Dark Souls 3 Rehberi – Bölüm 1 - Son Dakika
Teknoloji

Dark Souls 3 Rehberi – Bölüm 1

Dark Souls 3 Rehberi – Bölüm 1

Dark Souls 3 Rehberi – Bölüm 1 Bilmeniz Gerekenler Serinin hayranlarının zaten hali hazırda bildiği üzere Souls serisi gelmiş geçmiş en zorlu oyunlardan bir tanesi olarak liste başını rahatlıkla zorlayabilecek seviyededir.

15.04.2016 15:10

Dark-Souls-3-rehberi-boss-rehberi-karakter-bolumler-tam-cozum

Dark Souls 3 Rehberi – Bölüm 1 Bilmeniz Gerekenler

Serinin hayranlarının zaten hali hazırda bildiği üzere Souls serisi gelmiş geçmiş en zorlu oyunlardan bir tanesi olarak liste başını rahatlıkla zorlayabilecek seviyededir. Hatta sırf bu nedenle yapım her RPG severe hitap etmemektedir. Size net bir şekilde anlatılan bir hikaye, gösterilen bir yol, sunulan süslü püslü eşyalar Souls serisinde söz konusu değildir.

Bu durum elbette ki Dark Souls 3 için de geçerli bir şey. Yapımda gerek hikayeyi, gerek gideceğiniz yolu, gerekse sizi güçlü kılacak ekipmanları saatler harcayıp kendiniz bulmalısınız. Tabi ki bunları yapmak söylemek kadar kolay değil maalesef… çünkü bu uğurda yüzlerce defa öleceksiniz ve her ölüşünüz size aynı yerleri tekrar ve tekrar oynama zorunluluğu sunacak.

İşte tüm bu aşamaları kat etmeye çalışırken size biraz kolaylık olması adına, özellikle seriye henüz Dark Souls 3 ile başlayacak (ki kesinlikle serinin önceki oyunlarını ve mümkünse Bloodborne'u da oynamanızı öneriyorum) okurlarımıza yardımı dokunacak Dark Souls 3 rehberi serimizin ilk bölümü başlıyor! Bu ilk rehber oyunun genel mekaniklerini ve dikkat etmeniz gereken en önemli şeyleri konu alacaktır. Dilerseniz ben sözü daha fazla uzatmadan konumuza geçeyim.

dark-souls-3-collectors-editions-appear-online_cdrn.640

1. Oyuna başlarken Knight sınıfını tercih edin

Souls serisi asla diğer RPG oyunlarında bulunan sınıf sistemine sahip bir oyun değildir. Burada o diğer RPG oyunlarından alıştığınız Tank, Healer ve DPS gibi net sınıflar söz konusu olmayacak ve bunun bilincinde olarak bu oyunu oynamanız gerekecek. Üzerinizde her ne kadar sağlam zırhlar olursa olsun ya da elinizde duvar gibi bir kalkan olsun, bu ölmeyeceğiniz anlamına gelmez.

Peki neden Knight sınıfı? Knight oyuna oldukça dayanıklı (en azından diğerlerine göre) zırhlar ve diğerlerine göre daha efektif silahlar ile başlıyor. Elbette bu bir süre sonra anlamını yitiriyor ama oyuna alışmak için Knight'dan daha iyi bir sınıf düşünülemez. Diğer sınıflar ile daha kırılgan olduklarından daha oyunun en başında bulunan boss bile defalarca canınızı okuyacaktır. Bu arada bu boss için de ufak bir öneri, orada önemli olan şey doğru zamanda takla atarak saldırılardan kaçmanız ya da en azından hasarı azaltmak adına savuşturma yapmanızdır.

dark-souls-iii---co-op-contra-chefe-1450783478718_632x355

2. Can seviyeniz önemlidir

Yapımda bir NPC vasıtasıyla topladığınız puanları ekipmanlara harcayabileceğiniz gibi seviye atlamak için de kullanabiliyorsunuz. Souls serisinde elbette ki seviye sistemi de farklı olacaktı! Ne bekliyordunuz?

Burada bulunan önemli nokta ise seviye atlarken önelikli olarak can değerinizi olabildiğince yükseltmeniz. Hasar, direnç, hız gibi şeyleri daha sonraya saklamanız sizin için daha iyi olacaktır. En azından can seviyenizi tek bir vuruşta ölmeyecek bir duruma getirene kadar. Bunun için de can değerinize en az 17, 18 olana kadar puan dağıtmanız en sağlıklısı olacaktır.

qx13cq3ccr6uvreesus7

3. Takla atmayan Souls oyuncusu olmaz

Dark Souls 3'de de tabi ki takla atmak demek, zamanında ve doğru yöne yapmanız durumunda gelen hasarı tamamen engellemeniz demektir. Zaten bundan başka da pek bir şansınız yok, en azından çoğu zaman.

Eğer elinizde bulunan kalkan büyük boyutlarda ve hasarın tamamını engellemeye yetmiyorsa, size bol bol takla atma yolları görünecektir. Gerçi hasarı tamamen engelleyen bir kalkana sahip dahi olsanız bu olay kuvvet azalmasına neden olduğundan yine takla atmanız gerekecektir.

Lakin özellikle boss savaşlarında öyle rastgele deli gibi takla atmak da pek işe yaramaz, bunu da belirtmekte fayda var diye düşünüyorum. Çünkü siz boşa taklalar ile kuvvet değerinizi düşürdüğünüz zaman, boss'dan gelecek bir saldırı işinizi bitirecektir. Ayrıca taklayı atarken de doğru tarafa attığınıza her zaman emin olmaya çalışın.

dark-souls-3-642208

4. Fazla kilolara dikkat

Envanter ekranında sağ üst köşede bulunan değerler aslına oldukça önemli. Yine diğer pek çok RPG oyununda farklı olarak bu değeri oldukça minimum seviyede tutmanız sizin yararınıza olacaktır. Çünkü bu durum da yine Souls oyunlarının asla size söylemediği ama sizi ciddi şekilde etkileyen bir şeydir.

Envanteriniz ne kadar çok dolarsa, karakterinizin koşması, hareketleri, takla atması vs. gibi şeyler de bir o kadar yavaşlayacaktır. Aynı durum kuşandığınız zırhların ağırlığına bağlı olarak da değişecektir.

Dark-Souls-3-7-980x551

5. Her zaman tetikte olun

Bir kutu mu gördünüz ya da ilginç duran bir duvar mı var? İşte bunlara ve benzeri pek çok şeye Dark Souls 3'de dikkat etmeniz gerekir. Oldukça zararsız ve içi mükemmel ekipmanlarla dolu olan bir kutu aslında sizi öldürebilir.

Canlanan kutular, illüzyon duvarlar, gizli geçitler, aklınıza bile gelmeyecek tuzaklar Dark Souls 3 oynadığınız süre boyunca sık sık karşınıza çıkacak şeyler arasındadır ve bunlara karşı her zaman dört gözle ilerlemeniz gerekmektedir.

Dark-Souls-III

6.Oyuncu mesajları

Dark Souls 3'ü çevrimiçi bir şekilde oynuyorsanız diğer oyuncuların mesajlarını dikkate alın. Gerçi bu durum her zaman beklediğiniz şeylere neden olmayabilir… Bu sırada her mesaja da kanmamak lazım elbette. İleriye devam etmenizin güvenli olduğunu belirten bir mesaj, iki adım sonra birden ölmenize neden olabilir. Aynı zamanda yardımsever oyuncuların bıraktığı mesajlar ise kesinlikle hayat kurtacak türdendir. Her nasıl olursa olsun, bu mesajları da değerlendirmeyi unutmayın.

Ayrıca zaman zaman çeverede gördüğünüz kan pıhtılarını da kullanmayı unutmayın sakın. Bunlar da orada kimin nasıl öldüğünü size net bir şekilde gösterecektir. En azından durumla ilgili bazı ipuçları almak kendinizi hazırlamanızı sağlayacaktır.

dark-souls-3

7. Ruhlarınıza sahip çıkın

En baştaki maddelerde de bahsettiğim gibi Souls serisinde çeşitli ekipmanları almanızı, seviye atlamanızı sağlayan tek şey düşmanlarınızdan topladığınız ruhlardır. Bu ruhları aslında puan gibi de düşünebilirsiniz.

Bu konuda size verebileceğim öneri ise kesinlikle üzerinizde çok fazla ruh puanı varken boss savaşlarına girmemeniz olacaktır. Çünkü bu puanları burada kaybetmeniz, daha sonra gidip buradan geri almaya çalışmanız demektir ki bu da oldukça tehlikeli olabilir. Puanları almaya çalışırken boss tarafından bir defa daha öldürülebilir, hatta daha kötüsü olarak puanları almak için boss'un bulunduğu alana ulaşamadan bile ölebilirsiniz. Zaten ikinci seçeneği yaşarsanız, o puanları unutun…

Evet, Dark Souls 3 Rehberi birinci bölümünde oynamadan önce dikkate almanız gereken en önemli maddeleri bu şekilde sıralandırabiliriz diye düşünüyorum. Tüm bunları dikkate almanız durumunda çok daha efektif ve eğlenceli bir oynanış sizleri bekliyor olacaktır. Dark Souls 3 Rehberi ile sizlere diğer bölümler de bosslar ve birçok şey ile ilgili ipuçları ve tavsiyeleri göreceksiniz. Dark Souls 3 incelemesini ve Dark Souls 3 rehberi serisinin devamını ise sitemizden takip edebilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşene kadar hepinize bol oyunlu günler dilerim.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Dark Souls 3 Rehberi – Bölüm 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement