Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(20.3.OSMANİYE'nin Zorkun Yaylası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda evin çatısı çökerken, beton yapıların da bazı bölümleri hazar gördü.)

20.03.2012 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(20.3.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

Kar yağdı, evlerin çatısı çöktü

OSMANİYE'nin Zorkun Yaylası'nda yoğun kar yağışı nedeniyle çok sayıda evin çatısı çökerken, beton yapıların da bazı bölümleri hazar gördü.

İl Merkezine bağlı Dereobası köyü sınırları içerisinde bulunan Zorkun Yaylası'nda son kar yağışından yaklaşık bin ev etkilendi. Araçlar, Zorkun Yaylası merkezine kadar ulaşamadı. Karıncalı yaylası yol ayrımında araçlarını bırakan yayla sakinleri evlerini görmek için yaya olarak yollara düştü. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Zorkun'da, baraka evlerin çoğunluğu kar altında çökmüş halde bulundu, beton binaların bir çoğunun da çatılarının uçtuğu kaydedildi.

Zorkun Yaylası'nda görevli bekçiler, bu yılki kar yağışının yoğunluğu nedeniyle özellikle baraka evlerin çatılarının yükü kaldıramayıp çöktüğü söyledi. Telefon kablolarının kar yığını altında kaldığı, yıkılan evlerdeki elektrik tesisatının ise tehlike oluşturduğu bildirilirken, yaylada enerji hattının kesik olmasının olası ev yangınlarını önlediği vurgulandı.

Zorkun ve yakınındaki yaylalarda, yaz aylarında 50 bin nüfusun yaşadığı 10 bine yakın yayle evi bulunuyor.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(20.3.2012

/////////

Kanada okulları Adana'da tanıtılacak

KANADA Okulları Türk öğrenciler için Adana'ya geliyor. Kanada Eğitim Haftası kapsamında Ankara, İzmir, Adana, Bursa ve İstanbul'da Türk öğrenci ve velilere, bu ülkedeki eğitim olanakları anlatılacak. Adana'daki buluşma 27 Mart'da saat 13.00 - 18.00 arasında Hilton Hotel'de yapılacak.

Kanada Eğitim Haftası öğrenciler ve velilere bu ülkedeki eğitim sistemi ve okulları yakından tanıma fırsatı sağlıyor. Etkinlikte okul yetkililerinden doğrudan bilgi alınabiliyor. Kanada, hem İngilizce hem de Fransızca eğitim alma fırsatı sağlayan tek ülke özelliği de taşıyor. Bu ülkedeki okullardan mezun

olan dünyaca ünlü isimlerden bazıları şunlar: Nanoteknoloji alanında Dünyanın en ünlü bilim adamı Ted Sargent, ünlü yönetmenler Atom Egonyan ve David Cronenberg, dünyaca ünlü ekonomist Dr.John Kenneth Galbraith, çevre dostu uçak tarasımlarıyla ünlü Prof. David Zingg, Yazar Nino Ricci, Michael Ondaatje, Medya ve İletişim gurusu Marshall McLuchan, House dizisinin Emmy ödüllü yazarı David Shore.

ADANA,(DHA)

//////////

Nobelli yazar, hoşgörünün başkentinde

2011'de Nobel Barış Ödülü alan Yemenli gazeteci-yazar Tevekkül Karman, geldiği Hatay'da barış mesajları verdi. Vali Celalettin M.Lekesiz'i vali konağında ziyaret eden Karman Hatay'ın dünyaya örnek olan barış ve hoşgörüsünden mutluluk duyduğunu dile getirerek "Her zaman barış ve diyalogdan yanayım, ümit ediyorum ki tüm dünya Hatay gibi olsun" dedi.

Konuğunu eşi Zehra Lekesiz ile birlikte ağırlayan Vali Lekesiz de Hatay'ın pek çok özellik barındıran, derin tarihi ile doğudan batıya, kuteyden güneye onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bir il olduğunu anlatı. Lekesiz, "Burası bir barış şehridir. Binlerce yıldır farklı dillerin, farklı dinlerin, farklı kültür ve etnik kökenlerin barış ve hoşgörü içerisinde bir arada yaşadığı bir ildir. Sizi ilimizde görmekten memnuniyet duyduk" diye konuştu.

Vali Lekesiz, Karman'a Hatay'daki barış ve hoşgörüyü simgeleyen, üç dinin sembollerinin bir arada bulunduğu plaket, ile özgü defne ürünleri, eşi Karman'a ise yine Hatay'a özgü ipek kravat hediye etti.

HATAY,(DHA)

(20.3.2012 FOTOĞRAF)

//////////

Kırmızı biber çiftçisi makineleşmeye yöneliyor

GAZİANTEP'in İslahiye İlçe Ticaret Odasında Hollanda Firması Ploeger Firması tarafından Kırmızı Biber Toplama Makinesi tanıtıldı.

İslahiye'de yaklaşık 30 bin dönüm alanda üretimi yapılan ve ilçenin ekonomisinde söz sahibi olan kırmızı biber üreticisi makineleşme yolunda ilk toplantısını Hollanda Firması Ploeger firmasıyla gerçekleştirdi. Ticaret Odası'ndaki toplantıda Ploeger Firması Satış Müdürü Roger Dogger, kırmızı biber toplama makinesinin saatte 2-3 dönüm hasad yaptığını söyledi. Ticaret Odası Başkanı Kemal Vural ise İslahiye'de her yıl ekim alanları değişse de ortalama 30 bin dönüm alanda ekimi yapılan kırmızı biberin ilçe ekonomisinde söz sahibi olduğunu dile getirdi. Vural, yılda 15-20 bin ton rekolteye sahip olan kırmızı biber hasadında son yıllarda yaşanan tarım işçisi sıkıntısı ve yükselen maliyetler nedeniyle çiftçinin makineleşmek istediğini belirtti. Vural "Kırmızı biber çiftçisinin daha fazla iş gücü ve en az maliyet hedefiyle gerçekleşen tanıtım toplantıları diğer iş makineleriyle de devam edecek" dedi.

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)

(20.3.2012)

//////////

KKTC'li şehit aileleri Osmaniye'de

TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi'nin davetlisi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Genel Başkanı Ertan Ersan, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara'yı makamında ziyaret etti.

KARA: İKİ DEVLET BİR MİLLETİZ

Ziyaret koknuşan Başkan Kara, "Biz iki devlet bir milletiz" dedi. Konuklarının kendisine armağan ettiği KKTC bayrağını öperek teslim alan Kara, "Bu kutsal emaneti belediye girişindeki Türk bayrağının yanına asacağız" diye konuştu. Kara, KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ı da anarak şöyle konuştu:

"Ccumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün mozole taşının Osmaniye'den gittiğini aynı taş ile Rauf Denktaş'ın kabrinin mozolesini de yapmak istediğimizi Serdar Denktaş Beye bildirdik. Şimdi gelecek olumlu haberi bekliyoruz. KKTC tüm Türkiye için çok önemli olduğu gibi bizler için daha farklı bir anlamı var. Kıbrıs'a ilk çıkartma yapan ve orada şehit olan Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu o zaman Osmaniye'de konuşlanan ve ilimizden Kıbrıs'a giden Türk Silahlı Kuvvetlerinin komutanıydı. İsmi KKTC'de ve ilimizde sonsuza dek yaşayacak. Biz KKTC'nin Vadili Belediyesi ile kardeş şehir oluyoruz. Bu nedenle sizlerle temaslarımız daha da artacak. Bizler her zaman Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin yanındayız."

KKTC Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Genel Başkanı Ertan Ersan da şu değerlendirmeyi yaptı: "KKTC Cumhurbaşkanı başta olmak üzere tüm devlet erkanı, şehit ve gazi ailelerinin selamlarını getirdim. Her yıl anavatanımız Türkiye'ye kardeş derneğimiz Türkiye Harp Malulü Gaziler deneği tarafından Türkiye'nin bir iline davet olunduk. Anavatanımız Türkiye'ye son derece bağlıyız. Bayrak sevgisi, marş sevgisi, KKTC'nin yaşatılması, anavatanımız Türkiye'nin garantörlüğünden zerre kadar zarar vermeyen biri kesimiz. KKTC ebediyete kadar var olacaktır. Bunun tapusu aziz şehitlerimizindir."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(20.3.2012

/////////

Çanakkale türküleri söylendi

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi Çanakkale şehitlerini andı. 75. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ve Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı. Program, daha önce hiç izlenmemiş Çanakkale Savaşı görüntüleri ile başladı. Görüntülerde cephedeki günlük yaşamın zorlukları, askerlerin yemek molası, diş çekimi, toplanma bölgeleri, intikal ve savaş anıları yer aldı. Ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Recep Ergül, Çanakkale konulu türküler okudu. Duygu yüklü programın sonunda Başkan Kocamaz, sanatçı Recep Ergül ve saz ekibini çiçek vererek kutladı.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(20.3.2012)

///////////

Kınalı Ali ağlattı

NİĞDE'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97'nci yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Niğde Kültür Merkezi'nde düzenlenen kutlama programında işitme engelli öğrencilerin sahnelediği 'Kınalı Ali' adlı tiyatro gösterisi, izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Niğde Lisesi ve Güzel Sanatlar Lisesi'nin ortaklaşa hazırladığı programda Çanakkale'de yaşananlar yeniden canlandırıldı. Programa Niğde Valisi Alim Barut, Ak Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Jandarma Komutanı İsmet Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Ağır Ceza Reisi Mustafa Öztürk, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, kurum müdürleri, öğrenciler, vatandaşlar ve şehit yakınları katıldı. Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci'nin günün anlamını vurguladığı konuşmasının ardından bazı öğrenciler şiirler okudu. Daha sonra Hüdavent Hatun İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından 'Kınalı Ali' adlı oyun sahnelendi. Oyunu izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Programın sonunda Çanakkale türküleri seslendirildi.

NİĞDE,(DHA)

(20.3.2012 FOTOĞRAF)

////////////

Rock'n Dark Adana finalisti: Ahali

ROCK'N Dark 5 kapsamında bu yıl 8 ilde gerçekleştirilen bölge finallerinin dördüncüsü Adana Seyhan Otel-Adres Bar'da yapıldı. Amatör grupların performansları sonrasında rock müziğinin sevilen sesi Mor ve Ötesi sahne aldı. Efes Dark tarafından düzenlenen ve müzik dünyasına genç müzisyenler kazandırmayı amaçlayan yarışmanın Adana bölge finali coşkulu bir atmosferde yapıldı. Adana'da yarışan gruplardan Ahali, bölge finalisti olmaya hak kazandı. Bölge finalistleri daha sonra İstanbul'da yarı finalde yarışacak

Bu yıl da Rock'n Dark'ta birbirinden önemli isimler jüri koltuğunda yer alacak. Amatör rock gruplarının performanslarını; Müzik yapımcısı Selim Serezli, müzik prodüktörü Haluk Kurosman, Dream TV Genel Yayın Yönetmeni Şafak Ongan, Rock FM Yayın Direktörü Metehan Mert Çakır, Hürriyet Gazetesi müzik yazarı Barış Akpolat, menajer Can Sertoğlu, Gece Yolcuları grubunun solisti Edis İlhan, müzisyen ve yazar Melis Danişmend değerlendirecek.

Rock'n Dark Müzik Yarışması 5'te birinci seçilen grubun şarkısı dijital single olarak piyasaya çıkacak ve şarkının video klibi de çekilerek Dream TV'de yayınlanacak. İkincilik ödülü alan grup uluslararası bir müzik festivalini izleme fırsatını yakalarken, üçüncü grup ise kendi şehrinde bir yıllık prova stüdyosu kullanımı hakkı elde edecek.

ADANA,(DHA)

/////////

Toroslar'dan 200 kitap

MERSİN'in Toroslar İlçe Belediyesi, Forum Mersin Çocuk Kulübü'nün düzenlediği "Bir Kitap Bir Oyuncak" adlı kampanyaya 100 kitap bağışladı. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile düzenlenen kampanyada toplanan kitap ve oyuncaklar Toroslar'ın Düğdüören Kaşlı İlköğretim ve Anaokulu'na ulaştırılacak.

Kampanyanın yapıldığı Forum Mersin Alışveriş Merkezini ziyaret eden Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak eğitim ve öğretime büyük önem verdiklerini belirtti. Stand önünde vatandaşlarla sohbet eden Tuna, okumadıkları kitapları ve kullanmadıkları oyuncakları kampanyaya bağışlamalarını istedi. Kampanyada hafta sonu 500 kitap ve 150 oyuncak toplandı.

MERSİN, (DHA)

(20.3.2012) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement