Falcao: Beni Arda Turan ikna etti - Son Dakika
Spor

Falcao: Beni Arda Turan ikna etti

Galatasaray'ın Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao, Türkiye'deki ilk özel röportajını yayıncı kuruluşa verdi. Falcao, Galatasaray'a transfer sürecini, Fenerbahçe derbisini, Fatih Terim ve taraftarla ilişkisini ve Arda Turan'ın transferindeki etkisini anlattı.

22.03.2020 21:40  Güncelleme: 08:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'ın Kolombiyalı yıldızı Radamel Falcao, Fenerbahçe derbisini kazanmalarının takımın bağını güçlendirdiğini belirtti.

Falcao, beIN Sports'a yaptığı açıklamada, kariyerinde önemli derbiler oynadığını hatırlattı.

Arjantin'de River Plate- Boca Juniors, Portekiz'de Benfica- Porto ve İspanya'da Atletico Madrid- Real Madrid rekabetlerinde forma giydiğini vurgulayan Kolombiyalı santrfor, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini farklı ve güzel olarak nitelendirdi.

"DERBİDEKİ PENALTI BÜYÜK SORUMLULUK YÜKLEDİ"

Türkiye için derbinin büyük önem taşıdığını belirten Falcao, "Fenerbahçe'yi sahasında yenme fırsatını bulduk. Bu maç takımın bağını kuvvetlendirdi ve gücünü gösterdi. Uzun süredir kazanamama serisine sahiptik. Kazanmamız için mutlaka gole çevirmem gereken bir penaltının başındaydım. Konsantre oldum. Gol atma hedefimin olması bana o an için büyük bir sorumluluk yükledi." ifadelerini kullandı.

Gelişim için hala zamanı olduğunu aktaran Falcao, "Sezonun ilk yarısında çok maç kaçırdım. Bu benim için daha iyi bir şekilde geri dönme adına bir hedef oldu. Her maç üzerine daha fazlasını koyarak ilerliyoruz. Sadece ben değil takımdaki herkes hedefe kilitlenmiş durumda. Oyuncular olarak hep iç içeyiz. Yolumuza iyi bir şekilde devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

"VAR HOŞUMA GİDEN BİR SİSTEM"

Falcao, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ilişkin ise şunları kaydetti:

"Bence herkesin tartıştığı belirli bir pozisyonda devreye girerek doğru karara yönlendirmesi olumlu. Pozisyonlara dair yorumlar herkes için farklı olabilir. Siz farklı bir şey iddia edersiniz, ben farklı bir şey düşünürüm. Benim hoşuma giden bir sistem. Çünkü 2 santimle golün ofsayt olup olmadığı belirlenebiliyor. Bu sayede hiçbir oyuncu karara itiraz edemiyor. Gol çizgisi teknolojisi de pozisyonları daha belirgin ve daha anlaşılır hale getiriyor. Pozisyonların ağır çekimde gösterilmesi hakemlerin doğru karar vermesini zorlaştırıyor. Bence VAR sisteminde pozisyon tekrarları bu şekilde kullanılmamalı."

Sezon başında birçok yeni transferin takıma katıldığını ve uyum sorunu yaşanmasının doğal olduğunu belirten Falcao, ikinci yarıda ise gerçek güçlerini gösterdiklerini savundu.

"FATİH TERİM ÇOK TECRÜBELİ BİR ANTRENÖR"

Şampiyonluk için birçok takımın aday olduğunu ve son haftaya kadar bu mücadelenin süreceğini bildiren Falcao, sözlerini Türk Telekom Stadı ve Fatih Terim hakkındaki görüşleriyle şöyle tamamladı:

"Türk Telekom, gerçekten özel bir atmosfere sahip. Dünyadaki en iyi statlardan birisinde oynuyoruz. Bu her maç için çok önemli. Takım olarak iyi oynamadığımız zamanlarda taraftarımız tezahüratlarıyla bize itici güç oluyor ve her zaman ihtiyaç duyduğumuz takım ruhunu yeniden canlandırıyor. Sezonun geride kalan kısmında bu güç bizi başarıya doğru yönlendirecektir. Fatih Terim, çok tecrübeli bir antrenör. Geçtiğimiz yıllarda çalıştığım farklı takımlardaki antrenörler tecrübelerini iyi bir şekilde kulübe ve oyunculara yansıtamıyordu. Fatih Terim bana başarılı olduğum dönemlerdeki antrenörleri hatırlattı. Her durumda sorumluluğu alan bir yapısı var. Son sözü söyleyerek futbolcularla teknik adam arasında oluşan durumları belirliyor. Uzun süreli tecrübeye ve futbol bilgisine sahip bir isim. Kulüp adına birçok başarıya imza attı. Birlikte hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışacağız. Hedefler günden güne değişebiliyor. Takım arkadaşlarımla birlikte tek bir mutlak hedefimiz var, o da sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak."

İLK MONDRAGON'LA TANIDIM"

Galatasaray'ı ilk olarak Mondragon aracılığıyla tanıdım. Önceden burada oynamış Gustavo Victoria sayesinde de birkaç şey duyuyordum. Atletico Madrid'de beraber forma giydiğim Arda Turan da bana kulüp tarihinden birçok şey anlattı. Galatasaray'ın tutkusu Güney Amerikalılarınkiyle oldukça benzeşiyor. Bu yüzden Galatasaray beni oldukça cezbetti.

"ARDA TURAN İKNA ETTİ"

İlk olarak İstanbul'un büyük bir şehir olduğunu anlattılar, Galatasaray'ın her zaman kazanmayı hedefleyen bir kulüp olduğunu söylediler. Bir futbolcu için bu çok önemli. Her daim en iyisini vermeye çalışırsınız. Bu tip şeylerle beni ikna etti Muslera ve Arda.

Galatasaray benimle ilk temasa geçtiğinde Muslera ile konuştum. Daha önce görüşmemiştim, ona kulüp ve ülke ile ilgili sorular sordum. Onun görüşmeleri önemliydi. Bana gelmemin doğru olacağını söyledi. Bu da Monaco'dan ayrılışımı kolaylaştırdı. Son günlerde de transferim gerçekleşti. Muslera, Selçuk ile birlikte büyük bir kaptan ve lider. Bana ve aileme çok yardımcı oldu.

MESSI MI RONALDO MU?

Karşılaştırma yapmayı tercih etmem çünkü ikisi de farklı oyuncular. 14-15 yıldır çok rekabetçi oynuyorlar. Sürekli bir şeyler kazanıp, en iyisi olmak için mücadele ediyorlar. Sanırsam futbol tarihinde hiçbir oyuncu sezonun tamamında böylesine iyi performans gösteremiyor. Bunu da hep en iyisi olmak için sürdürmek zorundalar.

"GALATASARAY'A İMZA ATMAK UNUTULMAZ"

Monaco ile sözleşmenin son senesinde olduğum için birçok fırsat vardı. Galatasaray her sezon şampiyonluğa oynayan bir takım, bu amacı ve bu amaca ulaşmak için olan tutkusu kalbimi kazandı. O süre ailemle birlikte seçenekleri değerlendirmekle geçti. Dil de karar vermedeki kriterlerimizden biriydi. Bizim için fantastik ve özel bir tecrübe olacağını düşündüğümüz için Galatasaray'ı seçtik. Sportif anlamda da bu önemli. Galatasaray gibi bir kulübe imza atmak unutulmaz.

"İLK MAÇTA ÇOK HEYECANLANDIM"

İlk maçta çok heyecanlandım. Şampiyonluk hedefleyen bir kulüpte oynamak heyecan verici. Büyük bir kulübe geldiğimi hissettim ilk maçta ve Galatasaray forması giymekten gurur duyuyorum.

Falcao: Beni Arda Turan ikna etti
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Falcao: Beni Arda Turan ikna etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Badi: İkinizde huzur evine dogru ilerleyin 1 0 Yanıtla
  • Aslanbey: Büyüksün,büyük takıma geldin 0 1 Yanıtla
  • Tespit : Güzel çıkışları oldu ama karambole golu daha çok fırsatçımo gerçek biraz daha genç ve hızlı olsa iyi ama bi Gomis olamaz galatasarayda Gomis bitiriyordu 0 0 Yanıtla
  • hakan: arda seneye gs de. 0 0 Yanıtla
  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı
    18:59 Galatasaray teknik ekibi ve basın mensupları arasında maç yapıldı

    Galatasaray Futbol Takımı, milli takım arasında Antalya'da kamp yaparken teknik ekip ve basın mensupları arasında maç düzenlendi. Teknik ekip, 13-3'lük skorla galip geldi ve Ali Yiğit Buruk 3 gol attı.

  • Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı
    18:55 Ankara Dikmen Semtinde Mikser Kamyonu Devrildi, Sürücü Yaralandı

    Ankara'nın Dikmen semtinde mikser kamyonu yokuşa dönmek isterken virajı alamayınca devrildi. Kazada kamyon sürücüsü Z. O. yaralandı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan sürücü, hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.

  • EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti
    18:35 EMS Yapı Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol AŞ'yı 3-0 mağlup etti

    EMS Yapı Sivasspor, milli arada TFF 3. Lig takımlarından Sivas Dört Eylül Futbol AŞ ile yaptığı hazırlık maçını 3-0 kazandı. Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un sahaya sürdüğü ilk 11, Emre Gökay, N'Jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle galibiyeti elde etti.

  • Okan Buruk:
    18:28 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"

    Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, gündemdeki olayları dışarıda bıraktıklarını belirterek, "Benim işim ve oyuncularımın işi saha. Sadece futbola odaklandık" dedi.


Advertisement