedelini mutlaka ödeyecek" dedi.

İran Cumhurbaşkanı İsrail'i tehdit etti
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi

KASIM SÜLEYMANİ'NİN YAKIN ARKADAŞIYMIŞ

Öldürülen İranlı komutanın Suriye'de "askeri danışman" olarak görev yaptığı ve Irak'ta 2020'de ABD'nin saldırısında öldürülen İranlı general Kasım Süleymani'nin yakın arkadaşlarından olduğu bilgisi verildi.

İran Cumhurbaşkanı İsrail'i tehdit etti
Kasım Süleymani

İRAN'DAN SALDIRI SONRASI İSRAİL'E AÇIK TEHDİT

İran Devrim Muhafızları, saldırıyla ilgili yaptığı ilk açıklamada "İsrail bedelini ödeyecek" ifadelerini kullandı. İran devlet televizyonunda yayımlanan bir başka açıklamada ise "Şüphesiz vahşi Siyonist rejim bu suçun bedelini ödeyecektir." denildi.

İran Cumhurbaşkanı İsrail'i tehdit etti
İran Devrim Muhafızları

İSRAİL'İN SURİYE'YE YÖNELİK SALDIRILARI

İsrail ordusu, zaman zaman Suriye'nin başkenti Şam'a ve ülkenin kuzeyindeki Halep'e hava saldırıları düzenliyor. Aralık ayının başında İsrail ordusunun saldırılarında Suriye'de askeri danışman olarak görev yapan 2 İran Devrim Muhafızı üyesi öldürüldü.

İran Cumhurbaşkanı İsrail'i tehdit etti

DEVRİM MUHAFIZLARI ORDUSU NEDİR?

İslam Devrimi Muhafızları Ordusu, İran Silahlı Kuvvetlerine bağlı kara, hava, deniz ve füze kuvvetleri bulunan büyük bir ordudur. Halk ağzında ve özellikle İran diasporasında ordu mensubu kişilere organizasyona duydukları hayranlığı belirtmek için Farsçada "muhafızlar" anlamına gelen Pasdaran denilmektedir. İran İslam Devrimi'nin ilk günlerinde dinî lider Ayetullah Humeyni tarafından 5 Mayıs 1979 tarihinde kuruldu. İran Anayasası'na göre iç düzeni sağlanması, devrimin korunması ve "sapkın hareketlerin" önlenmesi ile görevlidir. Devrim Muhafızları'nın bünyesindeki Kara, Hava ve Deniz kuvvetlerinde toplam 125.000 askerî personel bulunmaktadır. Devrim Muhafızları Deniz kuvvetleri Basra Körfezi'nin harekât kontrolü ile görevli ilk müdahale kuvvetidir. Son yıllarda "milyarlarca dolarlık iş imparatorluğu" haline geldiği ve bildirildiğine göre İran Milli Petrol Şirketi ve İmam Rıza Fonu'ndan sonra "İran'ın üçüncü en zengin kurumu"dur.

İran Cumhurbaşkanı Reisi: Siyonistler bu suçun bedelini mutlaka ödeyecek
İran\'dan Devrim Muhafızları\'nın komutanını öldüren İsrail\'e tehdit
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İran'dan Devrim Muhafızları'nın komutanını öldüren İsrail'e tehdit - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (29)

  • Vahit Demir: tehdit etmeden izin aldınız demi 156 10 Yanıtla
  • Ahmet Kçk: Anca gürlüyorlar bir günde yagmasi bilin boş konuşma başka bir sey değil müslüman ülkeler korkakliktan başka birsey yapmiyor 114 4 Yanıtla
  • Ayhan Yıkıcı: Tehtid çok gelir siz sessizce kınayın bence 86 1 Yanıtla
  • Serkan Basar: safi rüzgar :) 59 4 Yanıtla
  • Tamer Tasci: Allah eryada geç akıllarını başa getirecek 39 7 Yanıtla
  • Alperen Bozkurt: 2 maket ve 1 film ile intikamını alırlar 43 1 Yanıtla
  • emiromeryahya Arslan: İran sadece boş boş konuşuyor çünkü herzaman aynı şeyi yapıyor adamlar İran'ı yoksa bile emin olun ses etmezler çünkü onlar sadece müslümanlara karşı savaşan yalancı 39 2 Yanıtla
  • Bekir Guresci: iran tarihinde sadece müslümanlarla savaşmış amacı müslümanları şii leştirmek olan kartondan asker, ben değil tarihçilerin ortak görüşü. iran tehdit edince israil çok korktu. :) 38 2 Yanıtla
  • Erhan Altay: İran birbok yapamaz yalancı hayin bir ülke onun gücü sadece Müslümanlara yeter şehit saddam Hüseyin demişti iran politikasına inanmayın idam edilirken son sözleriydi 34 1 Yanıtla
  • serdar gür: Safi rüzgar aminyum 26 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement